Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
Recolta 2018 ne-a oferit conditii ideale pentru obtinerea unor vinuri de inalta calitate. Strugurii au fost selectionati din cele mai bune plantatii si au fost recoltati manual. Adusi la crama in ladite, strugurii au fost sortati bob cu bob. Mustul ravac, extras cu atentie si limpezit, a fost inoculat cu drojdii selectionate si a fost fermentat la temperatura controlata. Un procent de 30% din vin a fost fermentat lejer in butoaie vechi de stejar frantuzesc, pentru a obtine un plus de complexitate si o delicata extractie aromatica. Vinul tanar a fost pastrat pe drojdia fina pentru un plus de complexitate.
ASPECT: Galben-auriu cu nuante verzui.
MIROS: Floral, citrice, fructe tropicale si pepene galben.
GUST: Expresiv, proaspat si persistent, cu nuante de pere coapte, coaja de portocala dulce-amaruie si o aciditate fina si echilibrata. Arome fine si bine echilibrate extrase din lemnul de stejar.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10 - 12 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent alaturi de peste oceanic sau de apa dulce, sushi, fructe de mare, carne de pasare, branzeturi fine si preparate pe baza de legume, fructe galbene.45,81 RON Începând cu: 43,07 RON -
Adusi la crama dimineata devreme in ladite, strugurii au fost sortati manual. S-au pastrat ciorchinii plini de prospetime si putinele bobite stafidite ce adauga concentratie si caracter. Dupa cateva ore de macerare rece pe pielita, mustul ravac a fost extras cu atentie si limpezit. A urmat inocularea cu drojdii selectionate si fermentatia lenta intr-o cisterna din inox cu temperatura controlata. Vinul tanar a fost tinut timp de doua luni pe drojdia fina de fermentatie pentru un plus de complexitate si prospetime. A fost imbuteliat cu o filtrare lejera, pentru a nu se pierde nimic din potentialul aromatic si gustativ.
ASPECT: Verde-galbui.
MIROS: Mere verzi, flori de camp si fructe tropicale.
GUST: Aciditate bine echilibrata, persistenta si vioaie, unde notele de pepene galben se imbina placut cu aciditatea. Proaspat si generos, cu un caracter de soi bine exprimat.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent alaturi de fructe de mare, peste, asparagus quiche, salate de vara, branzeturi proaspete si bucatarie orientala.45,81 RON Începând cu: 43,07 RON -
Culesi manual, in ladite, strugurii au fost pastrati peste noapte intr-o camera frigorifica. Dimineata, proaspeti si plini de arome, ciorchinii au fost sortati manual. S-au pastrat numai bobitele pline si frumos rumenite de soare. După cateva ore de macerare la rece, pe pielita strugurilor,, mustul ravac a fost extras cu atentie si limpezit, iar mai apoi inoculat cu drojdii selectionate si fermentat in Crama Mennini intr-o cisterna din inox la temperatura scazuta. Vinul tanar a fost tinut doua luni pe drojdia fina de fermentatie pentru un plus de complexitate si prospetime.
ASPECT: Verde deschis cu usoare nuante galbui.
MIROS: Smochine necoapte, fructe tropicale si floare alba de soc.
GUST: Ofera o aciditate bine echilibrata si persistenta, vioiciune si un echilibru fin intre nuantele de soc, ardei gras macinat, pere zemoase si piersica alba.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent alaturi de fructe de mare, peste, asparagus quiche, gazpacho, salata Caprese, salata de vinete, tabbouleh, branzeturi proaspete si preparate din bucataria Thailandeză.45,81 RON Începând cu: 43,07 RON -
Culesi in zori in ladite, strugurii au fost sortati cu rabdare. Extragerea mustului ravac a avut loc imediat la temperatura scazuta si fara contact cu oxigenul, pentru a limita extractia de culoare si pentru a pastra aromele de fruct proaspat. Mustul limpezit a fost inoculat cu drojdii selectionate si a fost fermentat in Crama Mennini, intr-o cisterna din inox, la temperatura scazuta. Vinul tanar a fost tinut timp de treizeci de zile pe drojdia fina de fermentatie pentru un plus de complexitate si prospetime.
ASPECT: Galben-auriu.
MIROS: Aroma „dulceaga” de fruct galben este bogata in mirodenii si nuante de piersici si coaja de citrice coapte.
GUST: Regasim un vin expresiv, cu nuante de pere coapte, pepene galben si piersici zemoase. Aciditatea este echilibrata si persistenta, fina si florala.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent alaturi de peste, fructe de mare, sushi, mancaruri orientale, aromate si usor picante, musaca, curry, fructe.45,81 RON Începând cu: 43,07 RON -
Culesi in zori in ladite, strugurii au fost sortati cu rabdare. Extragerea mustului ravac a avut loc imediat la temperatura scazuta si fara contact cu oxigenul, pentru a limita extractia de culoare si pentru a pastra aromele de fruct proaspat. Mustul limpezit a fost inoculat cu drojdii selectionate si a fost fermentat in Crama Mennini, intr-o cisterna din inox, la temperatura scazuta. Vinul tanar a fost tinut timp de treizeci de zile pe drojdia fina de fermentatie pentru un plus de complexitate si prospetime.
ASPECT: Roze atractiv si lejer, de tip Provence, cu pale nuante de foaie de ceapa si mandarine.
MIROS: Zmeura coapta si cirese.
GUST: Capsuni, fruct rosu de padure si o delicioasa prospetime. Vinul este generos, cu o textura fina si un final persistent.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
ASOCIERE CULINARA: Un partener excelent pentru fructe de mare, pastrav si somon, paella, ratatouille, mancaruri orientale (Thai) aromate si usor picante, preparate lejere din carne de pasare, mezeluri usoare, pizza, paste, salate si fructe.45,81 RON -
Strugurii au fost recoltati manual iar in crama au fost sortati riguros si desciorchinati. Omogenizarea periodica a mustului in fermentatie cu pielita strugurilor a asigurat extractia aromelor tipice de soi, culoarea si taninurile. Vinul tanar a fost tras la
maturare in butoaie din stejar romanesc. La finalul unui an de maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selectionate individual si asamblate. Conditionarea si filtrarea au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa.
ASPECT: Rosu viu, adanc, cu nuante violacee si note discrete de maturare.
MIROS: Arome dulci-amarui de visine, fructe rosii de padure si o placuta senzatie de prospetime.
GUST: Mure, cirese coapte si nuante de ciocolata neagra, se combina cu bogatia taninurilor moi si fine extrase din lemnul de stejar. Un vin clasic, cu o structura generoasa.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent partener pentru carnea de vita la gratar, vanat, ciuperci, mezeluri fine, branzeturi mature, legume corpolente si deserturi cu ciocolata neagra, amara.52,36 RON Începând cu: 49,22 RON -
Strugurii au fost recoltati manual la momentul maturitatii optime iar in crama au fost sortati riguros. Vinificatia a inceput cu 48 de ore de maceratie la rece, aceasta fiind urmata de inocularea cu drojdii selectionate si omogenizarea periodica a mustului in fermentatie cu pielita strugurilor. Dupa extractia aromelor tipice de soi, a culorii si a taninurilor, vinul tanar a fost tras la maturare un an in butoaie de stejar. Apoi vinurile din fiecare butoi au fost selectionate si asamblate. Conditionarea si filtrarea au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa.
ASPECT: Rosu viu si intens cu nuante visinii.
MIROS: Fruct rosu de padure si mirodenii picante.
GUST: Vibrant, viu si interesant, cu nuante de zmeura coapta, cirese si piper alb macinat. Alaturi de acestea regasim taninuri fine si bine integrate, extrase din butoiul de stejar.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent pentru preparate din carne de miel, vanat, bucate mediteraneene, mezeluri fine si branzeturi.52,36 RON Începând cu: 49,22 RON -
Strugurii au fost selectionati din cele mai bune parcele, recoltati manual in ladite si sortati cu rigoare. Dupa macerarea la rece a mustuielii, a urmat inocularea cu drojdii selectionate si o omogenizare periodica a mustului in fermentatie cu pielita
strugurilor. Vinul tanar a fost tras la maturare, iar dupa un an s-a facut selectie de baricuri, apoi asamblarea. Conditionarea si filtrarea au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa.
ASPECT: Culoare purpurie cu nuante violacee.
MIROS: Fruct negru de padure, pruna si visina coapta, plus un caracter delicat de piper alb si marzipan.
GUST: Regasim acelasi fruct negru si prospetimea taninurilor suple si perfect integrate in moliciunea lor, cu notele suave extrase din lemnul de stejar. Condimentat, viu si persistent.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent cu preparate din carne de porc, sarmalute si tochitura, pastrama de miel, mancaruri si mirodenii mediteraneene, kebab, pizza si paste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente si branzeturi mature.52,36 RON Începând cu: 49,22 RON -
Este un vin ce poarta numele lui Paolo Mennini, italian din Toscana cu o poveste impresionanta. Un strain indragostit de Romania, Paolo a gasit in zona viticola a Dragasaniului a doua lui casa.“Ho sognato di essere qui” – spune eticheta unui Negru de Dragasani de exceptie, selectat de Razvan Macici din zona Dragasani.
Strugurii au fost selectionati de pe unica parcela 1,7 ha cu Negru de Dragasani plantata in 2009, recoltati manual in ladite si sortati cu rigoare. Dupa macerarea la rece a mustuielii, a urmat inocularea cu drojdii selectionate si o omogenizare periodica a mustului in fermentatie cu pielita strugurilor. Vinul tanar a fost tras la maturare in baricuri de anul doi din stejar frantuzesc, unde a stat timp de 18 luni. Apoi s-a facut o selectie la baric, dupa care a urmat asamblarea vinului. Astfel am obtinut aproximativ 5.000 de litri, iar vinul a fost imbuteliat dupa o filtrare usoara.
ASPECT: Rosu dens si stralucitor.
MIROS: Fruct negru de padure, mure si cirese negre amare.
GUST: Lemn foarte bine integrat, taninuri dense si catifelate, cu note de ciocolata, un postgust lung si persistent. Un vin cu potential mare de invechire, pana la 10-15 ani.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 15-17 °C.
ASOCIERE CULINARA: Partener ideal pentru preparate din carne rosie, vanat, trufe, ciuperci, piept de rata, branzeturi maturate.130,90 RON Începând cu: 123,05 RON -
Este un concept destinat sa deschida o noua directie in comunicarea vinurilor, cea a conversatiei inteligente si limbajului fara cusur dezlegat de impactul licorilor, deoarece intotdeauna expresia corecta si armonioasa reprezinta echilibrul fizic si mental. Unicitatea acestor vinuri poate fi descrisa cel mai bine prin notiunea de calatorie verbala asociata discutiilor constructive, momentelor de inspiratie sau clipelor in care comunicarea aluneca spre subiecte fabuloase.
ASPECT: Vinul are o culoare stralucitoare, cu un usor rest de dioxid de carbon ce-i confera o usoara perlatie.
MIROS: Mirosul surprinzator sustinut de senzatii palatine matasoase si un final imbracat in arome de pere coapte, menta si migdale caramelizate.
GUST: Un vin de o complexitate deosebita in care regasim impletindu-se armonios, onctuozitatea Fetestii Albe, mineralitatea Aligoté-ului si aroma discret florala a Fetestii Regale.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 7-10°C.
ASOCIERE CULINARA: Este ideal pentru paste, risotto cu ton sau somon, branza maturata sau batog.38,01 RON