Valahorum - Sauvignon Blanc, sec, alc.12.5° 0.75 L
                    COD: VINROMVALSABLAN
									
								
										
													
							
																						  									Descriere
									
										            
								  																																			
									
            Culesi manual, in ladite, strugurii au fost pastrati peste noapte intr-o camera frigorifica. Dimineata, proaspeti si plini de arome, ciorchinii au fost sortati manual. S-au pastrat numai bobitele pline si frumos rumenite de soare. După cateva ore de macerare la rece, pe pielita strugurilor,, mustul ravac a fost extras cu atentie si limpezit, iar mai apoi inoculat cu drojdii selectionate si fermentat in Crama Mennini intr-o cisterna din inox la temperatura scazuta. Vinul tanar a fost tinut doua luni pe drojdia fina de fermentatie pentru un plus de complexitate si prospetime.
ASPECT: Verde deschis cu usoare nuante galbui.
MIROS: Smochine necoapte, fructe tropicale si floare alba de soc.
GUST: Ofera o aciditate bine echilibrata si persistenta, vioiciune si un echilibru fin intre nuantele de soc, ardei gras macinat, pere zemoase si piersica alba.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent alaturi de fructe de mare, peste, asparagus quiche, gazpacho, salata Caprese, salata de vinete, tabbouleh, branzeturi proaspete si preparate din bucataria Thailandeză.
    																			ASPECT: Verde deschis cu usoare nuante galbui.
MIROS: Smochine necoapte, fructe tropicale si floare alba de soc.
GUST: Ofera o aciditate bine echilibrata si persistenta, vioiciune si un echilibru fin intre nuantele de soc, ardei gras macinat, pere zemoase si piersica alba.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent alaturi de fructe de mare, peste, asparagus quiche, gazpacho, salata Caprese, salata de vinete, tabbouleh, branzeturi proaspete si preparate din bucataria Thailandeză.
                    
                            						
