Vin rosu
-
Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: D.O.C. / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: BARBERA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Are o culoare mata, usor terna, de o nuanta de un rosu rubiniu cu note de grena.
MIROS: De o intensitate relativ ridicata, foarte bogat fructata (prune, afine, dude negre, coacaze si mure), delicat lemnoasa si vegetala, completate cu arome subtile mineral.
GUST: De o corpolenta medie, cu o aciditate usor ridicata, proaspata si fructata; confirma paleta aromatica fructata identificata prin miros, intreg spectru de fructe amintite si cel al aromelor vegetale si minerale. Gustul final este relativ lung, usor astringent, savuros si delicat dulceag. Un vin lejer si echilibrat.
ASOCIERE CULINARA: Langa carne de porc, vita sau miel, pe grill sau pe gratar insotite de sosuri vanatoresti, sosuri brune sau pe baza de trufe acolo unde este cazul (mici, cotlete de berbecut, pastrama de oaie, ceafa de porc, ficatei si legume frigarui, carnati cruzi, neafumati, pregatiti pe gratar), carne de pasare la rotisor, sau mezeluri din carne de porc, curcan, oaie si capra: carnati de Plescoi, babic, salam de vara, salam de Sibiu, carnati uscati, crenvusti de Brad din carne de oaie si capra.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu se recomanda decantarea)45,58 RON -
Cave de Clairmont - Crozes Hermitage rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CAVE DE CLAIRMONT
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. CROZES-HERMITAGE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee si o delicata nota de grena.
MIROS: Elegant si placut, subtil de ciuperci salbatice, arome de pamant reavan, fructe negre supra-coapte si condimente.
GUST: Pamantos, prafos, vegetal, fructat de afine, cirese negre si coacaze cu un discret iz de piele si fum. Are o aciditate relativ ridicata, corpolenta medie si un gust final, remanent, relativ lung si condimentat: piper negru si nucsoara.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate la ceaun, tocanite din carne rosie si maruntaie, sau langa Ostropel de iepure sau rata, paste sau risotto cu ciuperci salbatice asezonate cu trufe negre de Transilvania, chiftele de carne rosie cu multe verdeturi si condimente garnisite cu cartofi 'wedges' cu rozmarin, sau cu carne rosie file (porc, vita) cu sos de piper verde.
TEMP. DE SERVIRE: 15-16º C (Se recomanda decantarea cu circa 20 minute inainte de servire)44,25 RONStoc epuizat
-
Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2004 -1,5L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D’ARMAILHAC
ANUL DE RECOLTA: 2004
REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS - GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 58% CABERNET SAUVIGNON / 25% MERLOT / 14% CABERNET FRANC / 3% PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC. Numele actual al Chateau-lui apare in scripte inca din 1680. In secolul XVIII, podgoria cu numele Mouton d’Armailhacq avea 52 de hectare. Ajuns integral in proprietatea Baron Philippe de Rothschild din 1933, vinul a purtat timp de 32 de ani, incepand cu 1956, denumirea de Chateau Mouton Baronne Philippe inainte sa revina la denumirea originala.
ASPECT: Culoare atractiva de un rosu dens cu nuante de violet.
MIROS: Inchis la inceput, se deschide dupa aerare cucerind prinntr-o paleta complexa aromatica a buchetului, din care se evidentiaza accentele de mure negre, afine si coacaze negre, insotite de arome lemnoase de cedru si lemn de santal.
GUST: Perceptia initiala de rotunjime, sustinuta de taninii bine integrati si corpolenta generoasa, dezvolta pe paletin o bogata pleiada de gusturi fructate si lemnoase extrem de expresive. Gustul final extrem de lung, carnos si echilibrat, place prin intensitate, fructozitate si condimente.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate elaborate la cuptor, din carne rosie, imbibate de miresmele bogatiei de condimente si a legumelor din tava. Excelent langa friptura de coaste de porc Teriaky, caserola de cartofi gratinati cu napi si mirodenii, rata la tava langa risotto cu mazare si patrunjel, Scotch Beef Wellington, si nu in ultimul rand cu placinta de carne si dovleac. Se asociaza la finalul mesei cu branzeturi moi si semimoi servite cu prune uscate, nuca si biscuiti din cereale integrale.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15-20 min. anterior servirii)750,06 RONStoc epuizat
-
Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2006 - 0,75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CLERC MILON
ANUL DE RECOLTA: 2006
REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS -GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 49% CABERNET SAUVIGNON / 42% MERLOT / 7% CABERNET FRANC / 1% PETIT VERDOT / 1% CARMENERE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Este un Grand Cru Classe din 1855 (Cinquieme Cru Classe) Pauillac, ce a fost achizitionat de catre Baron Philippe de Rothschild in 1970. In 1988 la moartea lui Baron Philippe Rothschild, reconstructia cramei si a chateau-lui erau in plina desfasurare, si in ziua de astazi mai multe cladiri moderne din sticla, piatra si lemn, insumand 3600 de metri patrati, se integreaza perfect in peisajul din Medoc.
2004 a ramas in memoria oenologilor ca cel mai secetos an din 1962 incoace.
ASPECT: De o buna limpiditate si de o culoare de rosu purpuriu, extrem de inchis.
MIROS: Bine structurat, intens, cu arome proaspete si distincte de cirese amare, afine, coacaze negre, lemn de santal si grafit (mina de creion), completate de valente delicate lemnoase de stejar si paine prajita.
GUST: Perceptia initiala de rotunjime si catifelare, surprinde cu o textura armonioasa a taninilor echilibrata de corpolenta ridicata, sustinuta de o paleta gustativa de fructe negre (dude negre, mure, afine, cirese negre, coacaze) si accente subtile lemnoase. Perceptia pe paletin dupa inghitire, este placuta, lunga si echilibrata, tipica unui Clerc Milon clasic.
ASOCIERE CULINARA: Cu mezeluri fine uscate, pastrame, carnatarii condimentate sau jambon (hamon, prosciutto) acompaniate de branzeturi “fandosite”, maturate, moi si semimoi langa nuci, alune de pamant, prune uscate si stafide rosii. Se asociaza elegant langa preparate din carne rosie la tava (porc, miel, vita, berbecut, curcan) impanate cu mirodenii, servite cu cartofi gratinati cu parmezan, cartofi rumeniti cu busuioc sau varza de Bruxelles trasa-n tigaie cu bacon si ceapa.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)345,83 RONStoc epuizat
-
Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 1997 - 1,5L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CLERC MILON
ANUL DE RECOLTA: 1997
REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS -GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 49% CABERNET SAUVIGNON / 42% MERLOT / 7% CABERNET FRANC / 1% PETIT VERDOT / 1% CARMENERE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Este un Grand Cru Classe din 1855 (Cinquieme Cru Classe) Pauillac, ce a fost achizitionat de catre Baron Philippe de Rothschild in 1970. In 1988 la moartea lui Baron Philippe Rothschild, reconstructia cramei si a chateau-lui erau in plina desfasurare, si in ziua de astazi mai multe cladiri moderne din sticla, piatra si lemn, insumand 3600 de metri patrati, se integreaza perfect in peisajul din Medoc.
2004 a ramas in memoria oenologilor ca cel mai secetos an din 1962 incoace.
ASPECT: De o buna limpiditate si de o culoare de rosu purpuriu, extrem de inchis.
MIROS: Bine structurat, intens, cu arome proaspete si distincte de cirese amare, afine, coacaze negre, lemn de santal si grafit (mina de creion), completate de valente delicate lemnoase de stejar si paine prajita.
GUST: Perceptia initiala de rotunjime si catifelare, surprinde cu o textura armonioasa a taninilor echilibrata de corpolenta ridicata, sustinuta de o paleta gustativa de fructe negre (dude negre, mure, afine, cirese negre, coacaze) si accente subtile lemnoase. Perceptia pe paletin dupa inghitire, este placuta, lunga si echilibrata, tipica unui Clerc Milon clasic.
ASOCIERE CULINARA: Cu mezeluri fine uscate, pastrame, carnatarii condimentate sau jambon (hamon, prosciutto) acompaniate de branzeturi “fandosite”, maturate, moi si semimoi langa nuci, alune de pamant, prune uscate si stafide rosii. Se asociaza elegant langa preparate din carne rosie la tava (porc, miel, vita, berbecut, curcan) impanate cu mirodenii, servite cu cartofi gratinati cu parmezan, cartofi rumeniti cu busuioc sau varza de Bruxelles trasa-n tigaie cu bacon si ceapa.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)788,02 RON -
Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ANTONOPOULOS VINEYARDS
ANUL DE RECOLTA: 2006
REGIUNE / TARA: REGIONAL WINE OF ACHAIA / PATRAS / GRECIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Seducator, de o culoare profunda de un rosu rubiniu cu note de grena.
MIROS: Placut si intens de lemnozitate suava, bine integrata, sustinute de nuante de ceai negru si fructe rosii si negre.
GUST: Pregnant de fructe rosii, cirese si visine, cu o caracteristica delicata vegetala, un vin de o corpolenta medie, cu tanini moi, catifelat si matasos.
ASOCIERE CULINARA: In asociere cu carne grasa de pastrama de rata sau rata la rotisor, sau cu carne rosie de porc sau oaie pregatita in tocanite sau la cuptor. Merge foarte bine si langa maruntaie, preparate la tigaie in ulei, unt si ceapa calita.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Se recomanda decantarea cel putin 20 minute inainte de servire)82,90 RON -
Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2017 - 0.75L , Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: SACHA LICHINE
ANUL DE RECOLTA: 2017
REGIUNE / TARA: LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE ROUGE / SYRAH / MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Acest vin este produs dupa cele mai moderne si riguroase metode tehnologice, ghidate de cunostintele despre vinificare, tradititional dobandite in Franta. Dupa o fermentare la temperaturi scazute, 20% din vin a fost imbatranit in butoaie de stejar.
“Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte.” Sacha Lichine - vinificator
ASPECT: De o culoare aproape opaca de un rosu purpura.
MIROS: Complex, cu note de fructe salbatice de padure si condimente.
GUST: Un mix placut de vanilie, chocolata, coacaze negre, mure, dude negre si o senzatie usor lemnoasa, de o corpolenta medie spre mare, cu o buna aciditate si un gust final prelung si condimentat.
ASOCIERE CULINARA: Cu Penne all’Arrabbiata, pui in sos Piri Piri, Chilli cu fasole neagra, vitel Scaloppine cu ciuperci si Marsala, fasole cu ciolan in sos de tomate, Tartar de vita, Tortellini Pomodoro, snitel de porc umplut cu sunca si cascaval in crusta de parmezan si alune, coaste la cuptor, sarmale cu ciolan, sau platouri de porcarii: jumari, sorici, carnati prajiti, mici, sangerete.
TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Nu se recomanda decantarea)39,27 RON -
Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0,75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CLERC MILON
ANUL DE RECOLTA: 2004
REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS -GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 49% CABERNET SAUVIGNON / 42% MERLOT / 7% CABERNET FRANC / 1% PETIT VERDOT / 1% CARMENERE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Este un Grand Cru Classe din 1855 (Cinquieme Cru Classe) Pauillac, ce a fost achizitionat de catre Baron Philippe de Rothschild in 1970. In 1988 la moartea lui Baron Philippe Rothschild, reconstructia cramei si a chateau-lui erau in plina desfasurare, si in ziua de astazi mai multe cladiri moderne din sticla, piatra si lemn, insumand 3600 de metri patrati, se integreaza perfect in peisajul din Medoc.
2004 a ramas in memoria oenologilor ca cel mai secetos an din 1962 incoace.
ASPECT: De o buna limpiditate si de o culoare de rosu purpuriu, extrem de inchis.
MIROS: Bine structurat, intens, cu arome proaspete si distincte de cirese amare, afine, coacaze negre, lemn de santal si grafit (mina de creion), completate de valente delicate lemnoase de stejar si paine prajita.
GUST: Perceptia initiala de rotunjime si catifelare, surprinde cu o textura armonioasa a taninilor echilibrata de corpolenta ridicata, sustinuta de o paleta gustativa de fructe negre (dude negre, mure, afine, cirese negre, coacaze) si accente subtile lemnoase. Perceptia pe paletin dupa inghitire, este placuta, lunga si echilibrata, tipica unui Clerc Milon clasic.
ASOCIERE CULINARA: Cu mezeluri fine uscate, pastrame, carnatarii condimentate sau jambon (hamon, prosciutto) acompaniate de branzeturi “fandosite”, maturate, moi si semimoi langa nuci, alune de pamant, prune uscate si stafide rosii. Se asociaza elegant langa preparate din carne rosie la tava (porc, miel, vita, berbecut, curcan) impanate cu mirodenii, servite cu cartofi gratinati cu parmezan, cartofi rumeniti cu busuioc sau varza de Bruxelles trasa-n tigaie cu bacon si ceapa.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)497,42 RON -
Sacha Lichine - Chateau Les Trois Croix aoc, rouge, Fronsac 2010 - 0.75L, Alc: 14.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LES TROIX CROIX
ANUL DE RECOLTA: 2010
REGIUNE / TARA: A.O.C. FRONSAC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT / CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Opac de un rosu purpuriu intens cu accente de violaceu..
MIROS: Delicat lemnos, distinct de cedru si stejar, cu nuante de vanilie, de fructe de padure rosii si negre, usor condimentat.
GUST: Taninos, prafos si fructat, de coacaze, dude rosii si stafide.Are o corpolenta medie si o aciditate bine integrata, si un gust final remanent, lung.
ASOCIERE CULINARA: Este cel mai bine pus in valoare langa carne rosie, porc, vita sau miel la cuptor, la protap sau inabusita la tigaie in vin rosu; cu bucate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de Paste sau de Craciun, mezeluri preparate din carne de porc. La finalul mesei, langa branzeturi moi si semimoi, maturate, garnisite cu fructe uscate si arahide.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)75,91 RONStoc epuizat
-
Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2001, 0,75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LYNCH BAGES
ANUL DE RECOLTA: 2001
REGIUNE / TARA: CINQUIEMES CRUS - GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 78% CABERNET SAUVIGNON / 15% MERLOT / 5% CABERNET FRANC / 2% PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC catalogat Grand Cru Classe inca din 1855.
ASPECT: De o culoare seducatoare de un rosu grena puternic, opac, de o nuanta inchisa si extrem de profunda.
MIROS: Complex si intens, elegant, cu note subtile de cirese negre, gutui zaharisite si lemn dulce, completate de valente de fum, lemnozitate de stejar si condimente.
GUST: De un mare rafinament, un vin elegant placut cremos cu tanini catifelati si matasosi, surprinde printr-un buchet complex gustativ fructe rosii rascoapte sau uscate, de mocha si paine prajita, delicate note de fum si ciocolata. Are un buchet matur si de un gust de final lung si atragator, dominat de vanilie si ciocolata.
ASOCIERE CULINARA: Recomandat a fi deschis la ocazii speciale langa preparate de mare rafinament. Se asociaza cu preparate de inalta clasa ale bucatariei franceze, pe baza de carne de pasare (rata, gasca, potarniche, fazan), vita (Kobe, Mishima sau orice alt tip de Wagyu) miel sau de purcel de lapte la tava si nu in ultimul rand cu carne de vanat mare (mistret, urs sau cerb) asezonata cu trufe albe. La finele mesei langa branzeturi maturate (Rochebaron, Roquefort, Sainte-Maure de Touraine) sau mousse din ciocolata neagra cu fructe de padure, nu foarte dulce, in foita de aur.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu minim 45 de min. inainte de servire)1.047,20 RONStoc epuizat
-
Lamblin Fils - Volnay aoc rouge 2005 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: LAMBLIN & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2005
REGIUNE / TARA: A.O.C. VOLNAY / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De un rosu grena cu nuante de caramiziu, translucid.
MIROS: Elegant fructat (coacaze, visine) si placut vegetal, de ciuperci, masline verzi si lemnos de cedru.
GUST: Catifelat, fructos, de cirese negre, coacaze, prune uscate si dude rosii, imbogatit de savoarea ciupercilor de padure si de valente rafinate lemnoase, un vin de corpolenta relativ mica, sustinuta de tanini moi, cu un gust remanent pamantos si prafos.
ASOCIERE CULINARA: Foarte reusit servit in asociere cu tocanite de carne de porc sau vita, din maruntaie de porc sau pui cu fasole sau cartofi, sau langa limba de vita in sos rosu cu masline. Este excelent in asociere cu drob de miel in aluat sau rulouri de carne cu umplutura de legume, si carne macinata in amestec cu mirodenii si verdeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15 minute inainte de servire)120,43 RON -
Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15%
Vin roşu aprins, pur, cu arome florale, căpşuni şi cireşe roşii, o atingere de citrice coapte, tutun şi condimente dulci. Oferă o rară combinaţie a eleganţei şi puterii mulţumită acidităţii mature şi a taninilor dulci.124,36 RON -
Montes Alpha - Merlot Chile rojo 2010 - 0,75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2010
REGIUNE / ȚARĂ: COLCHAGUA VALLEY / CHILE
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Montes reprezintă 30 de ani de aventură în lumea vinului chilian. Era anul 1987 când doi afaceriști cu experiență, Aurelio Montes și Douglas Murray, au început să își transforme visul în realitate: producția de vinuri la o calitate superioară celor obținute în Chile, la acea vreme. La proiectul lor au contribuit încă doi partneri, care i-au ajutat să creeze un vin exportat în peste 100 de țări, recunoscut pentru calitatea permanentă și extraordinară.
Mai mult de atât, vinuri produse sub eticheta Montes au reușit să pună Chile în topul celor mai bune state producătoare de vin – cei patru afaceriști au început cu un vin din soiul Cabernet Sauvignon, deschizător de drumuri pentru prețioasele vinuri din soiurile Chardonnay, Merlot și Syrah.
ASPECT: Roșu rubiniu.
MIROS: Buchetul acestui vin dezvăluie nuanțele fructelor roșii, inclusiv cireșe, urmate de parfumul boabelor de piper, tutun și pâine prăjită.
GUST: Cele 12 luni de maturare în butoi oferă aroma evidentă de tanini din stejar francez, care reușesc să se împace uimitor de bine cu fructele de pădure, aflate la baza structurii aromatice a acestui Merlot din Chile.
ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri consistente din carne de vită, vițel și oaie.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 de min. înainte de servire).
78,54 RON -
Montes Alpha - Purple Angel 2009 - 0.75L, Alc: 15%
PRODUCATOR / PODGORIE: MONTES
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: COLCHAGUA VALLEY / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CARMENERE (92% CARMENERE / 8% PETIT VERDOT)
VOL. ALC.: 15%
VIN ROSU SEC, produs din cei mai buni struguri de Carmenere (selectati manual de pe ciorchine, de o echipa de 14 culegatori), crescuti in doua regiuni diferite, 50% din Apalta Estate (unde expunerea la soare aduce eleganta vinului) si 50% din Marchigue Estate (o regiune cu productie mica la hectar, cu un climat racoros, ce produce un vin corpolent de mare concentratie aromatica si de o culoare intensa de carmin). Finalul, este un vin care este pe cat de puternic pe atat de elegant. Este maturat timp de 18 luni in butoaie de stejar nou, frantuzesti. O productie de 7300 de cutii pe an (6 x 750 ml); se imbuteliaza nefiltrat.
ASPECT: Rosu purpura cu nuante de carmin.
MIROS: Puternic de fructe rosii salbatice si ringlote, ciocolata si lemnozitate accentuata, de humidor si foaie de tutun.
GUST: Cu tanini maturi, delicati si catifelati, un vin extrem de corpolent, cu un gust savuros si concentrat, fructat, de mure, ringlote si coacaze rosii, completate de ciocolata neagra, cedru, vanilie si caramel. Are o structura echilibrata, cu un gust final ce lasa o senzatie de plinatate si fructozitate.
ASOCIERE CULINARA: Evident este un vin caruia ii “sta bine” langa preparate din carne rosie (curcan, porc, rata, vita, miel), in tocanite (stew sau paprikas), inabusite la tigaie sau la tava in cuptor. Se poate savura si langa platouri antreu cu mezeluri fine, branzeturi moi si semimoi, cremoase, cu fructe uscate (stafide rosii, curmale, prune) si nuci.
TEMP. DE SERVIRE: 18º C (Se recomanda decantarea cu cel putin 1h inainte de servire pentru aerare si separarea sedimentelor; are un potential de invechire de circa 10 ani)109,56 RONStoc epuizat
-
Poggio al Tesoro - Mediterra igt rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14%
Un vin roşu aromat, cu note expresive de fructe de pădure, unde aromele de mure, prune şi cireşe se împletesc cu note mai incisive de piper. Vinul este rezultatul unui amestec reuşit de Syrah, Cabernet Sauvignon şi Merlot. Mediterra se evidenţiază prin complexitatea bogată a terroirului din Bolgheri, fiind un vin uşor de băut. Poate fi asociat cu diverse preparate din carne, mezeluri şi brânzeturi uşor maturate, in special Pecorino. Poate fi servit uşor răcit, alături de fructe de mare, cum ar fi Mullet în sos de roşii, peşte fiert şi cod în sare, în stil Livorno.91,63 RON -
Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2008 - 0.75L, Alc: 15%
După doar câteva recolte, Sondraia a devenit un clasic în zona Bolgheri, datorită unui stil caracterizat de un profil puternic, dar, deasemenea, şi prin armonie şi fineţe. Strugurii perfect copţi şi munca minuţioasă în pivniţă, produce un vin cu note intense de fructe proaspete şi plante aromatice, gustativ vinul se deschide cu clasă mare şi netezime mătasoasă.Se recomandă a fi asociat cu carne la grătar, în special de carne de vită. Sondraia este, de asemenea, recomandat cu Kebab, viţel, carne de porc, coaste de miel sau "ossobuco". Vinul iese in evidenţa atunci când este asoaciat cu brânză ricotta afumată, Parmigiano Reggiano şi brânzeturi uşor maturate din lapte de oaie.76,61 RONStoc epuizat
-
Villa Raiano - Taurasi docg, rosso 2007 - 0,75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / TAURASI / CAMPANIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Opac, de o culoare rubinie atractiva cu note de grena.
MIROS: Seducator, lemnos si intens fructat (coacaze, mure si afine), elegant si delicat condimentat.
GUST: Plin, de o mare corpolenta, de o fructozitate intensa de visine putrede, coacaze si afine, completate de note elegante de lemnozitate si de o savoare subtila de vegetale si condimente, un vin onctuos. Gustul final remanent este persistent si placut, si carnos.
ASOCIERE CULINARA: Excelent langa carne rosie de vita, porc sau miel, pregatita pe grill sau la gratar, simplu fara multe mirodenii, si garnisite cu cartofi taranesti cu bacon prajit. Din mancarurile mai elaborate, se asociaza bine cu tocanita cu cartofi sau fasole uscata, din maruntaie sau carne rosie. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate, servite cu nuci, alune si fructe uscate (curmale, stafide, smochine).
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 45 minute inainte de servire)170,17 RONStoc epuizat
-
Stefano Farina - Chianti Classico docg, rosso, Le Bocce 2009 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: STEFANO FARINA
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. CHIANTI CLASSICO / TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE / CANNAIOLO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Are o culoare intensa de un rosu grena cu delicate accente de caramiziu.
MIROS: Foarte intens fructat, de cirese negre, mure, afine si coacaze, sustinute de arome elegante lemnoase
GUST: Echilibrat si elegant, de o corpolenta medie spre mare, cu tanini moi, de o aciditate bine integrata si o paleta gustativa complexa, vegetala (ciuperci, arome de hambar, pamant reavan), lemnoasa de stejar si fum, si complex fructata. Gustul final este lung si discret, fructat si dulceag.
ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate din carne rosie, din vita si vitel, porc si porcusor de lapte, miel, oaie berbecut, preparate ca tocanite in sosuri abundente, pe grill servite cu cu sosuri brune, pe gratar si garnisite cu legume la gratar, sau in cuptor, impanate cu usturoi, cu legume din sezonul de iarna, bogate in mirodenii si condimente. La finalul mesei, este perfect langa branzeturi moi si semimoi, servite cu biscuiti / crackers si fructe uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea inainte de servire)112,57 RON -
Chateau Bellegrave - Pauillac rouge 2008 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU BELLEGRAVE
ANUL DE RECOLTA: 2008
REGIUNE / TARA: A.O.C. PAUILLAC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / MERLOT / CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Un Grand Vin de Bordeaux.
ASPECT: Culoare intensa de un rosu de rubiniu cu accente de grena.
MIROS: Seducator, puternic fructat, placut lemnos si foarte persistent.
GUST: Matasos, de o corpolenta mica, un vin cu tanini moi si aciditate bine integrata, echilibrat, si de un gust fructat de cirese amare, coacaze rosii afine. La final, gustul remanent, lasa o impresie lunga si usor dulceaga, de fructe uscate (prune, stafide rosii).
ASOCIERE CULINARA: Se poate savura langa maruntaie de porc (rinichi si creier), pui (pipote si inimi), vita (limba), pregatite la tigaie in unt si ceapa calita, stropite cu vin si servite langa mamaliguta sau legume sotate, langa cartofi taranesti sau piure. Branzeturile semimoi si moi (Gorgonzola, Brie, sau dupa tipicul elvetian, fromage a raclette) sunt un bun 'partener', mai ales garnisite cu fructe uscate si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)184,57 RON -
Chateau Les Fiefs de Lagrange - Saint Julien rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LES FIEFS DE LAGRANGE
ANUL DE RECOLTA: 2006
REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT-JULIEN / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC un Grand Vin de Bordeaux.
ASPECT: Limpede si seducatoare de o culoare rubinie intensa cu note acentuate de caramiziu.
MIROS: Prafos, lemnos si fructat. O paleta de arome clasica pentru vinuri gourmet, un clasic pt. subregiunea Saint Julien, unul din vinurile ce sunt bine puse in valoare in asociere cu mancare.
GUST: Seducator, de o fructozitate pregnanta de visine putrede si mure, completate delicat de coacaze negre si zmeura, si de o savoare subtila de masline negre si bureti de padure. Lemnozitatea este bine integrata, si gustul final remanent este lung, placut si elegant.
ASOCIERE CULINARA: Este perfect langa carne rosie de vita, porc sau miel, pregatita suculent pe grill sau in tigaie, simplu fara multe mirodenii. Din mancarurile mai elaborate, se asociaza bine cu pulpa de miel la tava, tocanite vanatoresti din carne de mistret, fazan sau cocos de munte. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate, servite cu fructe uscate si nuci Pecan.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)239,55 RON