Vin rosu
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
-
La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate şi lemn, pământ reavăn şi întunecimi de cerneală. Imediat, însă, îşi descoperă rapid şi nuanţele de gemuri şi fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puţin sesizabile, care contribuie la completarea întregului: tabac, piele fină, piperuri şi condimente, un strop de vanilie şi o
aluzie imperceptibilă la fructe exotice. Gustul pare o confruntare între tinereţe şi maturitate, cu taninurile bine dozate şi perfect integrate dând greutate şi balans în faţa unei acidităţi tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.90,32 RON Începând cu: 84,90 RON -
Încă de la primul contact, cupajul dezvăluie profunzime şi complexitate, pornind de la arome mature de rom şi nucă de cocos, dezvoltându-se apoi în nuanţe de fructe de pădure roşii, miez de nucă verde, alune proaspăt prăjite şi condimente. Gustul confirmă pe deplin senzaţiile deja ghicite, cu fructe roşii în prim plan, însă cu o sumedenie de nuanţe secundare care aduc
tuşe fine – cacao, condimente, fructe uscate, dulceaţă de căpşuni şi zmeură bine coaptă. Postgustul extrem de lung şi de plăcut este dominat de prospeţime.90,32 RON Începând cu: 84,90 RON -
La prima impresie, pare un Cabernet extrem de dur: atac puternic, cernelos, plin de note sumbre, pământoase, de brusturi. Aromele se deschid însă rapid către toate nuanţele de fructe de pădure negre şi roşii – crude, în dulceaţă sau în gemuri. Finalul gustului este dominat de dulceţuri şi gemuri – zmeură, căpşuni, coacăze, cireşe amare – şi magiun de prune, cu un pic de iod şi nuanțe de fructe de pădure supracoapte. Postgust extrem de lung şi nuanţat.90,32 RON Începând cu: 84,90 RON -
Cel mai fragil şi dificil soi de srtuguri din care se naşte vinul roşu, Pinot Noir-ul, îşi gãseşte cu uşurinţã în pãmântul din Segarcea resursele pentru a crea un vin puternic şi expresiv, fãrã a-şi compromite fineţea caracteristicã. Îmbogãţit de maturarea de 6-8 luni în butoaie de stejar francez de primã şi a doua generaţie, are - atât olfactiv, cât şi gustativ - doar nuanţe fine de lemn şi vanilie. Nasul este dominat de fructe - cireşe, pomegranate - cu accente condimentate. Gustativ, este excelent echilibrat între notele de fruct şi cele de lemn dulce, cu taninuri rotunde, perfect integrate.41,89 RON Începând cu: 39,38 RON -
Violet pur, deci încă tânăr, acest vin încearcă să obţină maximum de expresie şi maturitate din soiul port-drapel al României. Debutul este închis şi cernelos, semn al unui stagiu serios de maturare în butoaie de stejar, însă o jumătate de oră de aerisire îl aduce în zona de fructe negre de pădure, piele groasă şi curmale uscate. În ultimul stadiu, când depăşeşte 14-15ºC, vinul capătă tot spectrul clasic de arome ale Feteştii Negre, cu fructe roşii şi negre, prune afumate, magiun cu mieji de nucă, gem de căpşune şi condimente. Gustativ, se deschide la fel de greu, însă parcursul este similar până la identitate cu evoluţia olfactivă, cu un plus de intensitate în notele de cireşe şi o urmă de ierburi aromate în postgustul lung, echilibrat şi molcom agregat de senzaţii dulci.
Taninurile încă vii, corpul dens şi gliceric şi aciditatea vie promit acestui vin o putere mare de învechire.65,45 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MONTES / KAIKEN
ANUL DE RECOLTA: 2008
REGIUNE / TARA: MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: 100% MALBEC
VOL. ALC.: 15%
VIN ROSU SEC de mare valoare, cu un potential de invechire de peste 15 ani. Este creat din struguri din vita veche de peste 80 de ani din podgoria Vistalba cu productie totala de doar 2000 de lazi (6 x 750 ml). Strugurii sunt culesi manual in containere de 15 kg, sortati pe criterii de calitate, inca odata inainte de inceperea procesului de vinificatie. Vinul este imbatranit in 100% butoaie noi frantuzesti, timp de 18 luni. A “suferit” doar o filtrare delicata inainte de imbuteliere.
ASPECT: Culoare intensa, opaca, purpurie.
MIROS: Note distincte de mineralitate combinate cu arome complexe de fructe rosii, cele de coacaze negre fiind extrem de puternice. Imbatranirea la butoaie de stejar frantuzesc timp de 18 luni, aduce o nota de cedru, fum si de cacao, eleganta si bine integrata.
GUST: Vinul este foarte intens si puternic, extrem de bine structurat. Alcoolul este elegant integrat si in armonie cu aciditatea, astfel incat perceptia pe paletin este foarte catifelata. Gustul remanent, receptionat de papilele gustative de pe limba, este prelung si foarte complex.
ASOCIERE CULINARA: Fiind un vin extrem de intens, se recomanda langa orice tip de carne de vanat mare, sau tocane din carne rosie cu sosuri grele de branzeturi maturate, din vin rosu, pe baza de trufe sau sosuri vanatoresti, preparate la cuptor bogat condimentate dar nu iuti. Este un “mariaj” perfect langa branzeturi foarte intense si complex aromatem, maturate, moi si semimoi.
TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22º C (Recomandat a fi decantat cu cel putin 30 de minute inainte de servire; potential de imbatranire la sticla de peste 15 ani)134,11 RONStoc epuizat