La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 2013 - 0.75L, Alc: 15%
COD: BDGVINFRRHCHADU
Descriere
PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE
ANUL DE RECOLTA: 2013
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHATEAUNEUF DU PAPE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CLAIRETTE / ROUSSANE / GRENACHE BLANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC.
ASPECT: De o culoare de un galben pai placut, cu puternice inflexiuni aurii.
MIROS: Fascinant, intens vegetal si fructat, de pere, mere golden, ananas, lychee, brocoli si ardei gras verde, fructat, invaluite intr-o atome imbietoare de citrice.
GUST: Onctuos si cremos, de o acididate medie si o corpolenta mare, un vin placut cu note vegetale si fructate completate de o nuanta de mineralitate; gustul remanent este ling, citric si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Langa paste cu sos alb si ciuperci de cultura, sau fructe de mare, creveti, langoustine sau homar garnisit cu legume sotate, sau cu rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume. Perfect cu terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, preparate vegan sau lacto-vegetariene cu branzeturi cremoase su sosuri albe vascoase, pe baza de smantana grasa. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari, insotite de nuci caju si fructe uscate (caise, mere, stafide albe).
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
ANUL DE RECOLTA: 2013
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHATEAUNEUF DU PAPE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CLAIRETTE / ROUSSANE / GRENACHE BLANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC.
ASPECT: De o culoare de un galben pai placut, cu puternice inflexiuni aurii.
MIROS: Fascinant, intens vegetal si fructat, de pere, mere golden, ananas, lychee, brocoli si ardei gras verde, fructat, invaluite intr-o atome imbietoare de citrice.
GUST: Onctuos si cremos, de o acididate medie si o corpolenta mare, un vin placut cu note vegetale si fructate completate de o nuanta de mineralitate; gustul remanent este ling, citric si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Langa paste cu sos alb si ciuperci de cultura, sau fructe de mare, creveti, langoustine sau homar garnisit cu legume sotate, sau cu rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume. Perfect cu terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, preparate vegan sau lacto-vegetariene cu branzeturi cremoase su sosuri albe vascoase, pe baza de smantana grasa. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari, insotite de nuci caju si fructe uscate (caise, mere, stafide albe).
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)

