Valahorum - Merlot, rosu sec, alc.14.5° 0.75 L
COD: VINROMVALMERLOT
Descriere
Strugurii au fost recoltati manual iar in crama au fost sortati riguros si desciorchinati. Omogenizarea periodica a mustului in fermentatie cu pielita strugurilor a asigurat extractia aromelor tipice de soi, culoarea si taninurile. Vinul tanar a fost tras la
maturare in butoaie din stejar romanesc. La finalul unui an de maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selectionate individual si asamblate. Conditionarea si filtrarea au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa.
ASPECT: Rosu viu, adanc, cu nuante violacee si note discrete de maturare.
MIROS: Arome dulci-amarui de visine, fructe rosii de padure si o placuta senzatie de prospetime.
GUST: Mure, cirese coapte si nuante de ciocolata neagra, se combina cu bogatia taninurilor moi si fine extrase din lemnul de stejar. Un vin clasic, cu o structura generoasa.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent partener pentru carnea de vita la gratar, vanat, ciuperci, mezeluri fine, branzeturi mature, legume corpolente si deserturi cu ciocolata neagra, amara.
maturare in butoaie din stejar romanesc. La finalul unui an de maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selectionate individual si asamblate. Conditionarea si filtrarea au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa.
ASPECT: Rosu viu, adanc, cu nuante violacee si note discrete de maturare.
MIROS: Arome dulci-amarui de visine, fructe rosii de padure si o placuta senzatie de prospetime.
GUST: Mure, cirese coapte si nuante de ciocolata neagra, se combina cu bogatia taninurilor moi si fine extrase din lemnul de stejar. Un vin clasic, cu o structura generoasa.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent partener pentru carnea de vita la gratar, vanat, ciuperci, mezeluri fine, branzeturi mature, legume corpolente si deserturi cu ciocolata neagra, amara.

