Valahorum - Feteasca Neagra, rosu sec, alc.14.5° 0.75 L
COD: VINROMVALFENEAG
Descriere
Strugurii au fost selectionati din cele mai bune parcele, recoltati manual in ladite si sortati cu rigoare. Dupa macerarea la rece a mustuielii, a urmat inocularea cu drojdii selectionate si o omogenizare periodica a mustului in fermentatie cu pielita
strugurilor. Vinul tanar a fost tras la maturare, iar dupa un an s-a facut selectie de baricuri, apoi asamblarea. Conditionarea si filtrarea au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa.
ASPECT: Culoare purpurie cu nuante violacee.
MIROS: Fruct negru de padure, pruna si visina coapta, plus un caracter delicat de piper alb si marzipan.
GUST: Regasim acelasi fruct negru si prospetimea taninurilor suple si perfect integrate in moliciunea lor, cu notele suave extrase din lemnul de stejar. Condimentat, viu si persistent.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent cu preparate din carne de porc, sarmalute si tochitura, pastrama de miel, mancaruri si mirodenii mediteraneene, kebab, pizza si paste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente si branzeturi mature.
strugurilor. Vinul tanar a fost tras la maturare, iar dupa un an s-a facut selectie de baricuri, apoi asamblarea. Conditionarea si filtrarea au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa.
ASPECT: Culoare purpurie cu nuante violacee.
MIROS: Fruct negru de padure, pruna si visina coapta, plus un caracter delicat de piper alb si marzipan.
GUST: Regasim acelasi fruct negru si prospetimea taninurilor suple si perfect integrate in moliciunea lor, cu notele suave extrase din lemnul de stejar. Condimentat, viu si persistent.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C.
ASOCIERE CULINARA: Excelent cu preparate din carne de porc, sarmalute si tochitura, pastrama de miel, mancaruri si mirodenii mediteraneene, kebab, pizza si paste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente si branzeturi mature.

