Fructe si condimente
-
Macallan - Scotch single malt whisky 15 yo - 0,7L, Alc: 43%
Culoare: paie bogată.
Nasul: Aromă completă cu indicii de trandafir și scorțișoară.
Palat: Ciocolată bogată intens, cu indicii de portocală și stafide.
Finisaj: Lingering cu ciocolata, indicii de portocale si fructe uscate.
Comentariu: Exprimarea de 15 ani a Fine Oak scoate în evidență calitățile aromatice fantastice ale whisky-ului Macallan. Aceasta este probabil steaua gamei, echilibrând delicatețea și finețea cu bogăția pe palate.464,10 RON -
Macallan - Double Cask Scotch single malt whisky12yo - 0,7L, Alc: 40%
Macallan Double Cask 12 ani dezvaluie devotamentul inimaginabil al distilariei fata de calitatea si dorinta de a aduce pasionatilor un whisky cu note inedite de lemn inca din 1824. Imbatranirea in butoie de sherry Oloroso si butoaie de stejar din Europa face din acest sigle malt unul distinct, fin si armonios. Notele de vanilie, citrice si unt, date de butoiul de stejar american, se regasesc la inceput, fiind urmate de note de fructe, sherry, lemnoase si de condimente, tipice Macallan-ului.
Culoare: galben auriu.
Arome: arome untoase de scoth cu usoare note de mar verde, portocala,crema de vanilie si stejar proaspat.
Gust: miere, condimente tipice de stejar, completate de note de stafide si caramel.
Post gust: note lemnoase, catifelat, dulce.240,02 RON -
Macallan - Triple Cask Scotch single malt whisky 15 yo - 0,7L, Alc: 43%
Macallan Triple Cask Maturat 15 ani dezvaluie devotamentul inimaginabil al distilariei fata de calitatea si dorinta de a aduce pasionatilor un whisky cu note inedite de lemn inca din 1824. Invechirea in butoi ofera acestui whisky nuante de miere si lemnoase facandu-l delicat si usor de savurat. Sortimentul este tinut in butoaie de sherry din Europa, butoaie de sherry din America si foste butoaie de bourbon din America, la final, toate acestea fiind asamblate intr-un single malt complex cu nuante sublime vibrante de portocala si ciocolata.
Culoare: Galben pai intens.
Aroma: sublim si corpolent, cu nuante usoare de trandafir si scortisoara.
Gust: note intense de ciocolata, portocala si stafide.
Post gust: usoare note de portocala si fructe confiate.398,00 RONStoc epuizat
-
Kirin - Japanese blended whisky - 0,7L, Alc: 50%
O exclusivitate japoneza, aceasta sticla cu un nivel ridicat de ABV de la Kirin este cunoscuta ca fiind foarte asemanatoare bourbon-ului. Lansat in martie 2016, acest whisky este obtinut printr-o combinatie de whisky-uri de mai multe feluri si tarii. Cel care are grija de reteta, Jota Tanaka, a decis ca sticlele sa fie tinute la 50% ABV. Aproape necunoscut in afara granitelor Japoniei, Fuji Sanroku, care in traducere libera inseamna, la poalele muntelui Fuji, este produs in distileria Fuji Gotemba, deschisa in anul 1973 si detinuta de grupul Kirin. Locatia este unica iar mediul inconjurator foarte special. Apa provine din zapada topita de pe crestele muntelui Fuji si din ploi. Maturarea are loc, de obicei, in butoaiele x-Bourbon. In timp ce se pune accentul pe whisky-ul din cereale, o cantitate de whisky din malt este, de asemenea, produsa si comercializata sub diverse etichete (Gotemba & Sanroku), precum si o componenta a whisky-urilor mixte Kirin.
Un auriu profund. La deschidere prezinta un miros de strudel de mere, pere, guma de mestecat si vanilie. Dupa contactul cu aerul, i se adauga mirosului urme de porumb copt si diferite graunte. Prezentat cu un profil zemos, vibrant si asemantor bourbon-ului, cu arome cremoase si mar caramelizat, porumb sarat si piper. Semi-dulce, picant, intr-un balans cu fructe de gradina, bomboane gobstopper ce isi pastreaza gustul pentru mult timp.198,14 RONStoc epuizat
-
Jack Daniel’s - Tennessee whiskey - 0.2L, Alc: 40%
Jack Daniel's®, cel mai vadut whiskey de pe mapamond, este produs in cea mai veche distilerie inregistrata in America de Nord, numita Jack Daniel Distillery. Fondata in 1866 de catre Jack Daniel in Lynchburg, Tennessee, distileria este una din cele mai cunoscute producatoare de whiskey din intreaga lume. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey se face din cea mai buna materie prima: porumb, secara si malt de orz. Caracterul său distinct este rezultatul fermentației naturale, a unei atente distilari, si a utilizarii apei fara continut de fier din Cave Spring, ce izvoreste la o temperatura constanta de 13-14° C.
Jack Daniel’s Old No 7 Tennessee Whiskey, este filtrat (pentru a obtine caracteristica catifelata) strop cu strop prin carbune si maturat in butoaie de stejar din productia proprie. El nu este produsul unui plan calendaristic, ci este considerat gata de a fi sorbit doar atunci cand degustatorii companiei, asemenea lui Jack Daniel, folosindu-si doar simturile, considera ca a ajuns la calitatea dorita. La mai mult de un secol distanta, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey este încă apreciat în același mod. Prin felul in care arata. Prin modul în care miroase. Și, desigur, pentru gustul pe care il are.33,44 RON -
Jack Daniel’s - Tennessee whiskey - 0.35L, Alc: 40%
Jack Daniel's®, cel mai vadut whiskey de pe mapamond, este produs in cea mai veche distilerie inregistrata in America de Nord, numita Jack Daniel Distillery. Fondata in 1866 de catre Jack Daniel in Lynchburg, Tennessee, distileria este una din cele mai cunoscute producatoare de whiskey din intreaga lume. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey se face din cea mai buna materie prima: porumb, secara si malt de orz. Caracterul său distinct este rezultatul fermentației naturale, a unei atente distilari, si a utilizarii apei fara continut de fier din Cave Spring, ce izvoreste la o temperatura constanta de 13-14° C.
Jack Daniel’s Old No 7 Tennessee Whiskey, este filtrat (pentru a obtine caracteristica catifelata) strop cu strop prin carbune si maturat in butoaie de stejar din productia proprie. El nu este produsul unui plan calendaristic, ci este considerat gata de a fi sorbit doar atunci cand degustatorii companiei, asemenea lui Jack Daniel, folosindu-si doar simturile, considera ca a ajuns la calitatea dorita. La mai mult de un secol distanta, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey este încă apreciat în același mod. Prin felul in care arata. Prin modul în care miroase. Și, desigur, pentru gustul pe care il are.57,24 RON -
The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43%
Dupa o lunga calatorie prin Kentucky si Africa de Sud, in cautarea aventurilor de whisky, John Duff, s-a intors in Scotia si a fondat distileria The BenRiach. Aceasta distilerie a fost fondata de catre John Duff 1898, in apropierea distilerie Longmorn detinuta tot de Duff, acestea doua fiind unite printr-o cale ferata special facuta pentru a transporta carbune, orz si turba, distileria BenRiach fiind prima din zona Speyside care produce whisky-uri afumate.
Procesul de fabricare: Orzul este inmuiat in apa si pus pe un pat de malt si uscat intr-un cuptor pentru a opri germinarea si a elibera amidonul in boabe. Acest orz urmeaza a fi incalzit cu apa fierbinte transformand amidonul in zahar fermentabil, rezultand un must. Acestui must i se adauga o cantitate de drojdie pentru a incepe fermentarea, mai apoi este distilat de doua ori, dupa prima distilare rezulta un alcool de 25 de grade, iar dupa cea de a doua distilare, monitorizata permanent, rezulta acel whisky ce urmeaza a fi tinut in butoaie pentru a-l rotunji si completa cu arome de vanilie si lemn, provenite de la butoiul de burbon si cel de sherry.
Aspect : De un galben auriu.
Miros: Plin de prospetime, combina perfect notele de fructe verzi, mandarin, vanilie, citrice si menta cu cele de orz. Pe final regasim note subtile de cacao, chimion si migdale.
Gust: Catifelat si echilibrat, aducand in prim plan note de miere, caramel si stafide completate mai apoi de note de portocala, cocos, nuci, mere coapte si subtile note de chimion. Spre final apar note de vanilie, turta dulce. Finish-ul este scurt dar placut cu note de miere, ciocolata si caramel terminand cu cele de nuci si cocos.164,81 RON -
The BenRiach - Flagship Deluxe Scotch single malt whisky 25yo - 0.7L, Alc: 46.8%
Distileria BenRiach Distillery Company Limited este cunoscuta pentru complexitatea de arome ale whisky-urilor, provenita in urma imbatranirii whisky-ului in mai multe tipuri de butoaie.
BenRiach Deluxe 25 Yo este un single malt imbatranit in trei tipuri de butoi: Oloroso, burbon si butoi nou de stejar.
Aspect: Auriu.
Miros: O minunata balanta intre notele de lemn si menta acompaniate ulterior de turba si mar, fructele negre coapte incep usor sa isi puna amprenta in timp ce mierea imblanzeste notele de tutun, ciocolata neagra si piper. Spre final se regasesc notele de nuci zdobite, fum, lemn si mentol integrand alcoolul perfect.
Gust: Putin uleios, in prima parte se regasesc aromele de fructe negre coapte, gem de prune si cirese urmate de arome citrice de portocale, mar verde si acoperite usor de aromele provenite de la butoaie: ciocolata neagra, piper, cuisoare, piele, rozmarin, tutun si fum ceea ce il face mai complex si mai aspru. Aromele de butoi preiau controlul aducand in prim plan notele de caramel ars, vanilie, bitter, ceai negru, nuci si piper.
Finish-ul este lung, intens si foarte placut. Aromele de piper, piele, nuci, si bitter de ceai negru lasand spre final aromele de caramel si stafida sa preia controlul si sa il faca catifelat si usor de savurat.1.055,49 RONStoc epuizat
-
The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%
Curiositas este un whisky afumat invechit 10 ani. Whisky-ul afumat nu este un lucru comun pentru aceasta regiune facand consumatorii curiosi sa incerce aceasta noua versiune de la BenRiach.Un ingredient foarte important al acestui whisky este turba. Turba este o masa partial carbonizata de material organic umed care a fost folosita pentru a fi arsa, dar reprezinta si un element important care ajuta la productia de whisky. Turba este compusa din muschi de copac, plante maritime descompuse si diverse radacini. Fumul produs de turba confera maltului, inainte de fermentare, o aroma aparte. Whisky-ul a fost invechit in butoaie folosite pentru burbon.
Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
Miros: Bogat, puternic aromat, cu note de turba, lemn, distincte note de condiment, curry si chimion, urmate de menta. Desi este un whisky afumat totusi se regasesc si note subtile de mar verde si vanilie.
Gust: Corpolent si rotund. Turba isi face simtita prezenta inca de la inceput lasand aromele fructate sa iasa in evidenta mai tarziu. Se deosebesc subtile note de miere si mar verde. Finish-ul este lung, aromat, lemnos si afumat.169,61 RON -
The BenRiach - Peated Temporis Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%
Temporis provine din limba Latina si inseamna timp, iar acest whisky pastreaza reteta de fabricare inca din secolul 19. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit fie in butoaie ce au fost folosite pentru cognac, fie in butoaie sherry. In schimb, acest whisky a fost tinut separat in 4 tipuri de butoaie: butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specifice: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.
Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
Miros: Se disting note de para caramelizata, note lemnoase si usoare note ierboase si fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide si gem de prune.
Gust: Rotund si catifelat, la inceput se regasesc aromele de fructe rosii uscate, portocala, lemn si fum continuand cu arome de stafida, para si miere facandul putin mai cremos si dulceag. Aromele de mar, ciocolata neagra, piper, chimion, menta, fum si nucsoara preiau controlul si fac ca finish-ul sa fie lung, fructat, cremos si afumat.636,28 RON -
The Glendronach -The Hielan Scotch single malt whisky 8yo - 0,7L, Alc: 46%
Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
Acest whisky este un tribut pentru dialectul acestei regiuni Highland mai ales pentru faptul ca angajatii distileriei sunt locuitorii acelei regiuni. Acest whisky este invechit timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry atent selectionate, acest lucru pastrand naturaletea bauturii si aduce in prim plan aromele dulci, de condimente si note untoase.
Aspect: Ambra
Miros: Notele unice de malt se regasesc usor, urmate de note de stafida, vanilie si coaja de lamiae terminand cu o usoara tenta de scortisoara.
Gust: Invechirea whisky-ului timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry ofera un plus de arome de condimente iar aromele de caise si stafide devin usor gemoase lasand spre final ca vanilia sa inunde simturile spre final. Finish-ul este lung cu influente de sherry.171,43 RON -
The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 43%
Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
Acest whisky este invechit in butoaie de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso de cea mai buna calitate astfel putand sa aduca un plus de arome de fructe si condimente acestei bauturi. Acesta este nefiltrat la rece acest lucru pastreaza naturaletea bauturii.
Aspect: Ambra intensa.
Miros: Prin invechirea whisky-ului in butoiae de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso, acesta preia de la acestea puternicele note de vanilie, nuci si pere lasand spre final o nota pregnanta de ghimbir.
Gust: Aroma de lemn isi face simtita prezenta inca de la inceput, urmata fiind de cele de stafide dulci si fructe, completate de arome de condimente, toate acestea fac ca finish-ul sa fie mediu spre lung si usor condimentat.197,11 RON -
Glenglassaugh - Revival Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%
Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
Glenglassaugh Revival este primul whisky adus pe piata in 2012. Acesta este un whisky nefiltrat la rece si imbatranit in butoaie folosite pentru vin rosu si bourbon si in final in butoaie de sherry.
Aspect: Culoare de cupru.
Miros: Notele de caramel si cirese ies in evidenta inca de la inceput lasand mai apoi sa apara cele de ciocolata si miere. Mai apoi intervin notele de prune coapte si fructe de padure rosii completate de note citrice iar spre final apar notele de lemn.
Gust: Dulce si rotund, cu alcoolul bine integrat de aromele citrice de portocala, acompaniate de cele de prune, cirese si nuci date de butoaie. Mai apoi intervin aromele de ciocolata, avand un finish mediu cu arome de caramel si condimente.169,96 RON -
Glenglassaugh - Torfa Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 50%
Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
Glenglassaugh Torfa este un whisky afumat, dar care pastreaza caracteristicile zonei Sandend. Maltul a fost uscat pe un pat de turba infuzata, astfel pastrand traditia specifica Sandend-ului.
Aspect: Auriu cremos.
Miros: Viu, cu note de fum si maritime completate de note de lamaie, gem de caisa si fructe coapte, acompaniate de piper negru si ginger.
Gust: Aroma de pepene galben, ananas si mere rosii este usor acoperita de cea de fum. Mai apoi apar notele de tabac si miere facandu-l mai catifelat. Finish-ul este elegant, armonios cu note distincte de condimente si fructe.187,57 RON -
Chapter 7 - Scotch single malt whisky Speyside - 0,7L, Alc: 46%
Cu un design minimalist si un whisky ce pastreaza traditia zonei Speyside, acest whisky impresioneaza iubitorii de whisky prin prospetime si aromele unice date de butoaie, sticlele fiind numerotate manual ulterior. Fiecare butoi, din cele doua sortimente de butoaie folosite pentru bourbon, este ales cu grija pentru a putea impartasi povestea sa unica whisky-ului ce va sta la maturat pentru minim 7 ani.
Aspect: Auriu.
Miros: Proaspat si vibrant, aduce in valoare notele de malt, completate ulterior de cele de mar copt si citrice. Spre final se disting note balsamice.
Gust: Cu o prospetime aparte, echilibreaza alcoolul cu aromele de mar galben, pepene si banana lasand ca lemnul sa reiasa in finish-ul mediu si discret.194,21 RON -
Chapter 7 - Scotch single malt whisky Tomatin - 0,7L, Alc: 63.2%
Distileria Tomatin a fost fondata in 1897 iar in prezent aceasta produce whisky pentru renumite branduri. Un veritabil single malt scoth whisky, maturat 21 de ani in butoaie de bourbon, adus pe piata consumatorilor de whisky intr-o editie limitata de 335 de sticle.
Aspect: Auriu.
Miros: Vibrant si proaspat, cu note delicate de lime, ienupar si anason urmate de note de piper roz.
Gust: Lime-ul isi face simtita prezenta inca de la inceput, fiind urmat de aromele de piersica si ananas. Finish-ul este lung si usor dulceag unde aroma de lime isi face simtita prezenta pentru a-l catifela.212,41 RON -
Jack Daniel’s Single Barrel - Tennessee whiskey + 1 pahar - 0.7L, Alc: 45%
Jack Daniel's®, cel mai vadut whiskey de pe mapamond, este produs in cea mai veche distilerie inregistrata in America de Nord, numita Jack Daniel Distillery. Fondata in 1866 de catre Jack Daniel in Lynchburg, Tennessee, distileria este una din cele mai cunoscute producatoare de whiskey din intreaga lume. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey se face din cea mai buna materie prima: porumb, secara si malt de orz. Caracterul său distinct este rezultatul fermentației naturale, a unei atente distilari, si a utilizarii apei fara continut de fier din Cave Spring, ce izvoreste la o temperatura constanta de 13-14° C.
Pentru realizarea lui Jack Daniel’s Single Barrel, au fost pastrate cele mai inalte standarde. Doar unul din fiecare 100 de butoaie este ales pentru a fi pus la maturare in cele mai inalte colturi din depozitele Jack Daniel Distillery, unde schimbarile drastice de temperatura provoaca o aprofundare a culorii si a gustului. Fiecare din aceste butoaie este ales special, pentru gustul robust, notele aromatice de stejar ars, vanilie si caramel. Nu este usor sa faci un whiskey sub marca Single Barrel, dar cei de la Jack Daniel Distillery, nu au fost niciodata interesati in obtinerea unor whisky-uri mercantile, usor de produs.205,27 RON -
Bells - Scotch blended whisky - 0.7L, Alc: 40%
Fiecare picatura de whisky Bell's este facuta dintr-un amestec de whisky-uri selecte din malt si cereale, combinate cu abilitate de master blender-ul distileriei.
Aroma unica a lui Bell's Blended Scotch Whisky vine de la unele dintre cele mai bune whisky-uri de malt din Scotia, de la cele proaspete si dulci din Speyside si pana la cele cu aroma de sare de mare afumata din insule, toate maturate in butoaie de stejar, pentru un gust mai bogat. Whisky-ul ce sta la baza amestecului Bell's are un gust bogat, usor condimentat, de alune (ca o turta dulce), si provine de la distileria Blair Athol.49,47 RON -
Rittenhouse - American Rye Whiskey - 0,7L, Alc: 50%
Cei care preferă bourbonul vor aprecia cu siguranţă intensitatea aromatică etalată de acest sortiment american cu tradiţie, distilat din cea mai bună secară. Rittengouse Rye 100 Proof este un sortiment îndrăzneţ, cu o profunzime deosebită, care “arde” de nerăbdare să impresioneze cu spiritul său pur american toţi iubitorii de bourbon.
CULOARE: Auriu.
MIROS: Nuanţe bogate de fructe uscate, cacao, coji de portocală şi caramel, completate cu un amestec inedit de condimente.
GUST: Arome intense de fructe înmuiate în ciocolată, la care se adaugă accente lemnoase şi condimente.
FINISH: Aromat, condimentat, presărat cu nuanţe de gem.145,66 RONStoc epuizat
-
Evan Williams - American Bourbon whiskey Single Barrel - 0.7L, Alc: 43.3%
Nu degeaba este Evan Williams Single Barrel Vintage Bourbon cel mai premiat sortiment din gamă, asta datorita nuanţelor condimentate, alături de arome de nuci şi piper, fructe şi cereale care compun un ansamblu aromatic extraordinar de savuros, prezentând o liniaritate deosebită de la miros până la finish.
CULOARE: Ambră.
MIROS: Note bogate de cereale, miere, caramel şi sirop de arţar, peste care se aştern nuanţe fine de piper.
GUST: Dulceag şi expresiv, dominat de arome de migdală prăjită, fructe uscate, vanilie, caramel, scorţişoară şi sirop de arţar.
FINISH: Delicios, cu nuanţe de vanilie, nuci şi un strop de piper.177,21 RONStoc epuizat