Vinuri Franta

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  1. Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2017 - 0.75L , Alc: 13.5% Chateau D`Esclans - Le Coq rouge 2017 - 0.75L , Alc: 13.5%
    PRODUCATOR / PODGORIE: SACHA LICHINE
    ANUL DE RECOLTA: 2017
    REGIUNE / TARA: LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE ROUGE / SYRAH / MERLOT
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSU SEC. Acest vin este produs dupa cele mai moderne si riguroase metode tehnologice, ghidate de cunostintele despre vinificare, tradititional dobandite in Franta. Dupa o fermentare la temperaturi scazute, 20% din vin a fost imbatranit in butoaie de stejar.
    “Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte.” Sacha Lichine - vinificator

    ASPECT: De o culoare aproape opaca de un rosu purpura.

    MIROS: Complex, cu note de fructe salbatice de padure si condimente.

    GUST: Un mix placut de vanilie, chocolata, coacaze negre, mure, dude negre si o senzatie usor lemnoasa, de o corpolenta medie spre mare, cu o buna aciditate si un gust final prelung si condimentat.

    ASOCIERE CULINARA: Cu Penne all’Arrabbiata, pui in sos Piri Piri, Chilli cu fasole neagra, vitel Scaloppine cu ciuperci si Marsala, fasole cu ciolan in sos de tomate, Tartar de vita, Tortellini Pomodoro, snitel de porc umplut cu sunca si cascaval in crusta de parmezan si alune, coaste la cuptor, sarmale cu ciolan, sau platouri de porcarii: jumari, sorici, carnati prajiti, mici, sangerete.

    TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Nu se recomanda decantarea)
    39,27 RON
  2. Chateau D`Esclans - Le Poussin rose 2017- 0.75L , Alc: 12% Chateau D`Esclans - Le Poussin rose 2017- 0.75L , Alc: 12%
    PRODUCATOR / PODGORIE: SACHA LICHINE
    ANUL DE RECOLTA: 2017
    REGIUNE / TARA: LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / CINSAULT / SYRAH / VERMENTINO
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ROSE SEC, produs dupa cele mai moderne si riguroase metode tehnologice, ghidate de cunostintele despre vinificare, tradititional dobandite in Franta.
    “Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie pura de hedonist în minte.” Sacha Lichine - vinificator

    ASPECT: Limpede si stralucitor de o culoare de roz pal cu reflexii de piersica.

    MIROS: Fructat, de capsuni si mure, delicat floral.

    GUST: Foarte fructat si placut, cu tanini moi, proaspat si cremos in acelasi timp, de o corpolent amedie si o aciditate echilibrata, cu un gust final perceput de papilele gustative, lejer si lung.

    ASOCIERE CULINARA: Un excelent aperitiv, servit inainte de masa sau langa gustari din carne alba si carne rosie fiarta sau inabusita la tigaie. Absolut superb langa un steak de tuna la tigaie, asezonat cu masline verzi, sau sandwich cu carne de crab. La finele mesei, langa un tort de morcovi, nu foarte dulce sau o portie de fructe proaspete tinute la rece cu frisca lichida fara zahar, si nu in ultimul rand cu spuma de capsuni.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)
    39,27 RON
  3. Chateau D`Esclans - Les Clans rose 2009 - 0.75L, Alc: 14% Chateau D`Esclans - Les Clans rose 2009 - 0.75L, Alc: 14%
    .PRODUCATOR / PODGORIE: DOMAINES SACHA LICHINE
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE
    VOL. ALC.: 13.6%

    VIN ROSE SEC.

    ASPECT: Culoare de roz placut cu nuanta de coaja de piersica supracoapta.

    MIROS: proaspat, seducator de fructe rosii completat de note florale, imbietor si subtil deaccente minerale.

    GUST: Elegant si echilibrat, un vin armonios de o corpolenta medie, proaspat si fructat, mineral si cu un gust final remanent, prelung si delicat citric (pomelo. grapefruit rosu).

    ASOCIERE CULINARA: Ca aperitiv langa amuse bouche din mezeluri fine din carne de porc, vita sau curcan (jambon, Mortadella, salam de Sibiu, carnati de vara, ceafa afumata, bacon de curcan) sau branzeturi proaspete de oaie si capra, din legume crude servite langa sosuri albe, usoare si nu foarte condimentate, si de asemenea langa antreuri si salate mediteraneene pe baza de peste si fructe de mare. Este perfent langa preparate din file de peste oceanic, garnisit cu legume pregatite la Wok, crude in mijloc (brocoli, ardei gras verde, asparagus, conopida, morcovi).

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)
    238,00 RON
  4. Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0,75L, Alc: 13% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0,75L, Alc: 13%
    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CLERC MILON
    ANUL DE RECOLTA: 2004
    REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS -GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: 49% CABERNET SAUVIGNON / 42% MERLOT / 7% CABERNET FRANC / 1% PETIT VERDOT / 1% CARMENERE

    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSU SEC. Este un Grand Cru Classe din 1855 (Cinquieme Cru Classe) Pauillac, ce a fost achizitionat de catre Baron Philippe de Rothschild in 1970. In 1988 la moartea lui Baron Philippe Rothschild, reconstructia cramei si a chateau-lui erau in plina desfasurare, si in ziua de astazi mai multe cladiri moderne din sticla, piatra si lemn, insumand 3600 de metri patrati, se integreaza perfect in peisajul din Medoc.
    2004 a ramas in memoria oenologilor ca cel mai secetos an din 1962 incoace.

    ASPECT: De o buna limpiditate si de o culoare de rosu purpuriu, extrem de inchis.

    MIROS: Bine structurat, intens, cu arome proaspete si distincte de cirese amare, afine, coacaze negre, lemn de santal si grafit (mina de creion), completate de valente delicate lemnoase de stejar si paine prajita.

    GUST: Perceptia initiala de rotunjime si catifelare, surprinde cu o textura armonioasa a taninilor echilibrata de corpolenta ridicata, sustinuta de o paleta gustativa de fructe negre (dude negre, mure, afine, cirese negre, coacaze) si accente subtile lemnoase. Perceptia pe paletin dupa inghitire, este placuta, lunga si echilibrata, tipica unui Clerc Milon clasic.

    ASOCIERE CULINARA: Cu mezeluri fine uscate, pastrame, carnatarii condimentate sau jambon (hamon, prosciutto) acompaniate de branzeturi “fandosite”, maturate, moi si semimoi langa nuci, alune de pamant, prune uscate si stafide rosii. Se asociaza elegant langa preparate din carne rosie la tava (porc, miel, vita, berbecut, curcan) impanate cu mirodenii, servite cu cartofi gratinati cu parmezan, cartofi rumeniti cu busuioc sau varza de Bruxelles trasa-n tigaie cu bacon si ceapa.

    TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)
    497,42 RON
  5. Regnard - Saint Veran le Pavillon blanc 2007 - 0,75L, Alc: 13% Regnard - Saint Veran le Pavillon blanc 2007 - 0,75L, Alc: 13%
    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2007
    REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT VERAN / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: De o culoare seducatoare de un galben pal cu note aurii.

    MIROS: Complex elegant si proaspat, placut fructat, arome de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de lemnozitate si vegetale.

    GUST: Proaspăt, bine echilibrat, expresiv şi fructuos cu note de pepene galben, pere şi piersici, ce se amestecă cu notele untoase şi minerale. Gustul este fin şi suplu, catifelat si de o corpolenta mare. Finalul are o prospeţime încântătoare cu o remanenta de nuca.

    ASOCIERE CULINARA: Langa carne alba, de pui, de peste gras sau piept de curcan pregatita pe la cuptor in hartie de gatit sau in folie, cu legume si citrice. Este excelent langa fructe de mare trase la tigaie cu risotto, sau paella de fructe de mare. La finalul mesei, este excelent cu branzeturi tari si semitari (grana Padano, Cheddar, Monterey Jack) cu fructe proaspete, struguri, pere galbene si migdale.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)
    16,66 RON
  6. De Ladoucette - Comte Lafond Sancerre blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Sancerre blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5%
    PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: A.O.C. SANCERRE / LOIRE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Culoare delicata de galben pal cu accente aurii.

    MIROS: Placut, citric si vegetal, de iarba proaspat cosita, bame si ardei gras verde.

    GUST: Puternic si placut, citric si vegetal, delicat cremos, un vin de o corpolenta medie, o aciditate relativ ridicata si un gust remanent lung si savuros.

    ASOCIERE CULINARA: Cu legume la gratar, cu peste oceanic servit cu sosuri usoare pe baza de fructe exotice, cu preparate din fructe de mare sau crustacee, asezonate cu salate usoare de vara. Este perfect langa branzeturi tari si semitari, delicat aromate, servite langa fructe proaspete (struguri albi, pere) si alune de pamant crude.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Se recomanda aerarea prin decantare)
    269,65 RON
  7. De Ladoucette - Comte Lafond Sancerre blanc 2015 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Sancerre blanc 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%
    PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
    ANUL DE RECOLTA: 2015
    REGIUNE / TARA: A.O.C. SANCERRE / LOIRE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Culoare delicata de galben pal cu accente aurii.

    MIROS: Placut si elegant, citric si vegetal, de iarba proaspat cosita, bame si ardei gras verde.

    GUST: Puternic si echilibrat, citric si vegetal, delicat untos, un vin de o corpolenta medie, o aciditate relativ ridicata si un gust remanent lung si seducator.

    ASOCIERE CULINARA: Cu legume la gratar, cu peste oceanic servit cu sosuri usoare pe baza de fructe exotice, cu preparate din fructe de mare sau crustacee, asezonate cu salate usoare de vara. Este perfect langa branzeturi tari si semitari, delicat aromate, servite langa fructe proaspete (struguri albi, pere) si alune de pamant crude.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Se recomanda aerarea prin decantare)
    157,08 RON
  8. PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LES TROIX CROIX
    ANUL DE RECOLTA: 2010
    REGIUNE / TARA: A.O.C. FRONSAC / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: MERLOT / CABERNET FRANC
    VOL. ALC.: 14%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Opac de un rosu purpuriu intens cu accente de violaceu..

    MIROS: Delicat lemnos, distinct de cedru si stejar, cu nuante de vanilie, de fructe de padure rosii si negre, usor condimentat.

    GUST: Taninos, prafos si fructat, de coacaze, dude rosii si stafide.Are o corpolenta medie si o aciditate bine integrata, si un gust final remanent, lung.

    ASOCIERE CULINARA: Este cel mai bine pus in valoare langa carne rosie, porc, vita sau miel la cuptor, la protap sau inabusita la tigaie in vin rosu; cu bucate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de Paste sau de Craciun, mezeluri preparate din carne de porc. La finalul mesei, langa branzeturi moi si semimoi, maturate, garnisite cu fructe uscate si arahide.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)
    75,91 RON
  9. PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LYNCH BAGES
    ANUL DE RECOLTA: 2001
    REGIUNE / TARA: CINQUIEMES CRUS - GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: 78% CABERNET SAUVIGNON / 15% MERLOT / 5% CABERNET FRANC / 2% PETIT VERDOT
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC catalogat Grand Cru Classe inca din 1855.

    ASPECT: De o culoare seducatoare de un rosu grena puternic, opac, de o nuanta inchisa si extrem de profunda.

    MIROS: Complex si intens, elegant, cu note subtile de cirese negre, gutui zaharisite si lemn dulce, completate de valente de fum, lemnozitate de stejar si condimente.

    GUST: De un mare rafinament, un vin elegant placut cremos cu tanini catifelati si matasosi, surprinde printr-un buchet complex gustativ fructe rosii rascoapte sau uscate, de mocha si paine prajita, delicate note de fum si ciocolata. Are un buchet matur si de un gust de final lung si atragator, dominat de vanilie si ciocolata.

    ASOCIERE CULINARA: Recomandat a fi deschis la ocazii speciale langa preparate de mare rafinament. Se asociaza cu preparate de inalta clasa ale bucatariei franceze, pe baza de carne de pasare (rata, gasca, potarniche, fazan), vita (Kobe, Mishima sau orice alt tip de Wagyu) miel sau de purcel de lapte la tava si nu in ultimul rand cu carne de vanat mare (mistret, urs sau cerb) asezonata cu trufe albe. La finele mesei langa branzeturi maturate (Rochebaron, Roquefort, Sainte-Maure de Touraine) sau mousse din ciocolata neagra cu fructe de padure, nu foarte dulce, in foita de aur.

    TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu minim 45 de min. inainte de servire)
    1.047,20 RON
  10. Lamblin Fils - Volnay aoc rouge 2005 - 0.75L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Volnay aoc rouge 2005 - 0.75L, Alc: 12.5%
    PRODUCATOR / PODGORIE: LAMBLIN & FILS
    ANUL DE RECOLTA: 2005
    REGIUNE / TARA: A.O.C. VOLNAY / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: De un rosu grena cu nuante de caramiziu, translucid.

    MIROS: Elegant fructat (coacaze, visine) si placut vegetal, de ciuperci, masline verzi si lemnos de cedru.

    GUST: Catifelat, fructos, de cirese negre, coacaze, prune uscate si dude rosii, imbogatit de savoarea ciupercilor de padure si de valente rafinate lemnoase, un vin de corpolenta relativ mica, sustinuta de tanini moi, cu un gust remanent pamantos si prafos.

    ASOCIERE CULINARA: Foarte reusit servit in asociere cu tocanite de carne de porc sau vita, din maruntaie de porc sau pui cu fasole sau cartofi, sau langa limba de vita in sos rosu cu masline. Este excelent in asociere cu drob de miel in aluat sau rulouri de carne cu umplutura de legume, si carne macinata in amestec cu mirodenii si verdeturi.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15 minute inainte de servire)
    120,43 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă