Vinuri Franta
-
Chateau D`Issan - Margaux Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D'ISSAN
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: CANTENAC A.O.C. MARGAUX / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC Grand Cru Classe 1855, Troisiemes Crus.
ASPECT: Un vin de o culoare de un rosu intens, purpuriu, cu accente de violaceu.
MIROS: Placut de fructe negre si rosii, cu valente elegant lemnoase, de vanilie si ierburi uscate.
GUST: Patrunzator si puternic de visine putrede, prune uscate, mure negre si coacaze, cu o lemnozitate bine integrata, tanini fermi si aciditate medie, delicat condimentat pe final, cu un gust remanent lung si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Perfect cu maruntaie de porc la tigaie cu ceapa, unt si ciuperci de cultura, sau placinte cu carne si tocane din carne rosie de porc sau vita; merge bine langa File Mignon de vita Kobe sau cu coaste de miel la cuptor in crusta de ierburi aromate si fistic.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 20 de minute inainte de servire)425,43 RON -
Chateau Mouton Rothschild - Le Petit Mouton rouge 2003 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: A.O.C. PAUILLAC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 76% CABERNET SAUVIGNON / 13% MERLOT / 11% CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSU SEC. Este un excelent exemplu al terroir-ului de la Chateau Mouton Rothschild, la preturi mult mai accesibile decat Premier Cru Classe-ul. Iese in piata in 1993, ca a doua eticheta a Chateau Mouton Rothschild, vinificat dupa aceleasi standarde dar selectat din vita de vie tanara.
ASPECT: Culoare este de un rosu inchis cu accente de purpura.
MIROS: Intens, placut, de fructe rosii si negre de padure, rascoapte, in special de coacaze negre, acompaniate de note florale de violete.
GUST: Bogat si vioi, proaspat, cu o oarecare robustete sustinuta de corpolenta (densitatea vinului din pahar) destul de ridicata, extrem de fructat, cu o eleganta lemnoasa si condimentata demna de taninii bine integrati si structura generala extrem de rafinata. Are un gust remanent (ceea ce ramane pe limba dupa inghitire) extrem de lung si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Langa preparate elaborate, rafinate, din carne rosie (vanat mic, manzat, purcel de lapte) pregatite rasol, pe grill, rotisor sau gratar, cu sosuri brune, de fructe rosii sau reductii de vin, acompaniate de sote-uri de legume (ciuperci de padure, vinete, cartofi noi, ardei grasi rosii si kapia, brocoli) bogat condimentate cu ierburi.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantare cu cel putin 25 minute inainte de servire )693,77 RONStoc epuizat
-
Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0,75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD
ANUL DE RECOLTA: 2004
REGIUNE / TARA: PREMIER CRUS - GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 69% CABERNET SAUVIGNON / 15% MERLOT / 13% CABERNET FRANC / 3% PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSU SEC. 2004 ocupă un loc special în amintirile francezilor, deoarece anul marcheaza Centenarul Antantei Cordiale încheiate de către Marea Britanie și Franța la 8 aprilie 1904. King Edward VII-lea, este cunoscut pentru ca a jucat un rol important în cadrul acordului, care a devenit o alianță reală în timpul Primului Război Mondial transformand două puteri rivale în surori.
Comemorarea unui astfel de reper important în relațiile franco - britanice, a fost o ocazie pentru multe sărbători în 2004. Acesta este spiritul în care baroneasa Philippine de Rothschild l-a abordat ASR Prințul de Wales, un artist talentat și un descendent direct al lui Edward VII-lea. Prințul a fost de acord ca pe eticheta de Mouton Rothschild 2004 sa apara una din acuarele sale inspirate de un peisaj francez. El a mai adăugat în propria-i caligrafie: "Pentru a sărbători aniversarea a 100 de ani de Antanta - Charles, 2004”.
ASPECT: De o buna limpiditate si o culoare de un rosu puternic, de o nuanta inchisa si extrem de profunda.
MIROS: Bogat si intens, complex, cu note subtile de cirese negre, gutui zaharisite si lemn dulce, completate de valente de fum, lemnozitate de stejar si condimente. Lemnozitatea ce invaluie parca intreg spectru de arome, se dezvaluie bine integrata.
GUST: De o mare finete, cremos cu tanini catifelati, surprinde printr-un buchet complex ce duce cu gandul la mocha si paine prajita; un buchet matur cu un gust de final lung si atragator, dominat de vanilie si ciocolata. Un vin distinct si extrem de elegant.
ASOCIERE CULINARA: Savoarea si valoarea acestui vin, merita doar prieteni, buna dispozitie si un paletin pregatit pentru a fi uimit. Deschiderea unei sticle de Mouton Rothschild este un eveniment in sine.
Dar daca chiar trebuie, se asociaza cu preparate rafinate ale bucatariei franceze, pe baza de carne de pasare (rata, gasca, potarniche, fazan), vita (Kobe, Mishima sau orice alt tip de Wagyu) miel sau de purcel de lapte la tava si nu in ultimul rand cu carne de vanat mare (mistret, urs sau cerb) asezonata cu trufe albe; este superb langa branzeturi maturate (Rochebaron, Roquefort, Sainte-Maure de Touraine) sau mousse din ciocolata neagra cu fructe de padure, nu foarte dulce, in foita de aur.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomandă decantarea cu circa 30 de min. înainte de servire; se poate savura acum sau păstra spre învechire la sticlă pentru minim 10-12 ani de la anul de producţie)4.581,50 RON -
JP Chenet - Cabernet Syrah rouge 2015 - 0.25 L, Alc: 12.5%
Amestec de Cabernet Sauvignon (70%) şi Syrah (30%), ceea ce îl face foarte tipic. Vin din podgoriile Pays d'Oc, din sudul Franţei, regiunea Languedoc-Roussillon. Variat pe intreaga suprafaţă producătoare de vinuri Oc: soluri nisipoase, lutose, calcaroase şi soluri schistous. Strugurii se recoltează la maturitate, apoi sunt zdrobiţi, apoi fermentaţi timp de 6 până la 12 ore la o temperatură controlată (aproximativ 30 °C) şi presaţi uşor.Vinul este maturat în rezervoare din oţel inoxidabil pentru a conserva aromele bogate.
Vin roşu, care poate fi servit cu un număr mare de feluri de mâncare: carne roşie, carne rece, salate şi multe tipuri de brânză.9,40 RON -
JP Chenet - Colombard Sauvignon blanc 2016 - 0.75L, Alc: 12%
Podgoria Côtes de Gascogne. La poalele Pirineilor (sud-vestul Franţei). Teren văluros, în cea mai mare parte cu argile calcaroase. Strugurii se recoltează înainte de a fi copţi şi apoi sunt zdrobiţi rapid la o temperatura scăzută. Fermentaţi la o temperatura de (12 - 17 °C) pentru a păstra toate aromele. Rapid filtrat şi conservat la o temperatură scăzută.
Vin delicat, ideal pentru a fi consumat cu peşte şi fructe de mare. Acesta poate fi, de asemenea, servit ca un aperitiv sau într-un wine bar.28,56 RON -
JP Chenet - Cabernet Syrah 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Vin roşu rubiniu,culoare intensă şi clară, note de cireşe, coacăze negre, ardei verde, lemn dulce şi condimente.
Poate fi servit cu un număr mare de feluri de mâncare: carne roşie, carne rece, salate şi multe tipuri de brânză.28,56 RON -
JP Chenet - Cinsault rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
Soiul de struguri: Amestec de 70% Cinsault şi 30% Grenache, ceea ce face din acest vin, un vin foarte tipic.
Origine: Vin din podgoriile Pays d'Oc, sudul Franţei, regiunea Languedoc-Roussillon.
Sol: Foarte variat: sol lutos, calcaros, nisipos, pietros şi schistous.
Vinificaţie: Strugurii se recoltează atunci când boabele de struguri sunt foarte coapte. Macerarea are loc la temperaturi mici, urmată de o filtrare a
impurităţilor rămase în urma presării. Fermentarea are loc la o temperatură scăzută pentru a conserva toate aromele. Maturarea se face la temperatură scăzută în rezervoare din oţel inoxidabil.
Caracteristici
Culoare: Transparentă şi strălucitoare.
Note de degustare: Foarte expresiv, cu fructe roşii de vară, căpşuni şi note picante.
Gust: De vară, revigorant, delicat, cu o aciditate echilibrată şi cu note de fructe, de vară, proaspat culese.
Recomandări: Vinul rozé poate fi servit singur sau cu multitudine de preparate culinare : preparate din carne rece, carne la grătar, jambon, salate.28,56 RON -
JP Chenet - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 13%
Merlot - Vin de Pays d'Oc Roşu
100% Merlot, ceea ce îl face tipic şi foarte aromat. Original din regiunea Bordeaux, dar s-a adaptat bine în sudul Franţei (peste 68.000 de hectare). Podgoriile Vin de Pays d'Oc pot fi găsite peste tot, regiunea Languedoc-Roussillon întinzându-se de la sud de Côtes du Rhône până la Carcassonne. Solul este variat pe întreaga suprafaţă de producţie. Stugurii din componenţa vinului au fost plantaţi în special pe soluri argilo-calcaroase şi pietroase.Strugurii se recoltează doar atunci când boabele sunt foarte coapte, apoi acestea sunt fermentate timp de 6 - 12 zile. Temperatura de fermentare este păstrată sub 32 °C, şi vinul este presat uşor. Este maturat în rezervoare. În cele din urmă este filtrat si îmbuteliat.
Caracteristici
Culoare: Transparentă, intensă, de culoarea granatului, roşu purpuriu.
Note de degustare: Fructe roşii, coacăze negre, cireşe, gem de zmeură.
Gust: Vin cu taninuri catifelate şi persistenţă îndelungată a gustului.
Recomandări: Vin roşu, poate fi servit cu preparate din carne albă, carne de pasăre, carne la grătar, salate, mai multe tipuri de brânză.28,56 RON -
Mouton Cadet - Bordeaux blanc 2017 - 0,75L, Alc: 12%
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
REGIUNE / TARA: A.O.C. BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 65% SAUVIGNON BLANC / 30% SEMILLON / 5% MUSCADELLE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC, creat inca din 1970 de catre legendarul vinificator si poet Baron Philipe de Rothschild ca o combinatie eleganta intre traditiile viticulturii in regiunea Bordeaux si valorile de autenticitate promovate de familia Rothschild.
ASPECT: O culoare vibranta, de un galben pai cu tuse de auriu.
MIROS: Prezinta o paleta de arome atractive, intense dar totusi rafinate, florale si de fructe proaspete; distinct de mere golden si grapefruit imbogatite cu arome delicate lemnoase, de talas facut din rindeaua .
GUST: Un vin rotund a carui corpolenta este sustinuta de tipicitatea Semillon-ului, completat de prospetimea Sauvignon Blanc-ului si consistenta strugurilor de Muscadelle; are o aciditate mica si intensitate medie a buchetului. Gustul final remanent este lung si intens, savuros, de fructe citrice.
ASOCIERE CULINARA: Se asociaza bine cu carnea de pui sau peste, pe plita sau pe gratar asezonata cu sosuri usoare si servita cu garnituri din legume trase la tigaie. De asemenea este o buna “companie” pentru carpaccio de ton, caracatita sau midi inabusite cu vin alb, patrunjel si usturoi, sau mancaruri vegetariene pe baza de praz si ardei gras.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 9º C (Nu se recomanda decantarea sau aerarea)50,40 RON -
De Ladoucette - Baron de L blanc 2009 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.
MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.
GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)352,12 RONStoc epuizat
-
Chateau D`Esclans - D`Esclans rose Methuselah 2013 - 6L, Alc: 13.5%
VIN: CHÂTEAU D’ESCLANS
PRODUCĂTOR / PODGORIE: DOMAINES SACHA LICHINE
REGIUNE / ŢARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / SYRAH / MOURVEDRE / CINSAULT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC, clasic din regiunea Provence, ce a reuşit să obţină 90 de puncte în Wine Enthusiast, 17/20 de la Jancis Robinson, 18.5/20 de la Matthew Jukes şi 17/20 de la Steven Spurrier.
Născut în Bordeaux, Sacha Lichine şi-a început cariera în tinereţe la Château Prieure Lichine (clasificat Quatriemes Crus din 1855), domeniu pe care-l administra deja la vârsta de 27 de ani. Momentul de răscruce în cariera-i de vinificator a fost în 2006 când a achiziţionat Château D’Esclans, punând astfel umărul la popularizarea rose-urilor de mare valoare din Provence.
ASPECT: De o culoare rose pal, somonat, clasică pentru rose-urile din sudul Franţei.
MIROS: Îmbietor de fructe roşii în special de căpşuni sălbatice.
GUST: Îmbătrânit în butoaie de stejar şi “suferind” un proces delicat de batonnage, vinul prezintă o mare complexitate şi o foarte bună structură şi corpolenţă. Aromele puternice şi intense de fructe roşii completate de o rafinată mineralitate se păstrează mult pe paletin, gustul final remanent fiind bogat şi extrem de lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi consumat şi savurat ca un excelent aperitiv, dar şi în asociere cu mâncăruri tradiţionale din sudul Franţei, pe bază de fructe de mare şi peşte, bogat înmiresmate în ierburi de Provence. Înobilează salatele uşoare de vară din legume proaspete cu roşii uscate şi brânzeturi cremoase (St. Andre, Franţa sau Cream Cheese, S.U.A), şi salatele şi tartinele de fructe fără frişcă sau sosuri dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomandă decantarea)1.190,00 RONStoc epuizat
-
La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone blanc 2012 - 0.75L, Alc: 15%
PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DU RHONE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER / GRENACHE BLANC / CLAIRETTE
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Are o culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii.
MIROS: Imbietor, intens vegetal, de brocoli si ardei gras verde, fructat, distinct de o caracteristica de citrice, distinct de fructul pasiunii si o aroma subtila de nucsoara.
GUST: Molatec si untos, de o acididate medie, un vin placut cu note vegetale si fructate (mere golden, ananas)completate de o nuanta de mineralitate.
ASOCIERE CULINARA: Un adevarat 'prieten' pentru pentru rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume, terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, muschiulet de porc in vin alb cu fenicul si rozmarin, ratatouille si platouri de branzeturi tari si semitari. Perfect langa paste cu sos alb si Champignon.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)9,52 RONStoc epuizat
-
Chateau Poitevin - Medoc Cru Burgeois rouge 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU POITEVIN
ANUL DE RECOLTA: 2011
REGIUNE / TARA: A.O.C. / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DIN BORDEAUX
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Un Cru Burgeois
ASPECT: Are o culoare intensa, de un rosu de rubiniu cu note subtile de grena.
MIROS: Complex si foarte fructat, placut lemnos, elegant de vegetale si ierburi aromate.
GUST: Oarecum molatec, echilibrat si catifelat, de o corpolenta medie cu tanini moi si aciditate bine integrata, de un gust fructat de cirese amare, coacaze rosii si negre, afine si mure. Gustul remanent este de o persistenta lunga si seducatoare, usor salin.
ASOCIERE CULINARA: Langa carne rosie de vita sau miel, sau cu maruntaie de porc (rinichi si creier), pui (pipote si inimi), vita (limba), pregatite la tigaie in unt si ceapa calita, stropite cu vin si servite langa mamaliguta, legume sotate, cartofi taranesti sau piure. Branzeturile semimoi sau moi, tinere, proaspete, sunt de asemenea o buna asociere culinara, mai ales langa fructe uscate (stafide rosii si merisoare).
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Se recomanda decantarea inainte de servire)95,56 RON -
Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet, blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2013
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHASSAGNE-MONTRACHET / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare galben pal cu inflexiuni aurii
MIROS: Seducator de fructe exotice, in special ananas si star fruit cu o nota distincta si eleganta de mineralitate.
GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placuta, onctuos cu o caracteristica fructata (ananas, mango, banane), vegetal de anghinare si masline verzi, cu un gust final, remanent, lemnos de cedru.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate usoare din carne de peste, pe baza de verdeturi si legume, in special fasole verde si mazare, castraveti cu smantana degresata, sau cu maruntaie (creier macelaresc sau la capac, limba cu masline) si la terminarea mesei cu platouri de branzeturi tari si semitari (Saint Paulin, Appenzeller, Swiss Cheese) servite cu struguri proaspeti si nuci macademia.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare, si servirea in pahare mari de vin rosu, tim Bourgogne)251,33 RON -
Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D’ESCLANS
ANUL DE RECOLTA: 2016
REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE / CINSAULT / SYRAH / MOURVEDRE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC, clasic din regiunea Provence, este primul vin al Chateau D’Esclans ce a reusit sa obtina un punctaj de 17/20 de la Matthew Jukes si 16.5/20 de la Steven Spurrier, Medalia de Argint - Decanter World Wine Awards 2013.
Nascut in Bordeaux, Sacha Lichine si-a inceput cariera in tinerete la Chateau Prieure Lichine (clasificat Quatriemes Crus din 1855), domeniu pe care-l administra deja la varsta de 27 de ani. Momentul de rascruce in cariera-i de vinificator a fost in 2006 cand a achizitionat Chateau D’Esclans, punand astfel umarul la popularizarea rose-urilor de mare valoare din Provence.
ASPECT: Are o culoare de roz delicat si pal, cu nuante de somon si infletiuni aurii, clasica pentru rose-urile din sudul Frantei.
MIROS: Placut si proaspat, fructat, evident de fructe rosii, in special de cirese, mure si capsuni salbatice.
GUST: Catifelat, lejer si totusi intens floral si fructat, accentuat de cirese, grapefruit si capsuni; un vin lejer de mica corpolenta si savuroasa mineralitate. Are o structura buna, o prospetime sustinuta de aciditate, si un gust final remanent lung si placut.
ASOCIERE CULINARA: De consumat si ca aperitiv, dar si in asociere cu antreuri sau feluri principale pe baza de carne alba, in special peste si fructe de mare; dar 'face fata' cu brio si preparatelor din carne rosie, daca nu sunt extrem de condimentate sau iuti. Un vin versatil care poate fi servit de la amuse-bouche si pana dupa felul principal, cu branzeturi tari si semitari, sau la desert, langa tartine sau salate cu fructe neinsiropate.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)229,08 RONStoc epuizat
-
Roux Pere & Fils - Macon Village blanc 2014 - 0.75L , Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: A.O.C. MACON VILLAGE / MACONNAIS / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Domaine Roux Pere & Fils a fost fondat în 1885, cand avea doar 4 hectare în satul Saint-Aubin în inima Burgundiei, in Franța. Sub conducerea lui Marcel Roux și a fiul său Christian, podgoria a ajuns la 70 de hectare raspandite preponderent in Côte d'Or si in Côte de Beaune. In ziua de astăzi, Domaine Roux Pere & Fils este operata de a 4-a si a 5-a generatie, cu podgorii plantate exclusiv pe pantele de est și de sud, strugurii sunt recoltați manual la maturitate optimă și vinificati în conformitate cu reglementările locale, combinand tradiții valoroase cu cele mai avansate tehnologii.
ASPECT: De o buna limpiditate si o culoare intensa de un galben auriu.
MIROS: Placut, proaspat si delicat, untos si fructat (mere verzi) completat de suave arome florale (salcam, feriga si caprifoi) si note de migdale.
GUST: Savuros, fructat si proaspat, de o senzatie usor dulceaga, cremos, si de un gust remanent dupa inghitire, lung si cu accente citrice.
ASOCIERE CULINARA: Un vin placut si elegant usor de consumat doar per se, dar si in asocieri culinare cu fructe de mare sau peste servit cu sosuri albe (in special tartar), carne de piept de pui pregatita pe grill sau snitel, cascaval pane si nu in ultimul rand cu tempura de jumbo Tiger shrimp.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)71,99 RON -
Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: A.O.C. PULIGNY MONTRACHET / COTE DE BEAUNE / COTE D'OR / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Domaine Roux Pere & Fils a fost fondat în 1885, cand avea doar 4 hectare în satul Saint-Aubin în inima Burgundiei, in Franța. Sub conducerea lui Marcel Roux și a fiul său Christian, podgoria a ajuns la 70 de hectare raspandite preponderent in Côte d'Or si in Côte de Beaune. In ziua de astăzi, Domaine Roux Pere & Fils este operata de a 4-a si a 5-a generatie, cu podgorii plantate exclusiv pe pantele de est și de sud, strugurii sunt recoltați manual la maturitate optimă și vinificati în conformitate cu reglementările locale, combinand tradiții valoroase cu cele mai avansate tehnologii.
Vinul a fost maturat in butoaie de stejar frantuzesc (30% noi, 70% la a doua trecere)
ASPECT: Are o culoare de un galben pai cu accente puternice aurii.
MIROS: Armonios, complex si elegant de flori de paducel, alune prajite, martipan, lemon grass si fructe citrice.
GUST: Echilibrat si elegant, confirma aromele identificate prin apreciere olfactiva; este untos si lemnos (cedru, stejar si vanilie) si are o senzatie la final dupa inghitire, lunga si savuroasa.
ASOCIERE CULINARA: Perfect cu preparate elaborate din carne de peste si fructe de mare (raviolli umplute cu somon si ierburi aromate, shrimp dumplings, wonton prajit, sushi si sahimi de ton, peste oceanic preparat in sare, homar servit cu untdelemn, risoto cu scoici, file de peste pregatit in frunze de bananier cu chutney de ananas), sau cu branzeturi tari si semitari, asezonate cu fructe uscate (caise, piersici, stafide albe) si alune.
TEMP. DE SERVIRE: 12-14º C (Se recomanda aerarea inainte de servire; vinul are un potential de invechire de 10-12 ani)353,43 RON -
La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE
ANUL DE RECOLTA: 2013
REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DU RHONE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER / GRENACHE BLANC / CLAIRETTE
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Are o culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii.
MIROS: Imbietor, intens vegetal, de brocoli si ardei gras verde, fructat, distinct de o caracteristica de citrice, distinct de fructul pasiunii si o aroma subtila de nucsoara.
GUST: Molatec si untos, de o acididate medie, un vin placut cu note vegetale si fructate (mere golden, ananas)completate de o nuanta de mineralitate.
ASOCIERE CULINARA: Un adevarat 'prieten' pentru pentru rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume, terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, muschiulet de porc in vin alb cu fenicul si rozmarin, ratatouille si platouri de branzeturi tari si semitari. Perfect langa paste cu sos alb si Champignon.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)28,47 RON -
La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 2013 - 0.75L, Alc: 15%
PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE
ANUL DE RECOLTA: 2013
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHATEAUNEUF DU PAPE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CLAIRETTE / ROUSSANE / GRENACHE BLANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC.
ASPECT: De o culoare de un galben pai placut, cu puternice inflexiuni aurii.
MIROS: Fascinant, intens vegetal si fructat, de pere, mere golden, ananas, lychee, brocoli si ardei gras verde, fructat, invaluite intr-o atome imbietoare de citrice.
GUST: Onctuos si cremos, de o acididate medie si o corpolenta mare, un vin placut cu note vegetale si fructate completate de o nuanta de mineralitate; gustul remanent este ling, citric si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Langa paste cu sos alb si ciuperci de cultura, sau fructe de mare, creveti, langoustine sau homar garnisit cu legume sotate, sau cu rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume. Perfect cu terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, preparate vegan sau lacto-vegetariene cu branzeturi cremoase su sosuri albe vascoase, pe baza de smantana grasa. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari, insotite de nuci caju si fructe uscate (caise, mere, stafide albe).198,97 RONStoc epuizat