Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
LacertA - Cuvee X 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS, RHEIN RIESLING, FETEASCA ALBA
Vin alb cu nuante de citrice, mere, grapefruit, banane si iarba proaspat cosita. Gust proaspat, cu un echilibru deosebit intre alcool, aciditate si restul de zahar.
Temperatura optima de consum: 8 - 10°C.
Recomandat cu: Preparate din peste, fructe de mare, carne alba.70,69 RON -
LacertA - Cuvee IX 2015 - 0.75L, Alc: 14.4%
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCA NEAGRA, SHIRAZ
Vin cu o culoare rosie intensa, cu aroma de fructe de padure rosii si negre, visine, coacaze si zmeura. Maturarea la barrique timp de un an adauga nuante de vanilie, cafea, ciocolata si condiment.
Temperatura optima de consum: 17 - 19°C.
Recomandat cu: Carne rosie, in special vanat, branzeturi puternic aromate si ciocolata.103,41 RON -
LacertA - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: CHARDONNAY
Vin cu personalitate puternica, cu aroma de citrice, banana si fructe tropicale. In gust se regasesc nuante de unt proaspat care dau onctuozitate vinului.
Temperatura optima de consum: 8-10 °C
Recomandat cu:
Pui si peste la gratar, fructe de mare, carne alba, branzeturi53,90 RON -
Corcova - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
Aflat printre puţinele soiuri albe care se pretează învechirii, Chardonnay este în această ipostază un vin cu multă personalitate. Galben deschis cu reflexii argintii, reuneşte într-o asamblare armonioasă nuanţe de citrice, unt şi migdale, ce îi conferă un grad de complexitate ridicat. Finalul este plăcut, uşor condimentat şi cu atât mai favorabil unor asocieri gastronomice îndrăzneţe, din universul alcătuit de aperitive, peşte şi carne de pasăre. Se serveşte la 12-14 grade Celsius.38,50 RON -
Avincis - Cramposie Selectionata 2018 - 0.75L, Alc: 13%
AVINCIS - CUVEE PETIT - SAUVIGNON BLANC
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Recoltarea se face manual, în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să rămână cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi sănătoşi. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare.
Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe bandă transportoare pentru a ne asigura că au fost culeşi numai cei copţi şi sănătoşi.
Strugurilor li se îndepărtează ciorchinii şi sunt maceraţi într-o presă pneumatică închisă, sub atmosferă protectoare.
Fermentarea se face în cisterne de inox, cu controlul permanent al temperaturii, folosindu-se drojdii selectate pentru păstrarea aromelor.
Degustare:
Culoarea sa este galben foarte deschis, cu discrete reflexii verzi.
Acest vin are un buchet proaspăt şi expresiv de pară şi măr verde.
Gustul său este plin de viaţă, cu note citrice şi de măr verde combinate cu o mineralitate persistentă.
Acest vin poate fi consumat imediat dar îşi va păstra prospeţimea şi în următorii 2 -3 ani.
Recomandări privind servirea:
- A se servi la 7 ̊C.
- Este un vin potrivit oricărei ocazii.
- Acompaniază foarte bine aperitivele.
- Vă recomandăm să îl consumaţi alături de peşte la grătar saufructe de mare.45,10 RON -
Avincis - Cuvee Amelie Tamaioasa Romaneasca, dulce 2015 - 0.375L, Alc: 12.5%
Recoltarea se face manual în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să ramana cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi sănătosi.
Strugurii, atent selecţionaţi, sunt culeşi târziu in Octombrie. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare. Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culeşi numai cei foarte copţi şi sănătoşi. Fermentaţia alcoolică are loc timp 4 luni în baric. Timpul total de învechire este de 14 luni în baric.
Degustare:
- Culoarea acestui vin este galben pai cu tentă aurie.
- Buchetul său este puternic şi elegant, cu arome de mango, piersici, caise şi miere.
- Gustul vinului este echilibrat, puternic aromat, dulce şi armonios cu aciditate ridicată care susţine prospeţimea vinului.
- Poate fi consumat de acum şi până în anul 2025.
Recomandări privind servirea:
- A se servi rece la 10-12˚ C.
- A se savura ca un aperitiv cu prietenii, împreună cu biscuiți și produse de patiserie sau ca un digestiv rafinat într-o companie bună.64,90 RON Începând cu: 61,01 RON -
Avincis - Vila Dobrusa (fr+pg+tr) rosu, demisec 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR: AVINCIS
REGIUNE: DRAGASANI
SOI STRUGURE: FETEASCA REGALA – PINOT GRIS & TAMAIOASA ROMANEASCA
Acest cupaj are o culoare galben deschis cu reflexe verzui. Gustul sau este viu cu aciditate intepatoare si arome delicate de miere. Cupajul este format din Feteasca Regala, Pinot Gris si Tamaioasa Romanească. Vinul prezinta un buchet cu note de piersica si lamaie.
Va sfatuim sa degustati acest vin foarte rece, la 7˚C, alaturi de branza de capra sau aperitive, salate de sezon si peste la gratar.28,80 RON Începând cu: 27,07 RON -
Avincis - Vila Dobrusa Negru de Dragasani si Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR: AVINCIS
REGIUNE: DRAGASANI
SOI STRUGURE: NEGRU DE DRAGASANI & MERLOT
Culoarea acestui vin este violet inchis cu reflexe profunde de rubin. Cupajul este format din Negru de Dragasani si Merlot, iar gustul sau prezinta arome de fructe de padure, structura rotunda si aciditate proaspata. A se degusta la 17°C.
Acompaniaza foarte bine carnea la gratar sau mancarea asiatica.28,80 RON -
Avincis - Vila Dobrusa rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR: AVINCIS
REGIUNE: DRAGASANI
SOI STRUGURE: ROSÉ - CABERNET SAUVIGNON
Este un vin cu gust proaspat si racoritor , cu o culoare asemanatoare cu cea a cojii de ceapa, deschis, cu reflexii portocalii si un buchet cu arome de grepfruit si zmeura.
Va sugeram sa il serviti foarte rece, la 7˚C, alaturi de aperitive reci. Acompaniaza foarte bine salatele proaspete de sezon, pestele la gratar sau puiul in sos dulce-picant.28,80 RON Începând cu: 27,07 RON -
Avincis - Vila Dobrusa Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR: AVINCIS
REGIUNE: DRAGASANI
SOI STRUGURE: ROSÉ - CABERNET SAUVIGNON
Este un vin cu gust proaspat si racoritor , cu o culoare asemanatoare cu cea a cojii de ceapa, deschis, cu reflexii portocalii si un buchet cu arome de grepfruit si zmeura.
Va sugeram sa il serviti foarte rece, la 7˚C, alaturi de aperitive reci. Acompaniaza foarte bine salatele proaspete de sezon, pestele la gratar sau puiul in sos dulce-picant.28,80 RON Începând cu: 27,07 RON -
Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR: AVINCIS
REGIUNE: DRAGASANI
SOI STRUGURE: SAUVIGNON BLANC
Acest vin are o culoare galben transparent, cu reflexii verzui si un buchet cu arome de fructe exotice. Gustul acestui vin este proaspat si rotund, cu arome de lamaie.
Va recomandam sa il serviti foarte rece, la 7˚C, alaturi de branza de capra, gustari si aperitive. Acompaniaza, de asemenea, foarte bine salatele proaspete de sezon sau pestele la gratar.28,80 RON -
Davino - Revelatio 2018 - 0.75L, Alc: 13%
VIN: DAVINO REVELATIO
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA ALBA + SAUVIGNON BLANC
Se obtine din Sauvignon Blanc si Feteasca Alba. Soiuri vinificate separat. Strugurii de Sauvignon Blanc provin din cele mai valoroase parcele din plaiul “Valea Gardului”, fiind selectionati in proportie de 70% din plantatii cu varsta mai mare de 25 de ani, iar 30% din colectia de vie tanara de peste 5 ani ce cuprinde 3 din cele mai valoroase clone de origine franceza. Tehnologia de vinificatie de tip reductiv, prin care s-a urmarit pastrarea aromelor primare varietale, a fost completata cu tehnici traditionale de maturare pe depozit fin de drojdie (“battonage”), in scopul completarii profilului aromatic cu arome secundare elaborate.103,41 RON Începând cu: 97,21 RON -
Davino - Monogram Feteasca Neagra 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%
VIN: DAVINO Monogram Feteasca Neagra
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA
Monogram Feteasca Neagra se produce din struguri obtinuti prin cules selectiv, din parcelele cele mai valoroase, pentru a caror plantare au fost folositi altoi selectati special din arealul Ceptura. Tehnologia este orientata spre obtinerea unui vin bine structurat, mai elaborat, cu o corpolenta peste medie si cu pastrarea caracterului de soi. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22 grade Celsius timp de 17-19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare in baricuri de stejar de 225 litri din care 30% - noi si 70% la a doua utilizare, la 15 grade Celsius, timp de 8 luni. Invechire la sticla- minim 18 luni.85,08 RON Începând cu: 79,98 RON -
Davino - Faurar Alb de Ceptura 2018 - 0.75L, Alc: 13%
VIN: DAVINO FAURAR ALB DE CEPTURA
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING, FETEASCA ALBA
Un cupaj elegant, impunator, in care cele trei soiuri isi fac simtita prezenta si se pun reciproc in valoare. Mirosul aduce a flori de vita de vie, grapefruit, ananas, drojdii si acea nota specifica vinurilor albe Davino, mineral-calcaroasa. Atacul propune niste senzatii dulci, care se perpetueaza pe tot parcursul gustativ, echilibrand tonurile efervescente si aciditatea ridicata. Finalul vine cald, lung si intens, de un verde-crud, aproape crocant.
Soiurile sunt vinificate separat printr-o tehnologie menajata de prelucrare, de la strugure si pana la vinul imbuteliat. Presarea menajata cu tehnologie pneumatica la max 1 bar, urmata de deburbare stabulatie la frig 24 ore.
Fermentatia alcoolica in vase de inox de 100 hl , la temperaturi de 10-12 grade, cu drojdii selectionate pentru fiecare sortiment in parte. Maturare in vase de inox.
Miros caracteristic soiurilor, intens si persistent, floral si note usor minerale.
Gust proaspat, fructuos, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent.27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
Davino - Faurar Rose de Ceptura 2018 - 0.75L, Alc: 14%
VIN: DAVINO FAURAR ROSE DE CEPTURA
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
CULOARE: roz-somon intens
NAS: note florale acompaniate de arome fructate (capsuni, zmeura, fragi)
GUST: plin, echilibrat, aciditate buna
POSTGUST: placut, tuse de fructe confiate27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
Davino - Faurar Rosu de Ceptura 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
VIN: DAVINO FAURAR ROSU DE CEPTURA
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCA NEAGRA
Este obtinut dintr-un cupaj de Merlot, Cabernet si Feteasca neagra 50% fiiind ulterior maturat timp de 6 luni in baric de stejar romanesc.Are un miros caracteristic soiurilor,persistent,usor condimentat,note de fructe uscate si miez de nuca. Amplu si ferm, echilibrat si armonios structurat, final persistent cu tanini elaborati.27,49 RON -
Davino - Iacob alb 2017 - 0.75L, Alc: 13%
VIN: DAVINO IACOB ALB
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCA ALBA
Cupaj de Sauvignon Blanc si Feteasca Alba, Iacob pastreaza aromele acestor struguri de soi romanesc. Pe langa, aromele florale, minerale si acide se fac simtite odata cu prima inghititura, carora li se alatura note subtile de citrice si corcoduse zemoase. Este un vin elegant, fin, potrivit oricarui eveniment.49,74 RON Începând cu: 46,76 RON -
Davino - Iacob rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
VIN: DAVINO IACOB ROSU
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCA NEAGRA
Aromele de cacao, cafea, fructe negre si lemn uscat, completate de note dulci, usor acide de coacaze, visin, curmale si prune uscate descriu gustul placut al acestui Iacob Cabernet Sauvignon & Fetasca Neagra. Finalul usor picant este la fel de gustos, demonstrandu-i taria.54,98 RON -
LacertA - Blanc de Noir, alb 2017 - 0.75L, Alc: 13.7%
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: PINOT NOIR
Vin obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor de Pinot Noir, cu aroma de mere verzi, piersica si pepene galben si un gust vioi cu nuante de grapefruit si agrise.
Temperatura optima de consum: 8-10 °C
Recomandat cu:
salate, peste slab, fructe de mare, sarmale53,90 RON Începând cu: 50,68 RON