Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Tip strugure: Tamaioasa Romaneasca Eliminare
-
Tradiţia româneascã cere aproape imperativ ca Tãmâioasa sã fie vinificatã dulce, sau mãcar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultivã de relativ puţinã vreme, aşa cã am încercat sã experimentãm toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de expresivã, oferind o expresie incredibilã a pãmântului oltenesc. Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpã de fructe dulci, de la flori albe la aromele clasice de Muscat, fãrã a lãsa o zonã, mai suavã sau mai carnalã, neacoperitã. Gustul puternic şi lung se dovedeşte a fi rãcoritor, cu o aciditate care dã vivacitate care pune în mişcare ansamblul complex şi plin de structurã pe care îl dau palierele aromatice. Drept dovadã cã vinificarea în sec a fost o decizie bunã, vinul a câştigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, desfãşurat în aceastã primãvarã la Paris.41,89 RON Începând cu: 39,38 RON -
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / PIETROASA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
VOL. ALC.: 13.6 %
Vin alb demidulce, îmbuteliat în septembrie 2009 la o aciditate totală de 5.9g/L cu zahăr rezidual de 18.8g/L. Soi românesc
ASPECT: Culoare galben pai cu inflexiuni aurii.
MIROS: Extrem de aromat, intens floral, soc, salcâm şi tei; pregnant de fructe răscoapte, fructe exotice, complectat cu arome delicate de melasă şi caramel.
GUST: Îmbietor, de intensitate pronunţată, bogat în arome de fructe răscoapte, de pere galbene, ananas, pepene galben şi subtil mango. Vinul are o corpolenţă medie şi un gust final remanent bogat în nuanţe “mieroase” şi de fructe confiate.
ASOCIERE CULINARĂ: Se serveşte preponderent cu preparate dulci: tarte de fructe sau cozonac cu fructe confiate şi/sau rahat, şi de asemenea lângă preparate asiatice nu foarte iuţi, bogate în condimente, gătite cu soia sau fish sauce.
TEMP. DE SERVIRE: 6º C (nu necesită aerare sau decantare)27,49 RON Începând cu: 23,74 RON -
Recoltarea se face manual în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să ramana cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi sănătosi.
Strugurii, atent selecţionaţi, sunt culeşi târziu in Octombrie. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare. Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culeşi numai cei foarte copţi şi sănătoşi. Fermentaţia alcoolică are loc timp 4 luni în baric. Timpul total de învechire este de 14 luni în baric.
Degustare:
- Culoarea acestui vin este galben pai cu tentă aurie.
- Buchetul său este puternic şi elegant, cu arome de mango, piersici, caise şi miere.
- Gustul vinului este echilibrat, puternic aromat, dulce şi armonios cu aciditate ridicată care susţine prospeţimea vinului.
- Poate fi consumat de acum şi până în anul 2025.
Recomandări privind servirea:
- A se servi rece la 10-12˚ C.
- A se savura ca un aperitiv cu prietenii, împreună cu biscuiți și produse de patiserie sau ca un digestiv rafinat într-o companie bună.64,90 RON Începând cu: 61,01 RON -
Tamaioasa Romaneasca cultivata în zona Murfatlar poate impresiona placut, asta datorita numărului prelungit de zile insorite care rasfata strugurii si-i innobileaza cu aromele atat de apreciate ale acestui soi parfumat.
Tamaioasa Romaneasca crescuta în zona Murfatlarului are o culoare galben pai deschis, ce dezvolta arome fine, delicate, oferind o senzatie de dulce datorata notelor elegante de muscat si miere de tei.
Gustul sau este usor mineral, cu arome de portocale, coji de portocale si ananas. Este un vin echilibrat, cu un post-gust lung, insotit de note tonice pe final. Este un vin convivial, pe care-l vedem alaturi de branzeturi cu mucegai, branzeturi fermentate și aperitive.
Temperatura de servire: 7-9ᵒC40,58 RON Începând cu: 39,99 RON -
Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.
Culoare: Galben-auriu.
Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
Gust: Revigorant, echilibrat.
Postgust: postgust de intensitate ridicată.
Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.39,27 RON Începând cu: 36,91 RON -
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL: Tamaioasa Romaneasca 100 %.
VOL. ALC.: 12,70%
ASPECT: De o culoare galben auriu cu reflexii verzui, limpede stralucitor.
MIROS: Intens, cu arome de flori de soc şi tei, nuante de caramel si nucsoara,miere de albine.
GUST: Este un vin demi-sec,cu aciditate buna, echilibrat,plin si savuros, post-gust prelung.
ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la deserturi pe baza de fructe, branzeturi maturate sau cu mucegai nobil.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10ºC26,18 RON Începând cu: 24,61 RON -
LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.
Soi/Cupaj: Tamaioasa Romaneasca 100%
DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: Vin demisec elegant, cu arome florale intense de salcâm și miere de tei. Fin, plăcut cu arome bine armonizate. Cele 8,5 g/l de zahăr rezidual au fost lăsate pentru a intensifica aromele florale, dar și pentru a face vinul foarte plăcut. Direct, prietenos, cu arome complexe de ananas, mango, flori de salcâm și citrice. Un vin amical, bun pentru orice ocazie.
Servire: Portivit langa deserturi cu ciocolată albă.43,85 RON Începând cu: 41,22 RON -
Si acest soi de struguri, Tamaioasa Romanesca, este o dovada pentru peste doua mii de ani de istorie a viticulturii la Dragasani: descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, Tamaioasa a ajuns la Dragasani probabil cu tarani greci si romani in timpul imperiului roman. Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, pastrand o aciditate proaspata.
Vinificat in sec, Tamaioasa Romanesca se ofera ca aperitiv sau cu salate, dar si cu specialitati condimentate din bucatariile Asiei.
Cules tarziu si vinficat dulce/ demidulce, buchetul intens este inca mai pronuntat si rotunjit in gura prin tonuri de fructe coapte.47,12 RON -
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: Este un vin de o culoare galben pai cu reflexii verzui,limpede stralucitor.
Olfactiv:Intens, arome de flori de soc si tei,note de caramel si nucsoara,miere de albine.
Gustativ:Vin demi-sec,aciditate buna,plin si savuros,echilibrat,post-gust prelung.
RECOMANDARI DE SERVIRE:temperatura optima de consum este de 8 oC.
Se poate servi la deserturi pe baza de fructe, branzeturi maturate sau cu mucegai nobil.19,96 RON -
REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
VOL. ALC.: 10,5%
Strugurii au fost culesi manual si ulterior sortati cu grija. Macerarea a avut loc la temperatura controlatA pentru a pastra aromele primare. Fermentarea a avut loc in vase de inox la temperaturi joase și a condus catre o concentratie de alcool de cel mult 10%, de unde rezulta 160 grame de
zaharuri reziduale.
ASPECT: Se prezinta cu o culoare aurie, stralucitor si dens.
MIROS: Este plin de arome, ce definesc soiul de Tamaioasa Romaneasca. Floare de portocal si struguri copti, smochine uscate, polen si duioase senzatii de miere de salcam, unde se alatura notele de Botrytis, specifice recoltărilor foarte tarzii.
GUST: In gust este dulce si structurat, cu aliuri citrice de grepfruit. Senzatiile matasoase si calde, se aliniaza elegant pe papilele gustative, acaparand toata atentia in directia de dulceata de gutuie si struguri stafiditi. Este dulce, insa aciditatea echilibreaza senzatiile fara a lasa vinul sa devina lesios.
TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 12 °C care sa puna in evidenta caracterul elegant al vinului alaturi de deserturi in foietaj cu dulceturi de citrice.111,27 RON Începând cu: 104,59 RON