Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Segarcea - Elite - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Segarcea - Elite - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Segarcea - Elite - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Un vin clasic, în toate etapele sale de realizare. Producţie controlatã, culegere manualã, o fermentare în care contactul dintre pieliţe şi must a fost ajutat prin tehnici speciale, astfel încât vinul nãscut sã fie cât mai bogat în arome de fructe, în fine - o maturare scurtã (6-8 luni), dar beneficã, în butoaie de stejar. Aromele vinului obţinut variazã de la note lemnoase foarte fine la condimente dulci şi fructe roşii. În acelaşi timp proaspãt şi matur, foarte sec, dar rotund, fãrã asprimi, vinul se încheie cu note de condimente picante.
  • Crama Girboiu - Bacanta - Chardonnay - Barrique 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Asemenea mitologiei antice, “Bacanta” reuseste sa isi insuseasca misterul si opulenta gustului bine definit, intr-o formula demna de originea numelui sau. Prin aspect, aroma si textura acest vin readuce in prim plan esenta mitului.

    Acest Chardonnay Barrique elegant prezinta o aroma complexa si intensa de piersica si fructe exotice cu tuse de vanilie, unt si caramel. Cu o textura onctuoasa datorata maturarii in baricuri frantuzestisi echilibrat de o aciditate ridicata, acest vin incanta printr-un post gust foarte lung.
    52,36 RON
  • Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    Realizat exclusiv din struguri culeşi manual, vinul a fost maturat parte în butoaie de stejar noi, parte în butoaie folosite a doua oarã, pentru a obţine o combinaţie seducãtoare de taninuri. Rezultatul este un complex de arome lemnoase perfect integrate, care completeazã excelent ansamblul de arome dominat de caramel, gemuri şi dulceţuri de fructe negre de pãdute. Chiar dacã este un vin mai degrabã solid, gustul este plãcut, lipsit de duritate, începând de la prima senzaţie şi pânã la postgustul lung şi complex.
    32,73 RON
  • Segarcea - Prestige - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Un vin creat în spirit clasic, de la recolta redusa la 6 tone per hectar la anul petrecut în butoaie de stejar francez, urmat de o perioadã de un an de învechire la sticlã, pentru integrarea aromelor dobândite din contactul cu lemnul. Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aromã dominantã de fructe de pãdure, ascuţimi de ierburi aromatice, totul învelit în aroma inconfundabilã de lemn şi vanilie a unui vin baricat. Gustul dezvãluie o structurã complexã a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanţe subtile de lemn prãjit, condimente şi lemn dulce.
  • Segarcea - Prestige - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Un vin energizant şi reconfortant, excelent pentru zilele cãlduroase. Deşi soiul, Tradiţional românesc, este utilizat extrem de des pentru crearea de vinuri populare, în Segarcea îşi gãseşte adevãrata nobleţe, datoritã producţiei controlate, de doar 6 tone per hectar, care asigurã bogãţia de arome a strugurelui. Vinul este suav, aproape fragil, cu arome intense de flori albe şi salcâm proaspãt înflorit. Gustul dominat de prospeţime, aproape crocant relevã o aciditate citricã ce echilibreazã excelent întregul.
  • Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Un Sauvignon Blanc clasic, puternic şi expresiv. Maturarea în tanc, pe drojdii fine, dublatã de o fermentare lungã, a conferit acestui vin o paletã seducãtoare de nuanţe, de la notele obişnuite, ierboase şi de soc, la cele de fructe exotice şi piersici, atât olfactiv, cât şi gustativ. Este un vin cu puţine paliere, însã cu o expresie francã, purã şi proaspãtã, calitãţi care i-au adus, în puţinul timp scurs de la naştere, trei medalii de argint, dintre care una în ultra-specializatul Concours Mondial du Sauvignon.
  • Segarcea - Prestige - Chardonnay 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Vin alb sec provenit dintr-o plantaţie de 35 de hectare doar de Chardonnay, cu o densitate de 6000 de plante la hectar; pentru acest vin s-au selecţionat doar parcele cu producţie mică de 6 tone/ha. Strugurii s-au cules manual la o maturitate de 210g de zahăr/ litru de must, vinul fiind maturat în baricuri franceze de prima şi a două trecere, pentru o perioadă de 6 luni. Vin medaliat cu Medalia de Argint la Challenge Internaţional du Vin, Paris, 2011.

    ASPECT: Culoare intensă şi strălucitoare de galben auriu.

    MIROS: Aromele complexe sunt dominate de fructe şi complectate de nuanţe secundare de unt, alune proaspăt prăjite şi flori de anisa.

    GUST: Un chardonnay clasic ca intenţie şi realizare; maturarea pe drojdii fine în butoaie de stejar îi conferă o corpolenţă elegantă. Gustativ este extrem de bogat, aproape greu, cu o structură solidă de fructe şi unt, terminate într-un gust final remanent amplu şi de durată.

    ASOCIERE CULINARĂ: Cu orice tip de peşte gras sau fructe de mare, pe grill, înnăbuşite la tigaie cu vin sau în salate exotice cu alune, nucă şi avocado. Se asociază de asemenea cu paste cu sosuri albe, carne de pui fără sosuri grele sau picante, şi cu brânzeturi moi şi semimoi (Cambozola - Bavaria / Bucheron - Franţa / Bel Paese - Italia ).

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13º C (Nu necesită decantare)
  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2014 - 0.75L, Alc: 12.3%

    Tradiţia româneascã cere aproape imperativ ca Tãmâioasa sã fie vinificatã dulce, sau mãcar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultivã de relativ puţinã vreme, aşa cã am încercat sã experimentãm toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de expresivã, oferind o expresie incredibilã a pãmântului oltenesc. Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpã de fructe dulci, de la flori albe la aromele clasice de Muscat, fãrã a lãsa o zonã, mai suavã sau mai carnalã, neacoperitã. Gustul puternic şi lung se dovedeşte a fi rãcoritor, cu o aciditate care dã vivacitate care pune în mişcare ansamblul complex şi plin de structurã pe care îl dau palierele aromatice. Drept dovadã cã vinificarea în sec a fost o decizie bunã, vinul a câştigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, desfãşurat în aceastã primãvarã la Paris.
  • Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Calitatea Cabernetului în Oltenia este deja de notorietate, iar cel de la Segarcea nu face excepţie. Dacã era nevoie de vreo confirmare, aceasta a fost adusã de medalia de aur obţinutã în 2010 la Selections Mondiales du Vin, din Quebec, Canada. Vinul grupeazã un spectru extrem de larg de arome, datoritã macerarãrii îndelungate, de aproape opt sãptãmâni, şi a maturãrii de 8-12 luni în butoaie de stejar. Acelaşi proces de vinificare contribuie în mod esenţial la extragerea de taninuri şi la obţinerea unei culori profunde. Aromele variazã de la gemuri la fructe proaspete şi vanilie, dimensiunea olfactivã fiind confirmatã gustativ, unde taninurile bine integrate şi corpul atletic sunt completate de un postgust lung şi amplu.
    41,89 RON
  • Segarcea - Principesa Margareta, vin alb, 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Un amestec alchimic de Viogner baricat şi nebaricat, Pinot Gris şi Chardonnay, mai aproape de conceptul de vin de creator decât de cel de vin comercial, "Principesa Margareta - cupaj alb" a reuşit sã îmbine toate caracteristicile zonei Segarcea - prospeţime, fertilitate, bogãţie - cãrora li s-au adãugat calitãţile aduse de oameni - istoria performanţelor în calitate, tradiţia, respectul faţã de pãmânt şi munca. Complex, cu putere mare de învechire, vinul este dens, gliceric, cu o structurã solidã, de pulpã de fructe şi arome care trec de la flori albe şi salcâm la citrice, apoi la cireşe şi prune albe, cu mici infleziuni de vanilie. În aceastã primãvarã, Principesa M - Alb, vinul comandat special de Alteţa Sa Regala, Principesa Margareta a României, a câştigat Nova de Diamant la concursul internaţional anual "Femmes et vins du monde".
  • Liliac Transylvania - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Aromele îți aduc aminte de vară, de o plimbare pe dealuri pline cu flori de câmp și de tei. Culoarea galben verzui, indică un vin tânăr, proaspăt. Un gust catifelat in care regăsești aromele inițiale la care se adaugă arome de citrice dar și de caise proaspete. Un vin plin de personalitate, elegant, savuros. Este un vin răcoritor recomandat să acompanieze carnea albă gătită în stil clasic sau cu condimente.
  • Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2013 - 0.75L, Alc: 14.3% Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2013 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2013 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Al doilea vin dedicat Alteţei Sale Regale, Principesa Margareta a României, este produs 100% dintr-un soi de struguri exotic, atât pentru Segarcea, cât şi pentru celelalte podgorii din România - Marselan. Rezultatele excelente pe care acest strugure a dovedit cã le poate avea în Segarcea ne-au încurajat sã ne aventurãm în lansarea lui în formã purã, necupajat cu un alt soi, mai uşor de înţeles şi de acceptat de cãtre public. Aromele cresc de la gem de capşune, zmeurã şi afine la tabac, condimente, cacao, ciocolata cu lapte, rom, cocos şi piele finã. Gustul este complex, finalizat cu un postgust prelung şi elegant, de lemn-dulce şi ciocolatã cu lapte. Are o putere mare de învechire.
  • Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

    Liliac oferă iubitorilor de nectar dulce o raritate extraordinară. Cantitatea limitată de boabe uscate, alese după metoda Schilfwein, a renumitului vinificator Willi Opitz. Olfactiv, prospeţime intensă Litchi, gust de mango maturat, papaya. Ananas şi un final elegant de miere-citrice. Acest vin merge excelent la Crepes suzette, Panna Cotta din fructe exotice, budincă din pâine & unt şi deserturi cu ciocolată.
  • Segarcea - Elite - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Un soi tradiţional a cãrui înclinaţie cãtre fineţe a fost redescoperitã recent, în România ultimilor câţiva ani. Chiar dacã este foarte sec, acest vin este dominat de senzaţia de uşurime, de lipsã de greutate. Notele de salcâm şi de flori albe sunt completate de senzaţii citrice, mai ales de limetã, într-un ansamblu în care aciditatea echilibreazã bine textura vinului, conferindu-i un aer sprinten şi crocant.
  • Liliac Transylvania - rose Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Un vin perfect de vară de culoarea somonului, cu arome de căpșuni și fructe roșii. Descoperi apoi treptat în gust aromele inițiale la care se adaugă gustul acrișor-amărui al merișoarelor coapte. Un vin echilibrat cu post gustul mediu dar fin aromat care îl recomandă pentru zilele călduroase de vară. Acompaniază perfect platourile de brânzeturi, salatele, pastele și fructele de mare.
    41,89 RON
  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

    Vin alb sec. Pentru că nu este soi de la care se doreşte o aciditate foarte ridicată, şi nu este apreciat în special pentru prospeţime ci mai degrabă pentru onctuozitate, feteasca albă s-a adaptat foarte bine în Dealu Mare, regiune în care se vinifică preponderent soiuri roşii.

    ASPECT: De o culoare galben pal, strălucitoare. MIROS: Intens de fructe verzi şi galbene coapte, în special mere golden şi pere cu valenţe delicate de gutui.

    GUST: Rotund şi onctuos, de o corpolenţă medie dar fără a fi extrem de cremos, păstrând totuşi o prospeţime binevenită unui vin de cursă lungă, ne reţine atenţia printr- un gust final remanent foarte lung.

    ASOCIERE CULINARĂ: Soi reprezentativ românesc, se asociază evident, cu feluri de mâncare româneşti mai mult sau mai puţin cunoscute: plachie de crap, caşcaval la capac, cartofi munteneşti la cuptor cu cimbru şi telemea de vacă. Totuşi, cel mai elegant completează feluri de mâncare de mare succes în perioada interbelică în Bucuresti, precum momiţe sau fudulii, şi de ce nu creier măcelăresc. TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesită decantare sau aerare)
  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Neagra 2013 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Culoarea roşu rubinie intensă, cu reflexe purpurii, parfumul de prune uscate şi fructe de pădure completate cu nuanţe de piper şi condiment, dau o eleganţă sobră acestui vin. Gustul este amplu, puternic şi expresiv, postgustul uşor amărui.Culinar se poate asocia cu preparate pe bază de carne roşie, paste cu brânzeturi.
  • Basilescu - Golem cupaj rosu 2013 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Povestea Cramei Basilescu se intinde pe mai mult de un secol. Urmas al unei familii nobiliare, Nicolae Basilescu a fost o personalitate proeminenta a Bucurestilor.
    Acest vin este realizat prin cupajarea a cinci vinuri obţinute din trei soiuri – Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot – din care doar două vinuri sunt maturate şi în baric din lemn de stejar franțuzesc și românesc timp de 6 luni. Arome evoluate, intense, de curmale, ardei capia si note de lemn bine asezate între cele fructate. Gustul demareaza într-o nota dulceaga, care îi da densitate, finalul sobru fiind invadat de o suita de arome puternice de condiment si visine amarui.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă