Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 13
  5. 14
Grilă Listă
Filtru
  1.  "De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștințăsocietății excelența în toate domeniile.”
    (Extras din Scrisoarea trimisăcu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României).

    În amintirea Prințului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenței regale, am creat gama “Cuvee”, vinuri expresive, impetuoase și rare că o declarație de dragoste. Am ales să dezvoltăm gamă această pentru a transmite complexitatea, structură și caracterul fructos de Lume Nouă alegând cu atenție cele mai bune vinuri ale noastre și asamblandu-le în cupaje expresive, nobile.

    Note Gustare: Gălbui cu reflexe aurii, culoarea tipică a unui vin alb de mare clasă. La turnarea în pahar îi descoperim prospețimea și aliura zveltă, așa cum stă bine unui vin alb tânăr. Asamblaj de patru soiuri, complex și răcoros. Calea este deschisă de notele de flori albe dulci și miere ale Tămaioasei urmat florile de primăvară ale Sauvignonului Blanc, apoi vine mărul verde proaspăt cules din livadă al Rieslingului.  Finalul este invăluit în notele câmpenești, rustice de flori și zarzăre coapte de Fetască Albă. Gustativ notele celor 4 soiuri se regăsesc lăsand o senzație suculentă, răcoritoare și tonică. Post gust mediu spre lung.

    Servire: 9-12 grade Celsius.  
     
    Asocieri culinare: Specialități din pește, salate de vară sau prosciutto cu pepene galben.
  2. "De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștințăsocietății excelența în toate domeniile.”
    (Extras din Scrisoarea trimisăcu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României).

    În amintirea Prințului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenței regale, am creat gama “Cuvee”, vinuri expresive, impetuoase și rare că o declarație de dragoste. Am ales să dezvoltăm gamă această pentru a transmite complexitatea, structură și caracterul fructos de Lume Nouă alegând cu atenție cele mai bune vinuri ale noastre și asamblandu-le în cupaje expresive, nobile.

    Note Gustare: Un cupaj nou, inedit din trei soiuri îndrăgite: Fetească Neagră, Pinot Noirul și Merlotul. Notele de mure supra coapte, cireșele amare ale Merlotului din acest cupaj vin alături de companioană să de drum Fetească Neagră care completează paharul cu tipicul sau de prune uscate și cuișoare, pentru întregirea complexului Pinot Noirul ne aduce în acest cupaj elementele vegetale și pe cele de tutun umed. în gust regăsim notele de fructe coapte, prune uscate, dar și notele lemnoase de baric de stejar franțuzesc. Post gust lung, aciditate medie. Un vin cu personalitate.

    Servire: 14-­‐18 grade Celsius.
     
    Asocieri culinare:  Steak-­‐uri generoase, platouri cu mezeluri sau brânzeturi măturate, paste cu sosuri de brânză, trufe cu ciocolată amăruie. 
     
  3. "De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștințăsocietății excelența în toate domeniile.”
    (Extras din Scrisoarea trimisăcu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României).

    În amintirea Prințului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenței regale, am creat gama “Cuvee”, vinuri expresive, impetuoase și rare că o declarație de dragoste. Am ales să dezvoltăm gamă această pentru a transmite complexitatea, structură și caracterul fructos de Lume Nouă alegând cu atenție cele mai bune vinuri ale noastre și asamblandu-le în cupaje expresive, nobile.

    Note Gustare: O culoare tipică pentru o Busuioacă răcoritoare – rose pal. Prima impresie olfactivă ne aduce note de busuioc ușor uscat, de trandafiri roșii de vară, senzații de fructe roșii coapte și zemoase. In gură îl descoperim tonic, răcoros, cu o dulceața ce­‐i da notă de eleganță, dulceața de trandafiri, de zmeură și fructele roșii suculente, cu o tușă de vanilie se definesc în gustul complex, dar delicat, un post gust lung.

    Servire: 8-10 grade Celsius.
     
    Asocieri culinare:  Salate ușoare de vară, fructe de mare, pește roșu sau desert cu fructe.
     
  4. Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2017 - 0.75L , Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2017 - 0.75L , Alc: 14%
    Parfumul expresiv de cireșe amare și prune coapte continuă într-un gust vibrant de dulceață de vișine și merișoare, evoluând în note armonioase de cafea și tutun. Corpul elegant și taninii catifelați se transformă în apogeul postgustului persistent de ciocolată amară.
    Un Pinot Noir creat în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, care în anul 1754 a daruit bisericii din Carastelec dreptul de a ține hramul.
    Temperature de servire: 16-18 °C

    Asocieri culinare: Doua feluri de mancare clasice care ne vin in minte imediat ce rostim numele acestui vin sunt somonul la gratar si rata gatita in orice fel. Daca iubiti fructele de mare, trebuie sa stiti ca si in acest caz Pinot Noir merge la fel de bine. Sau, daca aveti alte gusturi, puteti gati o baza simpla din carne de vita la cuptor pe care o asezonati cu legume si o stropiti cu Pinot Noir. Astfel nu veti da gres!
    54,98 RON
  5. Culoare: roșu intens
    Miros: fructe roșii coapte, prune supracoapte, nuanțe vegetale
    Gust: plin,cu tanini moi, fructat, armonios
    Postgust: intensitate medie spre înaltă
    Temperatura recomandată de servire: 15ºC
  6. Recas - Muse Night rose 2017 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2017 - 0.75L, Alc: 12%
    Strugurii sunt culeși în zori pentru a obţine o prospeţime maximă a vinurilor.
    Strugurii roșii folosiţi pentru acest vin sunt lăsaţi în pieliţe pentru o perioadă scurtă pentru a extrage doar o tentă de culoare, înainte ca sucul roz deschis să fie colectat pentru fermentare.
    Vinificaţia este cât se poate de minimalistă și se concentrează pe transformarea strugurilor în vin în cel mai pur mod posibil, vinul rămânând în rezervoare de oţel inoxidabil neutre, iar de acolo ajunge direct în sticle, fără a fi învechit prea mult în cramă, tocmai pentru a aduce în pahar caracterul și prospeţimea strugurilor.

    Note de degustare: Roz trandafiriu cu nuanţe corai. Arome intense de fructe tropicale, trandafiri și iasomie. Gust demisec, răcoritor, cu note dominante de fructe exotice. Caracter savuros, proaspăt, elegant.

    Asociere culinara: Excelent ca aperitiv racit bine in serile calduroase de vara.

    Temperatura de servire: 8 - 10 grade C.

    Primul vin romanesc imbuteliat in sticla a carui dop este tot din sticla.
  7. AVINCIS - MERLOT
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI

    Recolta si vinificatie:
    Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne
    asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% dintre struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentare la temperatura controlata in cisterne de inox. In timpul perioadei de fermentare temperaturile sunt controlate permanent. 40% din volumul total de vin este maturat in butoaie de stejar (40% pentru
    cel nou) timp de 12 luni, restul vinului fiind pastrat in cisterne de inox.

    Degustare:
    Culoarea acestui vin este violet-rosu inchis cu reflectii de rubin.
    Acest vin prezinta un buchet expresiv de zmeura, prune si o nota de ciocolată neagra.
    Gustul acestui Merlot este rotund si consistent cu final elegant si aroma de mure, boabe de cafea si tanini matasosi.

    Recomandari privind servirea:
    A se degusta la 18 °C.
    Se potriveste perfect cu rizoto de ciuperci.
    Va recomandam sa degustati acest vin alaturi de friptura la gratar, tocanita si musaca.
    Concentratie alcoolica : 13%
    Tipul vinului : Sec
  8. AVINCIS - FETEASCA REGALA & PINOT GRIS
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI

    Recolta si vinificatie:
    Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati intr-o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. 30% din acest vin este Feteasca Regala care este fermentata si maturata in baricuri de stejar timp de 10 luni cu batonaj periodic. Restul de 70% este Pinot Gris, din care 30% este fermentat si maturat timp de 10 luni in baricuri de stejar. Restul vinului este fermentat in cisterne de inox.

    Degustare:
    Culoarea acestui vin este auriu deschis stralucitor. Buchetul bogat si complex al acestui vin se deschide catre dulceata florilor albe si a caiselor uscate cu o usoara nota de vanilie.
    Gustul sau este generos, rotund si bine structurat, cu arome de piersica si para condimentata.

    Cum trebuie degustat acest vin si care sunt felurile de mancare ce il acompaniaza:
    A se servi rece, la 9˚C, alaturi de pui in sos de ciuperci sau orez cu trufe. Acompaniaza foarte bine somonul la gratar si toate tipurile de carne de pasare.
    Va sfatuim sa-l degustati si alaturi de placinte din fructe precum cele de pere sau mere.

    Tipul vinului : Sec
  9. AVINCIS - CUVEE ANDREI - CABERNET SAUVIGNON
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI


    Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul romanesc care a imbratisat cu gratie si eleganta pamantul din Dragasani, luand tot ceea ce este mai bun din sol.

    Recolta si vinificatie:
    Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% dintre struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentare la temperatura controlata in cisterne de inox. 31% din acest vin este invechit in baricuri de stejar (90% din cel nou) timp de 14 luni restul vinului este pastrat in cisterne de inox.

    Degustare:
    Culoarea acestui Cabernet este rubiniu inchis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacaze negre proaspete si o usoara nota de stejar.
    Gustul sau profund de fructe coapte este imbracat intr-o subtila nota de vanilie. Are potential bun de invechire.

    Recomandari privind servirea:
    A se servi la 18°C.
    Acompaniaza foarte bine preparatele din carne de vita, in special friptura.
    Puteti degusta acest vin si alaturi de salam chorizo si sunca afumata.
    Va recomandam sa-l degustaai alaturi de friptura de miel si legume.

    Concentratie alcoolica : 13.5%
    Tipul vinului : Sec
  10. Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
    AVINCIS - CUVEE PETIT - SAUVIGNON BLANC
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI

    Acest Sauvignon Blanc provine din clona de calitate superioara din Europa de Vest. Calitatile acestui soi sunt bine cunoscute in toata lumea, iar noi credem in potentialul sau de a crea un vin bun in zona Dragasani.

    Recolta si vinificatie:
    Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurilor li se îndeparteaza ciorchinii si sunt macerati intr-o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. 20% din acest vin este fermentat si maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar. Restul vinului este fermentat in cisterne de inox cu temperatura controlata.

    Degustare:
    Culoarea este galben deschis cu reflexii verzui. Acest vin prezinta arome de grapefruit si iarba proaspata alaturi de fructe exotice. Gustul sau este puternic cu aciditate intepatoare si note citrice.
    Are un potential bun de invechire.

    Recomandari privind servirea:
    A se degusta rece la aproximativ 8 °C. Va sfatuim sa serviti acest vin cu legume la gratar si pui in sosuri cremoase. Va recomandam sa-l incercati si alaturi de tarte cu umplutura picanta.

    Concentratie alcoolica : 14%
    Tipul vinului: Sec
    43,45 RON
Pagina:
  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 13
  5. 14
Grilă Listă