Vin alb
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
-
Villa Raiano - Greco di Tufo Vendemia bianco 2014 - 0.75L, Alc: 13%
Vin alb de culoare galben pai, cu o aromă complexă de miere şi caise.78,54 RONStoc epuizat
-
De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%
Vin alb de culoare galben auriu cu nuanţe de verde. Aroma dezvoltă o gamă naturală de note subtile florale şi de plante verzi cum ar fi salcâm alb, ferigi, mentă şi urzici. Note de minerale şi de lămâie dau vinului o structura frumos echilibrată de o rotunjime fructuoasă, cu un final marcat de sugestii de fructe citrice.154,46 RON -
De Ladoucette - Baron de L blanc 2012 - 0.75L, Alc: 12%
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.
MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.
GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)294,53 RONStoc epuizat
-
Avincis - Domnul de roua alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
Domnul de Roua spune povestea prinţului calator prin viile Dragasanilor, un îndragostit topit de razele soarelui in roua diminetii. Strugurii dezmierdati de stropii de roua au dat nastere vinului iubirii.
Acest cupaj este format din soiurile Sauvignonasse (50%), Sauvignon Blanc (40%) si Muscat Ottonel (10%).
Culoarea acestui vin este galben – verzui deschis. Acest vin dezvaluie un buchet de citrice cu note florale si subtile note de trandafir. Gustul sau prezinta un echilibru perfect intre aromele de para, pepene verde si aciditate proaspata.
Acest vin trebuie degustat tanar!
A se servi rece la aproximativ 7˚C, alaturi de paste proaspete cu creveti si sos de usturoi.22,00 RON Începând cu: 20,68 RON -
D. Vladoi - Anca-Maria - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
In podgoria Murfatlar soiul Chardonnay sta de multa vreme la loc de cinste. Acest Chardonnay ne impresioneaza cu o culoare galben-verzuie stralucitoare.
Mirosul este complex, dar discret cu note florale de tei imbinate cu nuante de fructe coapte ca piersicile si caisele.
Gustul este echilibrat cu note fine de dulceata de piersici si gutui. Este un vin usor de consumat atat de unul singur cat si asociat cu mancaruri delicate din peste sau paste cu sos alb.
Temperatura optima de servire 6-8°C40,58 RON -
D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2017 -0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON VINIFICAT IN ALB
VOL. ALC.: 12.5%
Desi neobisnuit, Cabernet-ul Sauvignon este de aceasta data Blanc.
Culoarea este galben pai cu reflexii roz.
Mirosul de impresia de dulce, dulceata de capsuni, zmeura si trandafiri.
Gustul este plin, dulceag, completand mirosul cu arome de migdale si dulceata de nuci.
Este usor de asociat langa un preparat din somon la cuptor cu plante aromate nu foarte intense.
Temperatura optima de servire 6-8°C40,58 RON Începând cu: 39,99 RON -
D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
Gama Anca Maria cuprinde vinuri fresh, sprintene, vioaie, cu o mineralitate surprinzatoare, reprezentand intocmai personalitatea vinificatoarei.
Culoarea galben-verzuie a vinului Anca Maria - Sauvignon Blanc, ne incanta cu ideea de vin tanar.
Mirosul este proaspat, vegetal, cu note de urzica, soc si ardei gras.
Gustul ne surprinde cu o mineralitate ridicata, specifica arealului Siminoc.
Vinul este recomandat a fi consumat insotit de preparate de peste, fructe de mare sau preparate din pasare cu sosuri sofisticate, dar fara mirodenii intens aromate
Pentru a fi apreciat la adevarata valoare, temperatura optima de servire este de 9-12°C40,58 RON Începând cu: 39,99 RON -
Serve - Terra Romana - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL: CHARDONNAY
Acest vin provine din primele plantatii de Chardonnay din Dealu mare care au fost infiinţate de S.E.R.V.E. în Ceptura in anul 2006. 2015 a fost un an special pentru Chardonnay: zilele calduroase din august aproape au blocat maturarea strugurilor, dar ploile dinaintea recoltei au reusit sa salveze recolta. Astfel a devenit Chardonnay –ul acestui an o incantare pentru simturi : culoare galben-intens, nas floral cu note de vanilie, nuca de cocos si paine prajita, completate de o aciditate placuta si de note de miere si coaja de paine. Fiind un vin onctuos, corpolent si echilibrat, va recomandam sa-l savurati rece, la o temperatura de 10-12 °C, in compania unor preparate din peste sau pasare, mozzarella si branzeturi proaspete, sau ca aperitiv … este “scuza” ideala pentru cateva momente de relaxare.
Miros: note florale, vanilie, miere
Gust: miere, gutuie; un vin proaspat cu postgust
Cu ce meniu se serveste: fructe de mare, carne alba, mozzarella si branzeturi proaspete
Temperatura de servire: 10-12 °C45,37 RON Începând cu: 39,19 RON -
Vinul Cavalerului - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: SAUVIGNON BLANC
Sauvignon Blanc 2015 încorporează caracteristicile tipice ale acestui soi de struguri și are o aciditate bine integrată, ce conferă acestui vin o prospețime deosebită. Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc 2015 este un vin proaspăt şi uşor de savurat…un vin potrivit pentru orice zi. Strugurii provin
din plantaţii din 2005 şi 2006 aflate în Cogealac; culeşi în lăzi de 250 kg şi transportaţi la cramă în camioane frigorifice la temperatura de 8°C, strugurii sunt apoi triaţi a doua oară la recepţia în cramă. Sunt mai întâi desciorchinaţi şi apoi zdrobiţi, transportaţi cu ajutorul benzilor de cauciuc direct în presa pneumatică. După presare, mustul este vinificat conform celor mai moderne tehnici, la temperatura de 17° – 18°C, proces care durează circa 3 săptămâni.
Miros: citrice, ardei verde
Gust: proaspăt şi elegant, un vin echilibrat cu aciditate ridicată; arome intense de fructe exotice (grapefruit şi pomelo) şi postgust persistent
Cu ce meniu se serveşte: salate de vară, peşte, brânzeturi proaspete, carne de pasăre şi paste
Temperatura de servire: 12-13°C28,88 RON -
Gitana - Classico - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN SAT ROMANOVCA / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
Se respectă tehnologia vinificarii vinurilor albe, cu utilizarea unui utilaj performant. Strugurii colectaţi sunt desciorchinaţi, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menţinerea mustului în contact cu boștina timp de 6 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentaţii alcoolice supravegheate la o temperatură controlată de 12-14°C. Maturarea vinului se petrece în vase de inox.
Vinul are o culoare galben pai.
Aromele intense de caise bine coapte, pepene și grapefruit se completează cu cele dulci de miere .
Gust este proaspăt, elegant dar corpolent, cu arome de flori de salcâm şi tei, alune de pădure şi ananas.
Servit la 8-10° C, va face companie buna cu puiul sau pestele la gratar, cu fructele de mare sau branzeturile.36,00 RON Începând cu: 33,84 RON -
Gitana - Classico - Feteasca Regala 2015 - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN SAT ROMANOVCA / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
100% Fetească Regală (soi obținut din încrucișarea soiului unguresc Furmint cu soiul de viță-de-vie autohton Fetească Albă)
Strugurii colectați sunt desciorchinați și trimiși la criomacerare. Tehnica criomacerării constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea vinului are loc în vase de inox.
Vizual: limpede cristalin, galben pai.
Olfactiv: delicat, cu arome de floare de salcâm și flori de câmp.
Gustativ: vioi, proaspăt, cu o aciditate plăcută, armonios, nobil, cu nuanțe de fructe și un post-gust fin de caramelă.
Recomandare culinara: Însoțește foarte bine mâncărurile cu fructe de mare, pește și bucatele din carne albă.
Temperatura recomandata de consum: 14-16 ° C51,05 RON Începând cu: 47,99 RON -
Gitana - Premium - Sophie ( ch + fr + ri) 2016 - 0.75L, Alc: 14%
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURI: CHARDONNAY + FETEASCA REGALA + RIESLING
VOL. ALC.: 13.5%
Strugurii sunt recoltaţi manual ,desciorchinaţi, după care urmeaza aplicarea tehnicei de criomacerare ce constă în ţinerea mustului în contact cu boștina timp de 6-8 ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire ,mustul este supus unei fermentaţii alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 12-14°C. Acest proces permite extragerea substanţelor aromatice din pieliţa strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea are loc în baricuri mici de 225 l.
Vizual: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
Olfactiv: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și safran, completate cu nuanţe fine de vanilie si citrice.
Gustativ: gust intens, mieros și complex cu nuanţe de ananas și citrice. Poseda o aciditate echilibrata si un post-gust proaspat, elegant şi prelung.
Recomandari culinare: Se recomandă cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă, se potriveste perfect cu paste in sosuri albe, supe crema de sparanghel, spanac etc
Temperatura recomandata de consum: 14-16 ° C68,03 RON Începând cu: 67,78 RON -
Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: RIESLING87,62 RON -
Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2015 - 0.75L, Alc: 14%
O culoare galbenă strălucitoare în pahar, vă indică un vin elegant plin de arome. Descoperiți în pahar parfumul florilor de soc împreuna cu cel al fructelor exotice atât în miros cât și în gust, gustul este desăvarșit de aromele de citrice. Are un final lung cu ușoare note de grapfruit. Acest vin poate să acompanieze perfect mâncărurile mediteraneene și dar cele asiatice.82,51 RON Începând cu: 79,98 RON -
Saxenburg - Chardonnay Private Collection blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: SAXENBURG
ANUL DE RECOLTA: 2010
REGIUNE / TARA: AFRICA DE SUD
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY60,52 RON -
Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMAINE DU CASTEL
ANUL DE RECOLTA: 2008
REGIUNE / TARA: JUDEAN HILS / ISRAEL
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC (Khoser for Passover)
ASPECT: Culoare galben pai cu accente auriu.
MIROS: Imbietor de fructe exotice rascoapte (ananas, mango, pere si mere golden), completate de arome elegante de mineralitate si drojdii fine.
GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placuta, onctuos si cremos, cu o caracteristica de fructe exotice rascoapte, de o lemnozitate eleganta si o mineralitate discreta. Gustul final este persistent si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate / salate antreu, usoare pe baza de verdeturi si legume, in special fasole verde si mazare, castraveti cu smantana degresata, completate cu carne de pui la gratar, homar, fructe de mare si chiar de curcan. La finalul mesei, este excelent langa branzeturi semitari si tari, servite cu struguri albi si nuca.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare)380,80 RON -
Avincis - Muscat Ottonel & Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
AVINCIS - Muscat OTTONEL + SAUVIGNON BLANC
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Acest cupaj special a fost creat prin valorificarea celor mai bune caracteristici ale celor două soiuri de struguri: Muscat Ottonel, un soi născut pe Valea Loirei, în 1839 şi care a poposit la începutul secolului XX la Drăgășani şi Sauvignon Blanc, un soi apărut în Franţa medievală, când era cunoscut sub numele Fiers, fiind consemnat ca atare încă din anul 1534, de nimeni altul decât François Rabelais, în cartea sa “Gargantua & Pantagruel” şi care a ajuns la Drăgăşani la sfărşitul secolului XIX.
Delicateţea soiului Muscat Ottonel și prospeţimea soiului Sauvignon dau echilibru acestui vin proaspăt și îmbietor creat de AVINCIS.
Culoarea sa este verde deshis, cu nuanţe aurii. Acest vin are un buchet floral, cu note de trandafiri, iar gustul său dezvăluie note de fructe exotice și arome citrice proaspete.
A se degusta foarte rece la 7 °C, alături de peşte la grătar sau fructe de mare.
Tipul vinului: Sec36,30 RON Începând cu: 34,12 RON -
De Ladoucette - Baron de L blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2008
REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORIE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.
MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.
GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral..
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)59,50 RON