Vin alb
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
-
Tradiţia româneascã cere aproape imperativ ca Tãmâioasa sã fie vinificatã dulce, sau mãcar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultivã de relativ puţinã vreme, aşa cã am încercat sã experimentãm toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de expresivã, oferind o expresie incredibilã a pãmântului oltenesc. Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpã de fructe dulci, de la flori albe la aromele clasice de Muscat, fãrã a lãsa o zonã, mai suavã sau mai carnalã, neacoperitã. Gustul puternic şi lung se dovedeşte a fi rãcoritor, cu o aciditate care dã vivacitate care pune în mişcare ansamblul complex şi plin de structurã pe care îl dau palierele aromatice. Drept dovadã cã vinificarea în sec a fost o decizie bunã, vinul a câştigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, desfãşurat în aceastã primãvarã la Paris.41,89 RON Începând cu: 39,38 RON -
Un amestec alchimic de Viogner baricat şi nebaricat, Pinot Gris şi Chardonnay, mai aproape de conceptul de vin de creator decât de cel de vin comercial, "Principesa Margareta - cupaj alb" a reuşit sã îmbine toate caracteristicile zonei Segarcea - prospeţime, fertilitate, bogãţie - cãrora li s-au adãugat calitãţile aduse de oameni - istoria performanţelor în calitate, tradiţia, respectul faţã de pãmânt şi munca. Complex, cu putere mare de învechire, vinul este dens, gliceric, cu o structurã solidã, de pulpã de fructe şi arome care trec de la flori albe şi salcâm la citrice, apoi la cireşe şi prune albe, cu mici infleziuni de vanilie. În aceastã primãvarã, Principesa M - Alb, vinul comandat special de Alteţa Sa Regala, Principesa Margareta a României, a câştigat Nova de Diamant la concursul internaţional anual "Femmes et vins du monde".90,32 RON Începând cu: 84,90 RON -
Aromele îți aduc aminte de vară, de o plimbare pe dealuri pline cu flori de câmp și de tei. Culoarea galben verzui, indică un vin tânăr, proaspăt. Un gust catifelat in care regăsești aromele inițiale la care se adaugă arome de citrice dar și de caise proaspete. Un vin plin de personalitate, elegant, savuros. Este un vin răcoritor recomandat să acompanieze carnea albă gătită în stil clasic sau cu condimente.39,60 RON Începând cu: 39,38 RON -
Liliac oferă iubitorilor de nectar dulce o raritate extraordinară. Cantitatea limitată de boabe uscate, alese după metoda Schilfwein, a renumitului vinificator Willi Opitz. Olfactiv, prospeţime intensă Litchi, gust de mango maturat, papaya. Ananas şi un final elegant de miere-citrice. Acest vin merge excelent la Crepes suzette, Panna Cotta din fructe exotice, budincă din pâine & unt şi deserturi cu ciocolată.72,60 RON Începând cu: 68,90 RON -
Vin alb sec. Pentru că nu este soi de la care se doreşte o aciditate foarte ridicată, şi nu este apreciat în special pentru prospeţime ci mai degrabă pentru onctuozitate, feteasca albă s-a adaptat foarte bine în Dealu Mare, regiune în care se vinifică preponderent soiuri roşii.
ASPECT: De o culoare galben pal, strălucitoare. MIROS: Intens de fructe verzi şi galbene coapte, în special mere golden şi pere cu valenţe delicate de gutui.
GUST: Rotund şi onctuos, de o corpolenţă medie dar fără a fi extrem de cremos, păstrând totuşi o prospeţime binevenită unui vin de cursă lungă, ne reţine atenţia printr- un gust final remanent foarte lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Soi reprezentativ românesc, se asociază evident, cu feluri de mâncare româneşti mai mult sau mai puţin cunoscute: plachie de crap, caşcaval la capac, cartofi munteneşti la cuptor cu cimbru şi telemea de vacă. Totuşi, cel mai elegant completează feluri de mâncare de mare succes în perioada interbelică în Bucuresti, precum momiţe sau fudulii, şi de ce nu creier măcelăresc. TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesită decantare sau aerare)37,96 RON Începând cu: 32,78 RON -
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA ALBA
VOL. ALC.: 13.4 %
Vin alb sec (zahar rezidual de 1.5g/L) vinificat in lot limitat, doar 9800 de sticle.
ASPECT: Culoare intensa stralucitoare de galben pal cu reflexe aurii.
MIROS: Elegant de pere galbene si mere golden, imbogatit de valente delicate de mineralitate.
GUST: De o corpolenta medie, delicat untos fara a-si pierde din prospetime (aciditate totala de 5.9g/L), cu tanini fini si alcool bine integrat, dar mai ales cu un gust final remanent persistent.
ASOCIERE CULINARA: Se cade a fi servit cu mancaruri traditionale locale, Feteasca Alba fiind unul din soiurile albe romanesti cel mai des intalnit la producatorii locali. Servit langa preparate din peste de apa dulce garnisit cu legume la cuptor sau mamaliga, langa creier macelaresc sau pane si nu in ultimul rand cu urda de vaca sau capra.
TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesita aerare sau decantare)27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
ANUL DE RECOLTA: 2011
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5 %
Vin alb sec (zahăr rezidual de 2.9g/L) îmbuteliat în martie 2012. Un vin uşor, lejer, reprezentativ pentru soiul Sauvignon Blanc, cu o aciditate relativ ridicată pentru regiunea viticolă Dealu Mare, şi o caracteristică clasică, de arome ierboase şi fructe citrice.
ASPECT: Luminos, de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui.
MIROS: Floral şi de fructe verzi şi fructe citrice, în special pomelo şi grapefruit cu valenţe delicate, vegetale şi ierboase.
GUST: Cu o aciditate totală de 6g/L, vinul este de o prospeţime şi o vivacitate încântătoare, cu un gust fuctat de caise şi mere verzi completate de citrice şi ardei gras verde, îmbogăţit cu arome subtile de cimbru.
ASOCIERE CULINARĂ: Completează elegant preparate din biban, crap sau păstrăv tras la tigaie în unt, stins cu vin alb şi asezonat cu verdeaţă proaspătă de sezon sau garnitură de legume sotate.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (nu necesită decantare sau aerare)27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / PIETROASA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
VOL. ALC.: 13.6 %
Vin alb demidulce, îmbuteliat în septembrie 2009 la o aciditate totală de 5.9g/L cu zahăr rezidual de 18.8g/L. Soi românesc
ASPECT: Culoare galben pai cu inflexiuni aurii.
MIROS: Extrem de aromat, intens floral, soc, salcâm şi tei; pregnant de fructe răscoapte, fructe exotice, complectat cu arome delicate de melasă şi caramel.
GUST: Îmbietor, de intensitate pronunţată, bogat în arome de fructe răscoapte, de pere galbene, ananas, pepene galben şi subtil mango. Vinul are o corpolenţă medie şi un gust final remanent bogat în nuanţe “mieroase” şi de fructe confiate.
ASOCIERE CULINARĂ: Se serveşte preponderent cu preparate dulci: tarte de fructe sau cozonac cu fructe confiate şi/sau rahat, şi de asemenea lângă preparate asiatice nu foarte iuţi, bogate în condimente, gătite cu soia sau fish sauce.
TEMP. DE SERVIRE: 6º C (nu necesită aerare sau decantare)27,49 RON Începând cu: 23,74 RON -
Debutul vinului este extrem de proaspăt, cu senzaţii verzi, dominate de citrice (limetă, lămâie, cârcel de viţă), însă această senzație ascunde, de fapt, o bogăție subtilă de arome, de la pulpă cărnoasă de piersici crude și prune albe până la nuanțe de
flori albe și polen. Influenţa butoaielor de salcâm se face simțită atât în notele ușoare, perfect integrate, de vanilie, cât și în corpul vinului, devenit mai dens și mai mătăsos.90,32 RON Începând cu: 84,90 RON