Vin alb

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă
  1. Un cupaj “alchimic”, însă unul care ține cont de regulile eterne care creau, în vremurile trecute, ceea ce se numea “sortiment regional”. S-a născut astfel un vin al cărui debut olfactiv este exploziv, cu arome iniţiale de polen fin, flori uscate, soc,fân şi vanilie. După aerisire, aromele sunt dominate de miere, pulpă de fructe şi salcâm. Gustativ, confirmă complexitatea aromelor. Un element central, fructozitatea, este învelit de senzaţii extreme, pe de o parte de prospeţimea dată de o aciditate ridicată, pe de altă parte arome de vin matur - unt şi vanilie, cuprinse într-un corp solid, rotund, cu senzaţii glicerice.
  2. Recas - Sole - Chardonay barrique 2017 - 0.75 L, Alc: 13.5% Recas - Sole - Chardonay barrique 2017 - 0.75 L, Alc: 13.5%
    Un clasic în categoria sa, de vin alb baricat, cu arome intense, elegante şi seducătoare de lemn de vanilie, seminţe prăjite, un pic de fum alb, bine integrate pe o structură de fruct bine copt, cu senzaţii de fagure de miere, dublate însă de o surprinzătoare senzaţie de tinereţe, dată de accentele de piersică verde şi tonurile vegetale, precum şi de finalul viu, crocant, în care se trădează o aciditate semnificativă, cu influenţe citrice.
    Pentru felul în care se joacă între nuanţele untoase, de vin baricat, s-ar putea aşeza lângă o porţie de langustine, raci sau crabi. Pentru senzaţiile de prospeţime şi pentru vivacitate, ar putea însoţi şi o farfurie mai complexă, pe bază de curcan sau piept de vânat cu pene.
    54,98 RON
  3. O interpretare rară şi curajoasă a Feteştii Regale, considerată – până nu demult - un soi popular. Această varianta, îmbogăţită prin stagiul de maturare în butoaie de stejar, dovedeşte faptul că acest soi, născut spontan în urmă cu aproape un secol din încrucişarea a două soiuri tradiţionale româneşti – Fetească Albă şi Grasă - merită mai multă atenţie decât i se acordă de obicei. Arome untoase, cu nuanţe de seminţe prăjite şi caise confiate, anunţă corpul bogat, mătăsos, plin de senzaţii de fructe albe (piersici necoapte, ananas crud), dar atins şi de note picante şi de izuri delemn de salcâm.
    De asortat la o tigaie de crevete jumbo sau un peşte la grătar – barbun, calcan sau halibut.
  4. Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75 L, Alc: 12% Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75 L, Alc: 12%
    Un Sauvignon Blanc extrem de tipic – de la culoarea galben-pai strălucitoare la aromele dominante de şoc şi salcâm, însoţite de numeroase nuanţe secundare – citrice, caprifoi, flori uscate, polen şi miere. Gustat, se dezvăluie ca un vin lucrat cu atenţie, un vin luminos, solar, cu accente de fructe albe şi flori de salcâm, dar şi cu note untos-vanilate, cu un corp mai dens decât ar promite olfactiv şi cu o aciditate în perfectă armonie cu întregul. Finalul prelung este dominat de note florale, printre care se intercalează tuşe minerale.
    De savurat în sine, sau de aşezat lângă brânzeturi moi, inima de anghinare şi sparanghel la grătar, paste cu fructe de mare sau reţete cu ciuperci de pădure şi smântână.
    54,98 RON
  5. Recas - Solo Quinta 2018 - 0.75 L, Alc: 13% Recas - Solo Quinta 2018 - 0.75 L, Alc: 13%
    Vinul, galben-pai, este strălucitor, dominat de note florale – salcâm, soc, flori albe, flori de viţă-de-vie, cu tuşe minerale de cremene şi praf. După aerisire, încep să se simtă şi nuanţe de fructe albe şi fructe exotice, bine integrate într-un ansamblu viu, armonios şi intens, cu adevărat unic şi original. Gustativ, este surprinzător de vivace, în ciuda corpului mediu spre dens, contribuţia fiecărui soi se face simţită că într-un cor, fără ca vreunul dintre struguri să încerce să preia prima voce. De la fructe albe la flori şi înapoi, cu o susţinere solidă din partea accentelor minerale şi a acidităţii, vinul îşi dezvăluie complexitatea în timp, chiar şi după 30-60 de minute de aerisire, aşa că merită să va aplecaţi asupra sa mai multă vreme.
    De savurat în sine, sau acompaniat de mâncăruri fine, mai degrabă neutre (crema de sparanghel şi anghinare, crema de ciuperci, pateuri şi terine, dar nu picante), pentru a nu afecta acest spectacol.
    81,16 RON
  6. Jidvei - Mysterium alb 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5% Jidvei - Mysterium alb 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%
    Un vin cu un buchet complex, care debutează cu arome de flori albe, specifice Sauvignonului, şi se dezvoltă apoi spre nuanţe de fructe galbene, piersici şi caise. Este dulce, la prima sorbire, dar gustul lui evoluează spre amăruiul uşor, specific Traminerului, pentru ca la final să ne copleşească cu arome de fructe, piersici, pepene galben şi ananas.
  7. Francois Gaunoux - Mersault Clos de Tavaux Monopole, blanc 2008 - 0.75L, Alc: 13.5% Francois Gaunoux - Mersault Clos de Tavaux Monopole, blanc 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%
    PRODUCATOR / PODGORIE: FRANCOIS GAUNOUX
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: A.O.C. MERSAULT / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii.

    MIROS: Imbietor, fructat cu arome de pepene galben si mere golden, vegetal de brocoli si ardei gras verde, usor citric, si cu o aroma subtila de nucsoara.

    GUST: Molatec, de acididate medie, un vin relativ lejer cu arome fructate si vegetale, si o nuanta de mineralitate eleganta.

    ASOCIERE CULINARA: Un foarte bun partener pentru rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume, terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, muschiulet de porc in vin cu fenicul si rozmarin, ratatouille si branzeturi tari. Este bine pus in valoare langa fructe de mare, peste si crustacee pregatite in maniera mediteraneana.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea, dar este mai bine pus in valoarea servit in pahare de vin rosu de tip Bourgogne, pentru o buna aerare)
    23,80 RON
  8. Regnard - Chablis Regnard 1-er Cru, Vaillons blanc 2010 - 0,75L, Alc: 13% Regnard - Chablis Regnard 1-er Cru, Vaillons blanc 2010 - 0,75L, Alc: 13%
    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2010
    REGIUNE / TARA: 1ER CRU VAILLON / A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Luminos de o buna limpiditate, de o culoare surprinzatoare de un galben pal cu note aurii.

    MIROS: Complex si proaspat, puternic fructat, arome de fructe exotice si arome florale, sustinute de note elegante lemnoase.

    GUST: Proaspăt, rotund şi bine echilibrat, susţinut de arome persistente fructate, de ananas, banane, mere si pere galbene, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate scazuta, de un gust remanent lung, mineral si placut de fructe citrice.

    ASOCIERE CULINARA: Se serveste cu carne de pui, peste gras sau piept de curcan pregatita pe grill sau pe gratar, pe un pat de legume de sezon in salate antreu cu sosuri usoare de iaurt sau smantana degresata. Este foarte bine pus in valoare langa fructe de mare trase in unt si vin alb la tigaie cu paste (Fusilli, Penne, Spaghetti) si parmezan. La finalul mesei, este excelent cu branzeturi tari si semitari (Manchego, Cheddar, Abbaye de Belloc) cu fructe proaspete, caise, piersici si arahide crude.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)
    82,37 RON
  9. Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2007 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2007 - 0.75L, Alc: 13%
    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2007
    REGIUNE / TARA: A.O.C. CHASSAGNE MONTRACHET GRAND CRU / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Stralucitor de o culoare imbietoare de un galben intens auriu.

    MIROS: Foarte complex, placut fructat de fructe exotice (ananas, banane, mango) si arome florale, de soc, completate de note de alune de pamany.

    GUST: Foarte elegant si mineral, fructat, de mango, ananas, banane, pepene galben (honey dew si cantalopue); un vin onctuos si untos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, lemnos si placut de cedru si vanilie.

    ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din peste, crustacee (picioare de crab sau homar) servit cu untdelemn fierbinte, sau fructe de mare la tigaie in vin alb, cu paste (penne, tagiatelle, fussilli) cu sosuri albe si ciuperci de cultura. La finele mesei, langa branzeturi fine tari si semitari (Adelost, Saint Agur, Reblochon) cu nuci caju, struguri albi proaspeti si mere golden uscate.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)
    362,59 RON
  10. Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13%
    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2010
    REGIUNE / TARA: A.O.C. POUILLY FUISSE / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Luminos, de o culoare placuta de un galben auriu intens.

    MIROS: Complex, puternic fructat, accente de fructe exotice si arome florale, de soc si iasomie, completate de valente de nuca.

    GUST: Elegant, fructat, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben (honey dew si cantalopue) si citrice; un vin onctuos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, mineral si placut de caise si piersica.

    ASOCIERE CULINARA: Langa preparate fel principal, salate usoare de vara, cu fructe, cu file de peste gras si fructe de mare, cu crustacee (picioare de crab sau homar) servit cu untdelemn firbinte, sau cu preparate tip cherhana, peste (biban de mare, salau, lin, guvizi) pe grill cu mamaliguta. La finele mesei, langa branzeturi fine tari si semitari (Emmental, Jarlsberg, Pepper Jack) cu nuci pecan, struguri albi proaspeti si mere.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)
    93,23 RON
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă