• Complexe si delicate

Complexe si delicate

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
  1. Jack Daniel’s - Tennessee whiskey Master Distiller 3 - 0.7L, Alc: 43% Jack Daniel’s - Tennessee whiskey Master Distiller 3 - 0.7L, Alc: 43%
    Jack Daniel's®, cel mai vadut whiskey de pe mapamond, este produs in cea mai veche distilerie inregistrata in America de Nord, numita Jack Daniel Distillery. Fondata in 1866 de catre Jack Daniel in Lynchburg, Tennessee, distileria este una din cele mai cunoscute producatoare de whiskey din intreaga lume. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey se face din cea mai buna materie prima: porumb, secara si malt de orz. Caracterul său distinct este rezultatul fermentației naturale, a unei atente distilari, si a utilizarii apei fara continut de fier din Cave Spring, ce izvoreste la o temperatura constanta de 13-14° C.

    In cei 150 ani de istorie a distileriei Jack Daniel's, doar 7 barbati au servit la realizarea whiskey-ului.
    Cea de a treia editie a seriei de Master Distiller Jack Daniel's, a fost lansata pentru a-l onora pe Lem Tolley, care a detinut pozitia intre 1941 si 1964.
    106,30 RON

    + 0,50 RON warranty

  2. Slane - Irish blended whiskey - 0.7L, Alc: 40% Slane - Irish blended whiskey - 0.7L, Alc: 40%
    Slane Irish Whisky este primul Irish whisky lansat de Brown Forman in anul 2017. Denumirea provine de la castelul Slane care se afla in zona, la 30 de minute distanta de Dublin detinut de familia Conyngham. Acestia, fiind impatimitori ai whisky-ului irlandez, au colaborat cu distileria Cooley si au adus pe piata propriile whisky-uri. Dupa cativa ani, odata cu cresterea interesului pentru astfel de whisky-uri, membrii familiei Conyngham decid sa colaboreze cu Brown Forman, deschid o distilerie chiar langa castel. In 2015 incepe construirea distileriei iar in prezent inca se mai lucreaza la acest proiect. Pana la finalizarea acesteia, impatimitorii de whisky irlandez se pot bucura doar de acest Slane irish whsiky.

    Slane Irish Whisky este un blend de whisky din malt si whisky din cereale. Acesta este maturat in trei tipuri de butoaie diferite: butoi folosit pentru whisky Tennessee, butoi folosit pentru bourbon si butoi de sherry Oloroso, timp de minim 3 ani.

    Aspect: Galben auriu.
    Miros: Dulce si fructat, notele de castravete, pepene galben si banana ies in evidenta, fiind urmate de cele de vanilie si cereale. Spre final lemnul preia controlul simturilor prin note de condimente si caramel.
    Gust: Dulceag, aduce in prim plan arome de banana, tamaie, caramel, cereale si nuci prajite lasand ca finish-ul sa fie lung si fructat, cu arome de stafide si pepene galben.
    93,41 RON
  3. Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
    In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.

    Acest whisky este imbatranit in butoaie atent selectionate folosite pentru Tennessee whisky. Finetea si rafinamentul acestuia este redat si de faptul ca acesta nu este filtrat la rece si aduce in prim plan caracteristicile whisky-ului din regiunea Sandend.

    Aspect: Auriu.
    Miros: Acest whisky, desi este maturat, totusi isi pastreaza si o anumita prospetime aparte, aducand in prim plan note de fructe exotice ca ananasul combinate cu cele provenite de la butoaie ca cea de vanilie si lemn. Notele de condimente si para caramelizata apar ulterior facandu-l mai catifelat.
    Gust: Corpolent, cu arome de piper alb combinate cu mar verde si orz proaspat zdrobit urmate de caramel sarat, aroma de banana coapta si sirop de salata de fructe toate acestea fac ca finish-ul sa fie complex cu arome de condimente si vanilie.
    179,68 RON
  4. The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46% The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%
    Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acesta este primul whisky afumat al acestei distilerii si este invechit in butoaie folosite anterior pentru bourbon, dupa care este tinut in butoaie de sherry Oloroso si terminand in butoiae de sherry Pedro Ximenez, acestea oferind un plus de arome si facandu-l mai catifelat. Pentru impatimitorii de single malt afumat, acest whisky este perfect echilibrat din punct de vedere al aromelor si alcoolului fiind alegerea ideala pentru iubitorii de whisky afumat.

    Aspect: Auriu.
    Miros: echilibrat ce aduce in valoare notele provenite de la butoaie: lemn si vanilie, completate de note de fructe tropicale.
    Gust: Intens, aroma de stafida reiese inca de la inceput, fiind urmata de vanilie si scortisoara lasand fumul sa impleteasca aceste arome spre final. Finish-ul este mediu si frumos imbracat intr-o aroma de miere oferind complexitate acestui whisky.
    183,16 RON
  5. Temporis provine din limba Latina si inseamna timp, iar acest whisky pastreaza reteta de fabricare inca din secolul 19. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit fie in butoaie ce au fost folosite pentru cognac, fie in butoaie sherry. In schimb, acest whisky a fost tinut separat in 4 tipuri de butoaie: butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specifice: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Se disting note de para caramelizata, note lemnoase si usoare note ierboase si fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide si gem de prune.
    Gust: Rotund si catifelat, la inceput se regasesc aromele de fructe rosii uscate, portocala, lemn si fum continuand cu arome de stafida, para si miere facandul putin mai cremos si dulceag. Aromele de mar, ciocolata neagra, piper, chimion, menta, fum si nucsoara preiau controlul si fac ca finish-ul sa fie lung, fructat, cremos si afumat.
    636,28 RON
  6. The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46% The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%
    Curiositas este un whisky afumat invechit 10 ani. Whisky-ul afumat nu este un lucru comun pentru aceasta regiune facand consumatorii curiosi sa incerce aceasta noua versiune de la BenRiach.Un ingredient foarte important al acestui whisky este turba. Turba este o masa partial carbonizata de material organic umed care a fost folosita pentru a fi arsa, dar reprezinta si un element important care ajuta la productia de whisky. Turba este compusa din muschi de copac, plante maritime descompuse si diverse radacini. Fumul produs de turba confera maltului, inainte de fermentare, o aroma aparte. Whisky-ul a fost invechit in butoaie folosite pentru burbon.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Bogat, puternic aromat, cu note de turba, lemn, distincte note de condiment, curry si chimion, urmate de menta. Desi este un whisky afumat totusi se regasesc si note subtile de mar verde si vanilie.
    Gust: Corpolent si rotund. Turba isi face simtita prezenta inca de la inceput lasand aromele fructate sa iasa in evidenta mai tarziu. Se deosebesc subtile note de miere si mar verde. Finish-ul este lung, aromat, lemnos si afumat.
    169,61 RON
  7. Isle of Jura - Scotch single malt 16 yo - 0.7 L, Alc: 40% Isle of Jura - Scotch single malt 16 yo - 0.7 L, Alc: 40%
    Isle of Jura 16 yo este invechit timp de 14 ani in butoaie din lemn de stejar alb, fiind transferat apoi in butoaie de sherry Amoroso Oloroso, unde petrece inca doi ani. Maturarea in doua tipuri de butoaie dezvolta un caracter sofisticat si innobileaza sortimentul cu arome discrete de fructe. Isle of Jura 16 yo esta un whisky fin si sofisticat, iar buchetul sau aromatic complex impresioneaza de la prima degustare.

    Miros: Buchetul se dezvaluie treptat, initial cu note minerale si arome florale, trecand apoi usor la note dulci de miere, portocale, mere verzi, ciocolata si condimente.
    Gust: Un mix expresiv de arome de caramel, portocala, nucsoara, scortisoara si ciocolata amara.
    Finish: Lung, bogat, cu accente de ciocolata si lemn de stejar.
    205,75 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă