Jack Daniel’s - Tennessee whiskey Master Distiller 3 - 0.7L, Alc: 43%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma clasicului Old No. 7.
Jack Daniel’s a creat sticla cu numărul 3, ediție limitată, în semn de apreciere și respect pentru Lemuel 'Lem' Tolley, cel de-al treilea om, din cei șapte, care au lucrat în funcția de Maestru în distileria din orașul Lynchburg până în prezent. Lem a lucrat cu determinare pentru a duce mai departe spiritul și tradiția producției de Tennessee Whiskey, așa cum i-au fost lăsate de de strabunicul sau Jack Daniel.
ASPECT: Ambră intensă.
MIROS: Master Distiller împarte un buchet simplu, dar elegant și îmbinat cu note fine de condimente uscate, alune uleioase și o urmă de fum.
GUST: Gustul acestui whiskey este relaxant, cu note de milkshake de banană, amestec din mai multe soiuri de alune, puțin caramel și cremă de ouă.
FINISH: Finish-ul scoate la iveală zahărul tipic cerealelor și fumul primit de la butoaiele din stejar rumenit.

