Vinuri Franta
            
            Citește Mai Mult
            Afiseaza mai putine
        
    - 
                        
    Chateau Bellegrave - Pauillac rouge 2008 - 0.75L, Alc: 14%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU BELLEGRAVE
 ANUL DE RECOLTA: 2008
 REGIUNE / TARA: A.O.C. PAUILLAC / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / MERLOT / CABERNET FRANC
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ROSU SEC. Un Grand Vin de Bordeaux.
 ASPECT: Culoare intensa de un rosu de rubiniu cu accente de grena.
 MIROS: Seducator, puternic fructat, placut lemnos si foarte persistent.
 GUST: Matasos, de o corpolenta mica, un vin cu tanini moi si aciditate bine integrata, echilibrat, si de un gust fructat de cirese amare, coacaze rosii afine. La final, gustul remanent, lasa o impresie lunga si usor dulceaga, de fructe uscate (prune, stafide rosii).
 ASOCIERE CULINARA: Se poate savura langa maruntaie de porc (rinichi si creier), pui (pipote si inimi), vita (limba), pregatite la tigaie in unt si ceapa calita, stropite cu vin si servite langa mamaliguta sau legume sotate, langa cartofi taranesti sau piure. Branzeturile semimoi si moi (Gorgonzola, Brie, sau dupa tipicul elvetian, fromage a raclette) sunt un bun 'partener', mai ales garnisite cu fructe uscate si nuci caju.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)184,57 RON
- 
                        
    Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009- 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CARBONNIEX
 ANUL DE RECOLTA: 2009
 REGIUNE / TARA: A.O.C. PESSAC LEOGNAN / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / SEMILLON
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: De o culoare de un galben auriu verzui.
 MIROS: Delicat, elegant de fructe si o delicata mineralitate sustinute de arome florale, placut si proaspat.
 GUST: De corpolenta relativ ridicata, are o aciditate destul de scazuta si un gust de fructe (piersici, mere golden, pere si ananas cu nuante subtile de citrice). Usoarele valente de nuca si nucsoara in gustul final remanent, lung si savuros, accentuat de o mineralitate discreta, ii confera eleganta
 ASOCIERE CULINARA: De servit langa preparate din fructe de mare, peste si crustacee, carne de pui pe grill si chiar langa carne rosie de vita sau porc (pregatita rasol cu morcovi, telina, si asezonata cu sos de smantana si hrean). Se asociaza la mai toate felurile de paste cu sosuri albe, cu pesto sau ciuperci de cultura. Poate fi servit si ca aperitiv la inceputul mesei, dar si la finele mesei langa branzeturi tari si semitari: Port Salut sau Aged Gouda.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)289,95 RON
- 
                        
    Chateau Les Fiefs de Lagrange - Saint Julien rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LES FIEFS DE LAGRANGE
 ANUL DE RECOLTA: 2006
 REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT-JULIEN / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC un Grand Vin de Bordeaux.
 ASPECT: Limpede si seducatoare de o culoare rubinie intensa cu note acentuate de caramiziu.
 MIROS: Prafos, lemnos si fructat. O paleta de arome clasica pentru vinuri gourmet, un clasic pt. subregiunea Saint Julien, unul din vinurile ce sunt bine puse in valoare in asociere cu mancare.
 GUST: Seducator, de o fructozitate pregnanta de visine putrede si mure, completate delicat de coacaze negre si zmeura, si de o savoare subtila de masline negre si bureti de padure. Lemnozitatea este bine integrata, si gustul final remanent este lung, placut si elegant.
 ASOCIERE CULINARA: Este perfect langa carne rosie de vita, porc sau miel, pregatita suculent pe grill sau in tigaie, simplu fara multe mirodenii. Din mancarurile mai elaborate, se asociaza bine cu pulpa de miel la tava, tocanite vanatoresti din carne de mistret, fazan sau cocos de munte. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate, servite cu fructe uscate si nuci Pecan.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)239,55 RON
- 
                        
    Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LAFON-ROCHET
 ANUL DE RECOLTA: 2004
 REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: Limpiditate buna de culoare intensa de un rosu purpura cu note de caramiziu.
 MIROS: Intens si imbietor, complex si elegant fructat, de prune uscate, dude si mure negre, delicat de afine, condimentat de scortisoara, cuisoare si nucsoara, delicat lemnos si puternic de vanilie cu nuante caramelizate.
 GUST: Un vin cu tanini fermi, cu o aciditate bine integrata, de o corpolenta medie spre mare, confirma paleta fructata si de condimente identificata prin miros (apreciere olfactiva), cu un gust remanent extrem de lung si elegant.
 ASOCIERE CULINARA: Cu orice tip de carne rosie sau maruntaie de porc sau vita, pregatita la tava, gatite cu mult cimbru, piper, verdeturi si garnisite cu manatarci, ghebe si orice fel de ciuperci salbatice. La finele mesei, se serveste langa un branzeturi fine, maturate, sau branza de burduf in coaja de brad cu prune uscate.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea 25-30 minute inainte de servire)323,32 RON
- 
                        
    Chateau Les Ormez de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: ORMEZ DE PEZ
 ANUL DE RECOLTA: 2006
 REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT-ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: De o culoare intensa, stralucitoare, rubinie opaca cu infletiuni violacee.
 MIROS: Seducator, curat, de fructe rosii coapte, dominat de zmeura si mure, completat de accente lemnoase elegante, si delicate de condimente.
 GUST: Intens si extrem de fructat, o caracteristica bine evidentiata si in echilibru cu lemoziatea si notele de fum si vanilie. Acest cupaj, maturat in butoaie de stejar, este cremos. Vinul este echilibrat si bine structurat, are tanini moi si o aciditate medie. Gustul final ce ne ramane pe paletin, este lung si savuros.
 ASOCIERE CULINARA: Evidenta, cu carne rosie pregatita pe grill, protap, tigaie sau la gratar, invelita in prosciutto sau bacon, sau rulouri din carne de porc umplute cu legume si maruntaie, drob de miel sau haggis si chiar cu preparate in sos vanatoresc, sos brun cu Champignon brune de cultura. La finalul mesei langa branzeturi fine (Gorgonzola, Camembert) garnisite cu fructe uscate si nuca.
 TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 de minute inainte de servire)315,47 RON
- 
                        
    Chateau Grand Puy Lacoste - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 14%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU GRAND-PUY-LACOSTE
 ANUL DE RECOLTA: 2007
 REGIUNE / TARA: A.O.C. PAUILLAC / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASSIC ROSU DE BORDEAUX
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ROSU SEC
 ASPECT: Culoare opaca, imbietoare de un rosu purpura cu delicate valente de grena.
 MIROS: Puternic si complex de fructe de padure si fructe rosii uscate, elegant lemnos si delicat de vanilie si fum.
 GUST: Fructat de visine amare, prune uscate si coacaze rosii, placut si catifelat dar totusi robust si bine structurat, cu tanini fermi, de o corpolenta medie spre mare, cu un gust final remanent lung si savuros.
 ASOCIERE CULINARA: Langa carne rosie la gratar sau pe plita, gatita simplu, rustic cat sa echilibreze caracteristica robusta a vinului, foarte putin condimentata, servita cu cartofi taranesti, rumeniti, cu bacon prajit. De asemenea acompaniaza bine mezeluri, chorizo, prosciutto, babic si giudem servie cu telemea sarata si paine neagra de casa.
 
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)392,70 RON
- 
                        
    Chateau La Tour Figeac - Saint Emillion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LA TOUR FIGEAC
 ANUL DE RECOLTA: 2007
 REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT EMILLION / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
 VOL. ALC.: 13 %
 VIN ROSE SEC.
 ASPECT: Opac, de o culoare rosu intens, purpuriu valente de grena.
 MIROS: Intens fructat si condimentat, cu note subtile lemnoase si de vanilie, placute de fum si elegante de vegetale si ierbozitate.
 GUST: Un vin savuros, cu un buchet de fructe rosii si negre de padure, cu o aciditate bine integrata, onctuos si cremos, cu tanini catifelati si de un gust la final, de o remanenta si o persistenta lunga, cu note de coacaze.
 ASOCIERE CULINARA: Perfect langa carne rosie, file de vita maturata sau muschiulet de porc, pulpa de miel si chiar maruntaie servite cu sosuri brune cu fructe uscate si ierburi aromatice, sau reductii de vin rosu, toate garnisite cu legume din sezonul de iarna. La finalul mesei, este pus in valoare de branzeturi maturate (Gorgonzola, Roquefort) servite cu smochine, stafide, alune de pamant si crackers.
 TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 de minute inainte de servire)268,35 RON
- 
                        
    Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LAFON-ROCHET
 ANUL DE RECOLTA: 2007
 REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: Limpiditate buna de culoare intensa de un rosu purpura cu note delicate de grena.
 MIROS: Intens si imbietor, complex si elegant fructat, de prune uscate, dude si mure negre, delicat de afine, condimentat de scortisoara, cuisoare si nucsoara, delicat lemnos si puternic de vanilie cu nuante caramelizate.
 GUST: Un vin cu tanini fermi, cu o aciditate bine integrata, de o corpolenta medie spre mare, confirma paleta fructata si de condimente identificata prin miros (apreciere olfactiva), cu un gust remanent extrem de lung si elegant.
 ASOCIERE CULINARA: Cu orice tip de carne rosie sau maruntaie de porc sau vita, pregatita la tava, gatite cu mult cimbru, piper, verdeturi si garnisite cu manatarci, ghebe si orice fel de ciuperci salbatice. La finele mesei, se serveste langa un branzeturi fine, maturate, sau branza de burduf in coaja de brad cu prune uscate.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea 35-40 minute inainte de servire)287,98 RON
- 
                        
    Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
 ANUL DE RECOLTA: 2008
 REGIUNE / TARA: A.O.C. CORTON CHARLEMAGNE / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Culoare de un galben auriu intens.
 MIROS: Seducator, extrem de delicat, are note de unt, mere coapte, fructe citrice, ananas, mango, ferigă, ienupăr, scorţişoară
 GUST: Este o adevarata demonstrație, uluitoare, a potențialului strugurilor de Chardonnay în termeni de bogăţie, putere, concentrare, distincţie şi echilibru, dar mai ales complexitate. Rareori vedem o astfel de sinteza perfectă între soiul de struguri şi terroir.
 ASOCIERE CULINARA: Da o savoare deosebita preparatelor din peste de apa sarata in salate fel principal cu sosuri albe pe baza de smantana sau cu fructe de mare, piept de pui pe grill, picioare de pui de balta. Este excelent in asociere cu preparate ale bucatariei japoneze, sushi si sashimi, din peste gras, sau peste pregatit in frunza de bambus, cu avocado. Perfect langa carnea de homar sau picioarele de crab oceanic, in untdelemn fierbinte cu risotto.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare de vin rosu, de tip Bourgogne)416,50 RON
- 
                        
    Roux Pere & Fils - Mercurey rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
 ANUL DE RECOLTA: 2009
 REGIUNE / TARA: A.O.C. MERCUREY / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: Luminos de o culoare de rosu rubiniu, intens.
 MIROS: Arome elegante, fructate, de coacaze, afine, mure, completat de note rafinate lemnoase.
 GUST: Un vin elegant, intens fructat, distinct de mure, coacaze si afine, cu o senzatie lemnoasa delicata de cedru si vanilie, completata de accente subtil vegetale, de ardei gras si ierbozitate.
 ASOCIERE CULINARA: Se asociaza bine cu preparate din file din carne rosie, muschiulet sau cotlet sau din maruntaie, ca antreuri sau fel principal: ficat sau ceafa de porc, muschiulet, fudulii sau cotlet de vita, chiar cu pulpa de miel sau prepelita la tava. Dintre branzeturi, se asociaza bine cu cele moi si semimoi (Afuega'l Pitu, Cheshire, Blue Castello) servite cu fructe uscate, si nuci macademia.
 TEMP. DE SERVIRE: 14-16º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)47,92 RON
- 
                        
    Roux Pere & Fils - Vougeot 1-er Cru rouge 2007 - 0.75L , Alc: 13.5%PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
 ANUL DE RECOLTA: 2007
 REGIUNE / TARA: 1ER CRU LE PETIT VOUGEOT / A.O.C. VOUGEOT / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: De o culoare de rosu violaceu, intens si aproape opac.
 MIROS: Proaspat, puternic, de fructe rosii ( Morello, coacaze negre si rosii), completat de valente lemnoase si de catina.
 GUST: Placut si carnos, robust pt. un Pinot Noir, intens fructat, in special de coacaze rosii si afine, cu o caracteristica lemnoasa delicata, completata de accente vegetale, cu tanini moi si un gust remanent de lemn dulce.
 ASOCIERE CULINARA: Parca creat special pt. preparate elaborate din carne rosie sau de pasare, preparate la cuptor la foc mic cu ierburi aromate, condimente si legume, sau la rotisor, stropite cu vin rosu. Perfect langa miel, rata, curcan, iepure si fazan. La finalul mesei langa branzeturi moi si semimoi (Bel Paese, Dana Blue, Gorgonzola) cu fructe uscate, stafide rosii, cu crackers si nuci pecan.
 TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)261,80 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Mouton Cadet - Bordeaux rose 2017 - 0,75L, Alc: 12%PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
 REGIUNE / TARA: A.O.C. BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: 65% MERLOT / 20% CABERNET FRANC / 15% CABERNET SAUVIGNON
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ROSE SEC, maturat timp de 4 luni inainte de lansarea pe piata. Vinificat dupa metoda traditionala “saignee”.
 ASPECT: Culoare intensa si profunda de rose cu inflexiuni de grena.
 MIROS: Intens din punct de vedere aromatic, culminand distinct cu arome de coacaze rosii si mure si intregind cu o reminiscenta de flori de salcam si capsuni strivite, sugerand parca savoarea ce v-a fi perceputa la gust.
 GUST: De o mare corpolenta pentru un vin din categoria lui, rotund si intens pe paletin, bine structurat, este evident un rose pentru toate anotimpurile. Gustul final remanent, extrem de lung si plin de prospetime.
 ASOCIERE CULINARA: Se asociaza cu o mare varietate de mancaruri de la feluri asiatice complex condimentate (fara a fi iuti) pana la mancaruri traditionale regiunii Provence in sudul Frantei. Este excelent langa ton, somon sau pui marinat cu ierburi si lamaie la grill, sau carne de porc servita dupa tipicul sasesc cu sosuri dulci acrisoare de fructe.
 TEMP. DE SERVIRE: 12º C (Nu necesita decantare sau aerare)50,40 RON
- 
                        
    Mouton Cadet - Bordeaux rouge 2016 - 0,75L, Alc: 13.5%PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
 REGIUNE / TARA: A.O.C. BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: 65% MERLOT / 20% CABERNET SAUVIGNON / 15% CABERNET FRANC
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ROSU SEC. Maturat intre 6 si 10 luni. Mouton Cadet Rouge este cel mai vandut vin al anului 2002 (peste 15 milioane de sticle pe intreg mapamondul).
 ASPECT: O culoare stralucitoare de rosu rubiniu.
 MIROS: Un miros bogat si puternic de arome atragatoare, fructoase, distinct de visine si zmeura, dar mai ales de gem de capsuni, complectate subtil cu arome mentolate.
 GUST: Rotund si corpolent pe palatin cu tanini discreti si eleganti, vinul este echilibrat, confirmand gama de arome fructoase descoperite-n miros. Gustul de final, remanent este exceptional de bogat si suculent, confirmand armonia cupajului.
 ASOCIERE CULINARA: Se asociaza in mod clasic langa coaste de miel la tava si orice fel de carne rosie, gatita la cuptor sau pe grill; branzeturi moi (Banon - Franta) si semi-moi (Havarti - Danemarca). Alte preparate care-l pun in valoare: friptura de iepure cu ciuperci de padure si seminte de pin, Tournedos Rossini, tocana de miel, file de ton in sos de vin.
 TEMP. DE SERVIRE: 18º C (Se recomanda decantarea chiar inainte de servire)58,91 RON
- 
                        
    Roux Pere & Fils - Gevrey Chambertin rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
 ANUL DE RECOLTA: 2009
 REGIUNE / TARA: A.O.C. GEVREY CHAMBERTIN / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: De o culoare de rosu rubiniu, cu nuante usoare de purpura, ce devin violete odata cu vrasta.
 MIROS: Proaspat, puternic, de fructe rosii de padure, completat de valente rafinate lemnoase.
 GUST: Placut si carnos, elegant, intens fructat, in special fragi, cirese, mure, floral de violete, cu o senzatie lemnoasa delicata, completata de accente vegetale, de asparagus, ardei gras si ierbozitate.
 ASOCIERE CULINARA: Este un vin pentru consumatorii de carne, notele sale de fructe si rozmarin completand placut preparate din carne de vita si porc, exceland in savoare atunci când vinul este evoluat, imbatranit la sticla. Recomandat si cu friptură de coaste de miel, file de ton pregatit 'blue', rata la rotisor, si la finalul mesei langa branzeturi moi si semimoi (Cambazole, Danish Blue, Blue Castello) cu fructe uscate, stafide si curmale, cu crackers si nuci caju.
 TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)76,44 RON
- 
                        
    Francois Gaunoux - Mersault Clos de Tavaux Monopole, blanc 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%PRODUCATOR / PODGORIE: FRANCOIS GAUNOUX
 ANUL DE RECOLTA: 2008
 REGIUNE / TARA: A.O.C. MERSAULT / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii.
 MIROS: Imbietor, fructat cu arome de pepene galben si mere golden, vegetal de brocoli si ardei gras verde, usor citric, si cu o aroma subtila de nucsoara.
 GUST: Molatec, de acididate medie, un vin relativ lejer cu arome fructate si vegetale, si o nuanta de mineralitate eleganta.
 ASOCIERE CULINARA: Un foarte bun partener pentru rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume, terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, muschiulet de porc in vin cu fenicul si rozmarin, ratatouille si branzeturi tari. Este bine pus in valoare langa fructe de mare, peste si crustacee pregatite in maniera mediteraneana.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea, dar este mai bine pus in valoarea servit in pahare de vin rosu de tip Bourgogne, pentru o buna aerare)23,80 RON
- 
                        
    Regnard - Chablis Regnard 1-er Cru, Vaillons blanc 2010 - 0,75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
 ANUL DE RECOLTA: 2010
 REGIUNE / TARA: 1ER CRU VAILLON / A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Luminos de o buna limpiditate, de o culoare surprinzatoare de un galben pal cu note aurii.
 MIROS: Complex si proaspat, puternic fructat, arome de fructe exotice si arome florale, sustinute de note elegante lemnoase.
 GUST: Proaspăt, rotund şi bine echilibrat, susţinut de arome persistente fructate, de ananas, banane, mere si pere galbene, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate scazuta, de un gust remanent lung, mineral si placut de fructe citrice.
 ASOCIERE CULINARA: Se serveste cu carne de pui, peste gras sau piept de curcan pregatita pe grill sau pe gratar, pe un pat de legume de sezon in salate antreu cu sosuri usoare de iaurt sau smantana degresata. Este foarte bine pus in valoare langa fructe de mare trase in unt si vin alb la tigaie cu paste (Fusilli, Penne, Spaghetti) si parmezan. La finalul mesei, este excelent cu branzeturi tari si semitari (Manchego, Cheddar, Abbaye de Belloc) cu fructe proaspete, caise, piersici si arahide crude.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)82,37 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2007 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
 ANUL DE RECOLTA: 2007
 REGIUNE / TARA: A.O.C. CHASSAGNE MONTRACHET GRAND CRU / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Stralucitor de o culoare imbietoare de un galben intens auriu.
 MIROS: Foarte complex, placut fructat de fructe exotice (ananas, banane, mango) si arome florale, de soc, completate de note de alune de pamany.
 GUST: Foarte elegant si mineral, fructat, de mango, ananas, banane, pepene galben (honey dew si cantalopue); un vin onctuos si untos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, lemnos si placut de cedru si vanilie.
 ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din peste, crustacee (picioare de crab sau homar) servit cu untdelemn fierbinte, sau fructe de mare la tigaie in vin alb, cu paste (penne, tagiatelle, fussilli) cu sosuri albe si ciuperci de cultura. La finele mesei, langa branzeturi fine tari si semitari (Adelost, Saint Agur, Reblochon) cu nuci caju, struguri albi proaspeti si mere golden uscate.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)362,59 RON
- 
                        
    Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
 ANUL DE RECOLTA: 2010
 REGIUNE / TARA: A.O.C. POUILLY FUISSE / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Luminos, de o culoare placuta de un galben auriu intens.
 MIROS: Complex, puternic fructat, accente de fructe exotice si arome florale, de soc si iasomie, completate de valente de nuca.
 GUST: Elegant, fructat, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben (honey dew si cantalopue) si citrice; un vin onctuos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, mineral si placut de caise si piersica.
 ASOCIERE CULINARA: Langa preparate fel principal, salate usoare de vara, cu fructe, cu file de peste gras si fructe de mare, cu crustacee (picioare de crab sau homar) servit cu untdelemn firbinte, sau cu preparate tip cherhana, peste (biban de mare, salau, lin, guvizi) pe grill cu mamaliguta. La finele mesei, langa branzeturi fine tari si semitari (Emmental, Jarlsberg, Pepper Jack) cu nuci pecan, struguri albi proaspeti si mere.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)93,23 RON
- 
                        
    Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2012- 0.75L, Alc: 13.5%UPRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CARBONNIEX
 ANUL DE RECOLTA: 2012
 REGIUNE / TARA: A.O.C. PESSAC LEOGNAN / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / SEMILLON
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: De o culoare de un galben auriu verzui.
 MIROS: Delicat, elegant de fructe si o delicata mineralitate sustinute de arome florale, placut si proaspat.
 GUST: De corpolenta relativ ridicata, are o aciditate destul de scazuta si un gust de fructe (piersici, mere golden, pere si ananas cu nuante subtile de citrice). Usoarele valente de nuca si nucsoara in gustul final remanent, lung si savuros, accentuat de o mineralitate discreta, ii confera eleganta
 ASOCIERE CULINARA: De servit langa preparate din fructe de mare, peste si crustacee, carne de pui pe grill si chiar langa carne rosie de vita sau porc (pregatita rasol cu morcovi, telina, si asezonata cu sos de smantana si hrean). Se asociaza la mai toate felurile de paste cu sosuri albe, cu pesto sau ciuperci de cultura. Poate fi servit si ca aperitiv la inceputul mesei, dar si la finele mesei langa branzeturi tari si semitari: Port Salut sau Aged Gouda.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)289,95 RON
- 
                        
    Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU PRIEURE LICHINE
 ANUL DE RECOLTA: 2009
 REGIUNE / TARA: A.O.C. MARGAUX / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: MERLOT / CABERNET SAUVIGNON
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC
 ASPECT: Are o culoare de de rosu purpura cu reflexii de grena.
 MIROS: Intens, placut si elegant de fructe negre de padure si delicat vegetal, completat de arome lemnoase subtile.
 GUST: Pronuntat de fructe (visine amare, coacaze rosii, prune uscate), un vin catifelat si cu tanini discreti si de mica medie si de un gust final remanent, lung si seducator.
 ASOCIERE CULINARA: Este bine pus in valoare langa preparate din carne rosie la gratar sau pe plita, gatita simplu, rustic, foarte putin condimentata, servita cu cartofi taranesti, rumeniti, cu bacon prajit. De asemenea acompaniaza elegant mezeluri fine: chorizo, prosciutto, babic si giudem, salam de vara din carne de vanat. La finalul mesei se recomanda in asociere cu branzeturi moi si semimoi: Saint Agur, Acapella.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)230,38 RON
