Vin linistit
Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.
Clasificare vinurilor in functie de culoare:
- Vinuri albe;
- Vinuri rose;
- Vinuri rosii.
Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir, sau vinurile rose). Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.
Stiati ca inlaturand pielita boabelor de strugurilor, corpul boabelor arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...
Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:
- vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;
- vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;
- demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;
- dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.
Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:
- Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.
- Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.
- Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.
Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,
La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.
La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- An productie: 2009 Eliminare
-
Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2009 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMAINE DU CASTEL
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: JUDEAN HILS / ISRAEL
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC (Khoser for Passover)
ASPECT: Culoare galben pai cu accente auriu.
MIROS: Imbietor de fructe exotice rascoapte (ananas, mango, pere si mere golden), completate de arome elegante de mineralitate si drojdii fine.
GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placuta, onctuos si cremos, cu o caracteristica de fructe exotice rascoapte, de o lemnozitate eleganta si o mineralitate discreta. Gustul final este persistent si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate / salate antreu, usoare pe baza de verdeturi si legume, in special fasole verde si mazare, castraveti cu smantana degresata, completate cu carne de pui la gratar, homar, fructe de mare si chiar de curcan. La finalul mesei, este excelent langa branzeturi semitari si tari, servite cu struguri albi si nuca.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare)185,36 RON -
Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15%
Vin roşu aprins, pur, cu arome florale, căpşuni şi cireşe roşii, o atingere de citrice coapte, tutun şi condimente dulci. Oferă o rară combinaţie a eleganţei şi puterii mulţumită acidităţii mature şi a taninilor dulci.124,36 RON -
Stefano Farina - Chianti Classico docg, rosso, Le Bocce 2009 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: STEFANO FARINA
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. CHIANTI CLASSICO / TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE / CANNAIOLO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Are o culoare intensa de un rosu grena cu delicate accente de caramiziu.
MIROS: Foarte intens fructat, de cirese negre, mure, afine si coacaze, sustinute de arome elegante lemnoase
GUST: Echilibrat si elegant, de o corpolenta medie spre mare, cu tanini moi, de o aciditate bine integrata si o paleta gustativa complexa, vegetala (ciuperci, arome de hambar, pamant reavan), lemnoasa de stejar si fum, si complex fructata. Gustul final este lung si discret, fructat si dulceag.
ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate din carne rosie, din vita si vitel, porc si porcusor de lapte, miel, oaie berbecut, preparate ca tocanite in sosuri abundente, pe grill servite cu cu sosuri brune, pe gratar si garnisite cu legume la gratar, sau in cuptor, impanate cu usturoi, cu legume din sezonul de iarna, bogate in mirodenii si condimente. La finalul mesei, este perfect langa branzeturi moi si semimoi, servite cu biscuiti / crackers si fructe uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea inainte de servire)112,57 RON -
Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009- 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CARBONNIEX
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. PESSAC LEOGNAN / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / SEMILLON
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC.
ASPECT: De o culoare de un galben auriu verzui.
MIROS: Delicat, elegant de fructe si o delicata mineralitate sustinute de arome florale, placut si proaspat.
GUST: De corpolenta relativ ridicata, are o aciditate destul de scazuta si un gust de fructe (piersici, mere golden, pere si ananas cu nuante subtile de citrice). Usoarele valente de nuca si nucsoara in gustul final remanent, lung si savuros, accentuat de o mineralitate discreta, ii confera eleganta
ASOCIERE CULINARA: De servit langa preparate din fructe de mare, peste si crustacee, carne de pui pe grill si chiar langa carne rosie de vita sau porc (pregatita rasol cu morcovi, telina, si asezonata cu sos de smantana si hrean). Se asociaza la mai toate felurile de paste cu sosuri albe, cu pesto sau ciuperci de cultura. Poate fi servit si ca aperitiv la inceputul mesei, dar si la finele mesei langa branzeturi tari si semitari: Port Salut sau Aged Gouda.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)289,95 RON -
Roux Pere & Fils - Mercurey rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. MERCUREY / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Luminos de o culoare de rosu rubiniu, intens.
MIROS: Arome elegante, fructate, de coacaze, afine, mure, completat de note rafinate lemnoase.
GUST: Un vin elegant, intens fructat, distinct de mure, coacaze si afine, cu o senzatie lemnoasa delicata de cedru si vanilie, completata de accente subtil vegetale, de ardei gras si ierbozitate.
ASOCIERE CULINARA: Se asociaza bine cu preparate din file din carne rosie, muschiulet sau cotlet sau din maruntaie, ca antreuri sau fel principal: ficat sau ceafa de porc, muschiulet, fudulii sau cotlet de vita, chiar cu pulpa de miel sau prepelita la tava. Dintre branzeturi, se asociaza bine cu cele moi si semimoi (Afuega'l Pitu, Cheshire, Blue Castello) servite cu fructe uscate, si nuci macademia.
TEMP. DE SERVIRE: 14-16º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)47,92 RON -
Roux Pere & Fils - Gevrey Chambertin rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. GEVREY CHAMBERTIN / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De o culoare de rosu rubiniu, cu nuante usoare de purpura, ce devin violete odata cu vrasta.
MIROS: Proaspat, puternic, de fructe rosii de padure, completat de valente rafinate lemnoase.
GUST: Placut si carnos, elegant, intens fructat, in special fragi, cirese, mure, floral de violete, cu o senzatie lemnoasa delicata, completata de accente vegetale, de asparagus, ardei gras si ierbozitate.
ASOCIERE CULINARA: Este un vin pentru consumatorii de carne, notele sale de fructe si rozmarin completand placut preparate din carne de vita si porc, exceland in savoare atunci când vinul este evoluat, imbatranit la sticla. Recomandat si cu friptură de coaste de miel, file de ton pregatit 'blue', rata la rotisor, si la finalul mesei langa branzeturi moi si semimoi (Cambazole, Danish Blue, Blue Castello) cu fructe uscate, stafide si curmale, cu crackers si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)76,44 RON -
Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: D.O.C. / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: BARBERA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Are o culoare mata, usor terna, de o nuanta de un rosu rubiniu cu note de grena.
MIROS: De o intensitate relativ ridicata, foarte bogat fructata (prune, afine, dude negre, coacaze si mure), delicat lemnoasa si vegetala, completate cu arome subtile mineral.
GUST: De o corpolenta medie, cu o aciditate usor ridicata, proaspata si fructata; confirma paleta aromatica fructata identificata prin miros, intreg spectru de fructe amintite si cel al aromelor vegetale si minerale. Gustul final este relativ lung, usor astringent, savuros si delicat dulceag. Un vin lejer si echilibrat.
ASOCIERE CULINARA: Langa carne de porc, vita sau miel, pe grill sau pe gratar insotite de sosuri vanatoresti, sosuri brune sau pe baza de trufe acolo unde este cazul (mici, cotlete de berbecut, pastrama de oaie, ceafa de porc, ficatei si legume frigarui, carnati cruzi, neafumati, pregatiti pe gratar), carne de pasare la rotisor, sau mezeluri din carne de porc, curcan, oaie si capra: carnati de Plescoi, babic, salam de vara, salam de Sibiu, carnati uscati, crenvusti de Brad din carne de oaie si capra.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu se recomanda decantarea)45,58 RON -
Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU PRIEURE LICHINE
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. MARGAUX / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT / CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC
ASPECT: Are o culoare de de rosu purpura cu reflexii de grena.
MIROS: Intens, placut si elegant de fructe negre de padure si delicat vegetal, completat de arome lemnoase subtile.
GUST: Pronuntat de fructe (visine amare, coacaze rosii, prune uscate), un vin catifelat si cu tanini discreti si de mica medie si de un gust final remanent, lung si seducator.
ASOCIERE CULINARA: Este bine pus in valoare langa preparate din carne rosie la gratar sau pe plita, gatita simplu, rustic, foarte putin condimentata, servita cu cartofi taranesti, rumeniti, cu bacon prajit. De asemenea acompaniaza elegant mezeluri fine: chorizo, prosciutto, babic si giudem, salam de vara din carne de vanat. La finalul mesei se recomanda in asociere cu branzeturi moi si semimoi: Saint Agur, Acapella.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)230,38 RON -
Chateau Les Ormez de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ORMEZ DE PEZ
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT-ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De o culoare intensa, stralucitoare, rubinie opaca cu infletiuni violacee.
MIROS: Seducator, curat, de fructe rosii coapte, dominat de zmeura si mure, completat de accente lemnoase elegante, si delicate de condimente.
GUST: Intens si extrem de fructat, o caracteristica bine evidentiata si in echilibru cu lemoziatea si notele de fum si vanilie. Acest cupaj, maturat in butoaie de stejar, este cremos. Vinul este echilibrat si bine structurat, are tanini moi si o aciditate medie. Gustul final ce ne ramane pe paletin, este lung si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Evidenta, cu carne rosie pregatita pe grill, protap, tigaie sau la gratar, invelita in prosciutto sau bacon, sau rulouri din carne de porc umplute cu legume si maruntaie, drob de miel sau haggis si chiar cu preparate in sos vanatoresc, sos brun cu Champignon brune de cultura. La finalul mesei langa branzeturi fine (Gorgonzola, Camembert) garnisite cu fructe uscate si nuca.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 de minute inainte de servire)315,47 RON -
Crama Oprisor -La Cetate Cabernet Sauvignon 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.
Soi/Cupaj: Cabernet Sauvignon 100%
DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: De la primele arome, izbucnite parcă din străfundurile pământului, la eleganţa ultimei clipe de gust, Cabernet-ul îşi demonstrează nobleţea legendară, supremaţia în coagularea zecilor de nuanţe care definesc un vin mare şi meritul de a avea cei mai mulţi supuşi de pe Pământ. Este un vin pe care îl poţi înţelege imediat, sau pe care îl poţi studia în ani şi ani în evoluţie, dar pe care niciun băutor nu-l poate ignora. Intens, complex, o adevărată epopee gustativă de tonuri sumbre şi profunde de cafea şi fructe negre de pădure. Gustul catifelat este îmbrăcat în nuanţe mătăsoase de coacăze şi spumă de cafea.
Servire: Recomandat in asociere cu preparate din carne de porc, vânat.43,85 RON Începând cu: 41,22 RON -
Ca`De`Rocchi - Amarone della Valpolicella rosso 2013- 0,75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: TINAZZI
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: D.O.C./ VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORVINA / MOLINARA / RONDINELLA / CORVINONE
VOL. ALC.: 15%
VIN ROSU SEC produs în cele mai bune podgorii aflate pe colinele din Valpolicella. Strugurii sunt recoltaţi si selectaţi manual în luna octombrie, apoi sunt întinşi în lădiţe de lemn pentru uscare şi păstraţi până in Ianuarie. În acest fel rezultă o cantitate de doar 40 litri de vin la 100 kg de struguri prospeţi.
ASPECT: Are o buna limpiditate si este de o culoare de rosu opac, rubiniu cu accente de grena.
MIROS: Extrem de elegant si expresiv, puternic fructat (fructe uscate si confiate), subtil lemnos si condimentat.
GUST: Fructat (intens de fructe negre de padure, completat savoarea stafidelor si a smochinelor uscate), bine echilibrat de paleta o lemnoasa, cu tanini bine integrati si aciditate medie. Un vin corpolent, plin si intens, cu un gust remanent cu accente de tutun si ciocolata neagra.
ASOCIERE CULINARA: Cu mancaruri la ceaun din carne de miel sau oaie servita cu traditionala mamaliga / polenta, sau langa carne de porc pe gratar. De asemenea langa branzeturi tari si semitari, telemea de oaie maturata si branza de burduf, sau branzeturi cu mucegai albastru: Roquefort, Gorgonzola.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 1h inainte de servire)252,35 RON -
Cave de Clairmont - Crozes Hermitage rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CAVE DE CLAIRMONT
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. CROZES-HERMITAGE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee si o delicata nota de grena.
MIROS: Elegant si placut, subtil de ciuperci salbatice, arome de pamant reavan, fructe negre supra-coapte si condimente.
GUST: Pamantos, prafos, vegetal, fructat de afine, cirese negre si coacaze cu un discret iz de piele si fum. Are o aciditate relativ ridicata, corpolenta medie si un gust final, remanent, relativ lung si condimentat: piper negru si nucsoara.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate la ceaun, tocanite din carne rosie si maruntaie, sau langa Ostropel de iepure sau rata, paste sau risotto cu ciuperci salbatice asezonate cu trufe negre de Transilvania, chiftele de carne rosie cu multe verdeturi si condimente garnisite cu cartofi 'wedges' cu rozmarin, sau cu carne rosie file (porc, vita) cu sos de piper verde.
TEMP. DE SERVIRE: 15-16º C (Se recomanda decantarea cu circa 20 minute inainte de servire)44,25 RONStoc epuizat
-
Chateau D`Esclans - Les Clans rose 2009 - 0.75L, Alc: 14%
.PRODUCATOR / PODGORIE: DOMAINES SACHA LICHINE
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ROSE SEC.
ASPECT: Culoare de roz placut cu nuanta de coaja de piersica supracoapta.
MIROS: proaspat, seducator de fructe rosii completat de note florale, imbietor si subtil deaccente minerale.
GUST: Elegant si echilibrat, un vin armonios de o corpolenta medie, proaspat si fructat, mineral si cu un gust final remanent, prelung si delicat citric (pomelo. grapefruit rosu).
ASOCIERE CULINARA: Ca aperitiv langa amuse bouche din mezeluri fine din carne de porc, vita sau curcan (jambon, Mortadella, salam de Sibiu, carnati de vara, ceafa afumata, bacon de curcan) sau branzeturi proaspete de oaie si capra, din legume crude servite langa sosuri albe, usoare si nu foarte condimentate, si de asemenea langa antreuri si salate mediteraneene pe baza de peste si fructe de mare. Este perfent langa preparate din file de peste oceanic, garnisit cu legume pregatite la Wok, crude in mijloc (brocoli, ardei gras verde, asparagus, conopida, morcovi).
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)238,00 RONStoc epuizat
-
Montes Alpha - Purple Angel 2009 - 0.75L, Alc: 15%
PRODUCATOR / PODGORIE: MONTES
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: COLCHAGUA VALLEY / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CARMENERE (92% CARMENERE / 8% PETIT VERDOT)
VOL. ALC.: 15%
VIN ROSU SEC, produs din cei mai buni struguri de Carmenere (selectati manual de pe ciorchine, de o echipa de 14 culegatori), crescuti in doua regiuni diferite, 50% din Apalta Estate (unde expunerea la soare aduce eleganta vinului) si 50% din Marchigue Estate (o regiune cu productie mica la hectar, cu un climat racoros, ce produce un vin corpolent de mare concentratie aromatica si de o culoare intensa de carmin). Finalul, este un vin care este pe cat de puternic pe atat de elegant. Este maturat timp de 18 luni in butoaie de stejar nou, frantuzesti. O productie de 7300 de cutii pe an (6 x 750 ml); se imbuteliaza nefiltrat.
ASPECT: Rosu purpura cu nuante de carmin.
MIROS: Puternic de fructe rosii salbatice si ringlote, ciocolata si lemnozitate accentuata, de humidor si foaie de tutun.
GUST: Cu tanini maturi, delicati si catifelati, un vin extrem de corpolent, cu un gust savuros si concentrat, fructat, de mure, ringlote si coacaze rosii, completate de ciocolata neagra, cedru, vanilie si caramel. Are o structura echilibrata, cu un gust final ce lasa o senzatie de plinatate si fructozitate.
ASOCIERE CULINARA: Evident este un vin caruia ii “sta bine” langa preparate din carne rosie (curcan, porc, rata, vita, miel), in tocanite (stew sau paprikas), inabusite la tigaie sau la tava in cuptor. Se poate savura si langa platouri antreu cu mezeluri fine, branzeturi moi si semimoi, cremoase, cu fructe uscate (stafide rosii, curmale, prune) si nuci.
TEMP. DE SERVIRE: 18º C (Se recomanda decantarea cu cel putin 1h inainte de servire pentru aerare si separarea sedimentelor; are un potential de invechire de circa 10 ani)109,56 RONStoc epuizat
-
De Ladoucette - Baron de L blanc 2009 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.
MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.
GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)352,12 RONStoc epuizat
-
Regnard - Pic 1er Cru Chablis 254eme Millesime 2009 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2009
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC
Casa Albert Pic este un nume de referinţă pentru vinurile franceze din Burgundia încă din 1755. Aflat printre brandurile Regnard, sub patronajul baronului Patrick de Ladoucette, vinurile cu etichetă Albert Pic sunt produse în spiritul inconfundabil al maeştrilor din Chablis şi surprind chintesenţa rară a acestui vin francez, obţinut din soiul Chardonnay.
ASPECT: Pic 1’er Chablis se remarcă printr-un galben profund, definit de soiul Chardonnay.
MIROS: Acest rose defilează cu o mireasmă din flori albe, unt şi arome cremoase.
GUST: Gustul este echilibrat, proaspăt şi fructat. Finish-ul este lung, bogat şi elegant, mulţumită procesului de maturare în sticle păstrate în pivniţele Regnard.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rosé de Chadonnay ideal pentru mese bogate în meniuri din carne albă, în special peşte.445,06 RONStoc epuizat