Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Serve Eliminare
  • Vinul Cavalerului - Feteasca Neagra 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: FETEASCA NEAGRA

    Anul 2014, capricios si imprevizibil din punct de vedere al vremii, a pus la incercare maiestria făuritorilor de vin. Un an dificil care însă, „îmblânzit” corespunzător, ne-a oferit vinuri roşii deosebite, în special în regiunea Dealu Mare.

    Vinul Cavalerului Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat ce se remarcă printr-un nas condimentat, de piper negru, aromele de prune uscate şi vanilie. Este un vin elegant, cu tanini fini, conturaţi parţial prin baricare timp de 8-10 luni, ce exprimă corect caracteristicile tipice ale soiului.
    Vă recomandăm să îl serviţi la o temperatură de 18°C, în compania unui grătar de carne roșie, ghiveci de legume cu carne de miel sau suflé-uri de brânză.
    Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    Miros: nas condimentat, arome de prună uscată, piper negru , vanilie, frunză de coacăz negru
    Gust: elegant, tanini fini, fructe roșii, coacăză, mure, prună bine coaptă. Un vin complex și rotund
    CU CE MENIU SE SERVESTE carne la grătar, ghiveci de legume, suflé-urile de brânză, miel la cuptor
    Temperatura de servire: 18°C
  • Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
    SOIUL: FETEASCA NEAGRA

    2013 a fost un an excepțional pentru vinurile roșii în Dealu Mare, anunțat încă din primele luni ale anului, prin vremea potrivită ce a generat o explozie de vegetație. Fetească Neagră 2013 este obținută din struguri culeși din plantații înființate în 2003-2004, de pe versanți cu expoziție sudică. Prin vinificare clasică (parțial în vase de beton, cu maturare în baric timp de 8 luni), s-a obținut un vin care exprimă caracteristicile tipice ale soiului Fetească Neagră: culoare roșu intens cu reflexe violacee, miros intens, condimentat și vanilat, cu note de fructe roșii coapte și stafide. Fetească Neagră 2013 se caracterizează prin gustul de prune coapte-uscate, este un vin puternic dar elegant, cu tanini fini și aciditate echilibrată ce nu lasă alcoolul să se simtă. Un vin lung, ce încântă prin complexitatea sa.

    Miros: intens condimentat, vanilat cu note de fructe roșii coapte și stafide
    Gust: fructe rosii, mure, afine, prune coapte–uscate, puternic dar elegant cu tanini fini și aciditate bună ce nu lasă alcoolul să se simtă. Un vin lung ce încântă prin complexitatea sa
    Cu ce meniu se serveşte: carne roșie (oaie, vită, vânat), poate fi condimentată peste medie, miel la cuptor, brânză maturată
    Temperatura de servire: 17-18 grade C

    Potenţial de învechire: Poate evolua încă 7 ani, poate chiar mai mult
    45,64 RON
  • Serve - Cuvee Guy de Poix 2015 - 0.75L, Alc: 15.5%

    NOTE DE DEGUSTARE:
    An de recoltă: 2014
    Soiul de struguri: Fetească Neagră
    Podgorie: Dealu Mare, VDOC CMD
    Miros: complex, fructe negre bine coapte, pruna usor
    afumata, afina, condimentat, piper negru, stafide, vanilie
    Gust: puternic, fructe supracoapte, condimentat, tanini fini
    dar puternici, un echilibru foarte bun, remanenta
    impresionanta
    Cu ce meniu se serveşte: carne roşie, vânat, brânza maturata,
    desert cu ciocolata
    Temperatura de servire: 16-17°C, cu o decantare anterioară
    de circa 1 oră
    Potenţial de învechire: minim 12 ani


    183,71 RON
Grilă Listă