Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Recas - Banat Eliminare
  • Recas - Selene Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Violet pur, deci încă tânăr, acest vin încearcă să obţină maximum de expresie şi maturitate din soiul port-drapel al României. Debutul este închis şi cernelos, semn al unui stagiu serios de maturare în butoaie de stejar, însă o jumătate de oră de aerisire îl aduce în zona de fructe negre de pădure, piele groasă şi curmale uscate. În ultimul stadiu, când depăşeşte 14-15ºC, vinul capătă tot spectrul clasic de arome ale Feteştii Negre, cu fructe roşii şi negre, prune afumate, magiun cu mieji de nucă, gem de căpşune şi condimente. Gustativ, se deschide la fel de greu, însă parcursul este similar până la identitate cu evoluţia olfactivă, cu un plus de intensitate în notele de cireşe şi o urmă de ierburi aromate în postgustul lung, echilibrat şi molcom agregat de senzaţii dulci.
    Taninurile încă vii, corpul dens şi gliceric şi aciditatea vie promit acestui vin o putere mare de învechire.
    65,45 RON
Grilă Listă