Scotch single malt
Momentan Cumpărați după:
- Litraj: 0,7L Eliminare
-
Glenfarclas este renumit pentru stilul sau traditional pe deplin sanatos si bine maturat si este imbuteliat doar atunci cand culoarea este naturala.
Glenfarclas de 12 ani este un de un auriu închis cu nuanțe de chihlimbar. Aromele sunt puternice, sherry, fructe, mirodenii dulci și parfum de stejar proaspăt tăiat.211,82 RONStoc epuizat
-
Bunnahabhain (se pronunţă "Bunahabe") are un gust delicat,dat de malţul uşor afumat cu turbă, şi cele mai pure ape ale râului Margadale,aduse în distilerie prin intermediul unor conducte,pentru a nu trece prin solul de turbă din zonă.
Miros:mure, prune, note de vanilie şi scorţişoară.
Gust: fructe de pădure mixte, ciocolată şi ardei gras, cu o prospeţime pe bază de plante uşoare.
Finis: Lung, dulce şi cu arome de fructe229,80 RONStoc epuizat
-
Whisky Balvenie este un single malt veritabil, are un caracter aparte, este obţinut prin maturarea timp de 12 ani , în două butoaie diferite.
După perioada de maturare The Balvenie este transferat din butoaiele tradiţionale de stejar american în butoaie de sherry. Single Malt-ul rezultat are acum atât fineţea şi caracterul bourbon-ului cât şi aromă bogată a sherry-ului. Gustul este o combinaţie perfectă de fructe, miere şi vanilie cu aromă inconfundabilă de scorţişoară şi sherry.392,56 RONStoc epuizat
-
Decantorul in care este imbuteliat, este elegant, o capodopera din sticla, a carei fatete asemenea unei pietre pretioase reflecta lumina, astfel incat sa prezinte profunzimea culorii acestui Whisky. Inspirat si sculptat cu imaginea deja iconica a tringhiului The Macallan in minte, decantorul a fost realizat cu sase fatete reprezentand 6 stalpi, pietrele de temelie ale acestui Single Malt Scotch Whisky.
CULOARE: Intensa si profunda, de culoarea pulpei de portocale rosii, cu accente de lemn
de mahon.
AROMA: De o senzatie initiala de fructe proaspete si zest de fructe, de portocale si citrice, sustinute de arome delicate de ceara si mere verzi. Complexitatea se dezvaluie treptat, cu o caracteristica dulceaga de ciocolata, caramel, zahar ars si anason, completate de valente subtile de cacao si trufe de ciocolata. Impresia finala a mirosului, chiar inainte de degustare, este de echilibru, o imbinare placuta de lemn de stejar si banane coapte.
GUST: Savuros dar lejer la inceput, de zest de fructe citrice si o placuta lemnozitate, trece rapid cate o caracteristica suculenta, dulceaga si accentuata de lamaie si portocale, de stafide si mere coapte, rafinat condimentata (scortisoara si ghimbir). La final, perceptia se imbogateste cu o senzatie de lemn usor ars, si zahar caramelizat, intr-o remanenta4.641,00 RONStoc epuizat
-
ISTORIE & LEGENDA:
Fondata in 1824 de catre Alexander Reid, profesor si agricultor, The Macallan a fost una dintre primele distilerii din Scotia autorizata legal. Incepand de atunci, The Macallan a construit o reputatie in lume, ca unul din producatorii de single malt whisky de cea mai buna calitate.
Numele "Macallan" este cel mai probabil derivat din două cuvinte galice - "Magh" insemnand o bucată de pământ fertil și terminatia "Ellan" preluata si adaptata de la numele Sfantului Fillan, un calugar nascut in Irlanda care a călătorit în intreaga Scotie, răspândind creștinismul în timpul secolul VIII.
RARE CASK
Creat din Whisky-uri maturate in proportie de 100% in butoaie selectionate individual de Whisky - Makerul Bob Dalgarno, provenite de la vinurile de Sherry (vinuri fortifiate din sudul Spaniei), majoritatea folosite prima data pentru spirtoase, obtinandu-se astfel o culoare naturala, intensa, a unui Single Malt cu adevarat unic. Politica The Macallan pentru identificarea celor mai bune butoaie, a celor mai scumpe, superioare din punct de vedere caliatativ, este neegalata in industria de profil. Cele alese pentru RARE CASK, reprezinta 1% din totalitatea butoaielor folosite in distilerie.
ALC.: 43%
CULOARE: Seducatoare, intensa, cu note de lemn de mahon.
AROMA: Opulenta, moale si sinuoasa. Inchipuieste-ti o orchestra in pregatire, care isi acordeaza instrumentele, si imagineaza-ti un ton profund de vanilie intr-un tempo adagio ce creste incet catre andante prin aromele fine de stafide, cu note de ciocolata ce ies in evidenta ca un interpret a carui voce imbraca aranjamentul muzical. O tonalitate de mere, lamaie si portocale, echilibrata, frumos imbinata, completeaza ansamblu dulceag al quartetului final de condimente, de ghimbir, scortisoara, nucsoara si cuisoare. Caracteristica lemnoasa de stejar, ca un dirijor cu tinuta, intervine rafinat pe alocuri, cu rabdarea si eleganta pe care doar timpul indelungat de maturare la butoi o poate oferii.
GUST: Quartetul de condimente este puternic si distins, si doar caracteristica de fructe uscate, de stafide, reuseste sa il tempereze. Dupa senzatia initiala, lemnozitatea, bogata si gratioasa, reuseste sa preia controlul, completata fiind de savoarea vaniliei si a ciocolatei, ce se echilibreaza reciproc. Gustul final, dupa inghitire, este de o remanenta de zest de citrice.1.112,59 RONStoc epuizat
-
OCTOMORE EDITION 07.1 SCOTTISH BARLEY
SUPER HEAVILY PEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY
Fiecare noua editie Octomore genereaza anticipare si interes. Cunoscatorii din intreaga lume au dezvoltat un cult pentru seria de whiskyuri cu cel mai mare grad de aroma si gust de turba, cel mai afumat whisky din lume, Octomore.
Fiecare noua editie ilustreaza maiestria master distiller-ului. Fiecare whisky este produs in cantitate limitata si prezinta caracteristici unice in semn de celebrare a valentelor notelor aromatice. Este unic, nu poate fi reprodus.
Pentru Octomore 07.1, orzul obtinut in Scotia a fost afumat pana la un grad de 208ppm. Maturarea a avut loc pe o perioada de 5 ani si a fost imbuteliat la 59,5% acl. Vol.
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE: auriu, nisipiu
AROMA: la inceput se dezvaluie note saline de briza marina, lamaie si tutun de pipa. Treptat, aroma de fum de turba se ridica urmata de note de vanilie, menta, caramel si migdale. Urmeaza arome de piersici si dulceata de pere. O simfonie, o incantare ce merita experimentata.
GUST: finete, dulceata si fum, acestea sunt primele caracteristici evidentiate. O textura ca nici alta, ca de satin insa iute se anima. Notele de stejar american sunt in ton perfect cu aromele de fum si fructe, coapte cu dibacie in timpul distilarii lente. Aromele de vanilie, miere si citrice se remarca si sunt repede completate de note de briza marina, midii afumate, flori de toamna si creme brulee.
FINALUL: pe masura ce dulceata provenita din esenta lemului de stejar se diminueaza, gustul salin apare in prim plan pentru ultima data. Aroma de fum de turba creste si depaseste in final orice altceva.507,68 RONStoc epuizat
-
An Cnoc inseamna Dealul Negru, distileria fiind construita in anul 1894, la 10 km de Huntly, mai precis la Knock.Wiskey-ul An Cnoc 12 ani are o corpolenta medie, dulce si usor cremos, cu urme de fructe. Single malt-ul An Cnoc 12 ani are un parfum usor, foarte aromat cu un indiciu de miere si apoi lamaie pe fundal.
Gustul de inceput este dulce cu o fructuozitate apetisanta ce se continua delicat cu arome de para verde si urme de miere.
Finish-ul este mediu ca lungime, cu amestec de lemn de stejar si orz.187,42 RONStoc epuizat