Scotch - Single Malt (Highland)

Cea mai mare regiune producatoare de whisky din Scotia, Highlands, ofera o mare varietate de bauturi Single Malt. Principalele sale avantaje sunt pozitionarea strategica a distileriilor de pe cuprinsul ei, dar si abordarea diversificata a procesului de distilare si maturare. Oban, Glenmorangie, Aberfeldy, Old Pulteney, Dalmore, sunt doar cateva din cele mai cunoscute bauturi ce fac parte din aceasta categorie. Ca o caracteristica generala, bauturile Single Malt sunt obtinute doar din orz maltificat, in doua (uneori trei) cazane din cupru, in urma unui singur proces de distilare.


Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi si vinuri online garanteaza originea si calitatea whisky-urilor achizitionate de pe site la cele mai competitive preturi. Specialistii nostri au selectionat cele mai cunoscute tipuri de bauturi, astfel incat sa fim intotdeauna pregatiti cu tot ceea ce iti doresti pentru a-ti satisface gusturile.


Comanda acum sortimentul preferat de whisky Scotch – Single Malt si beneficiezi de livrare gratuita in Bucuresti si Ilfov, indiferent de valoarea cosului de cumparaturi. Pentru alte orase din Romania, asiguram transport gratuit la comenzi de peste 200 de Lei.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  1. Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
    In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.

    Glenglassaugh Torfa este un whisky afumat, dar care pastreaza caracteristicile zonei Sandend. Maltul a fost uscat pe un pat de turba infuzata, astfel pastrand traditia specifica Sandend-ului.

    Aspect: Auriu cremos.
    Miros: Viu, cu note de fum si maritime completate de note de lamaie, gem de caisa si fructe coapte, acompaniate de piper negru si ginger.
    Gust: Aroma de pepene galben, ananas si mere rosii este usor acoperita de cea de fum. Mai apoi apar notele de tabac si miere facandu-l mai catifelat. Finish-ul este elegant, armonios cu note distincte de condimente si fructe.
    187,57 RON
  2. Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
    In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.

    Acest whisky este imbatranit in butoaie atent selectionate folosite pentru Tennessee whisky. Finetea si rafinamentul acestuia este redat si de faptul ca acesta nu este filtrat la rece si aduce in prim plan caracteristicile whisky-ului din regiunea Sandend.

    Aspect: Auriu.
    Miros: Acest whisky, desi este maturat, totusi isi pastreaza si o anumita prospetime aparte, aducand in prim plan note de fructe exotice ca ananasul combinate cu cele provenite de la butoaie ca cea de vanilie si lemn. Notele de condimente si para caramelizata apar ulterior facandu-l mai catifelat.
    Gust: Corpolent, cu arome de piper alb combinate cu mar verde si orz proaspat zdrobit urmate de caramel sarat, aroma de banana coapta si sirop de salata de fructe toate acestea fac ca finish-ul sa fie complex cu arome de condimente si vanilie.
    179,68 RON
  3. Glenglassaugh - Revival Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46% Glenglassaugh - Revival Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%
    Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
    In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.

    Glenglassaugh Revival este primul whisky adus pe piata in 2012. Acesta este un whisky nefiltrat la rece si imbatranit in butoaie folosite pentru vin rosu si bourbon si in final in butoaie de sherry.

    Aspect: Culoare de cupru.
    Miros: Notele de caramel si cirese ies in evidenta inca de la inceput lasand mai apoi sa apara cele de ciocolata si miere. Mai apoi intervin notele de prune coapte si fructe de padure rosii completate de note citrice iar spre final apar notele de lemn.
    Gust: Dulce si rotund, cu alcoolul bine integrat de aromele citrice de portocala, acompaniate de cele de prune, cirese si nuci date de butoaie. Mai apoi intervin aromele de ciocolata, avand un finish mediu cu arome de caramel si condimente.
    169,96 RON
  4. The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46% The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%
    Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acesta este primul whisky afumat al acestei distilerii si este invechit in butoaie folosite anterior pentru bourbon, dupa care este tinut in butoaie de sherry Oloroso si terminand in butoiae de sherry Pedro Ximenez, acestea oferind un plus de arome si facandu-l mai catifelat. Pentru impatimitorii de single malt afumat, acest whisky este perfect echilibrat din punct de vedere al aromelor si alcoolului fiind alegerea ideala pentru iubitorii de whisky afumat.

    Aspect: Auriu.
    Miros: echilibrat ce aduce in valoare notele provenite de la butoaie: lemn si vanilie, completate de note de fructe tropicale.
    Gust: Intens, aroma de stafida reiese inca de la inceput, fiind urmata de vanilie si scortisoara lasand fumul sa impleteasca aceste arome spre final. Finish-ul este mediu si frumos imbracat intr-o aroma de miere oferind complexitate acestui whisky.
    183,16 RON
  5. The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 43% The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 43%
    Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acest whisky este invechit in butoaie de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso de cea mai buna calitate astfel putand sa aduca un plus de arome de fructe si condimente acestei bauturi. Acesta este nefiltrat la rece acest lucru pastreaza naturaletea bauturii.

    Aspect: Ambra intensa.
    Miros: Prin invechirea whisky-ului in butoiae de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso, acesta preia de la acestea puternicele note de vanilie, nuci si pere lasand spre final o nota pregnanta de ghimbir.
    Gust: Aroma de lemn isi face simtita prezenta inca de la inceput, urmata fiind de cele de stafide dulci si fructe, completate de arome de condimente, toate acestea fac ca finish-ul sa fie mediu spre lung si usor condimentat.
    197,11 RON
  6. Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acest whisky este un tribut pentru dialectul acestei regiuni Highland mai ales pentru faptul ca angajatii distileriei sunt locuitorii acelei regiuni. Acest whisky este invechit timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry atent selectionate, acest lucru pastrand naturaletea bauturii si aduce in prim plan aromele dulci, de condimente si note untoase.

    Aspect: Ambra
    Miros: Notele unice de malt se regasesc usor, urmate de note de stafida, vanilie si coaja de lamiae terminand cu o usoara tenta de scortisoara.
    Gust: Invechirea whisky-ului timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry ofera un plus de arome de condimente iar aromele de caise si stafide devin usor gemoase lasand spre final ca vanilia sa inunde simturile spre final. Finish-ul este lung cu influente de sherry.
    171,43 RON
  7. Aberfeldy - Scotch single malt whisky 21 yo - 0.7L, Alc: 40% Aberfeldy - Scotch single malt whisky 21 yo - 0.7L, Alc: 40%
    Brendul Dewar a fost creat de John Dewar, în 1846, iar compania sa îi poartă numele. Creat ca urmare a unei atente selecţii de malţuri, Dewars este unul dintre cele mai apreciate whisky-uri din Scotia. Din secolul 19, când a luat fiinţă, până în prezent, familia Dewar a mai cumpărat şi alte distilerii din Scotia, printre care şi Aberfeldy.
    772,43 RON
  8. Glemorangie 10yo, este un single malt delicat, complex, un amestec minunat de vanilie, flori, miere, fructe şi condimente.
    Aroma: Imaginaţi-vă într-o grădină italiană înconjurat de mandarine, lamai, mere, pere şi piersici. Adăugaţi acestor arome, inghetata de vanilie, si apoi, lasati sa va bucure narile, arome de muscata si menta salbatica, care creste in apropiere.
    Gust: Aromelor de citrice, se adauga vinovat, gustul ametetior de vanilie si caramel, in timp ce gustul de piersici coapte si mere, se aseaza ca o matase fina, ce va vor invalui simturile.
    Finish-ul este complex, lung si usor condimentat.
    236,32 RON
  9. Oban - Scotch single malt whisky 14yo - 0,7L, Alc: 43% Oban - Scotch single malt whisky 14yo - 0,7L, Alc: 43%
    Oban 14 yo este un single malt elegant, clasic, care provine din vestul regiunii Highland. Caracterul expresiv si paleta aromatica bogata, dominata de fructe, contureaza o personalitate complexa. Buchetul oglindeste perfect spiritul rafinat al distileriei Oban, iar notele usor sarate confera un aer curat sortimentului scotian, echilibrandu-l. Sortimentul poate fi savurat simplu, cu gheata sau cu apa, care deschide arome bogate de fructe.

    Miros: Note dulci de budinca de caramel, vanilie si pudra de cacao, completate de accente lemnoase.
    Gust: Arome intense de ciocolata de casa, pudra de cacao, fructe uscate, pere si mere.
    Finish: Persistent, dominat de note de nuci, ciocolata, coaja de lamaie si un strop de sare.
    279,65 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă