Vinarte - Prince Matei, Merlot Magnum - 2000 - 1.5 L, Alc: 14.5%
COD: VINROMPRINMATEI
Descriere
Denumire de Origine: DOC-CMD Dealu Mare – Zoresti
Producator: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte
Clima: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud – carpatica .
Sol: argiluvisoluri de tip brun roscat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu si texturi lutoase si luto-argiloase.
Soi: Merlot 90% , Cabernet Sauvignon 10% .
Continut de alcool : 14,5 % vol.
Vinificatie: Strugurii provin din parcele consacrate si conditii naturale pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat in asa fel incat sa se obtina un echilibru perfect intre acumularea de zahar, concentratia de arome si substante colorante.
Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facuta manual cat si pe banda de sortare inainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa in cisterne de inox cu temperatura controlata unde are loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage in barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde are loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioada de 12 luni. Dupa aceasta perioada , vinul se imbuteliaza in sticle si se pastreaza in pivnita minimum sase luni.
Degustare:
Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-
roscate
Olfactiv: fructe de padure (mure, coacaze, fragi), arome complexe
de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
Gustativ: sec, intens, corpolent, textura bine echilibrata de tanini
dulci, astringenta delicata, post-gust prelung
Asocieri gastronomice: temperatura optima de consum este de 18-20C. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat nobil cu sosuri complexe, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Producator: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte
Clima: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud – carpatica .
Sol: argiluvisoluri de tip brun roscat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu si texturi lutoase si luto-argiloase.
Soi: Merlot 90% , Cabernet Sauvignon 10% .
Continut de alcool : 14,5 % vol.
Vinificatie: Strugurii provin din parcele consacrate si conditii naturale pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat in asa fel incat sa se obtina un echilibru perfect intre acumularea de zahar, concentratia de arome si substante colorante.
Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facuta manual cat si pe banda de sortare inainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa in cisterne de inox cu temperatura controlata unde are loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage in barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde are loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioada de 12 luni. Dupa aceasta perioada , vinul se imbuteliaza in sticle si se pastreaza in pivnita minimum sase luni.
Degustare:
Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-
roscate
Olfactiv: fructe de padure (mure, coacaze, fragi), arome complexe
de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
Gustativ: sec, intens, corpolent, textura bine echilibrata de tanini
dulci, astringenta delicata, post-gust prelung
Asocieri gastronomice: temperatura optima de consum este de 18-20C. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat nobil cu sosuri complexe, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.

