Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
PRODUCATOR / PODGORIE: SACHA LICHINE
ANUL DE RECOLTA: 2017
REGIUNE / TARA: LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE ROUGE / SYRAH / MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Acest vin este produs dupa cele mai moderne si riguroase metode tehnologice, ghidate de cunostintele despre vinificare, tradititional dobandite in Franta. Dupa o fermentare la temperaturi scazute, 20% din vin a fost imbatranit in butoaie de stejar.
“Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte.” Sacha Lichine - vinificator
ASPECT: De o culoare aproape opaca de un rosu purpura.
MIROS: Complex, cu note de fructe salbatice de padure si condimente.
GUST: Un mix placut de vanilie, chocolata, coacaze negre, mure, dude negre si o senzatie usor lemnoasa, de o corpolenta medie spre mare, cu o buna aciditate si un gust final prelung si condimentat.
ASOCIERE CULINARA: Cu Penne all’Arrabbiata, pui in sos Piri Piri, Chilli cu fasole neagra, vitel Scaloppine cu ciuperci si Marsala, fasole cu ciolan in sos de tomate, Tartar de vita, Tortellini Pomodoro, snitel de porc umplut cu sunca si cascaval in crusta de parmezan si alune, coaste la cuptor, sarmale cu ciolan, sau platouri de porcarii: jumari, sorici, carnati prajiti, mici, sangerete.
TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Nu se recomanda decantarea)39,27 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CLERC MILON
ANUL DE RECOLTA: 1997
REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS -GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 49% CABERNET SAUVIGNON / 42% MERLOT / 7% CABERNET FRANC / 1% PETIT VERDOT / 1% CARMENERE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Este un Grand Cru Classe din 1855 (Cinquieme Cru Classe) Pauillac, ce a fost achizitionat de catre Baron Philippe de Rothschild in 1970. In 1988 la moartea lui Baron Philippe Rothschild, reconstructia cramei si a chateau-lui erau in plina desfasurare, si in ziua de astazi mai multe cladiri moderne din sticla, piatra si lemn, insumand 3600 de metri patrati, se integreaza perfect in peisajul din Medoc.
2004 a ramas in memoria oenologilor ca cel mai secetos an din 1962 incoace.
ASPECT: De o buna limpiditate si de o culoare de rosu purpuriu, extrem de inchis.
MIROS: Bine structurat, intens, cu arome proaspete si distincte de cirese amare, afine, coacaze negre, lemn de santal si grafit (mina de creion), completate de valente delicate lemnoase de stejar si paine prajita.
GUST: Perceptia initiala de rotunjime si catifelare, surprinde cu o textura armonioasa a taninilor echilibrata de corpolenta ridicata, sustinuta de o paleta gustativa de fructe negre (dude negre, mure, afine, cirese negre, coacaze) si accente subtile lemnoase. Perceptia pe paletin dupa inghitire, este placuta, lunga si echilibrata, tipica unui Clerc Milon clasic.
ASOCIERE CULINARA: Cu mezeluri fine uscate, pastrame, carnatarii condimentate sau jambon (hamon, prosciutto) acompaniate de branzeturi “fandosite”, maturate, moi si semimoi langa nuci, alune de pamant, prune uscate si stafide rosii. Se asociaza elegant langa preparate din carne rosie la tava (porc, miel, vita, berbecut, curcan) impanate cu mirodenii, servite cu cartofi gratinati cu parmezan, cartofi rumeniti cu busuioc sau varza de Bruxelles trasa-n tigaie cu bacon si ceapa.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)788,02 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CLERC MILON
ANUL DE RECOLTA: 2004
REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS -GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 49% CABERNET SAUVIGNON / 42% MERLOT / 7% CABERNET FRANC / 1% PETIT VERDOT / 1% CARMENERE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Este un Grand Cru Classe din 1855 (Cinquieme Cru Classe) Pauillac, ce a fost achizitionat de catre Baron Philippe de Rothschild in 1970. In 1988 la moartea lui Baron Philippe Rothschild, reconstructia cramei si a chateau-lui erau in plina desfasurare, si in ziua de astazi mai multe cladiri moderne din sticla, piatra si lemn, insumand 3600 de metri patrati, se integreaza perfect in peisajul din Medoc.
2004 a ramas in memoria oenologilor ca cel mai secetos an din 1962 incoace.
ASPECT: De o buna limpiditate si de o culoare de rosu purpuriu, extrem de inchis.
MIROS: Bine structurat, intens, cu arome proaspete si distincte de cirese amare, afine, coacaze negre, lemn de santal si grafit (mina de creion), completate de valente delicate lemnoase de stejar si paine prajita.
GUST: Perceptia initiala de rotunjime si catifelare, surprinde cu o textura armonioasa a taninilor echilibrata de corpolenta ridicata, sustinuta de o paleta gustativa de fructe negre (dude negre, mure, afine, cirese negre, coacaze) si accente subtile lemnoase. Perceptia pe paletin dupa inghitire, este placuta, lunga si echilibrata, tipica unui Clerc Milon clasic.
ASOCIERE CULINARA: Cu mezeluri fine uscate, pastrame, carnatarii condimentate sau jambon (hamon, prosciutto) acompaniate de branzeturi “fandosite”, maturate, moi si semimoi langa nuci, alune de pamant, prune uscate si stafide rosii. Se asociaza elegant langa preparate din carne rosie la tava (porc, miel, vita, berbecut, curcan) impanate cu mirodenii, servite cu cartofi gratinati cu parmezan, cartofi rumeniti cu busuioc sau varza de Bruxelles trasa-n tigaie cu bacon si ceapa.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)497,42 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: LAMBLIN & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2005
REGIUNE / TARA: A.O.C. VOLNAY / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De un rosu grena cu nuante de caramiziu, translucid.
MIROS: Elegant fructat (coacaze, visine) si placut vegetal, de ciuperci, masline verzi si lemnos de cedru.
GUST: Catifelat, fructos, de cirese negre, coacaze, prune uscate si dude rosii, imbogatit de savoarea ciupercilor de padure si de valente rafinate lemnoase, un vin de corpolenta relativ mica, sustinuta de tanini moi, cu un gust remanent pamantos si prafos.
ASOCIERE CULINARA: Foarte reusit servit in asociere cu tocanite de carne de porc sau vita, din maruntaie de porc sau pui cu fasole sau cartofi, sau langa limba de vita in sos rosu cu masline. Este excelent in asociere cu drob de miel in aluat sau rulouri de carne cu umplutura de legume, si carne macinata in amestec cu mirodenii si verdeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15 minute inainte de servire)120,43 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU BELLEGRAVE
ANUL DE RECOLTA: 2008
REGIUNE / TARA: A.O.C. PAUILLAC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / MERLOT / CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Un Grand Vin de Bordeaux.
ASPECT: Culoare intensa de un rosu de rubiniu cu accente de grena.
MIROS: Seducator, puternic fructat, placut lemnos si foarte persistent.
GUST: Matasos, de o corpolenta mica, un vin cu tanini moi si aciditate bine integrata, echilibrat, si de un gust fructat de cirese amare, coacaze rosii afine. La final, gustul remanent, lasa o impresie lunga si usor dulceaga, de fructe uscate (prune, stafide rosii).
ASOCIERE CULINARA: Se poate savura langa maruntaie de porc (rinichi si creier), pui (pipote si inimi), vita (limba), pregatite la tigaie in unt si ceapa calita, stropite cu vin si servite langa mamaliguta sau legume sotate, langa cartofi taranesti sau piure. Branzeturile semimoi si moi (Gorgonzola, Brie, sau dupa tipicul elvetian, fromage a raclette) sunt un bun 'partener', mai ales garnisite cu fructe uscate si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)184,57 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LES FIEFS DE LAGRANGE
ANUL DE RECOLTA: 2006
REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT-JULIEN / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC un Grand Vin de Bordeaux.
ASPECT: Limpede si seducatoare de o culoare rubinie intensa cu note acentuate de caramiziu.
MIROS: Prafos, lemnos si fructat. O paleta de arome clasica pentru vinuri gourmet, un clasic pt. subregiunea Saint Julien, unul din vinurile ce sunt bine puse in valoare in asociere cu mancare.
GUST: Seducator, de o fructozitate pregnanta de visine putrede si mure, completate delicat de coacaze negre si zmeura, si de o savoare subtila de masline negre si bureti de padure. Lemnozitatea este bine integrata, si gustul final remanent este lung, placut si elegant.
ASOCIERE CULINARA: Este perfect langa carne rosie de vita, porc sau miel, pregatita suculent pe grill sau in tigaie, simplu fara multe mirodenii. Din mancarurile mai elaborate, se asociaza bine cu pulpa de miel la tava, tocanite vanatoresti din carne de mistret, fazan sau cocos de munte. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate, servite cu fructe uscate si nuci Pecan.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)239,55 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LAFON-ROCHET
ANUL DE RECOLTA: 2004
REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Limpiditate buna de culoare intensa de un rosu purpura cu note de caramiziu.
MIROS: Intens si imbietor, complex si elegant fructat, de prune uscate, dude si mure negre, delicat de afine, condimentat de scortisoara, cuisoare si nucsoara, delicat lemnos si puternic de vanilie cu nuante caramelizate.
GUST: Un vin cu tanini fermi, cu o aciditate bine integrata, de o corpolenta medie spre mare, confirma paleta fructata si de condimente identificata prin miros (apreciere olfactiva), cu un gust remanent extrem de lung si elegant.
ASOCIERE CULINARA: Cu orice tip de carne rosie sau maruntaie de porc sau vita, pregatita la tava, gatite cu mult cimbru, piper, verdeturi si garnisite cu manatarci, ghebe si orice fel de ciuperci salbatice. La finele mesei, se serveste langa un branzeturi fine, maturate, sau branza de burduf in coaja de brad cu prune uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea 25-30 minute inainte de servire)323,32 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU GRAND-PUY-LACOSTE
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: A.O.C. PAUILLAC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASSIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC
ASPECT: Culoare opaca, imbietoare de un rosu purpura cu delicate valente de grena.
MIROS: Puternic si complex de fructe de padure si fructe rosii uscate, elegant lemnos si delicat de vanilie si fum.
GUST: Fructat de visine amare, prune uscate si coacaze rosii, placut si catifelat dar totusi robust si bine structurat, cu tanini fermi, de o corpolenta medie spre mare, cu un gust final remanent lung si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Langa carne rosie la gratar sau pe plita, gatita simplu, rustic cat sa echilibreze caracteristica robusta a vinului, foarte putin condimentata, servita cu cartofi taranesti, rumeniti, cu bacon prajit. De asemenea acompaniaza bine mezeluri, chorizo, prosciutto, babic si giudem servie cu telemea sarata si paine neagra de casa.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)392,70 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: ORMEZ DE PEZ
ANUL DE RECOLTA: 2006
REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT-ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De o culoare intensa, stralucitoare, rubinie opaca cu infletiuni violacee.
MIROS: Seducator, curat, de fructe rosii coapte, dominat de zmeura si mure, completat de accente lemnoase elegante, si delicate de condimente.
GUST: Intens si extrem de fructat, o caracteristica bine evidentiata si in echilibru cu lemoziatea si notele de fum si vanilie. Acest cupaj, maturat in butoaie de stejar, este cremos. Vinul este echilibrat si bine structurat, are tanini moi si o aciditate medie. Gustul final ce ne ramane pe paletin, este lung si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Evidenta, cu carne rosie pregatita pe grill, protap, tigaie sau la gratar, invelita in prosciutto sau bacon, sau rulouri din carne de porc umplute cu legume si maruntaie, drob de miel sau haggis si chiar cu preparate in sos vanatoresc, sos brun cu Champignon brune de cultura. La finalul mesei langa branzeturi fine (Gorgonzola, Camembert) garnisite cu fructe uscate si nuca.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 de minute inainte de servire)315,47 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LA TOUR FIGEAC
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT EMILLION / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13 %
VIN ROSE SEC.
ASPECT: Opac, de o culoare rosu intens, purpuriu valente de grena.
MIROS: Intens fructat si condimentat, cu note subtile lemnoase si de vanilie, placute de fum si elegante de vegetale si ierbozitate.
GUST: Un vin savuros, cu un buchet de fructe rosii si negre de padure, cu o aciditate bine integrata, onctuos si cremos, cu tanini catifelati si de un gust la final, de o remanenta si o persistenta lunga, cu note de coacaze.
ASOCIERE CULINARA: Perfect langa carne rosie, file de vita maturata sau muschiulet de porc, pulpa de miel si chiar maruntaie servite cu sosuri brune cu fructe uscate si ierburi aromatice, sau reductii de vin rosu, toate garnisite cu legume din sezonul de iarna. La finalul mesei, este pus in valoare de branzeturi maturate (Gorgonzola, Roquefort) servite cu smochine, stafide, alune de pamant si crackers.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 de minute inainte de servire)268,35 RON