Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
PRODUCATOR / PODGORIE: LAURENT PERRIER
ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: TOURS SUR MARNE A.O.C. CHAMPAGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
CHAMPAGNE DEMISEC
ASPECT: De o efervescenta eleganta, cu bule mici si fine, stralucitor, are o culoare de un galben pal cu inflexiuni argintii.
MIROS: Foarte proaspat, placut floral, intens de fructe, distinct de mere si pere supracoapte si are o paleta complexa de arome citrice, sustinute de note elegante de drojdii.
GUST: Este foarte intens, delicat floral si placut fructat (pere si mere coapte, caise si piersici confiate), de o aciditate ridicata, seducator si lejer, de o corpolenta medie si cu o nota de drojdie subtila, de un gust remanent foarte lung, ce lasa o senzatie de dulce.
ASOCIERE CULINARA: Se preteaza ca un excelent aperitiv, de savurat inainte de luarea mesei pentru a avea pofta de mancare, sau impreuna cu amuse bouche pe baza de midii, stridi, carne de peste si fructe de mare, caviar, legume sau mezeluri fine usoare, insotite de sosuri (salsa) dulci acrisoare. Este perfect langa salate exotice, imbogatite cu fructe proaspete (caise, piersici sau ananas insiropat) cu sosuri / dressing dulcege, pe baza de pui de balta, picioare de crab oceanic, homar, langoustine sau creveti Tiger gigant. Se poate asocia si cu file de carne rosie, muschiulet de porc sau vita, tinuta in bait cu miere si ierburi aromate, cu garnitura de legume sotate si stafide.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)267,75 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MOET & CHANDON
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT SEC (CHAMPAGNE BRUT). Moët & Chandon este unul dintre cei mai mari producători mondiali de champagne. Parte din imperiul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) ce actualmente deţine circa 1000 de hectare de vie şi produce anual aproape 26 de milioane de sticle. Succesul acestei case a devenit fulminant în secolul 19, când Napoleon a avut ocazia să guste aceasta champagne şi s-a îndrăgostit de ea. Vrând-nevrând vestea adicţiei sale pentru această băutură s-a extins foarte repede şi, dintr-o dată, toată lumea bună a Europei dorea să o guste. În 1872 Moet vindea aproximativ 2 milioane de sticle, iar în 1880, 2.5 milioane, cifre colosale pentru acea vreme luând în cosiderare faptul că era considerată un produs de lux.
A primit 91 puncte din partea Wine Spectator, si 90 de puncte din partea Stephen Tanzer's International Wine Cellar.
Sampania Nectar Imperial defineste stilul expresiv, delicios al casei Moët & Chandon, un stil unic caracterizat de fructuozitatea evidenta, paleta aromatica si maturitate eleganta.
Cupajul folosit reflecta diversitatea si complementaritatea celor trei varietati de struguri:
-Structura Pinot Noir-ului : 40- 50%
-Corpolenta Pinot Meunier-ului: 30- 40%
-Prospetimea adusa de Chardonnay: 10- 20%
la acesta adaugandu-se o proportie de 20 - 30% de vinuri de rezerva, atent alese, pentru a intensifica bogatia aromatica si structura acesteia.
ASPECT: Culoare intensa
GUST: Explozie aromatica de fructe exotice (ananas, mango), corpolenta data de „fructe de piatra” ( corcodus, caise), o nota usoara de vanilie
MIROS: O paleta aromatica senzuala cremoasa si vibranta: data de captivanta densitate a fructelor exotice( ananas, mango), fermitatea matasoasa a „fructe de piatra” ( corcodus, caise), prospetime care te invioreaza data de note de grepfrut.
ASOCIERE CULINARA: Ca oricare spumant, este foarte versatil in asocieri culinare. Poate fi asociat cu aperitive / amuse bouche / mizilicuri servite inaintea mesei, cu antreuri sau cu felul principal, pregatite din aproape orice tip de carne, din peste, crustacee sau fructe de mare, atata timp cat preparatele nu sunt extrem de iuti, dulci, sau nu au sosuri brune, foarte intens aromate. Se asociaza elegant cu stridii, tartar de peste spada, capsuni trase in ciocolata alba, File Mignon din vita Kobe, carpaccio din vita Angus, sushi si sashimi din Bluefin Tuna. La finalul mesei 'face fata' intr-un mod reusit la platourile de branzeturi fine, garnisite cu nuci pecan, crackers si fructe poaspete (caise, struguri proaspeti).
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)339,28 RON