Moet & Chandon - Sampanie nectar cutie - 0.75L, Alc: 12%
COD: MOETNECT0,75
Descriere
PRODUCATOR / PODGORIE: MOET & CHANDON
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT SEC (CHAMPAGNE BRUT). Moët & Chandon este unul dintre cei mai mari producători mondiali de champagne. Parte din imperiul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) ce actualmente deţine circa 1000 de hectare de vie şi produce anual aproape 26 de milioane de sticle. Succesul acestei case a devenit fulminant în secolul 19, când Napoleon a avut ocazia să guste aceasta champagne şi s-a îndrăgostit de ea. Vrând-nevrând vestea adicţiei sale pentru această băutură s-a extins foarte repede şi, dintr-o dată, toată lumea bună a Europei dorea să o guste. În 1872 Moet vindea aproximativ 2 milioane de sticle, iar în 1880, 2.5 milioane, cifre colosale pentru acea vreme luând în cosiderare faptul că era considerată un produs de lux.
A primit 91 puncte din partea Wine Spectator, si 90 de puncte din partea Stephen Tanzer's International Wine Cellar.
Sampania Nectar Imperial defineste stilul expresiv, delicios al casei Moët & Chandon, un stil unic caracterizat de fructuozitatea evidenta, paleta aromatica si maturitate eleganta.
Cupajul folosit reflecta diversitatea si complementaritatea celor trei varietati de struguri:
-Structura Pinot Noir-ului : 40- 50%
-Corpolenta Pinot Meunier-ului: 30- 40%
-Prospetimea adusa de Chardonnay: 10- 20%
la acesta adaugandu-se o proportie de 20 - 30% de vinuri de rezerva, atent alese, pentru a intensifica bogatia aromatica si structura acesteia.
ASPECT: Culoare intensa
GUST: Explozie aromatica de fructe exotice (ananas, mango), corpolenta data de „fructe de piatra” ( corcodus, caise), o nota usoara de vanilie
MIROS: O paleta aromatica senzuala cremoasa si vibranta: data de captivanta densitate a fructelor exotice( ananas, mango), fermitatea matasoasa a „fructe de piatra” ( corcodus, caise), prospetime care te invioreaza data de note de grepfrut.
ASOCIERE CULINARA: Ca oricare spumant, este foarte versatil in asocieri culinare. Poate fi asociat cu aperitive / amuse bouche / mizilicuri servite inaintea mesei, cu antreuri sau cu felul principal, pregatite din aproape orice tip de carne, din peste, crustacee sau fructe de mare, atata timp cat preparatele nu sunt extrem de iuti, dulci, sau nu au sosuri brune, foarte intens aromate. Se asociaza elegant cu stridii, tartar de peste spada, capsuni trase in ciocolata alba, File Mignon din vita Kobe, carpaccio din vita Angus, sushi si sashimi din Bluefin Tuna. La finalul mesei 'face fata' intr-un mod reusit la platourile de branzeturi fine, garnisite cu nuci pecan, crackers si fructe poaspete (caise, struguri proaspeti).
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT SEC (CHAMPAGNE BRUT). Moët & Chandon este unul dintre cei mai mari producători mondiali de champagne. Parte din imperiul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) ce actualmente deţine circa 1000 de hectare de vie şi produce anual aproape 26 de milioane de sticle. Succesul acestei case a devenit fulminant în secolul 19, când Napoleon a avut ocazia să guste aceasta champagne şi s-a îndrăgostit de ea. Vrând-nevrând vestea adicţiei sale pentru această băutură s-a extins foarte repede şi, dintr-o dată, toată lumea bună a Europei dorea să o guste. În 1872 Moet vindea aproximativ 2 milioane de sticle, iar în 1880, 2.5 milioane, cifre colosale pentru acea vreme luând în cosiderare faptul că era considerată un produs de lux.
A primit 91 puncte din partea Wine Spectator, si 90 de puncte din partea Stephen Tanzer's International Wine Cellar.
Sampania Nectar Imperial defineste stilul expresiv, delicios al casei Moët & Chandon, un stil unic caracterizat de fructuozitatea evidenta, paleta aromatica si maturitate eleganta.
Cupajul folosit reflecta diversitatea si complementaritatea celor trei varietati de struguri:
-Structura Pinot Noir-ului : 40- 50%
-Corpolenta Pinot Meunier-ului: 30- 40%
-Prospetimea adusa de Chardonnay: 10- 20%
la acesta adaugandu-se o proportie de 20 - 30% de vinuri de rezerva, atent alese, pentru a intensifica bogatia aromatica si structura acesteia.
ASPECT: Culoare intensa
GUST: Explozie aromatica de fructe exotice (ananas, mango), corpolenta data de „fructe de piatra” ( corcodus, caise), o nota usoara de vanilie
MIROS: O paleta aromatica senzuala cremoasa si vibranta: data de captivanta densitate a fructelor exotice( ananas, mango), fermitatea matasoasa a „fructe de piatra” ( corcodus, caise), prospetime care te invioreaza data de note de grepfrut.
ASOCIERE CULINARA: Ca oricare spumant, este foarte versatil in asocieri culinare. Poate fi asociat cu aperitive / amuse bouche / mizilicuri servite inaintea mesei, cu antreuri sau cu felul principal, pregatite din aproape orice tip de carne, din peste, crustacee sau fructe de mare, atata timp cat preparatele nu sunt extrem de iuti, dulci, sau nu au sosuri brune, foarte intens aromate. Se asociaza elegant cu stridii, tartar de peste spada, capsuni trase in ciocolata alba, File Mignon din vita Kobe, carpaccio din vita Angus, sushi si sashimi din Bluefin Tuna. La finalul mesei 'face fata' intr-un mod reusit la platourile de branzeturi fine, garnisite cu nuci pecan, crackers si fructe poaspete (caise, struguri proaspeti).
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)

