Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Culoare: Vin rosu Eliminare
  2. Tip dulce: Sec Eliminare
  1. CALOIAN
    CABERNET SAUVIGNON

    Puternic şi sigur pe sine, bogat, cu pas ferm şi apăsat, Cabernet-ul se deschide mai greu, păstrându-şi cadenţa, dar doar pentru a se dezvălui în deplină maiestate. Un Laocoon căruia maturitatea nu i-a înmuiat trupul, ci i-a dat tuşe mai groase şi mai ferme. Nuanţe de ciocolată neagră, fructe uscate şi arome ce amintesc de brazda abia tăiată în pământul gras şi ierbos, legate într-o textură solidă, satinată.


    CULOARE: Rubiniu-intens
    MIROS: Coacăze negre, prune uscate
    GUST: Corpolent, puternic, ușor agresiv; 13 % vol.
    ASOCIERI: Preparate din carne de porc sau de vită
  2. CALOIAN
    FETEASCĂ NEAGRĂ

    Vinul-vedetă al liniei Caloian, Feteasca Neagră şi-a cucerit rapid admiratorii. Aduce aminte de surpriza erotică şi postmodernă a doamnei care, la un bal alb-negru, coboară maiestuos treptele de marmură într-o rochie roşie de flamenco. Un vin care nu rămâne nevorbit, nu e trecut de nimeni cu vederea şi, obligatoriu, rămâne în memorie. Deşi se bea uşor, nu este un vin facil, căci rotunjimea-i prietenoasă, dominată de prune uscate, cireşe şi vişine negre, este doar un „context” pentru senzaţiile de trufe şi cacao, ameţite chiar de o picătură de sânge proaspăt, cufundată în arome seducătoare de lemn.

    CULOARE: Vișiniu-intens
    MIROS: Cireșe negre, vișine, prune coapte
    GUST: Echilibrat, plăcut, tanini fini bine integrați; 14 % vol.
    ASOCIERI: Preparate picante din carne
  3. CALOIAN
    MERLOT

    Dacă ar exista un vin „oficial” pentru jucat hora, ei bine, acesta ar fi. Plin de viaţă, ritm şi muzică, neobosit, mereu proaspăt, calibrat perfect pentru orice gust, Merlot-ul Caloian pare a fi un motiv de sărbătoare. Cu debut fructuos de cireşe negre şi coacăze, cu trup care duce la cele mai seducătoare nuanţe de vanilie şi cu taninii perfect integraţi, care completează armonios ansamblul, abia gliceric, Merlot-ul este un vin a cărui curgere în pahare nu ar trebui nicidecum întreruptă…

    CULOARE: Rubiniu-intens
    MIROS: Afine, mure
    GUST: Echilibrat, fin, catifelat; 14,5 % vol.
    ASOCIERI: Preparate din carne de porc sau de vită
  4. Domeniile Samburesti aduc laolalta un mariaj de vinuri bune pentru a va oferi unul si mai bun, hotarat sa va imbie cu un “cupaj” sanatos din soiuri mari: Cabernet Sauvignon si Merlot. Unul aduce robustete si intensitate, celalalt eleganta si parfumuri subtile, catifelate. Vinul Rouge de Roumanie este la inceput direct, lasand curgerea timpului sa fie insemnata cu trimiteri olfactive si de gust desavarsite, un vin care reuseste sa-si afirme provenienta deosebita si sa daruiasca bogatia unei vite nobile. Mesele cu bucate romanesti sunt provocarea perfecta pentru acest vin - caci le va transforma in adevarate ospete regale.
    24,77 RON
  5. PRODUCATOR: SENATOR WINE
    SOI STRUGURE: FETEASCA NEAGRA

    Vinul este atragator prin aromele complexe de fructe rosii si prin gustul deosebit de cirese negre bine coapte. Coloristic este un rosu - rubiniu cu reflexe violacee, acest vin este atragator prin aromele complexe de fructe rosii si prin gustul deosebit de cirese negre bine coapte cu tenta de magiun pe final.
  6. VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: FETEASCA NEAGRA

    Anul 2014, capricios si imprevizibil din punct de vedere al vremii, a pus la incercare maiestria făuritorilor de vin. Un an dificil care însă, „îmblânzit” corespunzător, ne-a oferit vinuri roşii deosebite, în special în regiunea Dealu Mare.

    Vinul Cavalerului Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat ce se remarcă printr-un nas condimentat, de piper negru, aromele de prune uscate şi vanilie. Este un vin elegant, cu tanini fini, conturaţi parţial prin baricare timp de 8-10 luni, ce exprimă corect caracteristicile tipice ale soiului.
    Vă recomandăm să îl serviţi la o temperatură de 18°C, în compania unui grătar de carne roșie, ghiveci de legume cu carne de miel sau suflé-uri de brânză.
    Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    Miros: nas condimentat, arome de prună uscată, piper negru , vanilie, frunză de coacăz negru
    Gust: elegant, tanini fini, fructe roșii, coacăză, mure, prună bine coaptă. Un vin complex și rotund
    CU CE MENIU SE SERVESTE carne la grătar, ghiveci de legume, suflé-urile de brânză, miel la cuptor
    Temperatura de servire: 18°C
  7. VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: MERLOT

    In 2014, un an usor mai rece decat de obicei, toamna calda si lunga a permis o buna maturare a strugurilor roşii, în zona Munteniei. Astfel, Vinul Cavalerului Merlot 2014 este un vin de calitate superioara, structurat şi complex, ce exprimă perfect notele de fructe roşii specifice soiului şi încântă prin taninii eleganţi şi mirosul discret de scorţişoară. Am maturat o parte din cantitate (aproximativ 40%) in baricuri din lemn romanesc si francez de 1-3 ani, si astfel am creat un Merlot care este o adevarată infuzie de arome: un vin „înnobilat” prin vinificaţie, însă uşor de savurat.
    Merlot 2014 este un vin de calitate superioara ce va acompania perfect preparate din carne roşie, raţă la cuptor, preparate din carne de curcan şi brânzeturi maturate. Vă recomandăm sa îl degustaţi la 17⁰C.
    Merlot 2014 este un vin de calitate superioara, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    Miros: fructe rosii, zmeura, visina coapta, scortisoara
    Gust: complex, fructat, arome de zmeura, visina coapta, coacaze rosii, vanilie; tanini eleganti, aciditate buna, bine integrata, corp mediu spre lung cu o buna persistenta. Aproximativ 40% din cantitate a fost maturata in baricuri din lemn romanesc si francez de 1-3 ani, pentru o perioada de 10-12 luni
    CU CE MENIU SE SERVESTE preparate din carne rosie, branzeturi maturate, miel la cuptor
    Temperatura de servire: 17°C
    28,88 RON
  8. VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: PINOT NOIR

    Sezonul 2014 a demarat cu o iarna timpurie cu temperaturi scazute si precipitatii peste medie. Primavara rece si ploioasa a intarziat dezvoltarea viei iar vara a continuat cu temperaturi sub
    medie si ploi frecvente. Din fericire, lunile august si apoi septembrie au compensat excesul de precipitatii si temperaturile scazute, productia anului 2014 distingandu-se prin struguri cu
    acumulari importante de zahar si aciditate peste medie.
    Vinul Pinot Noir Vinul Cavalerului provine din struguri culesi manual din plantatiile SERVE din Ceptura, infiintate intre 2000 si 2003, cu o productie de sub 8 t/ha.
    Vinificatia a avut loc la temperatura de 25-27 grade Celsius, timp de 10 zile, cu recircularea mustului.
    Tipic pentru un Pinot Noir, acest vin are o culoare rosu rubiniu, un miros de cirese si fructe rosii de padure: zmeura ,coacaza rosie.
    Gustul elegant cu note de zmeura si visine, este sustinut de tanini fini si de o aciditate placuta ce confera prospetime vinului.
    Acest Pinot Noir prietenos trebuie savurat rece, la 13-14 grade.
    Poate acompania preparate din carne alba, dar merge foarte bine si cu rata sau miel, pizza, mezeluri crude sau branza de capra.

    Miros: cirese, zmeura, coacaze rosii
    Gust: fin, elegant, rotund, fructe rosii, visine, coacaze rosii, tanini eleganti, aciditate buna care echilibreaza alcoolul, final persistent
    CU CE MENIU SE SERVESTE pizza, careen la gratar,mezeluri , branzeturi maturate
    Temperatura de servire: 13-14°C, mai rece decat alte vinuri rosii. Pinot Noir este unul dintre putinele vinuri rosii adaptate servirii in timpul verii
  9. PRODUCATOR: LA SALINA
    REGIUNE: DEALURILE TRANSILVANIEI
    SOI STRUGURE: PINOT NOIR

    Vinurile ISSA s-au născut lângă Turda, în inima Transilvaniei, zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe. Mergând pe o paralelă imaginară a așteptărilor, le-am putea plasa în vestita Burgundie. Terroirul specific Văii Ariesului vine însă cu amprenta identității sale și transformă oferta Cramei La Salina într-o experiență unică, similară, dar nu identică cu cea burgundă. Tocmai de aceea, aceste vinuri poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole milenare formate aici încă de când localitatea purta numele Potaissa.

    ISSA Pinot Noir Rose

    Pinot Noir rose, vinificat în stil clasic, este o plăcută surpriză, mai ales că soiul este unul foarte pretențios și dificil. Prezintă o culoare plăcută, roz-somon strălucitor. Aromele tipice soiului se tranforma prin vinificarea in rose in note de trandafiri, capsuna si pepene rosu. Gustul este sprințar, cu o bună aciditate, dar suficient de corpolent, cu un final plăcut sustinut in postgust.
    Recomandări culinare: ca aperitiv, alături de bruschete cu somon, sau piept de rață afumat; coq au vin; brânzeturi.
    Temperatura de servire: 10° - 12°C.
  10. PRODUCATOR: LA SALINA
    REGIUNE: DEALURILE TRANSILVANIEI
    SOI STRUGURE: PINOT NOIR

    Vinurile ISSA s-au născut lângă Turda, în inima Transilvaniei, zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe. Mergând pe o paralelă imaginară a așteptărilor, le-am putea plasa în vestita Burgundie. Terroirul specific Văii Ariesului vine însă cu amprenta identității sale și transformă oferta Cramei La Salina într-o experiență unică, similară, dar nu identică cu cea burgundă. Tocmai de aceea, aceste vinuri poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole milenare formate aici încă de când localitatea purta numele Potaissa.

    ISSA Pinot Noir

    Pinot Noir-ul este vinificat in stil clasic cu o culoare roşu rubiniu deschis,stalucitor si tipic transparent.
    Dezvoltă arome delicate de afine coapte, vişine, violete, cafea, tabac, condimente fine si o tusa fina de stejar.
    Gustativ surprinde prin rotunjimea sa, astringenţa plăcută, taninurile fine ce transmit un potential de invechire, alcool bine integrat, fiind foarte bine echilibrat, impresionând prin persistenţa şi postgustul îndelungat.
    Servit la 13-14°C, in perioda de vara si la 15-16°C in restul anului, acest Pinot Noir se asociaza perfect cu mezeluri uscate, paste cu sosuri uşoare, pizza, tartar de somon, carne roşie - vită, porc - la grătar.
Pagina:
  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9
Grilă Listă