Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Crama / Brand: Serve Eliminare
-
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: FETEASCA NEAGRA
Anul 2014, capricios si imprevizibil din punct de vedere al vremii, a pus la incercare maiestria făuritorilor de vin. Un an dificil care însă, „îmblânzit” corespunzător, ne-a oferit vinuri roşii deosebite, în special în regiunea Dealu Mare.
Vinul Cavalerului Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat ce se remarcă printr-un nas condimentat, de piper negru, aromele de prune uscate şi vanilie. Este un vin elegant, cu tanini fini, conturaţi parţial prin baricare timp de 8-10 luni, ce exprimă corect caracteristicile tipice ale soiului.
Vă recomandăm să îl serviţi la o temperatură de 18°C, în compania unui grătar de carne roșie, ghiveci de legume cu carne de miel sau suflé-uri de brânză.
Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
Miros: nas condimentat, arome de prună uscată, piper negru , vanilie, frunză de coacăz negru
Gust: elegant, tanini fini, fructe roșii, coacăză, mure, prună bine coaptă. Un vin complex și rotund
CU CE MENIU SE SERVESTE carne la grătar, ghiveci de legume, suflé-urile de brânză, miel la cuptor
Temperatura de servire: 18°C28,88 RON Începând cu: 27,15 RON -
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: MERLOT
In 2014, un an usor mai rece decat de obicei, toamna calda si lunga a permis o buna maturare a strugurilor roşii, în zona Munteniei. Astfel, Vinul Cavalerului Merlot 2014 este un vin de calitate superioara, structurat şi complex, ce exprimă perfect notele de fructe roşii specifice soiului şi încântă prin taninii eleganţi şi mirosul discret de scorţişoară. Am maturat o parte din cantitate (aproximativ 40%) in baricuri din lemn romanesc si francez de 1-3 ani, si astfel am creat un Merlot care este o adevarată infuzie de arome: un vin „înnobilat” prin vinificaţie, însă uşor de savurat.
Merlot 2014 este un vin de calitate superioara ce va acompania perfect preparate din carne roşie, raţă la cuptor, preparate din carne de curcan şi brânzeturi maturate. Vă recomandăm sa îl degustaţi la 17⁰C.
Merlot 2014 este un vin de calitate superioara, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
Miros: fructe rosii, zmeura, visina coapta, scortisoara
Gust: complex, fructat, arome de zmeura, visina coapta, coacaze rosii, vanilie; tanini eleganti, aciditate buna, bine integrata, corp mediu spre lung cu o buna persistenta. Aproximativ 40% din cantitate a fost maturata in baricuri din lemn romanesc si francez de 1-3 ani, pentru o perioada de 10-12 luni
CU CE MENIU SE SERVESTE preparate din carne rosie, branzeturi maturate, miel la cuptor
Temperatura de servire: 17°C28,88 RON -
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: PINOT NOIR
Sezonul 2014 a demarat cu o iarna timpurie cu temperaturi scazute si precipitatii peste medie. Primavara rece si ploioasa a intarziat dezvoltarea viei iar vara a continuat cu temperaturi sub
medie si ploi frecvente. Din fericire, lunile august si apoi septembrie au compensat excesul de precipitatii si temperaturile scazute, productia anului 2014 distingandu-se prin struguri cu
acumulari importante de zahar si aciditate peste medie.
Vinul Pinot Noir Vinul Cavalerului provine din struguri culesi manual din plantatiile SERVE din Ceptura, infiintate intre 2000 si 2003, cu o productie de sub 8 t/ha.
Vinificatia a avut loc la temperatura de 25-27 grade Celsius, timp de 10 zile, cu recircularea mustului.
Tipic pentru un Pinot Noir, acest vin are o culoare rosu rubiniu, un miros de cirese si fructe rosii de padure: zmeura ,coacaza rosie.
Gustul elegant cu note de zmeura si visine, este sustinut de tanini fini si de o aciditate placuta ce confera prospetime vinului.
Acest Pinot Noir prietenos trebuie savurat rece, la 13-14 grade.
Poate acompania preparate din carne alba, dar merge foarte bine si cu rata sau miel, pizza, mezeluri crude sau branza de capra.
Miros: cirese, zmeura, coacaze rosii
Gust: fin, elegant, rotund, fructe rosii, visine, coacaze rosii, tanini eleganti, aciditate buna care echilibreaza alcoolul, final persistent
CU CE MENIU SE SERVESTE pizza, careen la gratar,mezeluri , branzeturi maturate
Temperatura de servire: 13-14°C, mai rece decat alte vinuri rosii. Pinot Noir este unul dintre putinele vinuri rosii adaptate servirii in timpul verii28,88 RON Începând cu: 27,15 RON -
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: RIESLING
Riesling-ul este faimosul soi de struguri care sta la originea celor mai renumite vinuri albe germane și alsaciene. Pornind de la strugurii recoltaţi cu grijă din viile plantate în 2003, acest vin a fost fermentat in conditii potrivite de temperatura si sub controlul permanent al enologului nostru, Aurel Rotărescu. Riesling recolta 2016 este un vin alcătuit din Riesling Italian (50%) si Riesling de Rhin ( 50%), iar asamblajul s-a facut ulterior vinificarii.
În recolta 2016, datorită condițiilor meteorologice extreme (vara a fost marcată de perioade lungi de seceta), vinurile albe din regiunea Muntenia sunt caracterizate de aciditate ridicata si arome intense. Vinul Cavalerului Riesling 2015 este un vin romanesc premiat ce a depășit asteptările noastre: un Riesling tipic, proaspat, cu accente minerale si usor vegetale, caracterizat prin arome incantatoare și proaspete de pere şi miere. Un vin cu un caracter puternic, proaspăt şi foarte bine echilibrat. Degustat la 12°C, acest vin este un insotitor ideal pentru creveti, peste cu sos, schweizer şi carne albă.
Riesling 2016 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
Miros: nas proaspat, mineral, cu note de para de vara si piersici albe
Gust: proaspat, crocant, cu atac acid, mineral, miere, para proaspata, elegant, echilibrat, un vin de „cursa lunga”
CU CE MENIU SE SERVESTE aperitive usoare, peste la cuptor, creveti, pui.
Temperatura de servire: 12°C28,88 RON -
VINUL CAVALERULUI - REZERVA CONTELUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: SAUVIGNON BLANC, FETEASCA ALBA, CHARDONNAY
Rezerva Contelui este o colecţie de vinuri ce sintetizează experienţa SERVE. Astfel, după 23 de ani de activitate, ne-am propus să marcăm o nouă piatră de hotar în istoria SERVE.
Începând cu anul 2016 oferim sub această etichetă vinuri de foarte bună calitate, realizate din plantatiile inființate de noi in anul 2005 in Dealu Mare. Strugurii, culeși manual la primele ore ale zilei, sunt transportați în cramă și păstrați în containere frigorifice până ce ajung la temperatura optimă pentru prelucrare.
Mustul, obținut prin presare în prese pneumatice, este fermentat la temperaturi controlate, apoi stabilizat si imbuteliat, pentru a păstra intacte aromele si prospețimea.
Rezerva Contelui Alb recolta 2016 înglobează esența fiecăruia dintre cele trei soiuri pe care le reunește: Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Chardonnay.
Vinul Cavalerului Rezerva Contelui este o colecţie ce vă oferă o experienţă SERVE și nu o rețetă prestabilită. Aurel ROTÃRESCU, enologul nostru, are astfel libertatea de a asambla fiecare an de recoltă după inspiraţie. Rezultatul vă lăsăm să îl evaluați singuri.
MIROS proaspat, citric, floral (flori de lamai si salcam)
GUST arome de citrice (grapefruit, pomelo) si mar ionathan, mineral, crocant
CU CE MENIU SE SERVESTE ca aperitiv , salate usoare de vara, fructe de mare, peste, carne alba, pizza, paste sau branzeturi usoare
TEMPERATURA DE SERVIRE 12 -13°C31,35 RON -
VINUL CAVALERULUI - REZERVA CONTELUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: FETEASCA NEAGRA
Rezerva Contelui este o colecţie de vinuri bune romanesti ce sintetizează experienţa SERVE. Astfel, după 23 de ani de activitate, ne-am propus să marcăm o nouă piatră de hotar în istoria SERVE.
Începând cu anul 2016 oferim sub această etichetă vinuri de foarte bună calitate, realizate din vii mature inființate in anul 2005 in viile noastre din Cogealac. Strugurii, culeși manual la primele ore ale zilei, sunt transportați cu camioane frigorifice la crama din Ceptura unde sunt vinificați in aceeași zi. Mustul, obținut prin presare în prese pneumatice, este fermentat la temperaturi controlate, apoi stabilizat si imbuteliat, pentru a păstra intacte aromele si prospețimea.
În 2016 am ales pentru rozeul din colecția Rezerva Contelui un vin 100% Fetească Neagră care vă va cuceri, in mod sigur, cu aromele sale de fructe de pădure si pepene galben.
Vinul Cavalerului Rezerva Contelui este o colecţie ce vă oferă o experienţă SERVE și nu o rețetă prestabilită. Aurel ROTÃRESCU, enologul nostru, are astfel libertatea de a asambla fiecare an de recoltă după inspiraţie. Rezultatul vă lăsăm să îl evaluați singuri.
Rezerva Contelui este o colectie de vinuri bune romanesti, ce provin din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
MIROS zmeură, fragi si pepene galben.
GUST fructat (zmeură, fragi, pepene galben), proaspăt, echilibrat, răcoritor.
CU CE MENIU SE SERVESTE ca aperitiv , salate, fructe de mare, carne albă, mezeluri uscate, pizza, paste.
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13°C31,35 RON -
NOTE DE DEGUSTARE:
An de recoltă: 2011
Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră
Podgorie: Dealu Mare, VDOCCMD
Miros: violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scorţişoară
Gust: fructe roşii, afine, mure. Un vin corpolent dar care are tanini fini
şi eleganţi; echilibrat, cu senzaţie de dulce, final lung şi persistent
Cu ce meniu se serveşte: în special carne roşie, cum ar fi vită
argentiniană la grătar, miel la cuptor, vânat
Temperatura de servire: 18-19°C
Potential de învechire: 10-12 ani132,00 RON Începând cu: 114,00 RON -
NOTE DE DEGUSTARE:
An de recolta: 2015
Soiul de struguri: Chardonnay 70%, Feteasca Alba 30%
Podgorie: Dealurile Munteniei, IG
Miros: floral, flori de tei si prun, scortisoara
Gust: cremos, miez de paine, alune de padure. Un vin echilibrat si
lung cu o complexitate deosebita.
Cu ce meniu se serveşte: carne de curcan, peste gras, pizza
mozzarella
Temperatura de servire: 12-13°C
Potential de invechire: 5-6 ani52,81 RON -
NOTE DE DEGUSTARE:
An de recolta: 2014
Soiul de struguri: Pinot Noir 80%, Feteasca Neagra 20%
Podgorie: Dealu Mare, DOC CMD
Miros: fructat, cireasa, visina, condimentat, sambure de migdala
Gust: fructat, cireasa bine coapta, zmeura, mura albastra. Un vin
corpolent si delicat cu tanini fini.
Cu ce meniu se serveşte: miel la cuptor, friptura de rata, paste
bolognese
Temperatura de servire: 15-16°C
Potential de invechire: 7-8 ani68,20 RON -
NOTE DE DEGUSTARE:
An de recoltă: 2014
Soiul de struguri: Fetească Neagră
Podgorie: Dealu Mare, VDOC CMD
Miros: complex, fructe negre bine coapte, pruna usor
afumata, afina, condimentat, piper negru, stafide, vanilie
Gust: puternic, fructe supracoapte, condimentat, tanini fini
dar puternici, un echilibru foarte bun, remanenta
impresionanta
Cu ce meniu se serveşte: carne roşie, vânat, brânza maturata,
desert cu ciocolata
Temperatura de servire: 16-17°C, cu o decantare anterioară
de circa 1 oră
Potenţial de învechire: minim 12 ani183,71 RON