Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Sec Eliminare
  2. Tip strugure: Tamaioasa Romaneasca Eliminare
  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2014 - 0.75L, Alc: 12.3%

    Tradiţia româneascã cere aproape imperativ ca Tãmâioasa sã fie vinificatã dulce, sau mãcar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultivã de relativ puţinã vreme, aşa cã am încercat sã experimentãm toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de expresivã, oferind o expresie incredibilã a pãmântului oltenesc. Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpã de fructe dulci, de la flori albe la aromele clasice de Muscat, fãrã a lãsa o zonã, mai suavã sau mai carnalã, neacoperitã. Gustul puternic şi lung se dovedeşte a fi rãcoritor, cu o aciditate care dã vivacitate care pune în mişcare ansamblul complex şi plin de structurã pe care îl dau palierele aromatice. Drept dovadã cã vinificarea în sec a fost o decizie bunã, vinul a câştigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, desfãşurat în aceastã primãvarã la Paris.
  • D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.6%

    Tamaioasa Romaneasca cultivata în zona Murfatlar poate impresiona placut, asta datorita numărului prelungit de zile insorite care rasfata strugurii si-i innobileaza cu aromele atat de apreciate ale acestui soi parfumat.
    Tamaioasa Romaneasca crescuta în zona Murfatlarului are o culoare galben pai deschis, ce dezvolta arome fine, delicate, oferind o senzatie de dulce datorata notelor elegante de muscat si miere de tei.
    Gustul sau este usor mineral, cu arome de portocale, coji de portocale si ananas. Este un vin echilibrat, cu un post-gust lung, insotit de note tonice pe final. Este un vin convivial, pe care-l vedem alaturi de branzeturi cu mucegai, branzeturi fermentate și aperitive.
    Temperatura de servire: 7-9ᵒC
  • Crama Oprisor -La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.

    Soi/Cupaj: Tamaioasa Romaneasca 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Vin demisec elegant, cu arome florale intense de salcâm și miere de tei. Fin, plăcut cu arome bine armonizate. Cele 8,5 g/l de zahăr rezidual au fost lăsate pentru a intensifica aromele florale, dar și pentru a face vinul foarte plăcut. Direct, prietenos, cu arome complexe de ananas, mango, flori de salcâm și citrice. Un vin amical, bun pentru orice ocazie.

    Servire: Portivit langa deserturi cu ciocolată albă.
  • Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Si acest soi de struguri, Tamaioasa Romanesca, este o dovada pentru peste doua mii de ani de istorie a viticulturii la Dragasani: descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, Tamaioasa a ajuns la Dragasani probabil cu tarani greci si romani in timpul imperiului roman. Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, pastrand o aciditate proaspata.
    Vinificat in sec, Tamaioasa Romanesca se ofera ca aperitiv sau cu salate, dar si cu specialitati condimentate din bucatariile Asiei.
    Cules tarziu si vinficat dulce/ demidulce, buchetul intens este inca mai pronuntat si rotunjit in gura prin tonuri de fructe coapte.
    47,12 RON
  • Segarcea - Marama, tamaioasa romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    În tradiția recentă, Tămâioasa românească era un soi dedicat exclusiv vinurilor demidulci și dulci, considerându-se că zaharurile reziduale contribuie la conservarea aromelor. În încercările noastre de a descoperi adevăratul potențial al soiului, am reușit să obținem vinuri seci cu potențial mare de învechire, iar Domeniul Coroanei a lansat prima variantă comercială de Tămâioasă românească sec din România. Vinul este obținut din struguri de pe parcele cu densitate și producție mică, Domeniul beneficiind de 16 hectare cu Tămâioasă românească. Strugurii au trecut printr-un proces
    de macerare peliculară pentru extragerea aromelor, mustul a fost extras la presiuni mici, apoi a fermentat la 15-18°C. A urmat maturarea pe drojdii fine, cu batonnage periodic. Îl caracterizează notele clasice de muscat și nuanțele fine de caramel.
Grilă Listă