Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Merlot Eliminare
  2. Ţara de Origine: Romania Eliminare
  3. Regiune: Mehedinti - Oltenia Eliminare
  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2016 - 0.75 L, Alc: 14%

    Este un vin foarte bine structurat şi echilibrat, puternic, sec şi foarte taninos.
    Se potriveşte cu mâncărurile din carne roşie şi merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.
    52,36 RON
  • Vinarte - Prince Matei, Merlot 2012 - 0.75 L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: VINARTE / CRAMA VILLA ZORILOR
    REGIUNE / TARA: DOC-CMD DEALU MARE / ZORESTI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: 90% MERLOT + 10% CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14.5%
    VINIFICARE: Strugurii provin din parcele consacrate ce se bucura de conditii naturale optime pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat în asa fel încat sa rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahar, concentratia de arome si substantele colorante. Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facută manual cat si pe banda de sortare înainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa în cisterne de inox cu temperatură controlata unde au loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde au loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioadă de 12 luni. Dupa aceasta perioada, vinul se îmbuteliaza în sticle si se pastreaza în pivnita minimum şase luni.
    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Limpede, culoare rosu-rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-roscate.
    MIROS: De fructe de padure (mure, coacaze si fragi), sustinute de arome complexe de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
    GUST: Sec, placut si intens, corpolent si seducator, cu o textură catifelata, bine echilibrată de tanini dulci, de o astringenta delicata, si un gust la final dupa inghitire, de o remanenta prelunga si savuroasa.

    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne rosie (mezeluri uscate si afumate, sau preparate la cuptor sau grill), vanat cu sosuri brune complexe pe baza de trufe albe sau negre, meniuri tradiţionale romanesti pe baza de carne sau alaturi de branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda a fi decantat cu circa 30-45 min. inainte de servire; potential de invechire la sticla 10-15ani în conditii de pivnita)
  • Crama Oprisor - Caloian Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    CALOIAN
    MERLOT

    Dacă ar exista un vin „oficial” pentru jucat hora, ei bine, acesta ar fi. Plin de viaţă, ritm şi muzică, neobosit, mereu proaspăt, calibrat perfect pentru orice gust, Merlot-ul Caloian pare a fi un motiv de sărbătoare. Cu debut fructuos de cireşe negre şi coacăze, cu trup care duce la cele mai seducătoare nuanţe de vanilie şi cu taninii perfect integraţi, care completează armonios ansamblul, abia gliceric, Merlot-ul este un vin a cărui curgere în pahare nu ar trebui nicidecum întreruptă…

    CULOARE: Rubiniu-intens
    MIROS: Afine, mure
    GUST: Echilibrat, fin, catifelat; 14,5 % vol.
    ASOCIERI: Preparate din carne de porc sau de vită
  • Crama Oprisor -La Cetate Merlot 2007 - 0.75L, Alc: 13.5%

    LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.


    Soi/Cupaj: Merlot 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Dincolo de orice metafore, Merlot-ul este vinul căruia doar cârcotaşul profesionist i-ar putea găsi defecte. Este complex, dar plăcut de însoţit, are profunzimi flexibile care-i dezvăluie puterea de pătrundere. Se-nţelege la fel de bine cu hangiul şi cu regele, mişcându-se lejer de la un strat la altul al propriei fiinţe. Un vin care obligă la reverenţă, fără s-o ceară explicit. Un tânăr aristocrat, încă rebel, dar cu bună educaţie. Nuanţe clasice de Merlot definite de fructe roşii şi condimente, întrerupte de tonuri pertinente de piele şi tutun.

    Servire: Perfect in asociere cu preparate din carne de porc.
    43,85 RON
  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot Magnum 2000 - 1.5 L, Alc: 14%

    Este un vin foarte bine structurat şi echilibrat, puternic, sec şi foarte taninos.
    Se potriveşte cu mâncărurile din carne roşie şi merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.
  • Vinarte - Terase Danubiene - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Merlot 95%,Cabernet Sauvignon 5%
    VOL. ALC.: 13%

    ASPECT: Este un vin de o culoare rosu rubiniu intens,limpede,stralucitor,cu reflexii purpurii.
    MIROS:Arome precum fructe de padure bine coapte, prune uscate, caramel, note de condimente fine,intens.
    GUST:Sec, plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si un post-gust lung.
    ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la preparate preparate din carne rosie, vanat de talie mica sau cu pene, preparate traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 17ºC.
  • Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

    Soi/Cupaj: Merlot 100%
    DOC/IG/altele: Varietal
    Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Este, destul de probabil, soiul internaţional care s-a adaptat cel mai bine la condiţiile de aici. Este un vin intens, aproape cărnos, cu arome puternice de fructe roşii de pădure, cu senzaţii dulcegi şi un postgust prelung şi prietenos, din care răzbat note de migdale şi ierburi uscate. Totul se aşează într-un echilibru perfect, cu rotunjimi expresive şi tanini fini, bine integraţi. Are o vioiciune care-l fereşte de senzaţia de “obositor”, frecvent întâlnită la vinurile roşii grele.
    Servire: In asociere cu preparate din carne de porc sau vita.
  • Vinarte - Prince Matei, Merlot Magnum - 2000 - 1.5 L, Alc: 14.5%

    Denumire de Origine: DOC-CMD Dealu Mare – Zoresti
    Producator: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte
    Clima: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud – carpatica .
    Sol: argiluvisoluri de tip brun roscat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu si texturi lutoase si luto-argiloase.
    Soi: Merlot 90% , Cabernet Sauvignon 10% .
    Continut de alcool : 14,5 % vol.
    Vinificatie: Strugurii provin din parcele consacrate si conditii naturale pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat in asa fel incat sa se obtina un echilibru perfect intre acumularea de zahar, concentratia de arome si substante colorante.
    Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facuta manual cat si pe banda de sortare inainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa in cisterne de inox cu temperatura controlata unde are loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage in barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde are loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioada de 12 luni. Dupa aceasta perioada , vinul se imbuteliaza in sticle si se pastreaza in pivnita minimum sase luni.

    Degustare:

    Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-
    roscate

    Olfactiv: fructe de padure (mure, coacaze, fragi), arome complexe
    de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.

    Gustativ: sec, intens, corpolent, textura bine echilibrata de tanini
    dulci, astringenta delicata, post-gust prelung

    Asocieri gastronomice: temperatura optima de consum este de 18-20C. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat nobil cu sosuri complexe, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate
    Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Grilă Listă