Vin roze

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  1. Un debut marcat de senzaţia de fructe albe - cireşe albe, prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de senzaţii de miere, polen şi fructe exotice. Gustativ, porneşte din arome fine
    de trandafiri şi cireşe, pentru a evolua spre fructul pasiunii, rodie şi senzaţii cărnoase. Taninurile fine, perfect integrate, se regăsesc în corpolenţa peste medie a vinului, ca factor de echilibru pentru o aciditate ridicată, care transformă acest roze într-o delicatesă rezervată unor experienţe gourmet.
  2. Recas - Sole - Rose 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5% Recas - Sole - Rose 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%
    Roz-coral, strălucitor, cu arome de petale de trandafir uscat, cireşe dulci, merişoare bine coapte şi fragi încă necopţi, acest vin promite să ţină o companie excelentă serilor fierbinţi de vară, mai ales pentru iubitorii vinului roşu. Aceasta datorită faptului că, dincolo de aparenţă suavitate şi tinereţe, vinul ascunde arome intense, condensate aproape, asemănătoare unui vin roşu tânăr – fructe roşii bine definite, o urmă de condiment şi un zvâc de mineralitate, într-un ansamblu complex, cu final lung şi foarte viu.
    Pentru răcorit, se poate aşeza alături de un şerbet sau o îngheţată de fragi şi zmeură, însă la felul principal se poate alătura uşor unei fripturi cu gelatină sau sos de fructe roşii de pădure.
  3. Un vin cu o delicată culoare de rodie roz, cu un buchet complex, în care se disting nuanţe de cireşe negre, rodie şi caramel englezesc. Gustul debutează cu un atac foarte fructat, urmat de o aciditate perfecta, iar la final descoperim arome de fructe roşii.
  4. PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA / MERLOT

    Roze-ul Terra Romana este mai mult decât un roze de vară; an după an, începând cu 1996 când elabora primele rozeuri seci din România alături de Guy de POIX, Aurel Rotărescu face apel la experienţa lui pentru definirea acestui asamblaj complex care să poată satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.
    Anul 2017 a fost un an cu temperaturi mai moderate si precipitatii foarte bine distribuite care au adus mai multa prospetime si echilibru decat media. Pentru Terra Romana Rose 2017 au fost din nou alese soiurile Merlot si Feteasca Neagră, de pe colinele din împrejurimile Cepturei. Vin obtinut prin metoda “saignee” in proportie de 80 %, restul prin presare directa , din plantatiile de feteasca neagra si merlot, recoltate manual cu o grija deosebita la momentul recoltarii. Mustul limpezit a fost fermentat la 17-18 grade ,timp de cca 20 zile, pe loturi mici, dupa care s-a facut asamblarea . Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

    Miros: este un vin complex, floral –caprifoi, trandafir, iasomie dar si fructat – fraguta, caisa coapta
    Gust: fraga, caisa coapta, echilibrat, proaspat, complex și persistent
    Cu ce meniu se serveşte: mezeluri uscate, carne albă, fructe de mare, brânzeturi proaspete, uşoare sau ca aperitiv
    Temperatura de servire: 12-13⁰C
    43,45 RON
  5. Un vin demidulce, derivat din muscat, de un roz foaie de ceapă, prezintă pregnante note de flori de trandafir, busuioc şi caprifoi. Parfumul inconfundabil îl situează pe un loc aparte în topul vinurilor româneşti. Dulce, dar în acelaşi timp cu o aciditate ridicată şi cu un grad alcoolic potrivit, Busuioaca de Bohotin satisface fără efort cele mai exigente gusturi.
  6. Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11% Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11%
    Mateus este un demisec spumant portughez creat în 1942. A început producţia la sfârşitul primului război mondial.Gustul său aparte, precum şi sticlele destul de speciale în care este îmbuteliat l-au transformat într-o băutură populară foarte repede. Apare menţionat în cântece, filme şi cărţi, iar atunci când Saddam Hussein a fost găsit de trupele americane în oraşul său natal Tikrit avea cu el şi o sticlă de Mateus roze, unul dintre vinurile sale preferate.
    Mateus Rosé este un vin uşor, proaspăt,vivace, uşor spumos. Calitatea sa, versatilitatea şi consistenţa fac din acest vin unul ideal pentru a marca momentele importante din viaţa unui om.
    Mateus Rosé este realizat dintr-o selecţie de struguri roşii de origine portugheză: Baga, Rufete, Tinta Barroca şi Touriga Franca, printre altele. Vinificarea respectă metodele tradiţionale pentru vinurile albe, fermentaţia este realizată lent, strugurii fiind curăţaţi de coajă, şi are loc în cuve din oţel inoxidabil la o temperatură controlată de 16º C. Rafinarea este urmată de o stabilizare la rece, după care vinul este filtrat şi îmbuteliat. Întregul proces este realizat cu mare atenţie, pentru a se asigura consistenţa stilului Mateus, culoarea şi prospeţimea.
    32,73 RON
  7. Un vin fin și complex aromatic, cu parfum exotic de physalis și condimente aduse de Merlot, care constituie 70% din conținutul cupajului.
    Gustul este plin, echilibrat, cu tente ușoare de rodie și fructe roșii în coacere. Postgustul lung cu nuanțe plăcute, proaspăt- amărui.

    Temperatura recomandată de servire: cca. 10oC

    Asocieri culinare: somon afumat, ton la grătar sau crud, păsăret cu legume la cuptor.

    Producția anuală: 6 000 butelii
    32,73 RON
  8. JP Chenet - Cinsault rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% JP Chenet - Cinsault rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
    Soiul de struguri: Amestec de 70% Cinsault şi 30% Grenache, ceea ce face din acest vin, un vin foarte tipic.
    Origine: Vin din podgoriile Pays d'Oc, sudul Franţei, regiunea Languedoc-Roussillon.
    Sol: Foarte variat: sol lutos, calcaros, nisipos, pietros şi schistous.
    Vinificaţie: Strugurii se recoltează atunci când boabele de struguri sunt foarte coapte. Macerarea are loc la temperaturi mici, urmată de o filtrare a
    impurităţilor rămase în urma presării. Fermentarea are loc la o temperatură scăzută pentru a conserva toate aromele. Maturarea se face la temperatură scăzută în rezervoare din oţel inoxidabil.

    Caracteristici

    Culoare: Transparentă şi strălucitoare.
    Note de degustare: Foarte expresiv, cu fructe roşii de vară, căpşuni şi note picante.
    Gust: De vară, revigorant, delicat, cu o aciditate echilibrată şi cu note de fructe, de vară, proaspat culese.
    Recomandări: Vinul rozé poate fi servit singur sau cu multitudine de preparate culinare : preparate din carne rece, carne la grătar, jambon, salate.
    28,56 RON
  9. Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2017 - 0.75L, Alc: 12.7% Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2017 - 0.75L, Alc: 12.7%
    Un soi salvat de la extincţie, odatã cu relansarea, dupã 2000, a podgoriei din Segarcea, a reuşit sã îşi gãseascã recunoaşterea internaţionalã în doar câţiva ani de existenţã pe piaţã, cucerind în aceastã primãvarã Medalia de Aur la Challenge International du Vin, în Bordeaux. Realizarea este cu atât mai mare cu cât juriul, cu o înclinaţie evidentã spre vinurile seci, a considerat acest vin demidulce demn de cea mai înaltã distincţie. Aromele distinctive - de piersicã bine coaptã, caise albe şi fructe roşii de pãdure - construiesc un buchet delicat, dar puternic. În gust se regãsesc aceleaşi arome, însã finalul lasã în urmã o notã lungã de petale şi dulceaţã de trandafiri.
    58,91 RON
  10. VIN: DAVINO Domaine Ceptura Rose
    PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
    REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT


    ASPECT: Rose, foaie de ceapa
    MIROS: Fructat, cu nuante de fructe de padure bine coapte, persistent.
    GUST: Expresiv, proaspat, echilibrat, bun structurat, amplu, rotund si persistent.

    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi ca aperitiv inainte de luarea mesei, cu antreuri elaborate, salate complexe sau fel principal gourmet pe baza de file de peste, fructe de mare, curcan, iepure si pui, langa carne cruda, carpaccio sau tartar de vita sau somon, si chiar langa sushi si sashimi.
    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă