Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
Grilă Listă
Filtru
  • BPHR - Pays D’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L , Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
    REGIUNE / TARA: PAYS D’OC / LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: SYRAH
    VOL. ALC.: 13%
    VIN ROSU SEC.
    ASPECT: De o culoare intensa de un rosu purpura.
    MIROS: Complex si expresiv, o adevarata ‘parada’ de fructe negre de padure (mure si coacaze) completate de arome ierboase si condimentate (distincte de piper).
    GUST: O placere pentru papilele gustative, initial extrem de fructat, catifelat si matasos, cu tanini moi, de o corpolenta medie, de o persistenta la final a gustului remanent, lunga si condimentata.
    ASOCIERE CULINARA: Perfect cu preparate din carne de miel, coaste sau pulpa la tava, cu ierburi aromate si cartofi cu fenicul si rozmarin, sau langa carne rosie preparata ca in sezonul de iarna, condimentata cu nucsoara, scortisoara, piper, cuisoare si portocale. La finalul mesei, insoteste elegant, branzeturi fine (Brie de Melun, Langres, branza de burduf invechita) garnisite cu stafide rosii si crackers Wasa, sau mousse-uri de ciocolata, ornata cu chilli.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20o C (Se recomanda decantarea inainte de servire)
    32,73 RON
  • Avincis - Domnul de roua rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14% Avincis - Domnul de roua rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Avincis - Domnul de roua rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Domnul de RouA spune povestea printului calator prin viile Dragasanilor, un îndragostit topit de razele soarelui în roua diminetii. Strugurii dezmierdati de stropii de roua au dat nastere vinului iubirii.

    Acest cupaj este format din soiurile Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (35%) si Pinot Noir (15%).

    Culoarea acestui vin este violet închis. Vinul dezvaluie un buchet de coacaze negre si mure.
    Gustul sau este usor, cu structura rotunda si aciditate proaspata si arome de fructe.

    Acest vin trebuie degustat tanar!

    A se servi la 17˚C, alaturi de coaste la gratar.

    Tipul vinului: Sec
  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2012 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2012 - 0.75L, Alc: 15%

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2012 - 0.75L, Alc: 15%

    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD & VINA CONCHA Y TORO
    ANUL DE RECOLTA: 2012
    REGIUNE / TARA: PUENTE ALTO / VALLE DE MAIPO / CHILE
    SOIUL / SOIURILE: 67% CABERNET SAUVIGNON / 25% CARMENERE / 5% CABERNET FRANC / 2% MERLOT / 1% PETIT VERDOT
    VOL. ALC.: 15%

    VIN ROSU SEC, ce a obtinut 92 de puncte in Wine Spectator pentru vintage 2008, primeste in genere intre 92 si 95 de puncte din partea lui Robert Parker si Wine Spectator si a fost cotat nu odata Best Chilean premium Wine.
    În 1997, baroana Pilippine de Rothschild, Președinte al Consiliului Consultativ de la Baron Philippe de Rothschild SA, și Eduardo Guilisasti Tagle, președintele Viña Concha y Toro SA, au încheiat un acord de parteneriat cu scopul de a crea un vin franco-chilian excepțional numit Almaviva .
    Produse sub supravegherea tehnică comună a ambilor parteneri, prima recoltă a avut un succes internațional imediat după lansarea sa în 1998.
    Nu există încă nici o clasificare oficiala a vinurilor in Chile dar cu toate acestea, lansarea Almaviva a dat naștere categoriei Primer Orden, un termen spaniol care corespunde conceptului francez de Grand Cru sau termenului in limba engleză de Estate Grown.
    Almaviva este un “assemblage” extrem de reusit al intalnirii intre metoda franceza de vinificatie, traditie si savoir-faire cu terroir-ul, solul si clima din Chile.

    ASPECT: Culoare opaca, densa de un rosu cu nuante de visina putreda si inflexiuni de grena.

    MIROS: Delicat de coacaze coapte, capsuni salbatice si mure negre, in amestec cu arome minerale si note fine de vanilie, cafea, lemn dulce si condimente.

    GUST: De un echilibru exceptional, tanini maturi si extrem de bine structurati, rafinati, un gust concentrat de o textura catifelata si cremoasa cu un buchet aromios si bogat. Un vin complex, gratios, “precis” in caracteristica-i de mineralitate, cu un gust final de o mare expresivitate.

    ASOCIERE CULINARA: Langa preparate elegante din carne rosie si vanat: Beef Stroganoff, Beef Wellington, coaste de miel cu crusta de nuca si fistic servite cu jeleu de menta, cotlete de porc impanate cu usturoi si mirodenii, preparate la cuptor, Filet Mignon , cotlete de miel inabusite la tigaie in suc de rodii, vita sau pork Teriyaki, cotlete de porc in sos de cidru de mere, Osso Buco, porcusor de lapte la cupor, tocanite vanatoresti sau carne de mistret la tava asezonata cu trufe.

    TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 30-45 de minute inainte de servire; se poate consuma acum sau imbatranii la sticla pentru 10-15 ani de la anul de productie)
    916,30 RON
  • Gitana - Classico - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13% Gitana - Classico - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Gitana - Classico - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN SAT ROMANOVCA / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13.5%

    Se respectă tehnologia vinificarii vinurilor albe, cu utilizarea unui utilaj performant. Strugurii colectaţi sunt desciorchinaţi, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menţinerea mustului în contact cu boștina timp de 6 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentaţii alcoolice supravegheate la o temperatură controlată de 12-14°C. Maturarea vinului se petrece în vase de inox.

    Vinul are o culoare galben pai.
    Aromele intense de caise bine coapte, pepene și grapefruit  se completează cu cele dulci de miere .
    Gust este proaspăt, elegant dar corpolent, cu arome de flori de salcâm şi tei, alune de pădure şi ananas.

    Servit la 8-10° C, va face companie buna cu puiul sau pestele la gratar, cu fructele de mare sau branzeturile.
  • Gitana - Classico - Surori Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Gitana - Classico - Surori Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Gitana - Classico - Surori Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN MICROZONA TIGANCA / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL: RARA NEAGRA + SAPERAVI

    Vinul Surori provine de la doua soiuri autohtone importante rosii: Saperavi si Rara Neagra. Gustul lor se imbina ca strangerea de mana a doua surori, pentru a crea un vin unic si elegant. Strugurii sunt culesi manual, odata ajunsi la maturitatea fenolica, fiind apoi selectati cu atentie pe mesele de sortare. Mustul fermenteaza 15-18 zile la temperatura de 12°C. O perioada de 25 zile a stat pe depozit de drojdii fine, timp in care s-au efectuat doua batonnage-uri.


    ASPECT: Roz somon.
    MIROS: Buchetul este proaspat si etaleaza note de grepfrut, capsune, fragi si cirese galbene.
    GUST: Arome bogate de fructe rosii invaluite in accente citrice, care merg pana in postgust.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12°C.
    ASOCIERI CULINARE: Recomandam cu rata in sos de portocale, piept de pui cu visine si piper negru, paste, fructe de mare, peste sau branzeturi.
    48,68 RON
  • Gitana - Classico - Feteasca Regala 2015 - 0.75L, Alc: 13% Gitana - Classico - Feteasca Regala 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Gitana - Classico - Feteasca Regala 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN SAT ROMANOVCA / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 12.5%

    100% Fetească Regală (soi obținut din încrucișarea soiului unguresc Furmint cu soiul de viță-de-vie autohton Fetească Albă)
    Strugurii colectați sunt desciorchinați și trimiși la criomacerare. Tehnica criomacerării constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea vinului are loc în vase de inox.

    Vizual: limpede cristalin, galben pai.
    Olfactiv: delicat, cu arome de floare de salcâm și flori de câmp.
    Gustativ: vioi, proaspăt, cu o aciditate plăcută, armonios, nobil, cu nuanțe de fructe și un post-gust fin de caramelă.
    Recomandare culinara: Însoțește foarte bine mâncărurile cu fructe de mare, pește și bucatele din carne albă.
    Temperatura recomandata de consum: 14-16 ° C
  • Gitana - Classico - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Classico - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    Gitana - Classico - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL: MERLOT
    VOL. ALC.: 12.5%

    Macerarea pe boștină și fermentaţia durează aproximativ 20 de zile în căzi din lemn de stejar, după care vinul trece prin fermentarea malolactică în butoaie de lemn. Fermentarea este realizată doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Maturarea de aproximativ 2 ani are loc în butoaie de stejar din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură, optime înnobilării vinului.

    Vizual: limpede, roşu rubiniu închis, strălucitor cu reflexii purpurii.
    Olfactiv: intens, impresionant prin aromele complexe de fructe de pădure (cireșe, mure și afine).
    Gustativ: consistent, echilibrat, cu taninuri catifelate, nuanţe de prune uscate și ciocolată amară, cu post-gust prelung, delicat.
    Recomandari culinare: Acompaniază cu succes carnea la grătar, carnea roșie, carnea de curcan sau cea de rață.
    Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C
  • Gitana - Premium - Lupi (cs + me + sa) 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Gitana - Premium - Lupi (cs + me + sa) 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Gitana - Premium - Lupi (cs + me + sa) 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL / SOIURI: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT + SAPERAVI
    VOL. ALC.: 14%

    Strugurii sunt recoltaţi manual, iar producerea vinului se realizează folosind tehnici vinificare clasice și echipamente moderne, de ultimă generaţie. Macerarea pe boștină și fermentaţia are loc pentru 20 de zile în căzi din lemn de stejar.Strugurii sunt recoltaţi manual. Procesul de vinificare este unul traditional, macerarea pe bostina petrecindu-se timp de 20 zile in cazi din lemn de stejar. În timpul fermentării, toate eforturile sint orientate spre a optimiza extracţia aromelor si substantelor colorante. Dupa terminare fermentarii alcoolice, vinul este supus procesului de maturare in butoaie mari din lemn de stejar din Krasnodar , unde se va petrece si fermentarea malo-lactica. Procesul de maturare continuă în baricuri de 225 litri pentru o perioada de 18 luni.

    Vizual: roşu rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
    Olfactiv: buchetul este intens, bogat, cu arome de mure și fructe, la care se adaugă nuanţe de ciocolată, boabe de cafea, lemn dulce și marochin.
    Gustativ: echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, gust intens și complex și un post-gust rafinat, prelung, de prune și mure.
    Recomandari culinare: Poate însoţi carnea afumată, carnea la grătar, ciupercile și alte legume prăjite. E perfect cu vinat, carnea rosie, mincaruri spetiate si cascavaluri mature.
    Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C
    90,06 RON
  • Gitana - Classico - Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Classico - Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Gitana - Classico - Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL / SOIURI: SAPERAVI
    VOL. ALC.: 13.5%

    Strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, fermenteaza sub actiunea drojdiilor indigene. Aceste lucruri permit îmbogăţirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată

    Vizual: roşu rubiniu intens, cu nuanţe purpurii.
    Olfactiv: aromă fină, complexă și bogată de fructe și prune uscate, la care se adaugă nuanţele de ciocolată.
    Gustativ: gust intens și complex, cu o astringenţă bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat prelung, cu note de piper.
    Recomandari culinare: Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi mature sau semimature
    Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C

    Potential de invechire: Se poate consuma cu o uşoară învechire (2-3 ani). Maturarea necesită timp, dar calităţile vinului se păstrează foarte bine (7 ani si mai mult) și se intensifică gustul de frișcă în buchetul său complex.
    65,19 RON
  • Gitana - Premium - Sophie ( ch + fr + ri) 2016 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Premium - Sophie ( ch + fr + ri) 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Gitana - Premium - Sophie ( ch + fr + ri) 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL / SOIURI: CHARDONNAY + FETEASCA REGALA + RIESLING
    VOL. ALC.: 13.5%

    Strugurii sunt recoltaţi manual ,desciorchinaţi, după care urmeaza aplicarea tehnicei de criomacerare ce constă în ţinerea mustului în contact cu boștina timp de 6-8 ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire ,mustul este supus unei fermentaţii alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 12-14°C. Acest proces permite extragerea substanţelor aromatice din pieliţa strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea are loc în baricuri mici de 225 l.

    Vizual: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
    Olfactiv: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și safran, completate cu nuanţe fine de vanilie si citrice.
    Gustativ: gust intens, mieros și complex cu nuanţe de ananas și citrice. Poseda o aciditate echilibrata si un post-gust proaspat, elegant şi prelung.
    Recomandari culinare: Se recomandă cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă, se potriveste perfect cu paste in sosuri albe, supe crema de sparanghel, spanac etc
    Temperatura recomandata de consum: 14-16 ° C

  • Gitana - Classico - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Classico - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Gitana - Classico - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL: CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 13.5%

    Macerarea pe boștină și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 20 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Macerarea este realizată cu scopul de a extrage de taninuri moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă. Vinul este desăvârșit după o perioadă de maturare de circa 2 ani în butoaie de stejar provenite din Krasnodar, în condiţii controlate de umiditate și temperatură.

    Vizual: limpede, roşu rubiniu intens.
    Olfactiv Un vin de o culoare rosie intensa, in care se simte perfect aroma de pomusoare de padure, cirese negre, safian si piper verde
    Gustativ: un vin generos, nobil, care acopera cerul gurii cu valuri de fructe rosii, coacaza neagra, taninuri mature si dulcii.
    Recomandari culinare: Se poate asocia cu preparate din carne afumată, carne la grătar, ciuperci și legume prăjite, brânzeturi sau bucate condimentate.
    Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C

  • Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL: RIESLING


    87,62 RON
  • Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    O culoare galbenă strălucitoare în pahar, vă indică un vin elegant plin de arome. Descoperiți în pahar parfumul florilor de soc împreuna cu cel al fructelor exotice atât în miros cât și în gust, gustul este desăvarșit de aromele de citrice. Are un final lung cu ușoare note de grapfruit. Acest vin poate să acompanieze perfect mâncărurile mediteraneene și dar cele asiatice.
  • Segarcea - Simfonie Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 14%

    Pentru iubitorii de vin roşu, care se vãd siliţi în zilele fierbinţi sã stea departe de bãutura favoritã, acest roze se constituie într-o alternativã excelentã. Deşi este fãcut pentru a fi servit rece, el pãstreazã, mai ales datoritã soiului, caracteristici predominante de vin roşu tânãr. Arome intense de fructe roşii de pãdure, dulceţuri şi zmeurã. Rotunjimea şi greutatea inevitabile, date de strugurii de Cabernet, sunt echilibrate de o aciditate proaspãtã, vioaie.
  • San Polo - Rosso di Montalcino doc 2014 - 0.75L, Alc: 14% San Polo - Rosso di Montalcino doc 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    San Polo - Rosso di Montalcino doc 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: SAN POLO - ALLEGRINI
    ANUL DE RECOLTA: 2014
    REGIUNE / TARA: DOC / TOSCANA / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
    VOL. ALC.: 13.5%
    VIN ROSU SEC cosiderat a fi "fratele mai mic" al celebrului Brunello di Montalcino, cateodata produs din varietatea de Sangiovese Grosso.

    ASPECT: Are culoare opaca, de un rosu intens rubiniu.
    MIROS: Puternic, extrem de complex, cu arome de fructe rosii si negre rascoapte (cirese Maraschino, mure, cirese negre), cu accente elegante lemnoase si usoare valente de vanilie si nucsoara.
    GUST: Complex, puternic fructat, un vin cremos si corpolent cu tanini fermi dar echilibrati, cu un gust remanent de lunga durata, aromat cu note de lemnozitate si vanilie.

    ASOCIERE CULINARA: Este pus in valoare langa preparate din bucataria toscana, risotto-uri cu trufe si ciuperci salbatice, paste cu sosuri grele complex condimentate, carne de porc sau vita pregatita pe gratar servite cu garnitura de cartofi la cuptor; la finalul mesei, este perfect cu branzeturi moi, usor maturate.
    TEMP. DE SERVIRE:18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30-45 min. inainte de servire)
    104,72 RON
  • Saxenburg - Chardonnay Private Collection blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13.5% Saxenburg - Chardonnay Private Collection blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Saxenburg - Chardonnay Private Collection blanc 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: SAXENBURG
    ANUL DE RECOLTA: 2010
    REGIUNE / TARA: AFRICA DE SUD
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY


    60,52 RON
  • Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2008 - 0.75L, Alc: 13.5% Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domaine du Castel - C Blanc du Castel 2008 - 0.75L, Alc: 13.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DOMAINE DU CASTEL
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: JUDEAN HILS / ISRAEL
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC (Khoser for Passover)

    ASPECT: Culoare galben pai cu accente auriu.

    MIROS: Imbietor de fructe exotice rascoapte (ananas, mango, pere si mere golden), completate de arome elegante de mineralitate si drojdii fine.

    GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placuta, onctuos si cremos, cu o caracteristica de fructe exotice rascoapte, de o lemnozitate eleganta si o mineralitate discreta. Gustul final este persistent si savuros.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate / salate antreu, usoare pe baza de verdeturi si legume, in special fasole verde si mazare, castraveti cu smantana degresata, completate cu carne de pui la gratar, homar, fructe de mare si chiar de curcan. La finalul mesei, este excelent langa branzeturi semitari si tari, servite cu struguri albi si nuca.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare)
    380,80 RON
  • Avincis - Muscat Ottonel & Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    AVINCIS - Muscat OTTONEL + SAUVIGNON BLANC
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI

    Acest cupaj special a fost creat prin valorificarea celor mai bune caracteristici ale celor două soiuri de struguri: Muscat Ottonel, un soi născut pe Valea Loirei, în 1839 şi care a poposit la începutul secolului XX la Drăgășani şi Sauvignon Blanc, un soi apărut în Franţa medievală, când era cunoscut sub numele Fiers, fiind consemnat ca atare încă din anul 1534, de nimeni altul decât François Rabelais, în cartea sa “Gargantua & Pantagruel” şi care a ajuns la Drăgăşani la sfărşitul secolului XIX.

    Delicateţea soiului Muscat Ottonel și prospeţimea soiului Sauvignon dau echilibru acestui vin proaspăt și îmbietor creat de AVINCIS.

    Culoarea sa este verde deshis, cu nuanţe aurii. Acest vin are un buchet floral, cu note de trandafiri, iar gustul său dezvăluie note de fructe exotice și arome citrice proaspete.

    A se degusta foarte rece la 7 °C, alături de peşte la grătar sau fructe de mare.

    Tipul vinului: Sec
  • De Ladoucette - Baron de L blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5%

    De Ladoucette - Baron de L blanc Magnum 2008 - 1.5L, Alc: 12.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORIE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.

    MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.

    GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral..

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
    59,50 RON
Pagina:
  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
Grilă Listă