Vin linistit
Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.
Clasificare vinurilor in functie de culoare:
- Vinuri albe;
- Vinuri rose;
- Vinuri rosii.
Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir, sau vinurile rose). Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.
Stiati ca inlaturand pielita boabelor de strugurilor, corpul boabelor arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...
Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:
- vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;
- vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;
- demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;
- dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.
Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:
- Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.
- Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.
- Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.
Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,
La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.
La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- An productie: 2012 Eliminare
-
Poggio Al Tesoro - Cassiopea rosato doc Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 12%
Un vin roze cu caracter, exprimând în acelaşi timp complexitatea şi bucuria simplă, într-o aromă de fructe proaspete ce subliniază zmeura. Este uşor de băut şi se asociază foarte bine cu peştele prăjit, grătar de carne albă, legume sau brânzeturi.30,68 RON -
Vinarte - Prince Matei, Merlot 2012 - 0.75 L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: VINARTE / CRAMA VILLA ZORILOR
REGIUNE / TARA: DOC-CMD DEALU MARE / ZORESTI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: 90% MERLOT + 10% CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VINIFICARE: Strugurii provin din parcele consacrate ce se bucura de conditii naturale optime pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat în asa fel încat sa rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahar, concentratia de arome si substantele colorante. Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facută manual cat si pe banda de sortare înainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa în cisterne de inox cu temperatură controlata unde au loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde au loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioadă de 12 luni. Dupa aceasta perioada, vinul se îmbuteliaza în sticle si se pastreaza în pivnita minimum şase luni.
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Limpede, culoare rosu-rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-roscate.
MIROS: De fructe de padure (mure, coacaze si fragi), sustinute de arome complexe de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
GUST: Sec, placut si intens, corpolent si seducator, cu o textură catifelata, bine echilibrată de tanini dulci, de o astringenta delicata, si un gust la final dupa inghitire, de o remanenta prelunga si savuroasa.
ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne rosie (mezeluri uscate si afumate, sau preparate la cuptor sau grill), vanat cu sosuri brune complexe pe baza de trufe albe sau negre, meniuri tradiţionale romanesti pe baza de carne sau alaturi de branzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda a fi decantat cu circa 30-45 min. inainte de servire; potential de invechire la sticla 10-15ani în conditii de pivnita)91,63 RON Începând cu: 86,13 RON -
Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2012- 0.75L, Alc: 13.5%
UPRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CARBONNIEX
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: A.O.C. PESSAC LEOGNAN / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / SEMILLON
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC.
ASPECT: De o culoare de un galben auriu verzui.
MIROS: Delicat, elegant de fructe si o delicata mineralitate sustinute de arome florale, placut si proaspat.
GUST: De corpolenta relativ ridicata, are o aciditate destul de scazuta si un gust de fructe (piersici, mere golden, pere si ananas cu nuante subtile de citrice). Usoarele valente de nuca si nucsoara in gustul final remanent, lung si savuros, accentuat de o mineralitate discreta, ii confera eleganta
ASOCIERE CULINARA: De servit langa preparate din fructe de mare, peste si crustacee, carne de pui pe grill si chiar langa carne rosie de vita sau porc (pregatita rasol cu morcovi, telina, si asezonata cu sos de smantana si hrean). Se asociaza la mai toate felurile de paste cu sosuri albe, cu pesto sau ciuperci de cultura. Poate fi servit si ca aperitiv la inceputul mesei, dar si la finele mesei langa branzeturi tari si semitari: Port Salut sau Aged Gouda.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)289,95 RON -
Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2012 - 0.75L, Alc: 15%
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD & VINA CONCHA Y TORO
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: PUENTE ALTO / VALLE DE MAIPO / CHILE
SOIUL / SOIURILE: 67% CABERNET SAUVIGNON / 25% CARMENERE / 5% CABERNET FRANC / 2% MERLOT / 1% PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROSU SEC, ce a obtinut 92 de puncte in Wine Spectator pentru vintage 2008, primeste in genere intre 92 si 95 de puncte din partea lui Robert Parker si Wine Spectator si a fost cotat nu odata Best Chilean premium Wine.
În 1997, baroana Pilippine de Rothschild, Președinte al Consiliului Consultativ de la Baron Philippe de Rothschild SA, și Eduardo Guilisasti Tagle, președintele Viña Concha y Toro SA, au încheiat un acord de parteneriat cu scopul de a crea un vin franco-chilian excepțional numit Almaviva .
Produse sub supravegherea tehnică comună a ambilor parteneri, prima recoltă a avut un succes internațional imediat după lansarea sa în 1998.
Nu există încă nici o clasificare oficiala a vinurilor in Chile dar cu toate acestea, lansarea Almaviva a dat naștere categoriei Primer Orden, un termen spaniol care corespunde conceptului francez de Grand Cru sau termenului in limba engleză de Estate Grown.
Almaviva este un “assemblage” extrem de reusit al intalnirii intre metoda franceza de vinificatie, traditie si savoir-faire cu terroir-ul, solul si clima din Chile.
ASPECT: Culoare opaca, densa de un rosu cu nuante de visina putreda si inflexiuni de grena.
MIROS: Delicat de coacaze coapte, capsuni salbatice si mure negre, in amestec cu arome minerale si note fine de vanilie, cafea, lemn dulce si condimente.
GUST: De un echilibru exceptional, tanini maturi si extrem de bine structurati, rafinati, un gust concentrat de o textura catifelata si cremoasa cu un buchet aromios si bogat. Un vin complex, gratios, “precis” in caracteristica-i de mineralitate, cu un gust final de o mare expresivitate.
ASOCIERE CULINARA: Langa preparate elegante din carne rosie si vanat: Beef Stroganoff, Beef Wellington, coaste de miel cu crusta de nuca si fistic servite cu jeleu de menta, cotlete de porc impanate cu usturoi si mirodenii, preparate la cuptor, Filet Mignon , cotlete de miel inabusite la tigaie in suc de rodii, vita sau pork Teriyaki, cotlete de porc in sos de cidru de mere, Osso Buco, porcusor de lapte la cupor, tocanite vanatoresti sau carne de mistret la tava asezonata cu trufe.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 30-45 de minute inainte de servire; se poate consuma acum sau imbatranii la sticla pentru 10-15 ani de la anul de productie)916,30 RON -
Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: I.G.T. CAMPANIA ROSATO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC.
ASPECT: Vibrant si luminos de un roz cu note de violaceu.
MIROS: Placut, foarte floral, si delicat de fructe proaspete.
GUST: Proaspat si pregnant de apa de randafiri, foarte floral, fructos de capsuni si cirese de mai, delicat de coaja de portocale, are o aciditate relativ mica, si un gust la final, remanent pe paletin, intens si lung.
ASOCIERE CULINARA: Ca orice rose, este un vin versatil ce se poate servi langa peste gras inabusit in foaie de gatit la cuptor cu legume; crustacee de balta fierte, cu mujdei de usturoi chinezesc nu foarte intens aromat, lungit cu apa; rapane in sos rosu sau la tigaie cu legume sotate; carne de vita pregatita rasol, sau crud (tartar sau carpaccio). La finalul mesei, cu platouri de branzeturi si fructe uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)24,13 RON -
Serve - Cuvee Charlotte 2012 - 0.75L, Alc: 14.5%
NOTE DE DEGUSTARE:
An de recoltă: 2011
Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră
Podgorie: Dealu Mare, VDOCCMD
Miros: violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scorţişoară
Gust: fructe roşii, afine, mure. Un vin corpolent dar care are tanini fini
şi eleganţi; echilibrat, cu senzaţie de dulce, final lung şi persistent
Cu ce meniu se serveşte: în special carne roşie, cum ar fi vită
argentiniană la grătar, miel la cuptor, vânat
Temperatura de servire: 18-19°C
Potential de învechire: 10-12 ani132,00 RON Începând cu: 114,00 RON -
San Polo - Brunello di Montalcino rosso 2012 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: SAN POLO - ALLEGRINI
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. BRUNELLO DI MONTALCINO / TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC, 'nascut' la 80km in sud de Florenta, in Toscana, acest Brunello di Montalcino este 'mosit' 100% din soiul Sangiovese (cunoscut si sub denumirea de Nielluccio in Corsica). San Polo in Montalcino, o podgorie ce apartine de marele producator Allegrini, si a carui Brunello a fost in mod constant cotat foarte bine de criticii de vin (18/20 de Jancis Robinson pt. cel din 2004; 94 de puncte de catre Wine Spectator pt. 2010; pentru 2008, medalia de Argint de la Decanter World Wine Awards; pentru 2005 medalia de Argint la International Wine Challenge.), este unul din producatorii de marca din regiune.
ASPECT: De o culoare opaca de un rosu caramiziu cu accente de brun.
MIROS: Arome puternice sunt cele clasice, tipice soiului de: violete, fructe rosii de padure, arome lemnoase de stejar, scortisoara, vanilie, subtile de cafea si dominante de gem de fructe.
GUST: Foarte complex, extrem de puternic si savuros cu o caracteristica 'carnoasa'. un vin ce se poate 'mesteca'. Confirma aromele identificate prin miros. De o mare corpolenta, are tanini bine integrati si este de o mare vascozitate. Persistenta gustul remanent este foarte lunga, un vin cu o mare capacitate de imbatranire la sticla.
ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate elaborate din carne de vanat mediu si mare, din file de carne rosie (Waguy beef sau vita argentiniana) cu trufe negre sau albe, acoperite in sosuri vanatoresti pe baza de ciuperci salbatice sau din fructe de padure. La finalul mesei, poate fi servit langa branzeturi: Roquefort, Gorgonzola, Monchego Viejo, Asiago Stravecchio.
TEMP. DE SERVIRE: 19-21º C (Se recomanda decantare cu circa 40 min. inainte de consum, intr-un decantor larg; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bordeaux)276,20 RON -
Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon Magnum 2012 - 1.5L, Alc: 14%
AVINCIS - CUVEE ANDREI - CABERNET SAUVIGNON
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul romanesc care a imbratisat cu gratie si eleganta pamantul din Dragasani, luand tot ceea ce este mai bun din sol.
Recolta si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% dintre struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentare la temperatura controlata in cisterne de inox. 31% din acest vin este invechit in baricuri de stejar (90% din cel nou) timp de 14 luni restul vinului este pastrat in cisterne de inox.
Degustare:
Culoarea acestui Cabernet este rubiniu inchis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacaze negre proaspete si o usoara nota de stejar.
Gustul sau profund de fructe coapte este imbracat intr-o subtila nota de vanilie. Are potential bun de invechire.
Recomandari privind servirea:
A se servi la 18°C.
Acompaniaza foarte bine preparatele din carne de vita, in special friptura.
Puteti degusta acest vin si alaturi de salam chorizo si sunca afumata.
Va recomandam sa-l degustaai alaturi de friptura de miel si legume.
Concentratie alcoolica : 13.5%
Tipul vinului : Sec161,70 RON -
LacertA - Sauvignon Blanc Reserva 2015 - 0.75 L, Alc: 13.7%
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: SAUVIGNON BLANC
Vin alb cu reflexe galben-verzui, cu aromă de grapefruit, ananas şi flori de viţă de vie. Gustul este vioi şi citric dar în acelaşi timp intens şi lung.
Temperatura optimă de consum: 8-10 °C
Recomandat cu: Preparate din peşte, pui, salate64,90 RON Începând cu: 61,01 RON -
De Ladoucette - Comte Lafond Grand Cuvee rouge, Sancerre 2012 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: A.O.C. SANCERRE / LOIRE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Culoare rosu intens si caramiziu cu inflexiuni de grena.
MIROS: Rafinat, ce-si dezvaluie complexitatea dupa aerare. Arome de fructe, de pamant reavan, grajd, ciuperci salbatice, delicat trufe si cedru.
GUST: Placut si savuros, pamantos si vegetal, lemnos si subtil afumat, cu valente de cacao si cafea. Fructozitatea este savuroasa, de fructe rosii de padure, de fructe uscate (smochine, curmale, stafide). Un vin de o corpolenta medie, de o aciditate bine integrata, cu un gust final, remanent, prelung.
ASOCIERE CULINARA: Cu siguranta un vin gourmet, ce se asociaza cu mancaruri ce necesita un timp mai mare de preparare, din carne rosie pregatite la ceaun, cratita sau la tava: pulpa de miel la cuptor, rulada de curcan cu bacon si ciuperci brune, rata crocanta cu varza rosie, tocanite din carne de manzat sau maruntaie (ficatei, limba, sweetbread).
TEMP. DE SERVIRE: 14-16º C (Se recomanda decantarea cu 15 minute inainte de servire)101,96 RON -
De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc Magnum 2012 - 1.5L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: A.O.C. POUILLY FUME / LOIRE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare delicata de galben pai cu inflexiuni argintii.
MIROS: Placut vegetal, de iarba, bame, praz si ardei gras verde.
GUST: Intens, citric si vegetal, usor cremos, delicat si savuros. Are o corpolenta medie, o aciditate relativ ridicata.
ASOCIERE CULINARA: Cu Champignon de cultura si conopida gratinata, cu peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. Este excelent langa branzeturi tari si semitari, nu foarte intens aromate, servite langa fructe proaspete (struguri si mere verzi) si nuci caju crude.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)32,13 RONStoc epuizat
-
La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone blanc 2012 - 0.75L, Alc: 15%
PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DU RHONE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER / GRENACHE BLANC / CLAIRETTE
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Are o culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii.
MIROS: Imbietor, intens vegetal, de brocoli si ardei gras verde, fructat, distinct de o caracteristica de citrice, distinct de fructul pasiunii si o aroma subtila de nucsoara.
GUST: Molatec si untos, de o acididate medie, un vin placut cu note vegetale si fructate (mere golden, ananas)completate de o nuanta de mineralitate.
ASOCIERE CULINARA: Un adevarat 'prieten' pentru pentru rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume, terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, muschiulet de porc in vin alb cu fenicul si rozmarin, ratatouille si platouri de branzeturi tari si semitari. Perfect langa paste cu sos alb si Champignon.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)9,52 RONStoc epuizat
-
De Ladoucette - Baron de L blanc 2012 - 0.75L, Alc: 12%
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.
MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.
GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)294,53 RONStoc epuizat
-
Poggio Al Tesoro - Solosole Vermentino doc bianco Bolgheri 2012 - 0.75L, Alc: 13%
Un vin galben-pai cu nuanţe strălucitoare, proaspăt, delicat şi echilibrat. Combinaţie de arome tipică acestui soi cu nuanţe florale (flori albe şi de salcâm ) şi fructe galbene( banane şi caise ). Îl recomandăm impreună cu aperitive, peşte sau legume.44,32 RONStoc epuizat
-
Corte Giara - Chardonnay delle Venezie igt, bianco 2012 - 0,75L, Alc: 13.5%
Un vin de culoare pai cu expresii de aur strălucitor. Gust de fructe, persistent în mere şi pere, care mai târziu capătă un accent de citrice. Suplu şi întotdeauna proaspăt, cu aciditate bine echilibrată, face parte din categoria uşor de băut.18,62 RONStoc epuizat
-
Mouton Cadet - Sauvignon Blanc 2012 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
REGIUNE / TARA: A.O.C. BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 65% SAUVIGNON BLANC / 30% SEMILLON / 5% MUSCADELLE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC, creat inca din 1970 de catre legendarul vinificator si poet Baron Philipe de Rothschild ca o combinatie eleganta intre traditiile viticulturii in regiunea Bordeaux si valorile de autenticitate promovate de familia Rothschild.
ASPECT: O culoare vibranta, de un galben pai cu tuse de auriu.
MIROS: Prezinta o paleta de arome atractive, intense dar totusi rafinate, florale si de fructe proaspete; distinct de mere golden si grapefruit imbogatite cu arome delicate lemnoase, de talas facut din rindeaua .
GUST: Un vin rotund a carui corpolenta este sustinuta de tipicitatea Semillon-ului, completat de prospetimea Sauvignon Blanc-ului si consistenta strugurilor de Muscadelle; are o aciditate mica si intensitate medie a buchetului. Gustul final remanent este lung si intens, savuros, de fructe citrice.
ASOCIERE CULINARA: Se asociaza bine cu carnea de pui sau peste, pe plita sau pe gratar asezonata cu sosuri usoare si servita cu garnituri din legume trase la tigaie. De asemenea este o buna “companie” pentru carpaccio de ton, caracatita sau midi inabusite cu vin alb, patrunjel si usturoi, sau mancaruri vegetariene pe baza de praz si ardei gras.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 9º C (Nu se recomanda decantarea sau aerarea)26,12 RONStoc epuizat
-
Rotenberg - Merlot Primus, Dealu Mare Ceptura 2012 - 0.75L, Alc: 12.7%
Lung, corpolent si catifelat, cu accente de vanilie si piper. Invechit 24 de luni in butoaie noi de stejar romanesc. Sec, vol alc 13,4%.91,63 RONStoc epuizat