Vin linistit
Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.
Clasificare vinurilor in functie de culoare:
- Vinuri albe;
- Vinuri rose;
- Vinuri rosii.
Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir, sau vinurile rose). Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.
Stiati ca inlaturand pielita boabelor de strugurilor, corpul boabelor arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...
Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:
- vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;
- vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;
- demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;
- dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.
Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:
- Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.
- Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.
- Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.
Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,
La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.
La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75L, Alc: 14%
Realizat exclusiv din struguri culeşi manual, vinul a fost maturat parte în butoaie de stejar noi, parte în butoaie folosite a doua oarã, pentru a obţine o combinaţie seducãtoare de taninuri. Rezultatul este un complex de arome lemnoase perfect integrate, care completeazã excelent ansamblul de arome dominat de caramel, gemuri şi dulceţuri de fructe negre de pãdute. Chiar dacã este un vin mai degrabã solid, gustul este plãcut, lipsit de duritate, începând de la prima senzaţie şi pânã la postgustul lung şi complex.32,73 RON -
Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7%
Corpolent si lung, armonios si catifelat, pune in evidenta nasul de visina si fructe negre de padure, cu urme de vanilie si ciocolata. Sec, vol alc 13,4%.60,41 RON -
Serafim - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14.8%
Culoare: roșie-rubinie cu irizații cărămizii
Miros: complex de vișine, cireșe amare deshidratate, curmale și smochine, trufe de ciocolată și cacao
Gust: vișine proaspete, cu tanini copți în rotunjire, plin, asemănător cu cel de dulceață de cireșe negre amare, ceai negru, susan negru proaspăt, piper roșu boabe
Postgust: smochine deshidratate și stafide din struguri apireni
Apreciere generală: echilibrat aromatic, cu o evoluție de învechire normal
Temperatura recomandată de servire: 15ºC39,27 RON Începând cu: 36,91 RON -
JP Chenet - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 13%
Merlot - Vin de Pays d'Oc Roşu
100% Merlot, ceea ce îl face tipic şi foarte aromat. Original din regiunea Bordeaux, dar s-a adaptat bine în sudul Franţei (peste 68.000 de hectare). Podgoriile Vin de Pays d'Oc pot fi găsite peste tot, regiunea Languedoc-Roussillon întinzându-se de la sud de Côtes du Rhône până la Carcassonne. Solul este variat pe întreaga suprafaţă de producţie. Stugurii din componenţa vinului au fost plantaţi în special pe soluri argilo-calcaroase şi pietroase.Strugurii se recoltează doar atunci când boabele sunt foarte coapte, apoi acestea sunt fermentate timp de 6 - 12 zile. Temperatura de fermentare este păstrată sub 32 °C, şi vinul este presat uşor. Este maturat în rezervoare. În cele din urmă este filtrat si îmbuteliat.
Caracteristici
Culoare: Transparentă, intensă, de culoarea granatului, roşu purpuriu.
Note de degustare: Fructe roşii, coacăze negre, cireşe, gem de zmeură.
Gust: Vin cu taninuri catifelate şi persistenţă îndelungată a gustului.
Recomandări: Vin roşu, poate fi servit cu preparate din carne albă, carne de pasăre, carne la grătar, salate, mai multe tipuri de brânză.28,56 RON -
Davino - Domaine Ceptura Rouge 2014 - 0.75L, Alc: 14%
VIN: DAVINO Domaine Ceptura Rouge
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT + FETEASCA NEAGRA
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Limpede si cristalin, de o culoare de un rosu rubiniu intens cu reflexe purpurii.
MIROS: Intens, complex si persistent, cu accente de visine negre, stafide si piper verde, note de ciocolata si cafea.
GUST: Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate ale bucatariei internationale, friptura la cuptor de rata sau de miel asezonat cu ierburi de Provence, cu steak de vita (Porterhouse sau Filet Mignon), langa vanat mic pregatit cu sosuri vanatoresti sau garnisit cu trufe. La finele mesei, este perfect cu branzeturi moi, vechi si/sau fermentate, cu nuci braziliene, stafide si curmale uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15 min. inainte de servire)116,50 RON -
Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14.7%
Note degustare: O culoare tipica a unui Merlot de mare clasa: rubiniu-indigo, extractiv. Se deschide cu nuante de fructe dulci ca ciresele negre si mure coapte, coacaze. Senzatii de frunza de tabac, piele tabacita, lemn dulce. Urme de ciocolata amara alaturi de o visina supra coapta confiata. In gura este catifelat, suculent și elegant. Alcoolul de 14% ii confera o dulceata delicata. Afine scoase din afinata, scortisoara si cuisoare, tabac și piele tabacita pe langa un mon cheri si praf de cacao.
Servire: 15 -17 grade Celsius.
Asocierile propuse sunt cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat, branzeturi maturate.89,01 RON Începând cu: 76,87 RON -
Avincis - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%
AVINCIS - PINOT NOIR
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Pinot Noir este un soi adus recent pe dealurile din Dragasani. Am selectat cele mai bune loturi de pamant pentru ca vita sa prinda radacini adanci, iar rezultatul este acest vin minunat.
Recolta si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Fermentarea are loc la temperatura controlata folosindu-se drojdii locale. Aprozimativ o treime din acest vin a fost invechit in baricuri de stejar timp de 14 luni.
Degustare:
Culoarea acestui cupaj este rubiniu inchis intens. Vinul prezinta un buchet elegant de capsuni si cirese cu usoara nota condimentata. Gustul sau este matasos cu aciditate buna. Este un vin generos si bine echilibrat cu tanini bine integrati.
Recomandari privind servirea:
A se servi usor racit la16°C.
Se potriveste perfect cu friptura de vita in sos de ciuperci. Va invitam sa-l degustati de asemenea alaturi de ficat de vitel. Acompaniaza perfect friptura de vita.
Concentratie alcoolica : 13%
Tipul vinului : Sec65,45 RON -
San Polo - Rosso di Montalcino doc 2014 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: SAN POLO - ALLEGRINI
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: DOC / TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC cosiderat a fi "fratele mai mic" al celebrului Brunello di Montalcino, cateodata produs din varietatea de Sangiovese Grosso.
ASPECT: Are culoare opaca, de un rosu intens rubiniu.
MIROS: Puternic, extrem de complex, cu arome de fructe rosii si negre rascoapte (cirese Maraschino, mure, cirese negre), cu accente elegante lemnoase si usoare valente de vanilie si nucsoara.
GUST: Complex, puternic fructat, un vin cremos si corpolent cu tanini fermi dar echilibrati, cu un gust remanent de lunga durata, aromat cu note de lemnozitate si vanilie.
ASOCIERE CULINARA: Este pus in valoare langa preparate din bucataria toscana, risotto-uri cu trufe si ciuperci salbatice, paste cu sosuri grele complex condimentate, carne de porc sau vita pregatita pe gratar servite cu garnitura de cartofi la cuptor; la finalul mesei, este perfect cu branzeturi moi, usor maturate.
TEMP. DE SERVIRE:18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30-45 min. inainte de servire)104,72 RON -
Gitana - Autograf - Merlot 2014 - 0.75 L, Alc: 14%
GITANA WINERY - AUTOGRAF MERLOT
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: MERLOT
VOL. ALC.: 14%
Macerarea pe boștină și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 20 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene.
Macerarea este realizată cu scopul extragerii taninurilor moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă.
Vinul este desăvârșit după o perioadă de maturare de circa 14 luni în butoaie de stejar provenite din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură. Fermentarea malolactică se petrece în butoaie de stejar de 50 hl.
Note de degustare:
- De o culoare rubinie închisă, cu reflexii purpurii, acest vin intens impresionează prin aromele complexe de fructe de pădure.
- Este un vin consistent și echilibrat, cu tainuri catifelate, nuanțe de prune uscate si ciocolată amară, cu un post-gust prelung și delicat.
Recomandări culinare: Se poate asocia cu preparate din carne la grătar, carne roșie, carne de curcan sau rață.
Temperatura / recomandare de consum: 16-18 ° C
Potențial de învechire: Lung48,68 RON -
Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignion 2014 - 0.75L, Alc: 14%
GITANA WINERY - AUTOGRAF CABERNET SAUVIGNON
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
Macerarea pe boștină și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 20 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene.
Macerarea este realizată cu scopul extragerii taninurilor moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă.
Vinul este desăvârșit după o perioadă de maturare de circa 14 luni în butoaie de stejar de cca 50 hl, provenite din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură. Fermentarea malolactică se petrece în butoaie de stejar.
Note de degustare:
Vizual: limpede, roşu rubiniu intens.
Olfactiv: cu aromă intensă de mure, cacao, cafea, cu note de piper negru.
Gustativ: plin, echilibrat, cu tentă accentuată de coacăză neagră și roșie, taninuri puternice și o astringență bine temperată.
Recomandări culinare: Se poate asocia cu preparate din carne afumată, carne la grătar, ciuperci și legume prăjite, brânzeturi sau bucate puternic condimentate.
Temperatura / recomandare de consum: 16-18 ° C
Potențial de învechire: Lung48,68 RON -
Davino - Monogram Feteasca Neagra 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%
VIN: DAVINO Monogram Feteasca Neagra
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA
Monogram Feteasca Neagra se produce din struguri obtinuti prin cules selectiv, din parcelele cele mai valoroase, pentru a caror plantare au fost folositi altoi selectati special din arealul Ceptura. Tehnologia este orientata spre obtinerea unui vin bine structurat, mai elaborat, cu o corpolenta peste medie si cu pastrarea caracterului de soi. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22 grade Celsius timp de 17-19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare in baricuri de stejar de 225 litri din care 30% - noi si 70% la a doua utilizare, la 15 grade Celsius, timp de 8 luni. Invechire la sticla- minim 18 luni.85,08 RON Începând cu: 79,98 RON -
Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%
Asemenea mitologiei antice, “Bacanta” reuseste sa isi insuseasca misterul si opulenta gustului bine definit, intr-o formula demna de originea numelui sau. Prin aspect, aroma si textura acest vin readuce in prim plan esenta mitului.
Acest Merlot este maturat in baricuri noi frantuzesti si invechit cativa ani buni in sticla. Gustul este pregnant cu arome de cirese negre si cacao urmate de condimente cu tuse dulci de vanilie. Un vin corpolent, cu tanini moi si aciditate modica. Vinul necesita o decantare de 2 ore.65,45 RON Începând cu: 56,53 RON -
Vinul Cavalerului - Feteasca Neagra 2014 - 0.75L, Alc: 14%
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: FETEASCA NEAGRA
Anul 2014, capricios si imprevizibil din punct de vedere al vremii, a pus la incercare maiestria făuritorilor de vin. Un an dificil care însă, „îmblânzit” corespunzător, ne-a oferit vinuri roşii deosebite, în special în regiunea Dealu Mare.
Vinul Cavalerului Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat ce se remarcă printr-un nas condimentat, de piper negru, aromele de prune uscate şi vanilie. Este un vin elegant, cu tanini fini, conturaţi parţial prin baricare timp de 8-10 luni, ce exprimă corect caracteristicile tipice ale soiului.
Vă recomandăm să îl serviţi la o temperatură de 18°C, în compania unui grătar de carne roșie, ghiveci de legume cu carne de miel sau suflé-uri de brânză.
Fetească Neagră 2014 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
Miros: nas condimentat, arome de prună uscată, piper negru , vanilie, frunză de coacăz negru
Gust: elegant, tanini fini, fructe roșii, coacăză, mure, prună bine coaptă. Un vin complex și rotund
CU CE MENIU SE SERVESTE carne la grătar, ghiveci de legume, suflé-urile de brânză, miel la cuptor
Temperatura de servire: 18°C28,88 RON Începând cu: 27,15 RON -
Vinul Cavalerului - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14%
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: MERLOT
In 2014, un an usor mai rece decat de obicei, toamna calda si lunga a permis o buna maturare a strugurilor roşii, în zona Munteniei. Astfel, Vinul Cavalerului Merlot 2014 este un vin de calitate superioara, structurat şi complex, ce exprimă perfect notele de fructe roşii specifice soiului şi încântă prin taninii eleganţi şi mirosul discret de scorţişoară. Am maturat o parte din cantitate (aproximativ 40%) in baricuri din lemn romanesc si francez de 1-3 ani, si astfel am creat un Merlot care este o adevarată infuzie de arome: un vin „înnobilat” prin vinificaţie, însă uşor de savurat.
Merlot 2014 este un vin de calitate superioara ce va acompania perfect preparate din carne roşie, raţă la cuptor, preparate din carne de curcan şi brânzeturi maturate. Vă recomandăm sa îl degustaţi la 17⁰C.
Merlot 2014 este un vin de calitate superioara, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
Miros: fructe rosii, zmeura, visina coapta, scortisoara
Gust: complex, fructat, arome de zmeura, visina coapta, coacaze rosii, vanilie; tanini eleganti, aciditate buna, bine integrata, corp mediu spre lung cu o buna persistenta. Aproximativ 40% din cantitate a fost maturata in baricuri din lemn romanesc si francez de 1-3 ani, pentru o perioada de 10-12 luni
CU CE MENIU SE SERVESTE preparate din carne rosie, branzeturi maturate, miel la cuptor
Temperatura de servire: 17°C28,88 RON -
D. Bogdan - Reserva - Cuvee Experience 2014 - 0.75L, Alc: 14.2%
Acest cuvée, concentrează cu precizie terroir-ul nostru oferind echilibru între aromele pure de fruct ale strugurilor și aromele complexe ale baricului de stejar. Cuvée-ul este un asamblaj de Merlot, Syrah și Fetească neagră. Maturate independent timp de 12 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc, Merlot-ul și Syrah-ul sunt cupajate cu o Fetească neagră tânară din 2015.
Astfel am realizat o cascadă aromatică ce pornește de la note crude de gem de vișine amare și prune uscate, ca mai apoi să dezvolte note de vanilie, nucă de cocos și prăjitură de zahăr ars.
Culoarea roșu Bordeaux este accentuată în nuanțe negre adânci.
Recomandăm servirea Reserva Cuvée Experience alături rață, preparate vânatorești cu diverse garnituri, desert cu ciocolata neagra.45,81 RON Începând cu: 43,07 RON -
Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14%
CHIVITE – FINCA DE VILLATUERTA – SELECCION ESPECIAL
PRODUCATOR / PODGORIE: BODEGAS JULIAN CHIVITE
ANUL DE RECOLTA: 2011
REGIUNE / TARA: D.O.P. NAVARRA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO / CABERNET SAUVIGNON / MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSU SEC maturat timp de 12 luni in butoaie din stejar frantuzesc.
ASPECT: De culoarea granatului, cu accente intense purpurii.
MIROS: De o aroma puternica de fructe negre, completata de arome complexe de condimente, delicat de scortisoara, distinct de fum, cafea prajita si lemn dulce.
GUST: Senzatia initiala este catifelata si matasoasa; un vin de o corpolenta mare, echilibrat, onctuos, cu tanini fermi si de un gust remanent persistent, cu note de lemn dulce si prune.
ASOCIERE CULINARA: Excelent langa preparate la cuptor din carne rosie, sau din vanat mic si mediu, pregatita dupa retete simple, cu mirodenii si ierburi aromate. Este un bun insotitor al mezelurilor din carne uscata si afumata, dar si a branzeturilor moi si semimoi, usor maturate., garnisite cu fructe rosii uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 min inainte de servire).32,68 RON -
Mouton Cadet - Bordeaux rouge 2014 - 0,75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: A.O.C. MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 50% CABERNET SAUVIGNON / 45% MERLOT / 5% CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC, maturat timp de 12 luni.
ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, vibrant, luminos, cu tuse violacee.
MIROS: Un miros bogat si complex de fructe coapte, rosii si negre, in special de cirese si foarte pregnant de mure negre, imbogatite cu arome delicate de condimente.
GUST: De o mare intensitate, cu un buchet pe cat de proaspat pe atat de bogat, complex, savuros si expresiv, cu tanini fermi si de o eleganta onctuozitate, cu un potential bun de invechire la sticla.
ASOCIERE CULINARA: Asociere clasica langa carnea de miel la cuptor, carnea de vita, mai ales antricot gatit dupa retetele traditionale din Bordeaux. De asemenea se potriveste elegant cu branzeturi moi sau semimoi (Camembert / Brie / Tome de Bordeaux / Tome des Recollets - Franta) si chiar cu desert din smochine proaspete asezonat cu o crema de nuci.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20º C (Se recomanda decantarea cu aproximativ 15 - 20 de minute inainte de servire.)37,31 RON -
Licorna - Bon Viveur rosu 2014 - 0.75L, Alc: 14.8%
Vinul rosu Bon Viveur este un cupaj de exceptie intre Cabernet Sauvignon 70% si Merlot 30%.
Miros: Acest vin grupează o serie de parfumuri de la note vegetale specifice soiurilor ce-l compun, la note de ciocolată albă, nucă de cocos, cacao, vanilie, cuișoare, scorțișoară, fum și trabuc, provenite din fermentare și maturare în barrique.
Gust: Are o componență aromatică bogată și este bine structurat. Un vin viu.
Postgust: Lung cu o completare de arome de învechire.
Temperatura recomandată de servire: 14ºC - 16ºC (sugerăm o aerare a vinului timp de 45 de minute).103,41 RON Începând cu: 97,21 RON