Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • Mouton Cadet - Bordeaux rose 2017 - 0,75L, Alc: 12% Mouton Cadet - Bordeaux rose 2017 - 0,75L, Alc: 12%

    Mouton Cadet - Bordeaux rose 2017 - 0,75L, Alc: 12%

    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
    REGIUNE / TARA: A.O.C. BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: 65% MERLOT / 20% CABERNET FRANC / 15% CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ROSE SEC, maturat timp de 4 luni inainte de lansarea pe piata. Vinificat dupa metoda traditionala “saignee”.

    ASPECT: Culoare intensa si profunda de rose cu inflexiuni de grena.

    MIROS: Intens din punct de vedere aromatic, culminand distinct cu arome de coacaze rosii si mure si intregind cu o reminiscenta de flori de salcam si capsuni strivite, sugerand parca savoarea ce v-a fi perceputa la gust.

    GUST: De o mare corpolenta pentru un vin din categoria lui, rotund si intens pe paletin, bine structurat, este evident un rose pentru toate anotimpurile. Gustul final remanent, extrem de lung si plin de prospetime.

    ASOCIERE CULINARA: Se asociaza cu o mare varietate de mancaruri de la feluri asiatice complex condimentate (fara a fi iuti) pana la mancaruri traditionale regiunii Provence in sudul Frantei. Este excelent langa ton, somon sau pui marinat cu ierburi si lamaie la grill, sau carne de porc servita dupa tipicul sasesc cu sosuri dulci acrisoare de fructe.

    TEMP. DE SERVIRE: 12º C (Nu necesita decantare sau aerare)
    50,40 RON
  • Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose 2017 - 0.75L, Alc: 13% Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D’ESCLANS
    ANUL DE RECOLTA: 2016
    REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE / CINSAULT / SYRAH / MOURVEDRE
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSE SEC, clasic din regiunea Provence, este primul vin al Chateau D’Esclans ce a reusit sa obtina un punctaj de 17/20 de la Matthew Jukes si 16.5/20 de la Steven Spurrier, Medalia de Argint - Decanter World Wine Awards 2013.
    Nascut in Bordeaux, Sacha Lichine si-a inceput cariera in tinerete la Chateau Prieure Lichine (clasificat Quatriemes Crus din 1855), domeniu pe care-l administra deja la varsta de 27 de ani. Momentul de rascruce in cariera-i de vinificator a fost in 2006 cand a achizitionat Chateau D’Esclans, punand astfel umarul la popularizarea rose-urilor de mare valoare din Provence.

    ASPECT: Are o culoare de roz delicat si pal, cu nuante de somon si infletiuni aurii, clasica pentru rose-urile din sudul Frantei.

    MIROS: Placut si proaspat, fructat, evident de fructe rosii, in special de cirese, mure si capsuni salbatice.

    GUST: Catifelat, lejer si totusi intens floral si fructat, accentuat de cirese, grapefruit si capsuni; un vin lejer de mica corpolenta si savuroasa mineralitate. Are o structura buna, o prospetime sustinuta de aciditate, si un gust final remanent lung si placut.

    ASOCIERE CULINARA: De consumat si ca aperitiv, dar si in asociere cu antreuri sau feluri principale pe baza de carne alba, in special peste si fructe de mare; dar 'face fata' cu brio si preparatelor din carne rosie, daca nu sunt extrem de condimentate sau iuti. Un vin versatil care poate fi servit de la amuse-bouche si pana dupa felul principal, cu branzeturi tari si semitari, sau la desert, langa tartine sau salate cu fructe neinsiropate.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)

    + 0,50 RON warranty

  • Chateau D`Esclans - Le Poussin rose 2017- 0.75L , Alc: 12% Chateau D`Esclans - Le Poussin rose 2017- 0.75L , Alc: 12%

    Chateau D`Esclans - Le Poussin rose 2017- 0.75L , Alc: 12%

    PRODUCATOR / PODGORIE: SACHA LICHINE
    ANUL DE RECOLTA: 2017
    REGIUNE / TARA: LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / CINSAULT / SYRAH / VERMENTINO
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ROSE SEC, produs dupa cele mai moderne si riguroase metode tehnologice, ghidate de cunostintele despre vinificare, tradititional dobandite in Franta.
    “Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie pura de hedonist în minte.” Sacha Lichine - vinificator

    ASPECT: Limpede si stralucitor de o culoare de roz pal cu reflexii de piersica.

    MIROS: Fructat, de capsuni si mure, delicat floral.

    GUST: Foarte fructat si placut, cu tanini moi, proaspat si cremos in acelasi timp, de o corpolent amedie si o aciditate echilibrata, cu un gust final perceput de papilele gustative, lejer si lung.

    ASOCIERE CULINARA: Un excelent aperitiv, servit inainte de masa sau langa gustari din carne alba si carne rosie fiarta sau inabusita la tigaie. Absolut superb langa un steak de tuna la tigaie, asezonat cu masline verzi, sau sandwich cu carne de crab. La finele mesei, langa un tort de morcovi, nu foarte dulce sau o portie de fructe proaspete tinute la rece cu frisca lichida fara zahar, si nu in ultimul rand cu spuma de capsuni.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)
    39,27 RON
  • Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

    Vinificat din Merlot, este un rose sofisticat, fructos si floral. Demisec, vol alc 12,9%
    22,31 RON
  • Recas - Sole - Rose 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5% Recas - Sole - Rose 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Recas - Sole - Rose 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Roz-coral, strălucitor, cu arome de petale de trandafir uscat, cireşe dulci, merişoare bine coapte şi fragi încă necopţi, acest vin promite să ţină o companie excelentă serilor fierbinţi de vară, mai ales pentru iubitorii vinului roşu. Aceasta datorită faptului că, dincolo de aparenţă suavitate şi tinereţe, vinul ascunde arome intense, condensate aproape, asemănătoare unui vin roşu tânăr – fructe roşii bine definite, o urmă de condiment şi un zvâc de mineralitate, într-un ansamblu complex, cu final lung şi foarte viu.
    Pentru răcorit, se poate aşeza alături de un şerbet sau o îngheţată de fragi şi zmeură, însă la felul principal se poate alătura uşor unei fripturi cu gelatină sau sos de fructe roşii de pădure.
  • Jidvei - Mysterium Rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Un vin cu o delicată culoare de rodie roz, cu un buchet complex, în care se disting nuanţe de cireşe negre, rodie şi caramel englezesc. Gustul debutează cu un atac foarte fructat, urmat de o aciditate perfecta, iar la final descoperim arome de fructe roşii.
  • Basilescu - Eclipse - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.3%

    Un vin demidulce, derivat din muscat, de un roz foaie de ceapă, prezintă pregnante note de flori de trandafir, busuioc şi caprifoi. Parfumul inconfundabil îl situează pe un loc aparte în topul vinurilor româneşti. Dulce, dar în acelaşi timp cu o aciditate ridicată şi cu un grad alcoolic potrivit, Busuioaca de Bohotin satisface fără efort cele mai exigente gusturi.
  • Serafim - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Un vin fin și complex aromatic, cu parfum exotic de physalis și condimente aduse de Merlot, care constituie 70% din conținutul cupajului.
    Gustul este plin, echilibrat, cu tente ușoare de rodie și fructe roșii în coacere. Postgustul lung cu nuanțe plăcute, proaspăt- amărui.

    Temperatura recomandată de servire: cca. 10oC

    Asocieri culinare: somon afumat, ton la grătar sau crud, păsăret cu legume la cuptor.

    Producția anuală: 6 000 butelii
    32,73 RON
  • JP Chenet - Cinsault rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% JP Chenet - Cinsault rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    JP Chenet - Cinsault rose 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Soiul de struguri: Amestec de 70% Cinsault şi 30% Grenache, ceea ce face din acest vin, un vin foarte tipic.
    Origine: Vin din podgoriile Pays d'Oc, sudul Franţei, regiunea Languedoc-Roussillon.
    Sol: Foarte variat: sol lutos, calcaros, nisipos, pietros şi schistous.
    Vinificaţie: Strugurii se recoltează atunci când boabele de struguri sunt foarte coapte. Macerarea are loc la temperaturi mici, urmată de o filtrare a
    impurităţilor rămase în urma presării. Fermentarea are loc la o temperatură scăzută pentru a conserva toate aromele. Maturarea se face la temperatură scăzută în rezervoare din oţel inoxidabil.

    Caracteristici

    Culoare: Transparentă şi strălucitoare.
    Note de degustare: Foarte expresiv, cu fructe roşii de vară, căpşuni şi note picante.
    Gust: De vară, revigorant, delicat, cu o aciditate echilibrată şi cu note de fructe, de vară, proaspat culese.
    Recomandări: Vinul rozé poate fi servit singur sau cu multitudine de preparate culinare : preparate din carne rece, carne la grătar, jambon, salate.
    28,56 RON
  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2017 - 0.75L, Alc: 12.7% Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2017 - 0.75L, Alc: 12.7%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2017 - 0.75L, Alc: 12.7%

    Un soi salvat de la extincţie, odatã cu relansarea, dupã 2000, a podgoriei din Segarcea, a reuşit sã îşi gãseascã recunoaşterea internaţionalã în doar câţiva ani de existenţã pe piaţã, cucerind în aceastã primãvarã Medalia de Aur la Challenge International du Vin, în Bordeaux. Realizarea este cu atât mai mare cu cât juriul, cu o înclinaţie evidentã spre vinurile seci, a considerat acest vin demidulce demn de cea mai înaltã distincţie. Aromele distinctive - de piersicã bine coaptã, caise albe şi fructe roşii de pãdure - construiesc un buchet delicat, dar puternic. În gust se regãsesc aceleaşi arome, însã finalul lasã în urmã o notã lungã de petale şi dulceaţã de trandafiri.
    58,91 RON
  • Davino - Domaine Ceptura Rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    VIN: DAVINO Domaine Ceptura Rose
    PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
    REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT


    ASPECT: Rose, foaie de ceapa
    MIROS: Fructat, cu nuante de fructe de padure bine coapte, persistent.
    GUST: Expresiv, proaspat, echilibrat, bun structurat, amplu, rotund si persistent.

    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi ca aperitiv inainte de luarea mesei, cu antreuri elaborate, salate complexe sau fel principal gourmet pe baza de file de peste, fructe de mare, curcan, iepure si pui, langa carne cruda, carpaccio sau tartar de vita sau somon, si chiar langa sushi si sashimi.
    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)
  • Crama Girboiu - EpicentRom - Rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Savurati ritmul alert al tonurilor proaspete de zmeura si capsuni care definesc acest roze din Cabernet Sauvignon, completate frumos de note citrice inconfundabile. prin savoarea sa, vinul poate insoti cu lejeritate orice moment.

    Asociere culinara: De la salate, paste, mancaruri picante la deserturi, acest roze este perfect servit la o temperatura de 6-8 grade Celsius.
    34,69 RON
  • Mosia Tohani - Cuvee Dolette Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    "De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștințăsocietății excelența în toate domeniile.”
    (Extras din Scrisoarea trimisăcu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României).

    În amintirea Prințului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenței regale, am creat gama “Cuvee”, vinuri expresive, impetuoase și rare că o declarație de dragoste. Am ales să dezvoltăm gamă această pentru a transmite complexitatea, structură și caracterul fructos de Lume Nouă alegând cu atenție cele mai bune vinuri ale noastre și asamblandu-le în cupaje expresive, nobile.

    Note Gustare: O culoare tipică pentru o Busuioacă răcoritoare – rose pal. Prima impresie olfactivă ne aduce note de busuioc ușor uscat, de trandafiri roșii de vară, senzații de fructe roșii coapte și zemoase. In gură îl descoperim tonic, răcoros, cu o dulceața ce­‐i da notă de eleganță, dulceața de trandafiri, de zmeură și fructele roșii suculente, cu o tușă de vanilie se definesc în gustul complex, dar delicat, un post gust lung.

    Servire: 8-10 grade Celsius.
     
    Asocieri culinare:  Salate ușoare de vară, fructe de mare, pește roșu sau desert cu fructe.
     
  • Recas - Muse Night rose 2017 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Muse Night rose 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    Strugurii sunt culeși în zori pentru a obţine o prospeţime maximă a vinurilor.
    Strugurii roșii folosiţi pentru acest vin sunt lăsaţi în pieliţe pentru o perioadă scurtă pentru a extrage doar o tentă de culoare, înainte ca sucul roz deschis să fie colectat pentru fermentare.
    Vinificaţia este cât se poate de minimalistă și se concentrează pe transformarea strugurilor în vin în cel mai pur mod posibil, vinul rămânând în rezervoare de oţel inoxidabil neutre, iar de acolo ajunge direct în sticle, fără a fi învechit prea mult în cramă, tocmai pentru a aduce în pahar caracterul și prospeţimea strugurilor.

    Note de degustare: Roz trandafiriu cu nuanţe corai. Arome intense de fructe tropicale, trandafiri și iasomie. Gust demisec, răcoritor, cu note dominante de fructe exotice. Caracter savuros, proaspăt, elegant.

    Asociere culinara: Excelent ca aperitiv racit bine in serile calduroase de vara.

    Temperatura de servire: 8 - 10 grade C.

    Primul vin romanesc imbuteliat in sticla a carui dop este tot din sticla.
  • Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    AVINCIS - CABERNET SAUVIGNON + MERLOT
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI

    Recoltarea se face manual in ladite de 18kg pentru ca strugurii sa fie cat mai intacti posibil. Urmarirea maturarii strugurilor are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala pentru recolta. Strugurii sunt sortati apoi atat in vie cat si in crama.
    Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati direct sub atmosfera protectoare.
    Presurizarea are loc la presiune joasa, pentru a permite pastrarea aromelor si extragerea unui must de calitate. In timpul fermentarii are loc un control al temperaturii.
    Degustare:
    Culoarea acestui vin este un roz deschis luminos. Buchetul acestui vin dezvaluie arome de capsune salbatice si cirese proaspete. Gustul sau este proaspat si usor intepator.
    Acest vin trebuie degustat tanar si proaspat!

    Recomandari privind servirea:
    Va sfatuim sa degustati acest vin la 7°C.
    Acompaniaza foarte bine aperitivele si salatele proaspete de sezon. Recomandam sa-l degustati alaturi de cocktail de creveti si avocado.
    A se servi alaturi de legume la wok sau preparate la gratar.

    Concentratie alcoolica : 13%
    Tipul vinului : Sec
    43,45 RON
  • D. Vladoi - Ravak - Rose Feteasca Neagra sec 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
    REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA
    VOL. ALC.: 13.5%

    Vin rose sec.

    La Domeniul Vladoi, rose-ul a fost intotdeauna varful de lance. Acest rose are culoare de foita de ceapa, stralucitoare care ne imbie sa il consumam in dupa-amiezile de vara.
    Mirosul este proaspat de caise, compot de piersici si flori de trandafiri.
    Gustul este fin, echilibrat cu note de agrise, caise si pere crude.
    Este un vin usor de consumat atat simplu cat si cu salate din spanac tanar si rucola cu piept de pasare.

    Temperatura optima de servire 6-8°C
  • Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    CALOIAN
    ROSE

    Aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cireșe de mai și căpșuni, nuanțate de note citric-vegetale. Gustul prezintă un atac cu senzații dulci, dar apoi evoluează dominat de o aciditate tipică vinurilor tinere, postgustul fiind proaspăt, vioi, elegant și plăcut.


    CULOARE: Roz-zmeuriu
    MIROS: Nuanțe de trandafiri, căpșuni și fragi
    GUST: Proaspăt, elegant, vioi, echilibrat; 13,5 % vol.
    ASOCIERI: Somon fume, preparate din carne albă
    .
  • D. Samburesti - Rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Adevaratul rege al vinurilor albe, Chardonnay de Samburesti, prin culoarea vesela si luminoasa galben-aurie, devine memorabil datorita aromei tandre si discrete a vaniliei, a miresmei florilor de pomi fructiferi si onctuozităţii care persista intr-un gust innobilat de migdale. Veselia culorii si a gustului este intrecuta doar de placerea de a-l avea la mese usoare, cu preparate culinare de pui, peste şi fructe de mare, servit rece.
    24,77 RON
  • Vinul Cavalerului - Rezerva Contelui Roze 2017 - 0.75L, Alc: 12.7%

    VINUL CAVALERULUI - REZERVA CONTELUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: FETEASCA NEAGRA

    Rezerva Contelui este o colecţie de vinuri bune romanesti ce sintetizează experienţa SERVE. Astfel, după 23 de ani de activitate, ne-am propus să marcăm o nouă piatră de hotar în istoria SERVE.
    Începând cu anul 2016 oferim sub această etichetă vinuri de foarte bună calitate, realizate din vii mature inființate in anul 2005 in viile noastre din Cogealac. Strugurii, culeși manual la primele ore ale zilei, sunt transportați cu camioane frigorifice la crama din Ceptura unde sunt vinificați in aceeași zi. Mustul, obținut prin presare în prese pneumatice, este fermentat la temperaturi controlate, apoi stabilizat si imbuteliat, pentru a păstra intacte aromele si prospețimea.
    În 2016 am ales pentru rozeul din colecția Rezerva Contelui un vin 100% Fetească Neagră care vă va cuceri, in mod sigur, cu aromele sale de fructe de pădure si pepene galben.
    Vinul Cavalerului Rezerva Contelui este o colecţie ce vă oferă o experienţă SERVE și nu o rețetă prestabilită. Aurel ROTÃRESCU, enologul nostru, are astfel libertatea de a asambla fiecare an de recoltă după inspiraţie. Rezultatul vă lăsăm să îl evaluați singuri.
    Rezerva Contelui este o colectie de vinuri bune romanesti, ce provin din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    MIROS zmeură, fragi si pepene galben.
    GUST fructat (zmeură, fragi, pepene galben), proaspăt, echilibrat, răcoritor.
    CU CE MENIU SE SERVESTE ca aperitiv , salate, fructe de mare, carne albă, mezeluri uscate, pizza, paste.
    TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13°C
    31,35 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă