Vin alb

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
Grilă Listă
  • Louis Latour - Chablis 1er Cru 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    Louis Latour îşi culege strugurii din insula Chablis, aflată în partea de nord a regiunii viticole Burgundia, la jumătatea distanţei dintre oraşele Dijon şi Paris. Cu toate că strugurii din Chablis sunt cultivaţi pe hectare întregi, în această parte a ţării cultura a scăzut la 5% din suprafața existentă în urmă cu 100 de ani. Toate aceste schimbări din viticultura franceză par să funcţioneze în favoarea vinului produs. Datorită producţiei limitate, vinul alb de Chardonnay din Chablis a devenit un favorit printre cei care preferă o licoare albă din soi peren.


    ASPECT: Culoare galben pal, strălucitor, inconfundabil, oferit de soiul Chardonnay şi procesul de vinificare.

    MIROS: Premier Cru are un buchet minunat, împrumutat cu măsură, din flori şi fructe din culturi locale (pere), şi fructe exotice (papaya).

    GUST: Gustul desăvârşeşte experinţa. Florile şi fructele aduc un gust amplu, prospeţime cu un adaos minimalist de fructe citrice şi clorofilă. Se simt şi sărurile minerale din calcarul Burgundiei, format în erele geologice îndepărtate.

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 12-14 ºC.

    ASOCIERE CULINARA: Louis Latour ne oferă un Chablis potrivit bucătăriei europene: brânză moale și tare, preparate din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.
    148,75 RON
  • Henri Bourgeois - Les Baronnes Sancerre blanc 2016 - 0.75 L, Alc: 13%

    Familia Bourgeois se află la cea de-a zecea generație de suflete pasionate și dedicate producției de vinuri unice din soiurile Sauvignon Blanc și Pinot Noir. Cele două vinuri care aduc faimă și mândrie în micul sâtuc Chavignol, sunt obținute din zonele Sancerre și Pouilly-Fumé, aflate în regiunea viticolă din Valea Loarei. Aici se lucrează la un mozaic format din multe parcele cu viță de vie, însă fiecare parcelă este delimitată și lucrată cu respect față de caracteristicile sale, oferite de solul îmbogățit încă din era Kimmerigdian (Jurassic).

    ASPECT: Un vin plăcut cu nuanță galben-auriu.

    MIROS: Les Baronnes împărtășește o mireasmă delicată din pulpă de fructe albe și citrice, urmată de buchetul specific acestui soi.

    GUST: După miros, gustul reiterează prestanța unui vin unic, cu ajutorul fructelor exotice (grapefruit, pepene, mango, litchi), și a mineralelor din pământul argilo-calcaros, care aduc acel finish prelungit.

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 ºC.

    ASOCIERE CULINARA: Un Sauvignon Blanc ce poate fi servit sec, cu eperitive din faimoasa brânză de capră produsă în Chavignol, rulou de biban garnisit cu amestec de condimente și ierburi indiene (curry), pește și scoici cu mango.
    119,00 RON
  • Louis Latour - Chassagne-Montrachet 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chassagne-Montrachet este un nume de referință în industria producătorilor de vin francez. Vița de Chardonnay din care se obține acest vin se află la sud de Puligny-Montrachet, în zona Côte de Beaune a regiunii viticole Burgundia. Ciorchinii de Chardonnay sunt recoltați de pe parcelele cu cea mai mare expunere la soare, unde boabele au ajuns la maturitate deplină și sunt coapte la nivelul optim, prevăzut în procesul de vinificare.


    ASPECT: Soarele Burgundiei și grija oferită în etapele tradiționale de vinificare, respectate de Louis Latour oferă acestui vin un frumos auriu pal, pus în evidență ușor de sticla originală a producătorului.

    MIROS: Un Chardonnay francez este întotdeauna sofisticat, mulțumită notelor florale, așezate cuminte într- un buchet în care vom găsi și note de miere obținută din flori de acacia.

    GUST: Vinul este sofisticat dar și îndrăzneț atunci când bolta palatină întâlnește gustul puternic de fructe tropicale, ce par să aibă voința de a rămâne în post gust, mult timp după trecerea licorii.

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 12-14 ºC.

    ASOCIERE CULINARA: Este potrivit pentru brânzeturile de capră, pește și alte delicatese din ape sărate (scoici).
    351,05 RON
  • Floarea Soarelui - fet. regala, vin alb demisec 2017 - 0.187L, Alc: 12% Floarea Soarelui - fet. regala, vin alb demisec 2017 - 0.187L, Alc: 12%

    Floarea Soarelui - fet. regala, vin alb demisec 2017 - 0.187L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC: Floarea Soarelui demisec din soiul Fetească Regală e produs de Cramele Halewood, filiala românească a companiei britanice Halewood Internațional. Domeniile Halewood au 350 de hectare de vie cultivată în regiunile Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar.

     

    Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse de Cramele Halewood, Floarea Soarelui - Fetească Regală este un vin liniștit, proaspăt, recomandat pentru consum în special pe perioada verii, în zilele calde, atunci când dorim o băutură cu arome naturale, răcoritoare, cu un grad scăzut de alcool.

     

     

    ASPECT: Galben pai, cu refle verzui.

     

    MIROS: Flori de pădure, fructe roșii sălbatice și note de vegetale proaspăt tăiate.

     

    GUST: Aromele din sortimentul de Fetească Regală prezintă puritatea esențelor din fructe, flori și lemn. Într-o explozie de arome proaspete, fine, putem defini aroma de caisă, ceai verde, viță de vie, flori de salcâm, flori de tei și grepfrut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru aperitive cu brânzeturi dulci și meniuri cu pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10 °C

     

    5,62 RON
Pagina:
  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
Grilă Listă