Vin spumant

Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid. Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.


Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.



Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Jacqueline Eliminare
  1. Jacqueline rose 0.75 L Jacqueline rose 0.75 L
    PRODUCATOR / PODGORIE: JACQUELINE - CAMUS
    ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
    REGIUNE / TARA: BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / TREMPRANILLO
    VOL. ALC.: 11.5%
    VIN ROSE SPUMANT SEC /BRUT.

    ASPECT: Seducator, de un rose deschis cu nuante de capsuni, cu o evidenta prezenta a dioxidului de carbon.

    MIROS: Placut si fructat, de fructe rosii proaspete, coapte, puternic mineral si delicat floral.

    GUST: Savuros, foarte intens fructat, de fructe rosii proaspete (capsuni, mure, fragute), de caise si piersici, usor floral, cu o senzatie la final lunga si racoritoare.

    ASOCIERE CULINARA: Un vin lejer, usor de asociat cu o multitudine de mancaruri, in special cu peste si fructe de mare (somon, creveti Jumbo, caracatita), in genere pregatite dupa retete mediteraneene, dar si cu preparate din carne rosie, precum tartar de vita sau carpaccio si chiar langa mezeluri fine usor afumate. Este un excelent aperitiv usor de consumat inainte de masa, dar se poate asocia si cu salate de fructe la finele mesei.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
    29,04 RON
Grilă Listă