Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • D. Bogdan - Reserva - Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 13.4%

    Merlot Domeniul Bogdan, se situează încă în etapa exuberantă a tinereții, fiind caracterizat printr-o suculență ce-i conferă un corp cărnos, moale și catifelat.
    Maturat în baricuri de stejar franțuzesc timp de 6 luni, am creat un Merlot deosebit de prietenos și elegant, acesta dezvoltând arome de ciocolată neagră, lichior de vanilie, magiun de prune și mure.
    Culoarea roșu mediu-intens este accentuată prin nuanțe violacee.
    Recomandăm servirea Reserva Merlot alături de carne roșie la cuptor cu legume, deserturi cu ciocolată.
  • Mapu - Reserva Merlot, Chile rojo 2013 - 0.75L, Alc: 12.5% Mapu - Reserva Merlot, Chile rojo 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mapu - Reserva Merlot, Chile rojo 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

    VIN: MAPU RESERVA - MERLOT
    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
    ANUL DE RECOLTA: 2013
    REGIUNE / TARA: VALLE CENTRAL / CHILE
    SOIUL / SOIURILE: MERLOT
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: De o culoare atractiva de un rosu rubiniu, intens.

    MIROS: Este puternic si complex, imbinand elegant arome de fructe rosii si negre de padure, completate cu note de lemn dulce si anason.

    GUST: De o corpolenta relativ mare, un vin cu tanini moi, catifelat si molatec, de o aciditate bine integrata, cu accente fructate (cirese negre si fragute) si valente de ciocolata si paine prajita. Gustul final, remanent, este intens, si lasa o senzatie de prospetime.

    ASOCIERE CULINARA: Evidenta cu carne rosie, cu frigarui din carne de miel, ceafa de porc la tava, tocanita de curcan cu ciuperci Chanterelle / galbenele, biftec de vita sau ficatei trasi la tigaie cu prune uscate. La finalul mesei, ‘sta’ bine langa branzeturi moi si semimoi (Brie, Camembert, Danish Blue) garnisite cu fructe uscate si nuci pecan.

    TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Nu se recomanda decantarea)
    18,94 RON
  • Gitana - Classico - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Gitana - Classico - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Gitana - Classico - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Gama / colecția: Gitana Classico
    Soiul strugurilor : Merlot
    Anul recoltei : 2016
    Alcool 13,5%

    Note de degustare:

    Acest Rose complex și mineral, de o culoare vie, dezvăluie aromele citrice (grapefruit) urmate de capsune și cireșe de mai.
    Aciditatea vioaie susține gustul intens obținut din Merlot
    Este bogat si echilibrat in palat, cu o fructozitate foarte buna si final prelungit.

    Recomandări culinare:

    Recomandat cu rață în sos de portocale, piept de pui cu vișine și piper negru, paste, fructe de mare, peste sau branzeturi. Este perfect si ca aperitiv
    28,80 RON
  • Crama Oprisor -La Cetate Merlot 2007 - 0.75L, Alc: 13.5%

    LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.


    Soi/Cupaj: Merlot 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Dincolo de orice metafore, Merlot-ul este vinul căruia doar cârcotaşul profesionist i-ar putea găsi defecte. Este complex, dar plăcut de însoţit, are profunzimi flexibile care-i dezvăluie puterea de pătrundere. Se-nţelege la fel de bine cu hangiul şi cu regele, mişcându-se lejer de la un strat la altul al propriei fiinţe. Un vin care obligă la reverenţă, fără s-o ceară explicit. Un tânăr aristocrat, încă rebel, dar cu bună educaţie. Nuanţe clasice de Merlot definite de fructe roşii şi condimente, întrerupte de tonuri pertinente de piele şi tutun.

    Servire: Perfect in asociere cu preparate din carne de porc.
    43,85 RON
  • Rotenberg - Merlot Primus, Dealu Mare Ceptura 2012 - 0.75L, Alc: 12.7%

    Lung, corpolent si catifelat, cu accente de vanilie si piper. Invechit 24 de luni in butoaie noi de stejar romanesc. Sec, vol alc 13,4%.
    91,63 RON
  • Rotenberg - Notorius, Blanc de Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.9%

    Vin obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor de Merlot, cu arome de flori de tei, grapefruit si lime. Gust proaspat si vioi, sprijinit de o buna ciditate, cu accente de citrice, sambure de caisa si mere verzi. Baricat 3 luni in bariquri din stejar romanesc.
    28,81 RON
  • Vinul Cavalerului - Merlot 2014 - 0.375L, Alc: 14%

    VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: MERLOT

    In 2014, un an usor mai rece decat de obicei, toamna calda si lunga a permis o buna maturare a strugurilor roşii, în zona Munteniei. Astfel, Vinul Cavalerului Merlot 2014 este un vin de calitate superioara, structurat şi complex, ce exprimă perfect notele de fructe roşii specifice soiului şi încântă prin taninii eleganţi şi mirosul discret de scorţişoară. Am maturat o parte din cantitate (aproximativ 40%) in baricuri din lemn romanesc si francez de 1-3 ani, si astfel am creat un Merlot care este o adevarată infuzie de arome: un vin „înnobilat” prin vinificaţie, însă uşor de savurat.
    Merlot 2014 este un vin de calitate superioara ce va acompania perfect preparate din carne roşie, raţă la cuptor, preparate din carne de curcan şi brânzeturi maturate. Vă recomandăm sa îl degustaţi la 17⁰C.
    Merlot 2014 este un vin de calitate superioara, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    Miros: fructe rosii, zmeura, visina coapta, scortisoara
    Gust: complex, fructat, arome de zmeura, visina coapta, coacaze rosii, vanilie; tanini eleganti, aciditate buna, bine integrata, corp mediu spre lung cu o buna persistenta. Aproximativ 40% din cantitate a fost maturata in baricuri din lemn romanesc si francez de 1-3 ani, pentru o perioada de 10-12 luni
    CU CE MENIU SE SERVESTE preparate din carne rosie, branzeturi maturate, miel la cuptor
    Temperatura de servire: 17°C
  • Vinarte - Prince Matei, Merlot Magnum - 2000 - 1.5 L, Alc: 14.5%

    Denumire de Origine: DOC-CMD Dealu Mare – Zoresti
    Producator: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte
    Clima: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud – carpatica .
    Sol: argiluvisoluri de tip brun roscat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu si texturi lutoase si luto-argiloase.
    Soi: Merlot 90% , Cabernet Sauvignon 10% .
    Continut de alcool : 14,5 % vol.
    Vinificatie: Strugurii provin din parcele consacrate si conditii naturale pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat in asa fel incat sa se obtina un echilibru perfect intre acumularea de zahar, concentratia de arome si substante colorante.
    Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facuta manual cat si pe banda de sortare inainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa in cisterne de inox cu temperatura controlata unde are loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage in barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde are loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioada de 12 luni. Dupa aceasta perioada , vinul se imbuteliaza in sticle si se pastreaza in pivnita minimum sase luni.

    Degustare:

    Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-
    roscate

    Olfactiv: fructe de padure (mure, coacaze, fragi), arome complexe
    de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.

    Gustativ: sec, intens, corpolent, textura bine echilibrata de tanini
    dulci, astringenta delicata, post-gust prelung

    Asocieri gastronomice: temperatura optima de consum este de 18-20C. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat nobil cu sosuri complexe, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate
    Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot Magnum 2000 - 1.5 L, Alc: 14%

    Este un vin foarte bine structurat şi echilibrat, puternic, sec şi foarte taninos.
    Se potriveşte cu mâncărurile din carne roşie şi merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.
  • Vinarte - Terase Danubiene - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Merlot 95%,Cabernet Sauvignon 5%
    VOL. ALC.: 13%

    ASPECT: Este un vin de o culoare rosu rubiniu intens,limpede,stralucitor,cu reflexii purpurii.
    MIROS:Arome precum fructe de padure bine coapte, prune uscate, caramel, note de condimente fine,intens.
    GUST:Sec, plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si un post-gust lung.
    ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la preparate preparate din carne rosie, vanat de talie mica sau cu pene, preparate traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 17ºC.
  • BPHR - Mapu - Riserva Merlot rojo Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13% BPHR - Mapu - Riserva Merlot rojo Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13%

    BPHR - Mapu - Riserva Merlot rojo Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13%

    VIN: MAPU RESERVA - MERLOT
    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
    REGIUNE / TARA: VALLE CENTRAL / CHILE
    SOIUL / SOIURILE: MERLOT
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: De o culoare atractiva de un rosu rubiniu, intens.

    MIROS: Este puternic si complex, imbinand elegant arome de fructe rosii si negre de padure, completate cu note de lemn dulce si anason.

    GUST: De o corpolenta relativ mare, un vin cu tanini moi, catifelat si molatec, de o aciditate bine integrata, cu accente fructate (cirese negre si fragute) si valente de ciocolata si paine prajita. Gustul final, remanent, este intens, si lasa o senzatie de prospetime.

    ASOCIERE CULINARA: Evidenta cu carne rosie, cu frigarui din carne de miel, ceafa de porc la tava, tocanita de curcan cu ciuperci Chanterelle / galbenele, biftec de vita sau ficatei trasi la tigaie cu prune uscate. La finalul mesei, ‘sta’ bine langa branzeturi moi si semimoi (Brie, Camembert, Danish Blue) garnisite cu fructe uscate si nuci pecan.

    TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Nu se recomanda decantarea)
    39,27 RON
  • Crama Ratesti - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Strugurii au fost culeși la sfârșitul lunii septembrie cu o acumulare de zahăr de 210-220g/l, iar după încheierea fermentației alcoolice și a celei malolactice, vinul a fost maturat în baricuri românești de stejar, cu grad de prăjire mediu, timp de 1 an.

    NOTE DE DEGUSTARE: Arome intense de mure și afine, gust plin de fructe pârguite, note subtile de vanilie rezultate din învechirea în butoaie de stejar timp de 12 luni.
    RECOMANDARI DE SERVIRE: Se asociază cu friptură de porc sau vită cu sos de fructe roșii.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: A se servi la 12º-14ºC.
    27,50 RON
  • Purcari - Merlot de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Merlot de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Merlot de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Merlot de Purcari este asemenea catifelei – delicat la atingere, dar cu o structura complexa, care impresioneaza.

    ASPECT: Rosu-rubiniu.
    MIROS: Fin de micsunea si saftian.
    GUST: Catifelat, cu o astringenta placuta si cu nuante de stejar, mure şi trandafir este accentuat printr-un postgust de durata.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
    ASOCIERE CULINARA: Sortimentul se potriveste foarte bine cu preparate pe baza de carne, cum ar fi piept de rata afumat, biftec de porc sau aperitive cu prosciutto.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă