Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Ţara de Origine: Romania Eliminare
  1. Segarcea - Elite - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Segarcea - Elite - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%
    Un vin clasic, în toate etapele sale de realizare. Producţie controlatã, culegere manualã, o fermentare în care contactul dintre pieliţe şi must a fost ajutat prin tehnici speciale, astfel încât vinul nãscut sã fie cât mai bogat în arome de fructe, în fine - o maturare scurtã (6-8 luni), dar beneficã, în butoaie de stejar. Aromele vinului obţinut variazã de la note lemnoase foarte fine la condimente dulci şi fructe roşii. În acelaşi timp proaspãt şi matur, foarte sec, dar rotund, fãrã asprimi, vinul se încheie cu note de condimente picante.
  2. Un vin creat în spirit clasic, de la recolta redusa la 6 tone per hectar la anul petrecut în butoaie de stejar francez, urmat de o perioadã de un an de învechire la sticlã, pentru integrarea aromelor dobândite din contactul cu lemnul. Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aromã dominantã de fructe de pãdure, ascuţimi de ierburi aromatice, totul învelit în aroma inconfundabilã de lemn şi vanilie a unui vin baricat. Gustul dezvãluie o structurã complexã a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanţe subtile de lemn prãjit, condimente şi lemn dulce.
  3. Corpolent, foarte lung, cu accente de gem de prune, vanilie, ciocolata, piper si lemn exotic. Maturat 16-18 luni in stejar romanesc. Sec, vol alc 13,4%.
    28,81 RON
  4. Vin Merlot nefiltrat, proaspat, elegant si fructos, amintind de coacaza si cirese negre cu accente de vanilie si ciocolata. Sec, vol alc 13,5%.
    22,31 RON
  5. Vinificat din Merlot, este un rose sofisticat, fructos si floral. Demisec, vol alc 12,9%
    22,31 RON
  6. Corpolent si lung, armonios si catifelat, pune in evidenta nasul de visina si fructe negre de padure, cu urme de vanilie si ciocolata. Sec, vol alc 13,4%.
    60,41 RON
  7. Arome de vanilie, cafea si ciocolata, dublate de un nas puternic de visine de visinata si cirese negre. Foarte ferm, cu o buna aciditate, astringent, plin si lung. Maturat 9-12 luni in butoaie de stejar romanesc. Sec, vol alc 13,2%.
    37,18 RON
  8. Este un vin foarte bine structurat şi echilibrat, puternic, sec şi foarte taninos.
    Se potriveşte cu mâncărurile din carne roşie şi merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.
    52,36 RON
  9. PRODUCATOR / PODGORIE: VINARTE / CRAMA VILLA ZORILOR
    REGIUNE / TARA: DOC-CMD DEALU MARE / ZORESTI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: 90% MERLOT + 10% CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14.5%
    VINIFICARE: Strugurii provin din parcele consacrate ce se bucura de conditii naturale optime pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat în asa fel încat sa rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahar, concentratia de arome si substantele colorante. Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facută manual cat si pe banda de sortare înainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa în cisterne de inox cu temperatură controlata unde au loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde au loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioadă de 12 luni. Dupa aceasta perioada, vinul se îmbuteliaza în sticle si se pastreaza în pivnita minimum şase luni.
    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Limpede, culoare rosu-rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-roscate.
    MIROS: De fructe de padure (mure, coacaze si fragi), sustinute de arome complexe de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
    GUST: Sec, placut si intens, corpolent si seducator, cu o textură catifelata, bine echilibrată de tanini dulci, de o astringenta delicata, si un gust la final dupa inghitire, de o remanenta prelunga si savuroasa.

    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne rosie (mezeluri uscate si afumate, sau preparate la cuptor sau grill), vanat cu sosuri brune complexe pe baza de trufe albe sau negre, meniuri tradiţionale romanesti pe baza de carne sau alaturi de branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda a fi decantat cu circa 30-45 min. inainte de servire; potential de invechire la sticla 10-15ani în conditii de pivnita)
  10. Culoare: roșie-rubinie cu irizații cărămizii
    Miros: complex de vișine, cireșe amare deshidratate, curmale și smochine, trufe de ciocolată și cacao
    Gust: vișine proaspete, cu tanini copți în rotunjire, plin, asemănător cu cel de dulceață de cireșe negre amare, ceai negru, susan negru proaspăt, piper roșu boabe
    Postgust: smochine deshidratate și stafide din struguri apireni
    Apreciere generală: echilibrat aromatic, cu o evoluție de învechire normal
    Temperatura recomandată de servire: 15ºC
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă