Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Sec Eliminare
  • D. Bogdan - Reserva - Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Acest vin este un asamblaj de doua loturi de Fetească, unul fermentat cu drojdii indigene, iar celălalt fermentat pe drojdii selectionate. Lotul dintâi a fost maturat în recipiente de inox pentru a-i păstra aromele de prune și mure, iar cel din urma a fost maturat în baricuri noi de stejar franțuzesc timp de 6 luni, pentru a-i conferi un gust aromatic de nucă de cocos, vanilie și caramel.
    Desăvârșita eleganță a corpului său este datorată taninurilor coapte, numeroase și condensate, fapt ce conferă o textură mătăsoasă vinului.
    Culoarea roșu mediu-intens este accentuată prin nuanțe violacee.
    Recomandăm servirea Reserva Fetească Neagră alături de preparate din carne roșie, paste cu sosuri roșii, brânzeturi cu mucegai.
  • Serve - Cuvee Guy de Poix 2015 - 0.75L, Alc: 15.5%

    NOTE DE DEGUSTARE:
    An de recoltă: 2014
    Soiul de struguri: Fetească Neagră
    Podgorie: Dealu Mare, VDOC CMD
    Miros: complex, fructe negre bine coapte, pruna usor
    afumata, afina, condimentat, piper negru, stafide, vanilie
    Gust: puternic, fructe supracoapte, condimentat, tanini fini
    dar puternici, un echilibru foarte bun, remanenta
    impresionanta
    Cu ce meniu se serveşte: carne roşie, vânat, brânza maturata,
    desert cu ciocolata
    Temperatura de servire: 16-17°C, cu o decantare anterioară
    de circa 1 oră
    Potenţial de învechire: minim 12 ani


    183,71 RON
  • Vinarte - Terase Danubiene - Feteasca Neagra 2016 - 0.375 L, Alc: 13.5%

    Vinul este poezia pământului. Vinarte, în cele trei domenii de renume pe care le deţine, Dealu Mare, Sâmbureşti şi Mehedinţi, şi-a propus să culeagă aceste versuri şi să le adune într-o colecţie. Am asamblat tradiţia şi potenţialul excepţional al viilor noastre cu tehnica de vinificare modernă, fară a neglija geniul uman care le produce, în speranţa de a fi reuşit să contribuim la naşterea unei noi generaţii de mari vinuri româneşti. Măsura reuşitei o putem avea numai de la cei care vor dori să guste vinurile pe care specialiştii Vinarte şi-au pus semnătura.

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL: Feteasca Neagra 100 %.
    VOL. ALC.: 13,50%

    ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, limpede, stralucitor, cu reflexii purpurii.
    MIROS: Arome proaspete, de visine si fructe de padure, condimente si note de cafea date de barrique.
    GUST: Un vin complex in care aromele de fructe de padure, visine coapte si aciditatea buna fac ca acest vin sa devina rotund,prietenos si in acelasi timp corpolent, urmat de un postgust fructat intens.
    ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit ca atare sau pe toata durata mesei, asociat langa carne de porc usor condimentata cu sos de vin rosu, cotlete de miel cu ierburi usor aromate, sau la sfarsitul mesei langa platouri de branzeturi maturate, moi si semimoi.
    13,09 RON
  • Vinarte - Terase Danubiene - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13% Vinarte - Terase Danubiene - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Vinarte - Terase Danubiene - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Vinul este poezia pământului. Vinarte, în cele trei domenii de renume pe care le deţine, Dealu Mare, Sâmbureşti şi Mehedinţi, şi-a propus să culeagă aceste versuri şi să le adune într-o colecţie. Am asamblat tradiţia şi potenţialul excepţional al viilor noastre cu tehnica de vinificare modernă, fară a neglija geniul uman care le produce, în speranţa de a fi reuşit să contribuim la naşterea unei noi generaţii de mari vinuri româneşti. Măsura reuşitei o putem avea numai de la cei care vor dori să guste vinurile pe care specialiştii Vinarte şi-au pus semnătura.

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL: Feteasca Neagra 100 %.
    VOL. ALC.: 13,50%

    ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, limpede, stralucitor, cu reflexii purpurii.
    MIROS: Arome proaspete, de visine si fructe de padure, condimente si note de cafea date de barrique.
    GUST: Un vin complex in care aromele de fructe de padure, visine coapte si aciditatea buna fac ca acest vin sa devina rotund,prietenos si in acelasi timp corpolent, urmat de un postgust fructat intens.
    ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit ca atare sau pe toata durata mesei, asociat langa carne de porc usor condimentata cu sos de vin rosu, cotlete de miel cu ierburi usor aromate, sau la sfarsitul mesei langa platouri de branzeturi maturate, moi si semimoi.
  • Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 13.3%

    A fost învechit în butoaie de stejar timp de 12 luni.

    NOTE DE DEGUSTARE: Culoare roșu rubiniu, aromă de fructe de pădure cu iz de prună uscată, fin, elegant condimentat.
    RECOMANDARI DE SERVIRE: Se asociază cu carne roșie cu textură fină.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: A se servi la 12º-14ºC.
    41,80 RON
  • Segarcea - Marama, Roze feteasca neagra 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Feteasca neagră este cel mai vechi soi românesc, cu rădăcini în perioada primei domesticiri a viței sălbatice, ceea ce face ca soiul să se adapteze rapid la locuri noi, căpătând în fiecare regiune câte o expresie distinctă. Strugurii pentru acest vin au fost selecționați de pe cele 13 hectare de Fetească Neagră ale Domeniului. După o macerare peliculară de 3-6 ore pentru a dobândi culoare, mustul presat ușor a trecut printr-un proces lent de fermentare la temperatură controlată. Vinul obținut este delicat și amintește de piersicile albe din grădina bunicilor.
  • Crama Ceptura - AstRom Cervi, feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Vinurile din gama Astrum Cervi sunt vinuri de inalta calitate ce se obțin din soiuri de struguri cu insusiri tehnologice superioare, cultivate in areale viniviticole delimitate si consacrate care aplica o tehnologie proprie. Aspectul acestor vinuri este limpede, cristalin, iar culoarea este completata de gustul armonios, bine evoluat, tipic podgoriei. Vinuri de calitate superioara cu denumire de origine controlată (D.O.C.- C.M.D.)

    Podgoriile Cramei Ceptura sunt situate astfel incat sa absoarba toata lumina pe care natura o are de oferit tinutului privilegiat din Dealu Mare. Viile noastre au o expunere sudica optima, iar strugurii nostri se hranesc cu toata lumina celor 14 zile in plus de soare de la 160 m altitudine.

    Poate tocmai de aceea, s-a nascut legenda cerbilor. Atrasi de caldura acestei zone, regii padurilor coboara uneori in podgoriile Cramei Ceptura: e inca un semn ca vinul nostru a fost innobilat si ca e gata sa fie savurat, odata cu toata binecuvantarea soarelui pe care o regasim, de mai bine de 10 ani, in fiecare sticla de vin Crama Ceptura.


    ASPECT: Rosu-granat, intens, clar, stralucitor.
    MIROS: Aroma complexa care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si scortisoara.
    GUST: Amplu, catifelat, rotund si cu taninuri moi, impresioneaza prin distinctie si complexitate.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 -18 °С.
    ASOCIERE CULINARA: Se serveste in compania vanatului, a branzeturilor usor afumate, alaturi de carne rosie, in special vita.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă