Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).
Caracteristici soi:
Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.
Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.
Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.
Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.
Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Regiune: Stefan Voda Eliminare
-
Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.
Cabernet-Sauvignon de Purcari este un vin roşu cu atitudine: viguros, viril şi robust.
ASPECT: Rubiniu intens, cu reflexe purpurii.
MIROS: Bogat, dominat de cirese negre, completat in timp de note fine de condimente exotice.
GUST: Plin, complex, cu note de fructe coapte, ciocolata, vanilie si stafide. Taninii moi ii subliniaza rotunjimea si catifelarea pana in postgustul de lunga durata, cu nuante de maturare.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
ASOCIERE CULINARA: Acest vin se potriveste foarte bine cu branzeturi cu mucegai, muschi de vita cu sos Gorgonzola. Nu este indicata asocierea acestui vin cu ciocolata, deoarece aceasta inhiba notele fructate ale vinului.34,03 RON