SUPER WINES

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonny 2016 - 0.7L, Alc: 13.5% Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonny 2016 - 0.7L, Alc: 13.5%

    Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonny 2016 - 0.7L, Alc: 13.5%

    Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Colectia Vinohora - o editie limitata a vinurilor Purcari in care se intalnesc soiuri autohtone din Moldova si soiuri clasice internationale. Blendul alb reprezinta o hora vinicola moldo-franceza, ce combina autenticitatea si eleganta de Feteasca Alba cu forta si corpolența unui Chardonnay clasic.

    ASPECT: Galben-pai.
    MIROS: Un buchet proaspat si expresiv, unde se remarca note de lime, pere zemoase si flori de anason.
    GUST: Arome seducatoare de iasomie, pralina si nuca de cocos, invaluite in accente citrice discrete.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
    48,43 RON
  • Vinars Divin Bardar XXO 20 ani, alc. 42° 0.5 L Vinars Divin Bardar XXO 20 ani, alc. 42° 0.5 L

    Vinars Divin Bardar XXO 20 ani, alc. 42° 0.5 L

    Bardar reprezinta un simbol al traditiei care isi are inceputurile in anul 1929, atunci cand un intreprinzator german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astazi Distileria Bardar. Amplasarea Distileriei Bardar nu a fost intamplatoare, aceasta se afla in zona Codrilor, la doar 15 km de Capitala, în inima podgoriilor de struguri albi. Dintr-o mica distilerie cu un potențial mare, a fost pusa in functiune o intreprindere in care caldura soarelui, vița-de-vie bogata si ingrijita, lemnul de stejar secular, dar si maiestria angajatilor, au creat o armonie absoluta pentru producerea vinarsului de calitate. În prezent, Distileria Bardar se afla in TOP 3 producatori de vinars din Republica Moldova, care a castigat peste 40 de medalii de-a lungul ultimilor ani.

    Vinars foarte vechi, produs dupa tehnologia clasica din distilate pentru vinars, maturate in butoaie de stejar cel puțin 20 ani. Buchet bogat si expresiv, cu nuanțe de cafea si rasina. Se remarca printr-un gust catifelat, cu note suave de ciocolata.


    327,25 RON
  • Vinars Divin Bardar XO 15 ani, alc. 40° 0.5 L Vinars Divin Bardar XO 15 ani, alc. 40° 0.5 L

    Vinars Divin Bardar XO 15 ani, alc. 40° 0.5 L

    Bardar reprezinta un simbol al traditiei care isi are inceputurile in anul 1929, atunci cand un intreprinzator german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astazi Distileria Bardar. Amplasarea Distileriei Bardar nu a fost intamplatoare, aceasta se afla in zona Codrilor, la doar 15 km de Capitala, în inima podgoriilor de struguri albi. Dintr-o mica distilerie cu un potențial mare, a fost pusa in functiune o intreprindere in care caldura soarelui, vița-de-vie bogata si ingrijita, lemnul de stejar secular, dar si maiestria angajatilor, au creat o armonie absoluta pentru producerea vinarsului de calitate. În prezent, Distileria Bardar se afla in TOP 3 producatori de vinars din Republica Moldova, care a castigat peste 40 de medalii de-a lungul ultimilor ani.

    Vinars vechi, produs dupa tehnologia clasica din distillate pentru vinars, maturate in butoaie de stejar cel putin 15 ani. Buchet bogat cu nuanțe de flori uscate si migdale, ce imbina aroma de vita-de-vie in floare si stejar tomnatic. Se remarca printr-un gust complex, armonios, cu nuante delicate de ciocolata.
    221,22 RON
  • Vinars Divin Bardar 7 ani XO , alc. 40° 0.5 L

    Bardar reprezinta un simbol al traditiei care isi are inceputurile in anul 1929, atunci cand un intreprinzator german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astazi Distileria Bardar. Amplasarea Distileriei Bardar nu a fost intamplatoare, aceasta se afla in zona Codrilor, la doar 15 km de Capitala, în inima podgoriilor de struguri albi. Dintr-o mica distilerie cu un potențial mare, a fost pusa in functiune o intreprindere in care caldura soarelui, vița-de-vie bogata si ingrijita, lemnul de stejar secular, dar si maiestria angajatilor, au creat o armonie absoluta pentru producerea vinarsului de calitate. În prezent, Distileria Bardar se afla in TOP 3 producatori de vinars din Republica Moldova, care a castigat peste 40 de medalii de-a lungul ultimilor ani.

    Produs din distilate pentru vinars, invechite cel putin 7 ani. Aroma fina, placuta, cu nuanțe de ciocolata si vanilie. Gust moale, cu reminiscențe de ciocolata.
    52,36 RON
  • Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LAFON-ROCHET
    ANUL DE RECOLTA: 2004
    REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Limpiditate buna de culoare intensa de un rosu purpura cu note de caramiziu.

    MIROS: Intens si imbietor, complex si elegant fructat, de prune uscate, dude si mure negre, delicat de afine, condimentat de scortisoara, cuisoare si nucsoara, delicat lemnos si puternic de vanilie cu nuante caramelizate.

    GUST: Un vin cu tanini fermi, cu o aciditate bine integrata, de o corpolenta medie spre mare, confirma paleta fructata si de condimente identificata prin miros (apreciere olfactiva), cu un gust remanent extrem de lung si elegant.

    ASOCIERE CULINARA: Cu orice tip de carne rosie sau maruntaie de porc sau vita, pregatita la tava, gatite cu mult cimbru, piper, verdeturi si garnisite cu manatarci, ghebe si orice fel de ciuperci salbatice. La finele mesei, se serveste langa un branzeturi fine, maturate, sau branza de burduf in coaja de brad cu prune uscate.


    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea 25-30 minute inainte de servire)
    323,32 RON
  • Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU PRIEURE LICHINE
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: A.O.C. MARGAUX / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: MERLOT / CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC

    ASPECT: Are o culoare de de rosu purpura cu reflexii de grena.

    MIROS: Intens, placut si elegant de fructe negre de padure si delicat vegetal, completat de arome lemnoase subtile.

    GUST: Pronuntat de fructe (visine amare, coacaze rosii, prune uscate), un vin catifelat si cu tanini discreti si de mica medie si de un gust final remanent, lung si seducator.

    ASOCIERE CULINARA: Este bine pus in valoare langa preparate din carne rosie la gratar sau pe plita, gatita simplu, rustic, foarte putin condimentata, servita cu cartofi taranesti, rumeniti, cu bacon prajit. De asemenea acompaniaza elegant mezeluri fine: chorizo, prosciutto, babic si giudem, salam de vara din carne de vanat. La finalul mesei se recomanda in asociere cu branzeturi moi si semimoi: Saint Agur, Acapella.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)
    230,38 RON
  • Roux Pere & Fils - Gevrey Chambertin rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Gevrey Chambertin rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Roux Pere & Fils - Gevrey Chambertin rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: A.O.C. GEVREY CHAMBERTIN / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: De o culoare de rosu rubiniu, cu nuante usoare de purpura, ce devin violete odata cu vrasta.

    MIROS: Proaspat, puternic, de fructe rosii de padure, completat de valente rafinate lemnoase.

    GUST: Placut si carnos, elegant, intens fructat, in special fragi, cirese, mure, floral de violete, cu o senzatie lemnoasa delicata, completata de accente vegetale, de asparagus, ardei gras si ierbozitate.

    ASOCIERE CULINARA: Este un vin pentru consumatorii de carne, notele sale de fructe si rozmarin completand placut preparate din carne de vita si porc, exceland in savoare atunci când vinul este evoluat, imbatranit la sticla. Recomandat si cu friptură de coaste de miel, file de ton pregatit 'blue', rata la rotisor, si la finalul mesei langa branzeturi moi si semimoi (Cambazole, Danish Blue, Blue Castello) cu fructe uscate, stafide si curmale, cu crackers si nuci caju.

    TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)
    76,44 RON
  • Mouton Cadet - Bordeaux rouge 2016 - 0,75L, Alc: 13.5% Mouton Cadet - Bordeaux rouge 2016 - 0,75L, Alc: 13.5%

    Mouton Cadet - Bordeaux rouge 2016 - 0,75L, Alc: 13.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
    REGIUNE / TARA: A.O.C. BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: 65% MERLOT / 20% CABERNET SAUVIGNON / 15% CABERNET FRANC
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSU SEC. Maturat intre 6 si 10 luni. Mouton Cadet Rouge este cel mai vandut vin al anului 2002 (peste 15 milioane de sticle pe intreg mapamondul).

    ASPECT: O culoare stralucitoare de rosu rubiniu.

    MIROS: Un miros bogat si puternic de arome atragatoare, fructoase, distinct de visine si zmeura, dar mai ales de gem de capsuni, complectate subtil cu arome mentolate.

    GUST: Rotund si corpolent pe palatin cu tanini discreti si eleganti, vinul este echilibrat, confirmand gama de arome fructoase descoperite-n miros. Gustul de final, remanent este exceptional de bogat si suculent, confirmand armonia cupajului.

    ASOCIERE CULINARA: Se asociaza in mod clasic langa coaste de miel la tava si orice fel de carne rosie, gatita la cuptor sau pe grill; branzeturi moi (Banon - Franta) si semi-moi (Havarti - Danemarca). Alte preparate care-l pun in valoare: friptura de iepure cu ciuperci de padure si seminte de pin, Tournedos Rossini, tocana de miel, file de ton in sos de vin.

    TEMP. DE SERVIRE: 18º C (Se recomanda decantarea chiar inainte de servire)
    58,91 RON
  • Escudo Rojo, - Vin rosu ( eticheta rosie ) Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13% Escudo Rojo, - Vin rosu ( eticheta rosie ) Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13%

    Escudo Rojo, - Vin rosu ( eticheta rosie ) Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
    ANUL DE RECOLTA: 2011
    REGIUNE / TARA: VALLE DEL MAIPO / CHILE
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / CARMENERE / SYRAH / CABERNET FRANC
    VOL. ALC.: 14.5%

    VIN ROSU SEC. Produs din struguri culesi culesi manual de pe parcele selectate, cu productie mica, un cupaj de vinuri finite, fermentate separat ca soi pur si maturate la butoi din stejar frantuzesc timp de 12 luni.

    ASPECT: O culoare intensa de rosu rubiniu, aproape opac.

    MIROS: Intens si complex, de fructe negre de padure, cherry brandy, delicat de anason, lemn dulce si nucsoara.

    GUST: De o mare corpolenta, cu tanini bine integrati, bine structurati si o paleta fructata persitenta si savuroasa (se confirma aromele depistate prin evaluarea olfactiva), invaluite de accente subtile de cafea, cacao, ciocolata si caramel; are un gust remanent de final extrem de expresiv.

    ASOCIERE CULINARA: Evident cu preparate din carne rosie, platouri reci de mezeluri fine si branzeturi moi si semimoi, dar si cu preparate mai elaborate, pregatite cu multe mirodenii, sau tinute in bait inainte de procesarea termica: Filet Mignon, Stroganoff, Terina de mistret, Rasol de vita, Meatloaf, Beef Wellington, Sheperd’s Pie.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda aerarea cu 20-25 min. inainte de servire, intr-un decantor larg cu o suprafata mare de expunere la aer a vinului)
    65,45 RON
  • Roux Pere & Fils - Vougeot 1-er Cru rouge 2007 - 0.75L , Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Vougeot 1-er Cru rouge 2007 - 0.75L , Alc: 13.5%

    Roux Pere & Fils - Vougeot 1-er Cru rouge 2007 - 0.75L , Alc: 13.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
    ANUL DE RECOLTA: 2007
    REGIUNE / TARA: 1ER CRU LE PETIT VOUGEOT / A.O.C. VOUGEOT / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: De o culoare de rosu violaceu, intens si aproape opac.

    MIROS: Proaspat, puternic, de fructe rosii ( Morello, coacaze negre si rosii), completat de valente lemnoase si de catina.

    GUST: Placut si carnos, robust pt. un Pinot Noir, intens fructat, in special de coacaze rosii si afine, cu o caracteristica lemnoasa delicata, completata de accente vegetale, cu tanini moi si un gust remanent de lemn dulce.

    ASOCIERE CULINARA: Parca creat special pt. preparate elaborate din carne rosie sau de pasare, preparate la cuptor la foc mic cu ierburi aromate, condimente si legume, sau la rotisor, stropite cu vin rosu. Perfect langa miel, rata, curcan, iepure si fazan. La finalul mesei langa branzeturi moi si semimoi (Bel Paese, Dana Blue, Gorgonzola) cu fructe uscate, stafide rosii, cu crackers si nuci pecan.

    TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)
    261,80 RON
  • Roux Pere & Fils - Mercurey rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Mercurey rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%

    Roux Pere & Fils - Mercurey rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: A.O.C. MERCUREY / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Luminos de o culoare de rosu rubiniu, intens.

    MIROS: Arome elegante, fructate, de coacaze, afine, mure, completat de note rafinate lemnoase.

    GUST: Un vin elegant, intens fructat, distinct de mure, coacaze si afine, cu o senzatie lemnoasa delicata de cedru si vanilie, completata de accente subtil vegetale, de ardei gras si ierbozitate.

    ASOCIERE CULINARA: Se asociaza bine cu preparate din file din carne rosie, muschiulet sau cotlet sau din maruntaie, ca antreuri sau fel principal: ficat sau ceafa de porc, muschiulet, fudulii sau cotlet de vita, chiar cu pulpa de miel sau prepelita la tava. Dintre branzeturi, se asociaza bine cu cele moi si semimoi (Afuega'l Pitu, Cheshire, Blue Castello) servite cu fructe uscate, si nuci macademia.

    TEMP. DE SERVIRE: 14-16º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)
    47,92 RON
  • Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LAFON-ROCHET
    ANUL DE RECOLTA: 2007
    REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Limpiditate buna de culoare intensa de un rosu purpura cu note delicate de grena.

    MIROS: Intens si imbietor, complex si elegant fructat, de prune uscate, dude si mure negre, delicat de afine, condimentat de scortisoara, cuisoare si nucsoara, delicat lemnos si puternic de vanilie cu nuante caramelizate.

    GUST: Un vin cu tanini fermi, cu o aciditate bine integrata, de o corpolenta medie spre mare, confirma paleta fructata si de condimente identificata prin miros (apreciere olfactiva), cu un gust remanent extrem de lung si elegant.

    ASOCIERE CULINARA: Cu orice tip de carne rosie sau maruntaie de porc sau vita, pregatita la tava, gatite cu mult cimbru, piper, verdeturi si garnisite cu manatarci, ghebe si orice fel de ciuperci salbatice. La finele mesei, se serveste langa un branzeturi fine, maturate, sau branza de burduf in coaja de brad cu prune uscate.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea 35-40 minute inainte de servire)
    287,98 RON
  • Chateau La Tour Figeac - Saint Emillion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13% Chateau La Tour Figeac - Saint Emillion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau La Tour Figeac - Saint Emillion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LA TOUR FIGEAC
    ANUL DE RECOLTA: 2007
    REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT EMILLION / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
    VOL. ALC.: 13 %

    VIN ROSE SEC.

    ASPECT: Opac, de o culoare rosu intens, purpuriu valente de grena.

    MIROS: Intens fructat si condimentat, cu note subtile lemnoase si de vanilie, placute de fum si elegante de vegetale si ierbozitate.

    GUST: Un vin savuros, cu un buchet de fructe rosii si negre de padure, cu o aciditate bine integrata, onctuos si cremos, cu tanini catifelati si de un gust la final, de o remanenta si o persistenta lunga, cu note de coacaze.

    ASOCIERE CULINARA: Perfect langa carne rosie, file de vita maturata sau muschiulet de porc, pulpa de miel si chiar maruntaie servite cu sosuri brune cu fructe uscate si ierburi aromatice, sau reductii de vin rosu, toate garnisite cu legume din sezonul de iarna. La finalul mesei, este pus in valoare de branzeturi maturate (Gorgonzola, Roquefort) servite cu smochine, stafide, alune de pamant si crackers.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 de minute inainte de servire)
    268,35 RON
  • Chateau Grand Puy Lacoste - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Grand Puy Lacoste - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Grand Puy Lacoste - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU GRAND-PUY-LACOSTE
    ANUL DE RECOLTA: 2007
    REGIUNE / TARA: A.O.C. PAUILLAC / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASSIC ROSU DE BORDEAUX
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSU SEC

    ASPECT: Culoare opaca, imbietoare de un rosu purpura cu delicate valente de grena.

    MIROS: Puternic si complex de fructe de padure si fructe rosii uscate, elegant lemnos si delicat de vanilie si fum.

    GUST: Fructat de visine amare, prune uscate si coacaze rosii, placut si catifelat dar totusi robust si bine structurat, cu tanini fermi, de o corpolenta medie spre mare, cu un gust final remanent lung si savuros.

    ASOCIERE CULINARA: Langa carne rosie la gratar sau pe plita, gatita simplu, rustic cat sa echilibreze caracteristica robusta a vinului, foarte putin condimentata, servita cu cartofi taranesti, rumeniti, cu bacon prajit. De asemenea acompaniaza bine mezeluri, chorizo, prosciutto, babic si giudem servie cu telemea sarata si paine neagra de casa.


    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)
    392,70 RON
  • Chateau Les Ormez de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Les Ormez de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Les Ormez de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: ORMEZ DE PEZ
    ANUL DE RECOLTA: 2006
    REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT-ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: De o culoare intensa, stralucitoare, rubinie opaca cu infletiuni violacee.

    MIROS: Seducator, curat, de fructe rosii coapte, dominat de zmeura si mure, completat de accente lemnoase elegante, si delicate de condimente.

    GUST: Intens si extrem de fructat, o caracteristica bine evidentiata si in echilibru cu lemoziatea si notele de fum si vanilie. Acest cupaj, maturat in butoaie de stejar, este cremos. Vinul este echilibrat si bine structurat, are tanini moi si o aciditate medie. Gustul final ce ne ramane pe paletin, este lung si savuros.

    ASOCIERE CULINARA: Evidenta, cu carne rosie pregatita pe grill, protap, tigaie sau la gratar, invelita in prosciutto sau bacon, sau rulouri din carne de porc umplute cu legume si maruntaie, drob de miel sau haggis si chiar cu preparate in sos vanatoresc, sos brun cu Champignon brune de cultura. La finalul mesei langa branzeturi fine (Gorgonzola, Camembert) garnisite cu fructe uscate si nuca.

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 de minute inainte de servire)
    315,47 RON
  • Chateau D`Issan - Margaux Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13% Chateau D`Issan - Margaux Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau D`Issan - Margaux Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D'ISSAN
    ANUL DE RECOLTA: 2007
    REGIUNE / TARA: CANTENAC A.O.C. MARGAUX / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC Grand Cru Classe 1855, Troisiemes Crus.

    ASPECT: Un vin de o culoare de un rosu intens, purpuriu, cu accente de violaceu.

    MIROS: Placut de fructe negre si rosii, cu valente elegant lemnoase, de vanilie si ierburi uscate.

    GUST: Patrunzator si puternic de visine putrede, prune uscate, mure negre si coacaze, cu o lemnozitate bine integrata, tanini fermi si aciditate medie, delicat condimentat pe final, cu un gust remanent lung si savuros.

    ASOCIERE CULINARA: Perfect cu maruntaie de porc la tigaie cu ceapa, unt si ciuperci de cultura, sau placinte cu carne si tocane din carne rosie de porc sau vita; merge bine langa File Mignon de vita Kobe sau cu coaste de miel la cuptor in crusta de ierburi aromate si fistic.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 20 de minute inainte de servire)
    425,43 RON
  • Chateau Les Fiefs de Lagrange - Saint Julien rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Les Fiefs de Lagrange - Saint Julien rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Les Fiefs de Lagrange - Saint Julien rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LES FIEFS DE LAGRANGE
    ANUL DE RECOLTA: 2006
    REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT-JULIEN / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC un Grand Vin de Bordeaux.

    ASPECT: Limpede si seducatoare de o culoare rubinie intensa cu note acentuate de caramiziu.

    MIROS: Prafos, lemnos si fructat. O paleta de arome clasica pentru vinuri gourmet, un clasic pt. subregiunea Saint Julien, unul din vinurile ce sunt bine puse in valoare in asociere cu mancare.

    GUST: Seducator, de o fructozitate pregnanta de visine putrede si mure, completate delicat de coacaze negre si zmeura, si de o savoare subtila de masline negre si bureti de padure. Lemnozitatea este bine integrata, si gustul final remanent este lung, placut si elegant.

    ASOCIERE CULINARA: Este perfect langa carne rosie de vita, porc sau miel, pregatita suculent pe grill sau in tigaie, simplu fara multe mirodenii. Din mancarurile mai elaborate, se asociaza bine cu pulpa de miel la tava, tocanite vanatoresti din carne de mistret, fazan sau cocos de munte. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate, servite cu fructe uscate si nuci Pecan.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)
    239,55 RON
  • Chateau Bellegrave - Pauillac rouge 2008 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Bellegrave - Pauillac rouge 2008 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Bellegrave - Pauillac rouge 2008 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU BELLEGRAVE
    ANUL DE RECOLTA: 2008
    REGIUNE / TARA: A.O.C. PAUILLAC / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / MERLOT / CABERNET FRANC
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSU SEC. Un Grand Vin de Bordeaux.

    ASPECT: Culoare intensa de un rosu de rubiniu cu accente de grena.

    MIROS: Seducator, puternic fructat, placut lemnos si foarte persistent.

    GUST: Matasos, de o corpolenta mica, un vin cu tanini moi si aciditate bine integrata, echilibrat, si de un gust fructat de cirese amare, coacaze rosii afine. La final, gustul remanent, lasa o impresie lunga si usor dulceaga, de fructe uscate (prune, stafide rosii).

    ASOCIERE CULINARA: Se poate savura langa maruntaie de porc (rinichi si creier), pui (pipote si inimi), vita (limba), pregatite la tigaie in unt si ceapa calita, stropite cu vin si servite langa mamaliguta sau legume sotate, langa cartofi taranesti sau piure. Branzeturile semimoi si moi (Gorgonzola, Brie, sau dupa tipicul elvetian, fromage a raclette) sunt un bun 'partener', mai ales garnisite cu fructe uscate si nuci caju.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)
    184,57 RON
  • Lamblin Fils - Volnay aoc rouge 2005 - 0.75L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Volnay aoc rouge 2005 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Lamblin Fils - Volnay aoc rouge 2005 - 0.75L, Alc: 12.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: LAMBLIN & FILS
    ANUL DE RECOLTA: 2005
    REGIUNE / TARA: A.O.C. VOLNAY / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: De un rosu grena cu nuante de caramiziu, translucid.

    MIROS: Elegant fructat (coacaze, visine) si placut vegetal, de ciuperci, masline verzi si lemnos de cedru.

    GUST: Catifelat, fructos, de cirese negre, coacaze, prune uscate si dude rosii, imbogatit de savoarea ciupercilor de padure si de valente rafinate lemnoase, un vin de corpolenta relativ mica, sustinuta de tanini moi, cu un gust remanent pamantos si prafos.

    ASOCIERE CULINARA: Foarte reusit servit in asociere cu tocanite de carne de porc sau vita, din maruntaie de porc sau pui cu fasole sau cartofi, sau langa limba de vita in sos rosu cu masline. Este excelent in asociere cu drob de miel in aluat sau rulouri de carne cu umplutura de legume, si carne macinata in amestec cu mirodenii si verdeturi.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15 minute inainte de servire)
    120,43 RON
  • Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2001, 0,75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LYNCH BAGES
    ANUL DE RECOLTA: 2001
    REGIUNE / TARA: CINQUIEMES CRUS - GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: 78% CABERNET SAUVIGNON / 15% MERLOT / 5% CABERNET FRANC / 2% PETIT VERDOT
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC catalogat Grand Cru Classe inca din 1855.

    ASPECT: De o culoare seducatoare de un rosu grena puternic, opac, de o nuanta inchisa si extrem de profunda.

    MIROS: Complex si intens, elegant, cu note subtile de cirese negre, gutui zaharisite si lemn dulce, completate de valente de fum, lemnozitate de stejar si condimente.

    GUST: De un mare rafinament, un vin elegant placut cremos cu tanini catifelati si matasosi, surprinde printr-un buchet complex gustativ fructe rosii rascoapte sau uscate, de mocha si paine prajita, delicate note de fum si ciocolata. Are un buchet matur si de un gust de final lung si atragator, dominat de vanilie si ciocolata.

    ASOCIERE CULINARA: Recomandat a fi deschis la ocazii speciale langa preparate de mare rafinament. Se asociaza cu preparate de inalta clasa ale bucatariei franceze, pe baza de carne de pasare (rata, gasca, potarniche, fazan), vita (Kobe, Mishima sau orice alt tip de Wagyu) miel sau de purcel de lapte la tava si nu in ultimul rand cu carne de vanat mare (mistret, urs sau cerb) asezonata cu trufe albe. La finele mesei langa branzeturi maturate (Rochebaron, Roquefort, Sainte-Maure de Touraine) sau mousse din ciocolata neagra cu fructe de padure, nu foarte dulce, in foita de aur.

    TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu minim 45 de min. inainte de servire)
    1.047,20 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă