SUPER WINES
-
La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone rouge 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE
ANUL DE RECOLTA: 2015
REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / SYRAH
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De o culoare placuta de un rosu intens, profund, cu nuante de grena.
MIROS: Puternic, fructat si vegetal, savuros de coacaze si afine, sustinut de arome delicate minerale.
GUST: Savuros, carnos, extrem de fructata, distinct de coacaze, cirese negre, mure si afine, de o lemnozitate subtila, bine incorporata, delicata de cedru, un vin cremos, cu tanini moi si un gust remanent lung si elegant.
ASOCIERE CULINARA: Evident ca este pus in valoare langa preparate din carne rosie sau maruntaie, ca antreuri sau fel principal: scaricica, ficat sau ceafa de porc, muschiulet, fudulii sau cotlet de vita, pulpa de miel sau prepelita la tava. Dintre branzeturi, se asociaza bine cu cele moi si semimoi, branzeturi proaspete de oaie sau capra.
TEMP. DE SERVIRE: 14-16º C (Nu se recomanda decantarea)70,69 RON -
Chateau Les Ormez de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ORMEZ DE PEZ
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT-ESTEPHE / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De o culoare intensa, stralucitoare, rubinie opaca cu infletiuni violacee.
MIROS: Seducator, curat, de fructe rosii coapte, dominat de zmeura si mure, completat de accente lemnoase elegante, si delicate de condimente.
GUST: Intens si extrem de fructat, o caracteristica bine evidentiata si in echilibru cu lemoziatea si notele de fum si vanilie. Acest cupaj, maturat in butoaie de stejar, este cremos. Vinul este echilibrat si bine structurat, are tanini moi si o aciditate medie. Gustul final ce ne ramane pe paletin, este lung si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Evidenta, cu carne rosie pregatita pe grill, protap, tigaie sau la gratar, invelita in prosciutto sau bacon, sau rulouri din carne de porc umplute cu legume si maruntaie, drob de miel sau haggis si chiar cu preparate in sos vanatoresc, sos brun cu Champignon brune de cultura. La finalul mesei langa branzeturi fine (Gorgonzola, Camembert) garnisite cu fructe uscate si nuca.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 de minute inainte de servire)315,47 RON -
Chateau de Berne - Terres rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: PROVANCE / FRANȚA
SOIUL/SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Chateau de Berne se află în regiunea franceză Provance, pe loturi în care s-a început cultivarea viței de vie în urmă cu 2000 de ani, în timpul Imperiului Roman. În fapt, clădirile vinăriei sunt construite pe terenuri ocupate de grecii antici, pe care a fost construit apoi drumul roman Via Aurelia, care făcea legătura între Italia și Spania, în timpul Imperiului.
Terenurile au avut mai mulți stăpâni însă strugurii au rămas, de-a lungul secolelor, rodul pământului fertil. Vița aflată la altitudine de 250 până la 330 de metri, extrage nutrienții din solul bogat în calcar, are parte de mult soare, vânt și ploi. Clima Mediteraneeană și influențele climatice de pe continent, în particular temperaturile scăzute din timpul nopții, asigură o coacere și recoltare târzie, față de teritoriile de pe coastă. Vinul roșu, obținut din soiurile Syrah și Cabernet Sauvignon au o personalitate complexă și, invitabil, robustă, datorită parfumului și aromelor de fructe și condimente locale și exotice.
ASPECT: Roșu dens cu reflexii de rubine granate.
MIROS: Parfum de fructe negre, jeleu din coacăze de Burgundia, cu note de piper Timut, din Nepal și cicoare Zan din sudul Franței.
GUST: Arome fine, fructate și echilibrate, urmate de un finish cu cicoare, menit să aducă simetrie unui vin matur, de o consistență evidentă, ce trebuie savurat cu măsură.
ASOCIERE CULINARĂ: Terres de Berne roșu este pus în valoare de o friptură de vită generoasă, cu ierburi din Provance, budincă neagra la gratar și tocană à la provençal.
TEMP. DE SERVIRE: 16° - 18 °C
58,31 RONStoc epuizat
-
La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf de Pape rouge 2016 - 0,75L, Alc: 15%
PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE ANUL DE RECOLTA: 2016 REGIUNE / TARA: A.O.C. CHATEAUNEUF DU PAPE / VALLEE DU RHONE / FRANTA SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / SYRAH / MOURVEDRE / CINSAULT VOL. ALC.: 15% VIN ROSU SEC. ASPECT: De un rosu purpuriu intens, opac, cu nuante de grena. MIROS: Distinct fructat si elegant de vegetale si de o lemnozitate dicreta, savuros de mure, dude rosii si afine, sustinut de arome delicate minerale. GUST: Placut, fructat si carnos (de o corpolenta medie spre mare, cu tanini eleganti si o aciditate bine integrata), distinct de coacaze, cirese negre, dude rosii si afine; are o lemnozitate fina, bine asimilata, un vin echilibrat, armonios si cremos, cu un gust remanent lung. ASOCIERE CULINARA: Un vin 'gourmet' ce necesita mancare pt. a fi pus in valoare. Perfect langa preparate elaborate din carne rosie sau maruntaie, pregatite la cuptor sau la ceaun: tocanite de ficat sau muschiulet de porc, cotlet de vita la tava, pulpa de miel sau prepelita la cuptor. Dintre branzeturi, se asociaza bine cu cele moi si semimoi (Gorgonzola, Danish Blue, Camembert). TEMP. DE SERVIRE: 14-16Âş C (Se recomanda decantarea, chiar inainte de servire)198,97 RONStoc epuizat
-
Floarea Soarelui - merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE DEMISEC. Floarea Soarelui demisec din soiul Merlot e produs de Cramele Halewood, filiala românească a companiei britanice Halewood Internațional. Domeniile Halewood au 350 de hectare de vie cultivată în regiunile Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar.
Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, rose-ul produs de Cramele Halewood, sub eticheta Floarea Soarelui, este un vin liniștit, din struguri roșii ai soiului francez Merlot. Strugurii Merlot s-au adaptat la condițiile din județele Prahova şi Buzău care, spre suprinderea noastră, sunt apropiate de cele întâlnite în marile regiuni viticole din Franța. Asemănările continuă cu documentele care atestă existența culturilor de viță de vie în Dealu Mare, încă din secolele XIV și XV.
ASPECT: Rose, cu reflexii violet.
MIROS: Parfum din flori, iarbă proaspăt cosită și fructe roșii de pădure.
GUST: Revin aromele de fructe roșii de pădure (cireșe, zmeură, coacăze, fragi) - cele mai evidente, urmate de arome din flori și plante (violete, respectiv cicoare).
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose clasic, de pus pe mesle cu salate și preparate ușoare din carne de pasăre.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 °C
5,62 RONStoc epuizat
-
Floarea Soarelui - fet. regala, vin alb demisec 2017 - 0.187L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB DEMISEC: Floarea Soarelui demisec din soiul Fetească Regală e produs de Cramele Halewood, filiala românească a companiei britanice Halewood Internațional. Domeniile Halewood au 350 de hectare de vie cultivată în regiunile Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar.
Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse de Cramele Halewood, Floarea Soarelui - Fetească Regală este un vin liniștit, proaspăt, recomandat pentru consum în special pe perioada verii, în zilele calde, atunci când dorim o băutură cu arome naturale, răcoritoare, cu un grad scăzut de alcool.
ASPECT: Galben pai, cu refle verzui.
MIROS: Flori de pădure, fructe roșii sălbatice și note de vegetale proaspăt tăiate.
GUST: Aromele din sortimentul de Fetească Regală prezintă puritatea esențelor din fructe, flori și lemn. Într-o explozie de arome proaspete, fine, putem defini aroma de caisă, ceai verde, viță de vie, flori de salcâm, flori de tei și grepfrut.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru aperitive cu brânzeturi dulci și meniuri cu pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 °C
5,62 RONStoc epuizat
-
Floarea Soarelui - fet. neagra, vin rosu demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU DEMISEC: Floarea Soarelui demisec din soiul Fetească Neagră e produs de Cramele Halewood, filiala românească a companiei britanice Halewood Internațional. Domeniile Halewood au 350 de hectare de vie cultivată în regiunile Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar.
Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, produse de Cramele Halewood, Floarea Soarelui - Fetească Neagră, demisec, este produs din Fetească Neagră, un soi de struguri autentic românesc, folosit pentru vinuri mono-soi, bogate în arome și catifelate.
ASPECT: Roșu rubiniu.
MIROS: Condimente, fructe de pădure și vegetale.
GUST: Cramele Halewood ne oferă un vin cu personalitate, corpolent și complex, mulțumită aromelor de alune, migdale, lemn dulce, prună, coacaze, cireșe negre și marțipan.
ASOCIERE CULINARĂ: Se serveste alături de preparate din carne roșie, paste sau brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C
5,62 RONStoc epuizat
-
BPHR - Chateau D`Armailhac rouge, Pauillac gran cru classe 0.75 L - 2009
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D’ARMAILHAC
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS - GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 58% CABERNET SAUVIGNON / 25% MERLOT / 14% CABERNET FRANC / 3% PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC. Numele actual al Chateau-lui apare in scripte inca din 1680. In secolul XVIII, podgoria cu numele Mouton d’Armailhacq avea 52 de hectare. Ajuns integral in proprietatea Baron Philippe de Rothschild din 1933, vinul a purtat timp de 32 de ani, incepand cu 1956, denumirea de Chateau Mouton Baronne Philippe inainte sa revina la denumirea originala.
ASPECT: Culoare atractiva de un rosu dens cu nuante de violet.
MIROS: Inchis la inceput, se deschide dupa aerare cucerind prinntr-o paleta complexa aromatica a buchetului, din care se evidentiaza accentele de mure negre, afine si coacaze negre, insotite de arome lemnoase de cedru si lemn de santal.
GUST: Perceptia initiala de rotunjime, sustinuta de taninii bine integrati si corpolenta generoasa, dezvolta pe paletin o bogata pleiada de gusturi fructate si lemnoase extrem de expresive. Gustul final extrem de lung, carnos si echilibrat, place prin intensitate, fructozitate si condimente.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate elaborate la cuptor, din carne rosie, imbibate de miresmele bogatiei de condimente si a legumelor din tava. Excelent langa friptura de coaste de porc Teriaky, caserola de cartofi gratinati cu napi si mirodenii, rata la tava langa risotto cu mazare si patrunjel, Scotch Beef Wellington, si nu in ultimul rand cu placinta de carne si dovleac. Se asociaza la finalul mesei cu branzeturi moi si semimoi servite cu prune uscate, nuca si biscuiti din cereale integrale.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15-20 min. anterior servirii)314,16 RONStoc epuizat
-
Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%
BERVINI 1955 PROSECCO BIOLOGICO
ANUL DE RECOLTA: NV NON VINTAGE
REGIUNE / TARA: FRIULI VENETIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere. Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din
struguri Glera, crescuţi în provincia Pordenone din regiunea autonomă Friuli-Venezia Giulia, din Italia.
ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.
MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.
GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 6-8 ºC.
ASOCIERE CULINARA: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.30,11 RON -
Domaine Rouge Garance - Feuille de Garance AOP 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: RHONE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / SYRAH / CINSAULT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC
În regiunea Rhone, din FRANȚA se află domeniul Rouge Garance, cu 30 de hectare, ce oferă producţie pentru 9 soiuri de vin. Dintre acestea, Feuille de Garance, obţinut din sol lucrat fără erbicide, cu materiale organice, după recomandările agriculturii organice. Soiurile din cupaj sunt cultivate cu pasiune, iar strugurii sunt recoltaţi manual pentru a se realiza un cupaj de 60% Grenache, 30% Syrah şi 10% Cinsault.
ASPECT: Recolta din 2018 aduce un vin roşu închis, impresionant, atât în sticla proprie cât şi într-un pahar special cu cupa largă.
MIROS: Toate soiurile îşi aduc contribuţia pentru iubitorii de cupaje roşii, însă cel mai puternic dintre ele este Syrah, ce ofera notele de mijloc in corpul complex al parfumului obţinut în acest vin.
GUST: Un vin proaspăt şi echilibrat, cu note de violete, piper şi coniac distilat din cireşe,
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru mesele îmbelşugate cu carne de vită, miel şi vânat (cerb).69,38 RON -
Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROȘU SEC
Chateau Ferran este rezultatul efortului de a crea un vin autentic de pe pământul iubit de toţi cei care îi culeg roadele. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de regiunea viticolă Entre-Deux-Mers. Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat in proporţie de 40% pe cele 35 de hectare, lucrate anual.
ASPECT: O culoare intensă de roşu rubin, cu opacitate mare în sticla proprie sau într-un pahar pentru vin roşu.
MIROS: Uşor dulce, urmat de arome de fructe roşii, condimente şi piele.
GUST: Deşi este un cupaj de soiuri roşii consistente, producătorii de la Chateau Ferran au obţinut un vin proaspăt cu aciditate moderată şi tanini de nivel potrivit pentru cei care preferă un post-gust din condimente şi piele.
TEMP. DE SERVIRE: 15-18 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu este potrivit la carnea roşie. Acest cupaj nu face excepţie, de aceea se poate savura oricând la mese cu meniuri bazate pe carne de vită, carne de viţel, vânat şi păsări de ţară.65,45 RONStoc epuizat
-
Bristol - Vallombrosa, Grand Vin rose AOC 2018 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: PROVANCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, GRENACHE, MOURVEDRE, CINSAULT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC
Villa Vallombrosa este una dintre cele mai frumoase şi mai vechi podgorii din Provance. Culturile de viţă din această zonă sunt considerate primele de pe teritoriul actual al Franţei, şi datează din perioada romană. În Provance solul este calcaros, format în perioada Triassicului, alături de straturi din Permian, ce oferă vinului o personalitate unică, desăvârşită de tradiţia producătorilor francezi.
ASPECT: Vin de culoare roz pal, pus în valoare de sticla originală sau de un pahar de vin pentru degustare.
MIROS: Cele patru soiuri din care este obţinut acest cupaj se întrec pentru a oferi un buchet fructat din (piersică suculentă), cu tentă de cimbru.
GUST: Un vin rose plin de energie, fructat, cu finish picant, insuflat de perioada scurtă de maturare a mustului în butoaiele din vinaria Vallobrosa.
TEMP. DE SERVIRE: 12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Expresia aromelor fructate şi minerale permite acestui rose să se pună în valoare alături de preparate din carne de vită, miel, preparate picante orientale, preparate afumate, diferite mixuri de peşte cu orez şi brânzeturi.170,17 RONStoc epuizat
-
Purcari Vinohora Rose, Feteasca Neagra & Montepulciano, sec, 2018, alc. 13° 0.75 L
Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.
Colectia Vinohora - o editie limitata a vinurilor Purcari in care se intalnesc soiuri autohtone din Moldova si soiuri clasice internationale. Blendul rose reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Buchet proaspat si armonios, unde se remarca note de piersici, cirese si zmeura dulce.
GUST: Plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
ASOCIERE CULINARA: Se potriveste foarte bine si alaturi de gustari fine, aperitive, preparate pe baza de peste sau branzeturi aromate.48,43 RON Începând cu: 45,52 RON -
Purcari - Vinohora Rara & Malbec, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.
Colectia Vinohora - o editie limitata a vinurilor Purcari in care se intalnesc soiuri autohtone din Moldova si soiuri clasice internationale. Vinohora in Rosu exprima armonia spiritului local si international, reunite intr-o hora vinicola moldo-argentiniana. Caracterul irepetabil, este transpus prin imbinarea soiului autohton Rara Neagra si a clasicului Malbec din Argentina.
ASPECT: Rosu.
MIROS: Un buchet expresiv, unde se remarca note bogate de fructe uscate, fructe mov si influente vanilate.
GUST: Notele intense de visina neagra, pruna zemoasa, fructe uscate, ciocolata si vanilie contureaza o paleta aromatica eleganta, complexa si seducatoare.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
ASOCIERE CULINARA: Poate fi asociat cu preparate pe baza de carne de vita sau branzeturi picante.48,43 RON Începând cu: 45,52 RON