Nonino - Grappa Riserva di Annata 14 yo - 0,7L, Alc: 45%
COD: BDGNONLARISCENT
Descriere
DENUMIRE COMPLETA PRODUS: GRAPPA RISERVA DEI CENT’ANNI NONINO 14 YEARS OLD
TARA DE ORIGINE: ITALIA
CATEGORIE: GRAPPA
VOL. ALC.: 45%
Distileriile Nonino au fost infintate in 1897 de catre Orazio Nonino, in localitatea Ronchi di Pavia in nordul Italiei. Inca din 1952 Nonino foloseste butoaie mici de lemn pentru imbatranirea distilatelor. In ziua de astazi cramele gazduiesc 1750 de butoaie din lemn, fie din stejar din padurile Nevers, Limousin si Gresigne din Franta, sau butoaie folosite anterior la maturarea vinului de Xeres / Jerez din Spania, si chiar din lemn de salcam, sau din lemn de pomi fructiferi (cires salbatic, par).
Legislatia care reglementeaza pentru prima data productia de Grappa, exista inca din luna Februarie din 1933.
NONINO GRAPPA – RISERVA DI ANNATA 14 Y.O. este un cuvee de Grappa din diverse soiuri, imbatranita timp de 14 ani tocmai pentru a-i accentua caracteristica matasoasa si finetea, rezultatul fiind un distilat unic, comercializat in sticle lucrate manual si inchise cu un dop metalic placat cu aur de 24k.
NOTE DE DEGUSTARE: De o culoare seducatoare de nuanta ambrei, cu un ‘nas’ complex si un gust catifelat, elegant lemnos, suav de condimente si fructe uscate, persistent, dulceag si vanilat in senzatia remanenta.
RECOMANDARE CONSUM: Grappa invechita se recomanda a fi savurata la finalul mesei. Este exceptionala atunci cand este asociata cu tigari de foi sau trabuc, cu foie gras, produse de patiserie ce contin ciocolata neagra, sau cu ciocolata artizanala ce contine peste 60% cacao.
TEMP. DE SERVIRE RECOMANDATA: 18-20º C (Grappa invechita este recomandat a fi servita in pahare speciale de Grappa, mici de 80-120ml, cu balon / spatiu pt. aerare si picior). O Grappa de calitate nu se serveste niciodata congelata / inghetata.
TARA DE ORIGINE: ITALIA
CATEGORIE: GRAPPA
VOL. ALC.: 45%
Distileriile Nonino au fost infintate in 1897 de catre Orazio Nonino, in localitatea Ronchi di Pavia in nordul Italiei. Inca din 1952 Nonino foloseste butoaie mici de lemn pentru imbatranirea distilatelor. In ziua de astazi cramele gazduiesc 1750 de butoaie din lemn, fie din stejar din padurile Nevers, Limousin si Gresigne din Franta, sau butoaie folosite anterior la maturarea vinului de Xeres / Jerez din Spania, si chiar din lemn de salcam, sau din lemn de pomi fructiferi (cires salbatic, par).
Legislatia care reglementeaza pentru prima data productia de Grappa, exista inca din luna Februarie din 1933.
NONINO GRAPPA – RISERVA DI ANNATA 14 Y.O. este un cuvee de Grappa din diverse soiuri, imbatranita timp de 14 ani tocmai pentru a-i accentua caracteristica matasoasa si finetea, rezultatul fiind un distilat unic, comercializat in sticle lucrate manual si inchise cu un dop metalic placat cu aur de 24k.
NOTE DE DEGUSTARE: De o culoare seducatoare de nuanta ambrei, cu un ‘nas’ complex si un gust catifelat, elegant lemnos, suav de condimente si fructe uscate, persistent, dulceag si vanilat in senzatia remanenta.
RECOMANDARE CONSUM: Grappa invechita se recomanda a fi savurata la finalul mesei. Este exceptionala atunci cand este asociata cu tigari de foi sau trabuc, cu foie gras, produse de patiserie ce contin ciocolata neagra, sau cu ciocolata artizanala ce contine peste 60% cacao.
TEMP. DE SERVIRE RECOMANDATA: 18-20º C (Grappa invechita este recomandat a fi servita in pahare speciale de Grappa, mici de 80-120ml, cu balon / spatiu pt. aerare si picior). O Grappa de calitate nu se serveste niciodata congelata / inghetata.

