Kavalan - Ex Sherry Oak - Taiwan single malt whisky - 0.7L , Alc: 46%
COD: OTHERKAVEXSHERR
Descriere
KAVALAN EX-SHERRY OAK SINGLE MALT WHISKY
PROVENIENTA: TAIWAN / REGIUNEA YI-LAN
CATEGORIE: TAIWAN SINGLE MALT WHISKY
VOL. ALC.: 46%
TIP / TIPURI BUTOAIE FOLOSITE LA MATURARE: Butoaie folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de Sherry / Xerxes / Jerez, din Spania.
NOTE DE DEGUSTARE: De nuanta lemnului de mahon, cu un “nas” seducator de fructe confiate si nuca, este dulceag si prietenos, usor condimentat, elegant si corpolent. Senzatia remanenta dupa inghitire este persistenta.
RECOMANDARE DE CONSUM: Un partener bun pentru steak-uri pregatite simplu, mediu, in sange sau blue. Este perfect in asociere cu ciocolata artizanala, cu diferite tipuri de nuca si /sau merisoare confiate.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: Ideal un single malt este cel mai bine savurat la “temperatura camerei” (circa 18-20º C) dintr-un pahar tip Glencairn, eventual adaugand cativa stropi de apla plata, tot la temperatura camerei.
JIM MURRAY (autorul cartii Whisky Bible)
A recunoscut in whisky-urile Kavalan un "profil" aromatic similar celor din Speyside din Scotia, obtinut doar dupa 2 ani de invechire. Timpul, si mai exact excelenta in abordarea metodelor de distilare cat si continuitatea acesteia, au dovedit veridicitatea acestor afirmatii. Kavalan s-a impus pe plan mondial ca un producator de whisky-uri de mare finete, cu caracteritica clasica si unica de fructe mango.
PROVENIENTA: TAIWAN / REGIUNEA YI-LAN
CATEGORIE: TAIWAN SINGLE MALT WHISKY
VOL. ALC.: 46%
TIP / TIPURI BUTOAIE FOLOSITE LA MATURARE: Butoaie folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de Sherry / Xerxes / Jerez, din Spania.
NOTE DE DEGUSTARE: De nuanta lemnului de mahon, cu un “nas” seducator de fructe confiate si nuca, este dulceag si prietenos, usor condimentat, elegant si corpolent. Senzatia remanenta dupa inghitire este persistenta.
RECOMANDARE DE CONSUM: Un partener bun pentru steak-uri pregatite simplu, mediu, in sange sau blue. Este perfect in asociere cu ciocolata artizanala, cu diferite tipuri de nuca si /sau merisoare confiate.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: Ideal un single malt este cel mai bine savurat la “temperatura camerei” (circa 18-20º C) dintr-un pahar tip Glencairn, eventual adaugand cativa stropi de apla plata, tot la temperatura camerei.
JIM MURRAY (autorul cartii Whisky Bible)
A recunoscut in whisky-urile Kavalan un "profil" aromatic similar celor din Speyside din Scotia, obtinut doar dupa 2 ani de invechire. Timpul, si mai exact excelenta in abordarea metodelor de distilare cat si continuitatea acesteia, au dovedit veridicitatea acestor afirmatii. Kavalan s-a impus pe plan mondial ca un producator de whisky-uri de mare finete, cu caracteritica clasica si unica de fructe mango.

