Kavalan - Ex Bourbon Oak - Taiwan single malt whisky - 0.7L , Alc: 46%
COD: OTHEKAVEXBOUROF
Descriere
KAVALAN EX-BOURBON OAK SINGLE MALT WHISKY
PROVENIENTA: TAIWAN / REGIUNEA YI-LAN
CATEGORIE: TAIWAN SINGLE MALT WHISKY
VOL. ALC.: 46%
TIP / TIPURI BUTOAIE FOLOSITE LA MATURARE: Butoaie din stejar american, folosite anterior la productia Bourbon-ului.
NOTE DE DEGUSTARE: De o nuanta de galben pal, cu un miros proaspat si curat de fructe tropicale, completat de accente de vanilie, cocos si condimente. Gustul este echilibrat, dulceag de vanilie, bogat condimentat, matasos si usor cremos. Perceptia generala atat gustativa cat si aromatica, este similara Bourbonului, datorita influentei puternice a lemnului in care a fost maturat.
RECOMANDARE DE CONSUM: De servit in asociere cu fructe de mare si preparate usoare pe baza de peste. Placut langa cigar-uri de intensitate medie (torpedos, belicoso, pyramid). Se poate consuma si langa platouri de fructe confiate si nuci caju.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: Ideal, un single malt este cel mai bine savurat la “temperatura camerei” (circa 18-20º C) dintr-un pahar tip Glencairn, eventual adaugand cativa stropi de apla plata, tot la temperatura camerei.
STIATI CA?
Dupa doar doi ani de maturare, whisky-urile produse de Kavalan au o expresie aromatica si un gust asemanator celor maturate 10 ani in Scotia. Din cauza pozitionarii intr-o regiune subtropicala a insulei Taiwan, gradul de evaporare (angel’s share) a lichidului din butoaie in timpul maturarii este de 13% pe an; in Scotia, pierderea prin evaporare este de doar 2% pentru aceiasi perioada.
PROVENIENTA: TAIWAN / REGIUNEA YI-LAN
CATEGORIE: TAIWAN SINGLE MALT WHISKY
VOL. ALC.: 46%
TIP / TIPURI BUTOAIE FOLOSITE LA MATURARE: Butoaie din stejar american, folosite anterior la productia Bourbon-ului.
NOTE DE DEGUSTARE: De o nuanta de galben pal, cu un miros proaspat si curat de fructe tropicale, completat de accente de vanilie, cocos si condimente. Gustul este echilibrat, dulceag de vanilie, bogat condimentat, matasos si usor cremos. Perceptia generala atat gustativa cat si aromatica, este similara Bourbonului, datorita influentei puternice a lemnului in care a fost maturat.
RECOMANDARE DE CONSUM: De servit in asociere cu fructe de mare si preparate usoare pe baza de peste. Placut langa cigar-uri de intensitate medie (torpedos, belicoso, pyramid). Se poate consuma si langa platouri de fructe confiate si nuci caju.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: Ideal, un single malt este cel mai bine savurat la “temperatura camerei” (circa 18-20º C) dintr-un pahar tip Glencairn, eventual adaugand cativa stropi de apla plata, tot la temperatura camerei.
STIATI CA?
Dupa doar doi ani de maturare, whisky-urile produse de Kavalan au o expresie aromatica si un gust asemanator celor maturate 10 ani in Scotia. Din cauza pozitionarii intr-o regiune subtropicala a insulei Taiwan, gradul de evaporare (angel’s share) a lichidului din butoaie in timpul maturarii este de 13% pe an; in Scotia, pierderea prin evaporare este de doar 2% pentru aceiasi perioada.

