Kavalan - Concertmaster - Taiwan single malt, Port Cask Finish - 0.7L , Alc: 40%
COD: OTHEKAVACONPORT
Descriere
KAVALAN CONCERTMASTER PORT CASK FINISH SINGLE MALT WHISKY
PROVENIENTA: TAIWAN / REGIUNEA YI-LAN
CATEGORIE: TAIWAN SINGLE MALT WHISKY
VOL. ALC.: 40%
TIP / TIPURI BUTOAIE FOLOSITE LA MATURARE: Stejar american, barrique-uri folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de Porto.
Un amestec de single malt-uri din ani diferiti, maturate initial in stejar american, ca dupa aceea sa fie transferate in barrique-uri (circa 225L) de vin fortifiat de Porto, de Ruby, Tawny si chiar Vintage Port.
NOTE DE DEGUSTARE: De o culoare bruna cu reflexe rosiatice, cu un miros intens de miere, vanilie, cocos si vata pe bat, si un gust bogat, complex, usor dulceag. Persistenta gustului remanent, pare… infinita; senzatia gustului final este bogata in arome de fructe confiate si tutun.
RECOMANDARE DE CONSUM: Perfect in asociere cu cigar-uri Maduro sau Oscuro, sau langa ciocolata artizanala cu un procent ridicat de cacao.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: Ideal, un single malt este cel mai bine savurat la “temperatura camerei” (circa 18-20º C) dintr-un pahar tip Glencairn, eventual adaugand cativa stropi de apla plata, tot la temperatura camerei.
Stiati ca?
Distileria Kavalan se va extinde in 2017 la o capacitate dubla, ajungand sa produca 9 milioane de litri de alcool pur. Un al doilea spatiu de depozitare este in constructie. El va avea capacitatea de a stoca 70.000 de butoaie, cu 10.000 de butoaie mai mult decat cea existenta deja, unde whisky-urile Kavalan se matureaza in mediul climatic unic al Taiwanului.
PROVENIENTA: TAIWAN / REGIUNEA YI-LAN
CATEGORIE: TAIWAN SINGLE MALT WHISKY
VOL. ALC.: 40%
TIP / TIPURI BUTOAIE FOLOSITE LA MATURARE: Stejar american, barrique-uri folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de Porto.
Un amestec de single malt-uri din ani diferiti, maturate initial in stejar american, ca dupa aceea sa fie transferate in barrique-uri (circa 225L) de vin fortifiat de Porto, de Ruby, Tawny si chiar Vintage Port.
NOTE DE DEGUSTARE: De o culoare bruna cu reflexe rosiatice, cu un miros intens de miere, vanilie, cocos si vata pe bat, si un gust bogat, complex, usor dulceag. Persistenta gustului remanent, pare… infinita; senzatia gustului final este bogata in arome de fructe confiate si tutun.
RECOMANDARE DE CONSUM: Perfect in asociere cu cigar-uri Maduro sau Oscuro, sau langa ciocolata artizanala cu un procent ridicat de cacao.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: Ideal, un single malt este cel mai bine savurat la “temperatura camerei” (circa 18-20º C) dintr-un pahar tip Glencairn, eventual adaugand cativa stropi de apla plata, tot la temperatura camerei.
Stiati ca?
Distileria Kavalan se va extinde in 2017 la o capacitate dubla, ajungand sa produca 9 milioane de litri de alcool pur. Un al doilea spatiu de depozitare este in constructie. El va avea capacitatea de a stoca 70.000 de butoaie, cu 10.000 de butoaie mai mult decat cea existenta deja, unde whisky-urile Kavalan se matureaza in mediul climatic unic al Taiwanului.

